Inlägg

Inlägg som xtimmyx har skrivit i forumet
Av xtimmyx

MSI GS73VR "Svårstartad"

Jag har en MSI GS73VR 8RF som senaste året varit grymt "svårstartad" när den varit avstängd.

Det är som om den inte registrerar att jag trycker på power-knappen. Ibland hoppar den igång några timmar senare, ibland kan det ta flera dagar innan jag får igång den. Oftast när den hoppar igång är det av att jag spammar på knappen några sekunder.

Med det sagt är jag ändå inte övertygad om att det är själva knappen det är fel på då jag inte har något minne av att knappen inte svarat när datorn väl är igång.

Ibland har jag testat att resetta laptopen med knappen under vilket jag inte kan säga har gjort det bättre eller sämre. Det har dock ibland (som nu), lett till att laddningslampan inte tänds när jag pluggar in laddaren efteråt vilket kanske är relaterat till problemet?

Har ni någon ide på hur jag kan felsöka eller om det finns någon komponent jag kan byta ut?

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av manjisan
Vet ej om det här är samma Hot Wheels III som du menar men här har du en länk till nerladdning varjefall

http://plnehry.idnes.cz/simulatory/hot-wheels-iii-8211-pekeln...

Tryck på den gula STÁHNI ikonen och sen hotwheels3.zip i rutan som poppar upp

Helt rätt! Tackar som attan. Rekomenderas varmt till er andra. Simpelt men än dock så lysande lokal multiplayer.

Av xtimmyx

Någon som råkar ha det eller vet var man kan få tag i det? Då vore jag evigt tacksam. Hittar det verkligen ingenstans. :/

Av xtimmyx

Nope inget av de två heller. Men är en stor fan av Micro Machines. Har tvåan och fyra handkontroller till min Mega Drive.

*edit
Nu är jag det på spåret! Hot Wheels III heter det och hittade en sida med en download-länk som förstås inte fungerar.

http://www.totalshareware.com/ASP/detail_view.asp?application...

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dovienya
Slicks'n'Slide?

Nej inte riktigt, men ganska nära. Men det här är nyare än det. Mer högupplöst.

Av xtimmyx

Söker gammalt Hot Wheels-spel

När jag var yngre, för kanske 10 år sen, så spelade jag och ett par kompisar ett 2D racing-spel ofta som jag nu inte kan komma på vad det heter. Är ganska säker på att det hette "Hot Wheels" nånting och det var nog nått hemmapillat av någon. Det var vinkel rakt ovanifrån (Typ GTA1/2) och helt i 2D och man körde med Formula 1-bilar i olika färger på diverse små banor.

Någon som känner igen?

Av xtimmyx

Bara 7mm tjockare än Apples 17", inte illa för att vara "världens tunnaste 17-tumslaptop"

Av xtimmyx

Tack så hjärtligt.

Av xtimmyx

Webbsida där man köpte pixlar?

Jag har för mig att jag hört om nån sida där man "köpte pixlar" i en bild som man sedan kunde använda som man ville som ett gigantiskt klotterplank och att det var en sida som var "originalet" så att säga och att snubben som hade den tjänade en smärre förmögenhet på det. Men kan vara helt ute och cykla också, minns inte riktigt, nån som kan upplysa mig?

Av xtimmyx

Jag hittade inte via apt-get men på länken där kunde jag tanka det och det var en *.deb-fil som verkar innehålla:
control.tar.gz
data.tar.gz
debian-binary

Vad ska jag hitta på med dom? Ursäkta alla min frågor men jag kan inte ett jota om sånt här ju :P.

Av xtimmyx

iMacG3:/home/timmy# apt-get install unrar rar
Läser paketlistor... Färdig
Bygger beroendeträd... Färdig
Paketet unrar är inte tillgängligt, men ett annat paket hänvisar till det.
Detta betyder vanligen att paketet saknas, har blivit föråldrat eller
bara är tillgängligt från andra källor
E: Paketet unrar har ingen installationskandidat

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
ja. "gksudo din filhanterare" (som nog är Nautilus om du kör gnome då)

annars går det fint i terminalen med, "sudo mv fil plats" ett bra tips om man inte orkar kopiera mm är att bara dra in mappen/filen dit du vill i terminalen så kommer sökvägen dit med.

gksudo verkar fungera för jag fick inte upp något felmeddelande när jag skrev det. Jag vet dock fortfarande inte var jag ska lägga filerna som ligger i mappen rar som jag laddade ner. Filerna heter:
default.sfx
file_id.diz
licence.txt
Makefile
order.htm
rar
rarfiles.lst
rar_static
rar.txt
readme.txt
technote.txt
unrar
whatsnew.txt

*edit

Jag prövade att öppna Makefile som visade sig vara någon form av text-dokument eller skript eller nått. Jag kopierade filerna och det som den ville ha kopierade till deras mappar men det verkar inte hjälpa. Får fortfarande felmeddelande när jag öppnar en *.rar-fil :/.

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dr slizer
Hmm, jag tror att det ska räcka att ersätta de vanliga rar och unrar filerna som finns i ditt system med de nyuppackade.

Var ligger dom? Och jag antar att jag måste flytta genom terminalen eftersom jag måste vara root skulle jag tro, eller går det bli root i filhanteraren också?

Av xtimmyx

Debian PPC: Installera RAR

Är "nybörjare" på Linux och det har blivit dags att packa upp .r01 .r02 osv...
Men FileRoller verkar inte vilja käka dom filerna och efter lite sökning i forumet verkar det som om jag ska ladda hem någon RAR-modul som jag nu tankat och packat upp som resulterade i en mapp vid namn Rar på mitt skrivbord innehållande diverse filer. Så min fråga är hur jag installerar dessa filer och var? Lyckas inte hitta någon riktig installationsinstruktion i någon utav de medföljande text-dokumenten.

Kör Gnome för övrigt om det nu spelar någon roll.

Av xtimmyx

Alt gr fungerar inte för jag har ju Mac-tangentbord, dvs ingen Alt gr. Normalt sett på Macar räcker det ju med vanliga ALT. Kan man inte ställa in det? Jag vill också ha CTRL där Command är nu om det inte är för mycket begärt. Är ju inte van vid CTRL-C och sånt :P.

Ska testa Alsa när jag kommer hem, är på skolan nu. Återkommer med resultat.

*edit
Nu har jag fått det att fungera! Tackar som attan! Dock fungerar inte den lilla panel-mojängen för att ställa volymen men det är inte hela världen. Men tack hur som helst.

Men har en liten fråga till när vi ändå är igång. Kör med Thunderbird, hur får man den att fungera med den lilla panel-mojängen som ska visa antalet olästa mail?

Av xtimmyx

Det står "Command not found".
Men jag kanske ska skriva nått körkommando före eller? Är inte så överjävlig på Linux precis.

*edit
Prövade att starta volymkontroll nu och då fick jag felmeddelandet "Tyvärr, inga mixerelement och/eller mixerenheter hittades". Och i XMMS hittade den inte något ljudkort. Så jag börjar misstänka att ljudkortet inte är korrekt installerat. Så var hittar man ljudkortsdrivrutiner till iMac G3? De flesta jag har läst om fungerar ljudet för direkt efter installation.

Hur gör man snabel-a i linux förresten?

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meto
kör alsamixer i terminalen och höj ljudet

Skulle du kunna förklara det lite rydligeare? Testat att bara skriva alsamixer i terminalen men utan framgång och när jag sökte efter filer vid namn alsamixer hittade jag bara nån som hette alsamixergui......

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meto
så vet jag vet så finns inte flash för Linux PPC eftersom det är ett proprietärt format av macromedia

Är det verkligen så illa? Det finns ju både till X86-linux och MacOS för PPC. Tycker inte det borde vara så svårt att kombinera dom och få fram en PPC-linux-version. Mac OSX och Linux är ju inte så hemskt långt ifrån varandra :/.

Av xtimmyx

Debian PPC: Flash i Firefox

Har just installerat Debian på min iMac G3 men lyckas inte få igång flash i någon webbläsare. Har testat att tanka swf-flash från APT men det gjorde ingen skillnad och om jag trycker på "Installera saknade plugins" som kommer upp när man går in på en sida med flash står det att pluginen inte kan hittas. Och på Macromedias hemsida hittar jag ingen version av flash till PowerPC utan dom har bara till Windows och X86-Linux såvitt jag kan se.

Vet någon om någon lösning på problemet?

Av xtimmyx

Debian PPC: Kan inte höja volymen

Har nyligen lyckats installera Debian på min iMac G3 och kör Gnome. Men jag kan inte höja volymen, så fort jag höjer så går den ner i botten igen. Jag misstänkte att det kunde vara ljudkortsdrivrutiner som saknades men när jag kopplade in stereon och höjde volymen till en nivå som skulle förvandla mina högtalare till två små pulverhögar om jag spelat något normalt kunde jag höra ljudet från datorn. Så ljudet fungerar tydligen, men jag kan inte höja volymen.