Inlägg

Inlägg som xtimmyx har skrivit i forumet
Av xtimmyx

finns det verkligen folk som köper sånadär?

Av xtimmyx

fortfarande ingen som vet varför jag itne får igång installationen?

Av xtimmyx

Re: Re: Nått att satsa på?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av WizhY
Varför inte köpa nått billigare? Och varför just ett mini kort?

ge förslag på nått billigare då? har redan hårdisk, skärm, tangentbord, nätagg och mus.

Av xtimmyx

Nått att satsa på?

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=121761&cks=PRL

1. Är den nått att satsa på? Ska köpa en dator som mmina polare kan sitta och surfa på och vill ha det så billigt som möjligt.
2. Går det att använda vanliga nätagg till eller måste man köpa nått special?
3. Är det nått annat jag behöver veta om dom här små asen?

Av xtimmyx

hmm lyckas inte installera det dock. det är den här typ max 5 eprsonal eller vad den nu hette :P. efter att jag bootat från cd kommer det upp nån bild där det står beos eller nått i lila text och diverse "knappar" med typ bildskärm och sånt tänds. när alla tänds och installationen vill gå vidare blir det typ svart. har testat både med vga-läge och felsäkert läge men inget hjälper. spec: amd64 3000+, 9800pro, asus k8v, 512 twinmos ddr 400, och en seagate 120 ide,. nån som kan hjälpa mig?

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
xtimmyx: de flesta följer med en bootloader till så...

då provkör jag BeOS då det verkar vara allmänt snabbt (läste nått om nån som bootade det på 7 sek på en 233mhz:are). och hittade både dc och msn-klient till det så det är ju typ det man behöver ;).

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
BeOS fungerar med AMD...

http://www.freeos.com/compare/

Där har du ju en liten kul lista annars, QNX verkar lite tufft annars... Ska nog prova det någon gång...

tackar. sen är väl typ chansen en på miljonen att nån av dom funkar ihop med windows iaf :S

Av xtimmyx

Kul OS?

Vill testa nått nytt OS, nån som har nått kul förslag på nått kul operativsystem (ej Linux, BeOS (då det bara funkar med pentiumprocessorer), Windows, eller BSD?

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Stoppa i Slackware skivan och boota... Där står det instruktioner om hur du ska boota dig in i din install. Det är något i stil med

bare.i root=/dev/hda1 --noinitd

och något mer

Sen loggar du in som root och kör lilo, startar om datorn och lilo är installerat

du är en ängel

Av xtimmyx

Litet bootproblem

Körde Win2k/Linux innan men nu när jag installerade Win2k3 istället för Win2k så försvann min lilla bootruta där jag väljer operativsystem. Jag antar att man med hjälp av Microsofts boot-funktion kan boota linux genom att redigera den. Den ser för tillfället ut såhär:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows Server 2003, Enterprise" /fastdetect

Vad ska jag lägga till för att boota linux? Vet inte vilken partition den ligger på men sånt går ju att pröva sig fram. Och om ni inte vet så kolla vad det står på eran (om ni kör linux/win) så kan jag modifiera lite själv sen. Kör Slackware 10.0 om det nu har nån betydelse. Hjälp bitte...

Av xtimmyx

Webbkamerahjälp sökes

Hallå. Har rätt så nyligen bestämt mig för att köra Linux så jag installerade Slackware 10.0 och har suttit med det i två veckor nu utan några problem. Så här om dagen fick jag för mig att testa om min webbkamera funkar. Då jag inte är särskillt begåvad vad gällande linux skulle jag uppskatta om någon vänlig haxxor kan förklara för mig hur jag installerar kameran (Logitech QuickCam Messenger). Som sagt notera att jag inte är någon uberelit på linux så ta det "noobiestyle" om möjligt :P.

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av paschenDale
sätt på windows brandväggen.

var drar man på den då? finns det inbyggd i 2000? hmm visste inte jag men men. hmm faan pinsamt att byggt ihop en dator åt henne och inte kunna fixa den. men det måste faan finnas nån fix till virusfaanskapet. eller?

Av xtimmyx

kan inte göra det för den vill ut på internet då och då kommer virushelvetet upp :S

Av xtimmyx

2k3 pwns allt (utom linux ) hur stabilt som helst. alla program funkar suveränt (som jag testat) bättre prestanda i spel. en fungerande startknapp, fungerande aktivitetshanterare, stabilt som fän, lätt det bästa windowsbaserade operativsystemet hittils. installera och luta er tillbaka och njut av ett mästerverk.

litet tips till er som kommit till insikt och installerat win2k3 www.msfn.org/win2k3 (om ni inte visste det)

Av xtimmyx

Virushelvete!! Måste ha hjälp!!

Har just plockat ihop en dator åt morsans kompis och allt verkar funka finfint. Ända tills man ska köra windows update då datorn drabbas av sasser/blaster-symtomet. Men det är lugnt tänker jag och åker hem till mig, tankar alla service packs, antivir-guard, fix/patch till blaster och sasser. Åker dit och installerar det. men inte faan hjälper det. Måste säkert ha massa andra säkerhetsfixar också från windows update. Men det är ju inte så jävla lätt. Det är nu ni tänker att det bara är att köra i felsäkert läge eller köra "shutdown -a" men icke sa nicke. "shutdown -a" funkar inte och jag får upp den där förbannade rutan i felsäkert läge också. har testat att installera om windows två gånger (win 2000 är det asså). vad faan ska jag göra? måste ha svar innan imorn på morgonen. (nej inteallera win xp räknas inte som svar ). kom igen nu alla sweclockers-haxxors och hjälp en olycklig sparv :D.

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av filigran
För att joina kanaler?
http://www.xchat.org/faq/#q23

Vart är det första stället man kollar på om man undrar något om ett program...? Hm.... bra fråga

nej för att autha, joina kan jag redan då jag redan läst igenom det där.

Av xtimmyx

X-Chatfråga

Var lägger man performen i X-Chat?

Av xtimmyx

det var fel på modemet, rebootade det 3x så löste det sig

Av xtimmyx

Nytt Virus?

Min dator har nog drabbats av nån form av virus eller så har routern/modemet lagt ner verksamheten för med 20 minuters mellanrum loggas jag ut från internet och måste starta om modemet/routern för att komma in igen. Vad tror ni det kan vara för fel? Eller kan det vara nån form av driftstörning i Telias nät? Har varit så här i två dygn nu.

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hocce
Sök med Norton Antivirus, Adaware och lite sådana program efter tänkbara mystiska program.

har inte norton men NOD32 ska visst vara bättre var det nån som yrade om. bytte admininstrationslösenord på routern nu för jag hade standard innan "admin/admin" och har tagit bort allt i adaware men funkar itne ändå. nån annan som har liknande problem eller hört talas om iaf?