Inlägg

Inlägg som xtimmyx har skrivit i forumet
Av xtimmyx

Warcraft 3-fråga

Warcraft 3 funkar ju som bekant både på Mac och PC men kan båda spela multiplayer med/mot varandra?

Av xtimmyx

Gflops?

Hur många Gflops ligger Powermac G5 Dual 2.5ghz på? Och Den senaste P4:an och senaste Athlon 64:an?

Av xtimmyx

PC bye bye...

Så har det troligtvis blivit dags för mig att tacka farväl för denna tiden med virus, buggar, ominstallationer, bootproblem, krashade drivrutiner och allt anant det innebär att köra pc. Ne men ärligt talat. Funderar starkt på att "konvertera" till mac genom att byta min dator mot ett macskrälle. Så då ställer jag mig själv frågan vad för mac jag kan tänkas få mot min dator vid ett byte. Vill helst inte ha en mac med burk utan helst en imac eller globe eller kanske rent av en bärbar. Så få höra lite förslag på vad jag kan tänkas få för min stackars dator (med skärm). Se specs i signatur (och en seagate 120gb är de me, 17"-skärm).

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr. E
finns det några omega drivrutiner, som "bygger" på 4.9 beta ännu då?
kom inte och säg att jag har missat dom
Det vore ju riktigt korkat av mig...

nej inte så vitt jag vet men dom ska ju vara "optimerade" för open GL så man tycker ju dom borde vara bättre än catalyst i D3, skulle gärna pröva om jag itne varit tvungen att starta om datorn och paja min uptime. hehe

Av xtimmyx

om man är ute efter prestanda i doom 3 gör man väl bäst i att köra med omega-drivrutiner? eller har jag missat nått?

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av velox
För det första så undrar jag varför CPU-fläkten står still. Sen så låter det så från vissa spolar och kondesatorer ibland som Soviac sa.

Cool n Quiet i kombination med Q-fan gör att datorn klockas ner till 1ghz och cpu-fläkten blir temperaturstyrd, och vid 1ghz utvecklar den så låg värme att cpu-fläkten inte behöver snurra. Sen när man drar igång nått spel går den upp i 2ghz igen och fläkten börjar snurra. Athlon 64 we love you :P. Men gräshoppandet från moderkortet verkar vara ett mysterium. Det är ju inte så i menyerna och det är ju knappast som i vissa nyare spel så att menyerna och själva spelet körs i olika "motorer" :S

Av xtimmyx

kan omöjligt vara en fläkt. kör med öppen sida och ingen fläkt rör sig. kommer från ovansidan av moderkortet. asså det är helt sjukt. hur faan kan det bli så? nordbryggan är passiv, cpu-fläkten står still så det kan inte vara nån fläkt. asså det här är utan tvekan det underligaste jag varit med om

Av xtimmyx

Hur i helvete

Kommer det sig att mitt moderkort låter som en gräshoppa när jag lirar Elasto Mania, inte i menyerna utan bara just när jag kör.

Av xtimmyx

Funka?

Funkar detta:
Telejack > Modem/Router > Switch > en till router utan inbyggt modem

kommer alla komma åt alla i nätverket och alla ha uppkoppling?

(som nu kanske förstår så är > för att visa kopplingen)

Av xtimmyx

En laptop med bluetooth och min mobil så klarar jag mig. Ibyggt modem i mobilen som funkar till pc via bluetooth. Blir ju inte snabbast/billigast i stan men ändå

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Darke
Alla kort e väl i stort sätt lika dana. Tror inte att det skilljer så våldsammt mycke mellan tillvärkarna.

prestandan skiljer inte så mkt men kvaliten på fläkt och komponenter kan skilja mycket. minnena skiljer också. vet inte hur det är på 6800-serien men på radeons förra serie var det ju rätt stor skillnad på tillverkare beroende på vilka minnen kortet hade.

Av xtimmyx

Val av märke till 6800?

Vad tror/säger ni om PNY Verto´s 6800-serie? Nån som fått nått dåligt intryck av tillverkaren typ missljud/stopp i fläkt, instabilitet, taskig support eller dylikt? Lägger ju helst inte ut en jävla massa pengar på ett grafikkort med luddig tillverkare.

Av xtimmyx

gfx är förkortning för grafikkort men används till geforce fx också. gpu är bara själva processorn i grafikkortet. grapichal central unit.

Av xtimmyx

pci-express till 939? låter mumsigt. men när väntas denna krets vara placerad på ett moderkort då måntro?

Av xtimmyx

Faan det funkade ju. du är en ängel. kyssar till dig

Av xtimmyx

Vilket gfx?

Detta är en polare som skrivit för han är för lat för att registrera på sweclockers:

Jag ska som jag sa i någon tidigare tråd köpa ny dator och ska köpa 6800ultra. Jag undrar om märket spelar någon roll och vilket man ska välja samt är det värt att lägga TEX 500 mer på något annat märke om det skulle ge mer prestanda Jag vill inte höra något som ATI X800pro/XT e bättre för det är jag inte intresserad samt att jag ska köpa 6800GT

Av xtimmyx

Reparation?

Hade Win 2k3 innan men bestämmde mig för att köra 2k nu också så jag installerade 2k på en annan partition och nu vill 2k3 inte boota längre. Står nått om att C:\Windows\System32\Config är skadad. Hur fixar jag det?

Av xtimmyx

3500+ eller 3400+?

en polare ska köpa en ny dator och vet inte redigt vilket man ska välja, ska man välja: 3500 med 512 cach eller 3400 med 1204 cach. 3500 sitter på socketen 939 och 3400 sitter på socket 754. Vilken är bäst?

Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KingCobra
Det brukar vara en liten symbol på dom. Du får koppla in dom "the old way" som man gjorde innan märkesdatorerna kom på att färgmärka allting.

jo det finns en liten markering på dom men fattar inte vad nån av dom föreställer typ :P. har testat med "the old way" me men är inte säker på att jag fått det rätt.

Av xtimmyx

Dessa jävla färger :P

Ok nu har jag just fått hem mina Zalman 5.1-hörlurar och mitt Soundblaster Live!-ljudkort (bulk). Men självklart så ska Zalman leka viktiga och hitta på egna färger till kontakterna på hörlurarna. Så nu vill jag hemskt gärna ha en förklaring på vad färgerna på mitt ljudkort är eftersom det inte står i manualen :S. Färgerna är svart, grön, rosa, blå och orange ser det ut som. Kan nån vänlig själ säga vilken som är vilken?