Inlägg

Inlägg som xtimmyx har skrivit i forumet
Av xtimmyx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Beng@n
nvidia 4ever, har alltid haft nvidia kmr alldrig byta nvidia brinner i hjärtat

så tänkte jag också tills jag prövade en polars 9600xt

Av xtimmyx

Vad lider mitt 5600 av?

Sitter med ett Asus GFX5600 256MB-gfx. Grejen är den att när jag lirat Halo i typ 1 timme så blir texturerna i gråskala (det ser ut som snö på dom), spelet stannar och jag får upp bluescreen. Kortet är inte klockat och tempraturen när detta sker är ungefär 63C. Vad lider kortfaanskapet av? PS. Vad faan ni än gör så köp inte ett nvidiakort DS.

Av xtimmyx

Lösenord

Hur gör jag för att folk inte ska behöva ange namn/lösenord när dom ska kolla mina utdelade filer i Win2000/Win2k3?

Av xtimmyx

vadå?

vadå ljudnivå står inte på hemisdan. det står ju klart och tydligt "Noise level, CPU fan 29 - 45 dBA, dependent on load, <29 dBA in typical operation, dynamically controlled by microprocessor; patent-pending noise reduction technology". Eller har jag missat nått? Verkar för övrigt mycket intressant om det kommer med ett humant pris.

Av xtimmyx

det har jag gjort

men tack ändå. ingen som vet vad datorn lider av?

Av xtimmyx

AGP-Problem

Har just installerat Windows 2003 Enterprice edition och gått egenom guiden för hur man gör det till Workstation. Allt funkar hur bra som helst förutom mitt grafikkort. Jag kan inte köra det genom AGP (jag vet att det är dåligt formulerat men jag ska förklara). När jag går in på bildskärmsinställningar och avancerat och det så står det Busstyp: AGP (PCI-läge). och när jag går in i dxdiag och ska aktivera AGP-strukturacceleration så står det "inte tillgänlig. Jag har ett Geforce FX 5600 256Mb. Jag kan lira spel och så men i tex Halo så ser jag inte Chat-texten. . Snälla hjälp mig!!

Av xtimmyx

AGP-problem

Har just installerat Windows 2003 Enterprice edition och gått egenom guiden för hur man gör det till Workstation. Allt funkar hur bra som helst förutom mitt grafikkort. Jag kan inte köra det genom AGP (jag vet att det är dåligt formulerat men jag ska förklara). När jag går in på bildskärmsinställningar och avancerat och det så står det Busstyp: AGP (PCI-läge). och när jag går in i dxdiag och ska aktivera AGP-strukturacceleration så står det "inte tillgänlig. Jag har ett Geforce FX 5600 256Mb. Jag kan lira spel och så men i tex Halo så ser jag inte Chat-texten. :(. Snälla hjälp mig!!

Av xtimmyx

5.25-Hårddisk

Görs det hårddiskar i 5.25-format? Det skulle ju vara överlägset. Eftersom man skule kunna göra hårddisken så mycket högre och bredare skulle den kunna rymma både fler och större skivor. Finns det sådana hårddiskar? Och varför är det inte vanligare i så fall?

Av xtimmyx

cpu-fläkten är i och har ingen chassifläkt så det är det inte. men tack ändå.

Av xtimmyx

Ambulans-syndrom

En polare har problem med sitt Abit AI7. När vi startar datorn låter den som en ambulans och vi får inge bild på skärmen. Vi har testat allt. Med och utan allt. T.o.m utan CPU men det är likadant. Utöver moderkortet AI7 består datorn av:
CPU: 1.7Ghz Celeron
Minne: 256MB Twinmos 3200
Hårddisk: Nån skum jävel
Grafikkort: Winfast Geforce 4 MX 440
350-Nätagg

HJÄLP STACKARN!!

Av xtimmyx

Behöver hjälp med mobo.

En polare har just fått tillbaka sit ABIT AI7 som han skickade tillbaka tilll datorbutiken, och nu är det samma fel igen. Felet är att när vi statar hans dator så låter den som en ambulans :P, vi får ingen bild på skärmen och den stänger av sig efter typ 10 sek. Vad är felet? Ja vi har testat med att cleara cmos. Tacksam för svar.

Av xtimmyx

Har fått det nu och det var transparent. Snyggt som faan i mörker med UV-ljus.

Av xtimmyx

Nån som vet?

Nån som kan svara mig på om detta chassi är genomskinligt (transparent) eller genomskinligt blått när det ej belyses med uv-rör?
http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1359&session=a406e3...

Av xtimmyx

Pris

Jag köpte min 3660 för 2100kr. Då var det med ett abonemang på 12 månader á 69kr. Sen satte jag i ett kontantkort i (jag beställde comviq-abonnemang men har ett telia refill i). Jag skulle mer än gärna rekomendera telefonen till folk. Angående program sp kan man antingen söka efter *.sis och *.jar (symbian/java) filer på direct connect. Eller gå med i nån grupp på yahoo. Finns gott om "symbian/nokia" grupper som har mängder med program uppladdade. Ja det är illegalt men vem bryr sig :P. KÖP DEN, ÄLSKA DEN!!

Av xtimmyx

Har gjort det

men hittar inget intresant och ingen riktigt bra guide över hur jag ska göra. har gjort typ allt det står i alla trådar utan att det funkar

Av xtimmyx

Hjälp mig med DC++

Tja. Jag skulle hemskt gärna vilja vara Active i DC++ men jag sitter bakom brandvägg. Så då undrar jag. Vilka portar ska jag öppna (outgoing/incomming) och vad behöver jag mer göra för att bli active. Passive sux :D.

Av xtimmyx

AI7-Problem

Har just installerat ett A-Bit Ai7 åt en polare men får inte igång den. När vi startar datorn får vi ingen bild på skärmen och den där grejen på moderkortet visar siffrorna 80, 87 och 03. Vad ska vi göra för att få igång skiten?

Av xtimmyx

Öppna portar

Jag skulle vilja köra VNC på mina två datorer. Datorernas nätverk ser ut som följer: Från telejacket till en D-Link 504G Modem/Router och sedan ut i datorerna. Nu skulle jag vilja köra VNC på dessa datorer men brandväggen i routern säger ifrån. Så nu undrar jag hur i helvete man öppnar portar :). På VNCs hemsida kan man lösa detta i FAQn: "How do I use VNC through my firewall?
Many organisations operate firewalls to reduce the risk of intrusion by malicious attackers via the Internet. These firewalls typically operate by only allowing connections in to machines in that organisation on specific ports. Which ports are permitted access depends upon the network protocol that uses the port and the degree of security it provides. VNC servers can accept incoming connections through firewalls in two main ways. Although the first is usually the simplest to arrange, we recommend using the SSH tunnelling method wherever VNC is to be used over an untrusted network such as the Internet.

Opening Ports - The simplest way to allow VNC connections in through your firewall is to configure your firewalling software to allow connections to the VNC ports. If N is the display number of a particular VNC server then it will accept connections on port 5900+N. Configuring your firewall to allow connections to this port will allow VNC to work. If you wish to use the in-built web server and Java VNC Viewer then you will also need to allow connections to port 5800+N. Unfortunately, because VNC traffic is not encrypted, this approach weakens the security provided by your firewall, and so is not advisable."

Så hur ska jag göra? Jag vet hur man kommer in i routern och det men inte var/hur jag öppnar portarna.
MVH Timmy

Av xtimmyx

Det löste sig. Var lite felinställningar i ljudkontrollen

Av xtimmyx

Behöver hjälp snabbt!!

Mitt ljudkort är jävlas. När jag är inne på Teamspeak så sänder den ut alla ljud som kommer från datorn, typ när jag byter kanal så hör alla andra i teamspeaken "Switched channel". Och det är inte för att jag har högtalare på för det har jag inte. Och det blir så även om jag drar ut "output-kablen dvs kablen till hörlurarna". Till och med om jag inte har någon ljudkabel i överhuvudtaget. Sitter med ett intergrerat AC97-ljudkort. Skulle gärna få hjälp med detta så fort som möjligt. Mikrofonen funkar fint i alla andra prgram typ ljudinspelaren och i windows. MVH Timmy