Inlägg

Inlägg som xtimmyx har skrivit i forumet
Av xtimmyx

hittade den här lite snabbt nu, hann inte hitta nån vettigare, flickvännen är lite sömnig. visserligen 2 år gammal men apples g5:er släpptes bara 2 månader efter detta test gjordes så tidsskillnaden får anses vara obefintlig.

http://www20.tomshardware.com/cpu/20030422/opteron-17.html

Av xtimmyx

nej det är sant, men dom säger en del om macs prestandaökning med 2x cpu. att hitta benchs som visar detsamma för intel/amd kan ju itne vara särskillt svårt om man bara tar tummen ur arslet och börjar leta

Av xtimmyx

nej sant, men bilderna jag postade förut visade ju nästan 90% iaf. inte riktigt men 70-80 var det väl iaf.

Av xtimmyx

nej visst är det inte det. men normalt sett brukar väl läroböcker vara ganska pålitliga. och jag som inte har läst boken i fråga skulle mycket väl kunnaspekulera i att boken kanske handlade om nätverk eller någonting i allmänhet och bara snuddade vid ämnet mac så att dom bara nämnde någonting i stil med "macintosh kan uppnå upp til 90% prestandavinst". om boken inte handlar om macintosh eller bara är lite ytlig så förstår jag om dom inte gör en full redogörelse fär varför det är så. om böckerna skulle förklara allting skulle en lärobok om säffles stadshus vara på 7000+ sidor, du fattar poängen

Av xtimmyx

"Eftersom vår föreläsare har en civilingengörsexamen innom datavetenskap och dessutom backade upp det med en bok skriven av 2 professor innom data."

Av xtimmyx

ifrågasätter ni allt som står i läroböckerna?

Av xtimmyx

jag har fått ordning på kde och allt nu men jag kan bara ha 640x480 i upplösning vilket knappast är nån höjdare. har ett riva tnt såvitt jag vet. och hur ändrar jag ip och sånt?

Av xtimmyx

När jag skriver startx startar någonting som liknar windows 95 med nån liten klocka och xterm. om jag nu vill ha kde? hur gör jag då? ursäkta mina elementära frågor men innan jag väl kommer in i nån form av gui är jag ganska handikappad.

Av xtimmyx

Starta FreeBSD?

På skoj installerade jag just FreeBSD utan att veta ett skit om det. Men hur startar jag den grafiska interfacen egentligen? När jag loggar in som root och skriver pass vil den att jag ska skriva nått form av kommando. Men start x fungerar inget vidare ;). Så vad skriver man i FreeBSD?

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Jag ser inte opterons i dom graferna, och du menar väll inte på allvar att du lägger fram benchmarks från apple själva som seriöst argument?????

Nä, det här med källkritik och kritiskt tänkande är nog något vissa borde läsa en kurs i...

handlade inte diskussionen om hur mycket apple vinner på dual cpu? självklart så litar jag inte på jämförelserna mellan pc och mac på dom bilderna. poängen var att man skulle jämföra apples 1.8 med 2x1.8. jag tvilvar på att apple skulle fejka sina egna resultat. det har dom inget att vinna på (ja jag menar resultaten på de egna datorerna och inte på pc-maskinerna).

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Backa upp med några argument och fakta vore ju inte fel, men sånt trams ägnar du dig kanske inte åt?

Som sagt, hurivida det är sant eller inte vet jag inte riktigt, men min stora invänding var åt ditt sätt att lägga fram argument på, det vill säga: "det har person x sagt, då ÄR det så."

http://images.apple.com/se/powermac/performance/images/audio2...
http://images.apple.com/se/powermac/performance/images/bibble...

Sådär, slutsnackat om hurvida det är sant eller inte. Och anledningen är väl antagligen att det stöds bättre av operativsystemet samt att hårdvaran och arkitekturen tydligen utnytjar det bättre. fast det här är ju swec så då måste man ju redovisa varenda liten hz och byte och varenda bus för att folk ska tro på en. så ni får gärna fortsätta ifrågasätta om ni känner för det.

fler benchs finns på: http://www.apple.com/se/powermac/performance/

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KnightCharger
Jag känner till flera professorer som haft fel någon gång, men här handlar det om varför det förhåller sig så. Ifall vi skall vara rent analytiska är det inte ett bra argument att någon sagt att det är så eller för all del att det stod i en bok. Står det varför är det "bättre" men behöver inte vara "sanning" för det. Vi behöver inte gå långt tillbaka i tiden för att hitta böcker som innehåller massor med "sanningar" som vi idag "vet" inte är sanningar. Fast om några år är kanske våra "sanningar" helt fel

jag antar att du syftar på saker i samma nivå med att jorden skulle vara platt eller att solen kretsar kring jorden, det var spekulationer och var inte bevisat. att bevisa att PowerPC tjänar 90% på dual-cpu om det nu är sant, är inte särskillt svårt alls. eller hur?

Av xtimmyx

Men det är inte blaster. då hade jag ju hittat det.

Av xtimmyx

Klyftig virus i 2K3

Installerde just Windows Server 2003 Enterprise Edition och såfort jag tryckte på internet explorer så kom "Blaster-rutan" upp. Den i sig är inte så svår att hindra men viruset jag uppenbarligen fått begränsar datorn ganska kraftigt. Kan tex inte öppna länkar i nytt fönster, eller kopiera filer/text mm. Har sökt efter virus med NOD32 men hittar ingenting. Nån som vet hur jag kan lösa problemet?

Av xtimmyx

Jag vet faktiskt inte, både fläkt och hårddisk ligge rpå posten, har inte råd fören på måndag :P. och så väntar jag ju på mitt chip som har varit reklamerat i 3 veckor. tycker faan det är på tiden att jag får ett nytt, handla aldrig på chipper. :/

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Milyn
men varför har du fått för dig att 5400rpm är tystare? tycker absolut inte jag iaf

varför går bilen tystare i 50kmh än vid 100kmh på samma växel? :P. Självklart så MÅSTE inte en 5400rpm vara tystare men i regel så är dom det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sunnis
Idag kan nog en 7200RPM va tystare än 5400RPM. Jag lirar med en Seagte barracuda 200GB i min xbox o den är tyst så det räcker, orginal fläkten överöstar disken lätt.

Ja dat kan jag tänka mig, men en Papst 12db på 20% gör det inte

Av xtimmyx

Jag beställde en Samsung Spinpoint, verkar vara hyfsat tyst och dessutom den enda 5400 som går att få tag på i stort sett.

Av xtimmyx

Ok, upptäckte nyss att de enda hårddiskana med 5200 rpm det går att få tag på (enligt buggy) är Samsung SpinPoint, hur är dom?

Av xtimmyx

Tystaste 5400rpm?

Jag behöver en 120Gb-hårddisk till min Xbox och prioriterar endast ljudnivå och värmeutveckling så jag antar att det är 5400rpm som gäller. Men vilken 5400rpm-hårddisk är tystast? Är det Seagate som gäller eller?

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av _2FST_
Ta det med dom hjälper inte i alla lägen, då blir det också en förbjuden sak som är rolig att testa hur långt man kan komma. Har ju själv varit ung

precis, och mina småsyskon är inte av den lugna sorten som lyssnar på vad man säger och så. visst alla säger att sina småsyskon är jobbiga men tro mig att jag är objektiva när jag säger att de här lär värre än genomsnittet på långa väger.