Inlägg

Inlägg som xtimmyx har skrivit i forumet
Av xtimmyx

Ljudproblem. Häjlp tack...

Skaffade just ett par extra datorhögtalare som jag tänkte ha bakom mig. Alltså 2 Högtalare framför mig och 2 bakom mig (kvadrofonisk surround). Problemet är att när jag går in i programet jag fick med moderkortet (ett gigabyte med inbyggt avance 97-ljudkort) så kan jag välja kvadrofoniksa högtalare. Jag kan testa högtalarna i programet genom att klicka på dom. Då fungerar alla högtalare utmärkt. Men det är bara dom två främre som fungerar i spel och windows (ja jag har ställt in kvadrofoniska högtalare i kontrollpanelen också). Jag kör Win 2000Pro. Hur ska jag få dator att fatta att det finns 2 högtalare till :).? Tacksam för svar.

Av xtimmyx

Prescott

Om man vill ha en billig dator är det perfekt att uppgradera om ca 1-2 månader. Men vill man ha en fra dator med "goda frammtidsutsikter" tycker jag definitivt man ska vänta på den "riktiga" Prescott (inte 478), dom nya chipseten som kommer, DDR2 och Pci Express. Mycket nyheter som kommer nu.

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fulltower
Pris, frakt?

Kostar 1500 hos datorbutiken.com men jag ska inte köpa förens efter jul. Beställer nog ett komplett waterchill då också

Av xtimmyx

1200Mhz Bus??

Funderar på att köpa ett Albatron PX865PE PRO II. På deras sida (http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/specification.asp?pr...) står det:

"FSB: 400/533/800/1200+ MHz( FSB1.2G Hz + setting available by overclocking )".

Hur extrem kylning behöver man för att uppnå det och hur fungerar det?

Av xtimmyx

Hur mycket?

Hur mycket törs jag klocka min 2.66Ghz P4 (533Buss). Kör nu stabilt i 3.0Ghz men klarar den mer? Har detta: Gigabyte GA-8SG667 Mobo, Kingston 512Mb 333Mhz-minnen @ 400Mhz, ett stackars Fx5600-gfx och en Zalman CNPS7000A-ALCU-CPU-kylare (http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1125&session=7cb396...).

Hur mycket vågar jag klocka processorn med detta om det nu går att pressa den högre än 3.0Ghz.

Av xtimmyx

Extrem Tempratur...

Min kompis har just köpt en Barebone (MSI MEGA651 MEGA SiS 651, http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=MSIMEGA651). På Dreamhack inhandlade han ett Radeon 9600Pro från Club som vi monterade. Det var ett helvete att få in kortet i det lilla faanskapet :). Iaf, med kortet monterat tyckte jag att det AGP-portens placering i förhållande till processorfläkten var lite udda i och med att grafikkortet placerade sig ca 1.5 cm ifrån processorfläkten (över fläkten alltså). Men efter som det var konstruerat så antog vi att det inte var någon fara. Så vi startade datorn men lyckades inte installera grafikkortet då vi hela tiden fick felmeddelande. Så vi startade om datorn för att så om någonting var felinställt i bios. Av ren slum fick vi se att hans processor-temp låg på 86 grader(!). Vi antog att det var fel på sensor och skruvade loss chassi-locket och konstaterade att nätaggregaten skulle kunna smälta en sten om man lade på den. Lika så dvd-läsaren. Allt var glödhett. Varför? Processorn är en 2.0 P4. Troligen 400Mhz med orginal-fläkt.

Av xtimmyx

det är fixat nu

Av xtimmyx

Behöver hjälp!!

Har just köpt en WD Caviar-disk på 160Gb och plockat in den i datorn. Jag hittar den i Bios men inte i Windows. Kör med Windows 2000 Pro och har ett Gigabyte Ga-8SG667-mobo. Hur ska jag få igång hårddisken? Är det för att den är för stor för Windows att partionera?

Av xtimmyx

det är fixat nu. flashade bios och installerade nvidias drivrutiner till grafikkortet. vet inte vad det var som fixade problemet men nu är det löst.

Av xtimmyx

Problem!!

Har just bytt moderkort till ett gigabyte ga-8sg667. jag har en 1.7ghz celeron-processor (en 2.66ghz är på väg hem), ett geforce 4mx, 512 ram, kör med win2000 pro. när jag bytte moderkort så installerade jag om windows men nu med detta moderkort så hänger sig datorn när man kör avancerade spel. i windows hänger den sig aldrig, c&c: generals funkar i typ 30min och unreal 2 i typ 10min. när den hänger sig går det inte göra ett skit. bilden stannar, ljudet blir tyst (så det hänger sig inte). datorn är ej klockad. vad är felet och hur åtgärdara jag detta? tror inte det är att den är överhettad för cpu-fläkten snurrar fint. tacksam för svar. //timmy

Av xtimmyx

Hur mycket?

Hur mycket kan man klocka en P4 2.66Mhz (533Mhz) med orginalfläkt och ett gigabyte-moderkort?