Inlägg

Inlägg som Alfredh03 har skrivit i forumet
Av Alfredh03

Mystiska problem hos kaffeskadad Macbook Air

Tjenare. jag har nyligen införskaffat en gammal Macbook Air 13" 2015 som hade "dött" när den tidigare ägaren hade spillt lite kaffe på datorn. Jag listade senare ut att den inte riktigt är död utan är bara i något konstigt tillstånd.
När man slår på datorn ser skärmen helt svart ut, men inloggningssidan är där fast bara i riktigt mörk ljusstyra. Om man lyser en ficklampa genom apple loggan på baksidan kan man se användarnamn och lösenordsrutan dyka upp. Rutan blinkar som den ska så datorn har inte fryst eller liknande. Jag kan varken skriva eller använda musen då tangentbordet och trackpaden verkar vara död.

Om man kopplar in en monitor, skrivbord och mus in i datorn kan man ta sig in i den som vanligt. Fast efter cirka 15s blir skärmen svart och är kvar så i ungefär 20s då inloggningskärmen dyker upp igen. Det här mönstret fortsätter tills man lyckas stänga av datorn.

I början av mönstret kan helt plötsligt bilden försvinna från monitorn och återigen dyka upp på datorn, med fungerande tangentbord och trackpad av någon anledning. Monitorn verkar då agera som en andra skärm vilket den egentligen borde göra om allting skulle stämma. Detta håller i sig i otroliga 20 sekunder tills det återgår till monitorn igen och mönstret upprepar sig. Jag kan inte få tillbaka bilden till macbooken om jag inte stänger av datorn igen då den gör det självmant efter en liten stund.

Riktigt udda beteende anser jag och förstår inte riktigt vars problemet ligger. Batteriet verkar det inte vara något större fel på då den ligger på 100% uppe i hörnet när jag väl kan se skrivbordet. Datorns skärm och tangentbord med trackpad fungerar som de ska när de får tillåtelse från datorn att visa bilden där, annars helt dött så jag tror inte problemet ligger där heller.

Kan det vara själva "moderkortet" (om man kallar det så på Macdatorer, jag är inte särskilt kunnig inom det här området" eller är det något glapp någonstans? Tack i förhand.

Av Alfredh03
Skrivet av twit:

Som redan nämnt är det bara att tuta och köra på MSI B450 Tomahawk MAX, med tanke på kampanjpriset. Se bara till att beställa innan korten är slut eller kampanjen över (Mellan torsdag 13:37 och fredag 13:37).

Sen är frågan hur du tänkt med minnet, skall du överklocka eller bara trycka i och köra på? Pinnarna du valt (2666/16) ser rejält dåliga ut om de inte överklockar riktigt bra.

Trycka i och köra på blir det nog. Jag är inte erfaren nog att börja överklocka saker. Så är det ett dåligt val med dem RAM stickorna i så fall? Säg om jag avvaktar att köpa till efter det här erbjudandet har tagit slut, vore det fortfarande Tomahawken som är det bästa alternativet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alfredh03

Välja rätt Moderkort med Ryzen 3600

Hej, förlåt om det här är en vanlig fråga
Ska uppgradera datorn lite grann och vill vara stensäker på att allt kommer att fungera som det ska.
Här är en detaljerad lista på allt på min nuvarande dator
Jag har även valt ut Ryzen 5 3600 då den verkar som ett stabilt val samt Kingston HyperX Fury 16Gb
Jag vet att min GPU är inget att skryta om men jag ska avvakta med att köpa en ny second hand.
Det är alltså moderkortet som jag sitter och spekulerar på, vad jag har förstått så kan man inte ta vilket som helst då det kan finnas problem med att det är en för gammal BIOS version. För mig går det inte att sätta in moderkortet i datorn och sedan uppdatera då ingenting annat är kompatibelt med den, speciellt inte min gamla CPU.

Jag har några stycken i åtanke:

Har ni några andra förslag eller något helt annat som ni anser jag borde ändra på? Är moderkort något man ska investera mycket i?
Tack på förhand

Av Alfredh03

Snabb uppdatering. Jag googlade och hittade ett inbyggt program i windows som kallas "Windows Minnesdiagnostik". Startade det och det sa att mina RAM minnen var trasiga eller att det var något fel på dem. Stängde av datorn och satte i de andra paret som jag trodde var dåliga och satte på programmet igen, inga problem. Får återkomma senare om jag upplever krashar, men tack för alla svar

Av Alfredh03

Vad jag får fram så är det troligen RAM minnerna eller Nätaggrigatet som var dåliga. Kan förstå det men låter lite orimligt om det krashade nyss med Memory Management BSOD medellandet med de två "defekta" minnerna uttagna.
Jag köper en ny PSU som ni föreslår och kör bara med mina 8GB för nuläget, kanske köper nya RAM minnen.

Av Alfredh03

@Nasen: Kan tillägga att nu efter att SSDn blev "korrekt installerad" med Windows 10 har datorn krashat en gång till med felmeddelandet: Memory management. Har googlat omkring och det verka peka på PSU problem

Av Alfredh03

@Trunk: Jag är inte expert när det kommer till det här och när jag försökte flytta över Windows 10 från en hårddisk till SSD:n crashade den konstant. Jag bad en kille jag kände att kolla till datorn och dagen senare hade han fått den att funka. Men han hade tydligen också problem med blue screen of death konstant under processen. Datorn kände t.ex inte av USB:n med Windows installationen halva gångerna och om han tog bort ett par RAM minnen gick det bättre. Han sa att mitt grafikkort redan behövde minst 500W och att det vore bäst om man köpte ett ganska bra för att vara säker.

Av Alfredh03

@Nasen: Okej, tack. Så vad är det man kollar specifikt efter och hur är de här annorlunda från den jag visade?

Av Alfredh03

Byta ut nätagg från 450W

Tjenare. Har precis köpt en ny SSD och märkte att mitt nätaggregat var lite för dåligt för PC:n och måste byta ut den. Det är en Antec VP450P 450W och här är min dators specifikationer. Två stycken 4gb DDR3 RAM minnen har tagits ut ur datorn så den skulle kunna orka med att starta men hoppas på att sätta in dem igen med det nya aggrigatet. Här är en bra som jag hittade på Inet men har ingen aning om vad man ska leta efter förutom storleken. Jag förstår att man kanske skulle kunna nöja sig med ett lite sämre nätaggrigat men jag vill ta det säkra före det osäkra och siktar på cirka 750W.

Något jag har missat? Tack i förhand

Av Alfredh03

@Printscreen: OK tack för svaren!

Av Alfredh03

@Printscreen: 13.3" funkar utmärkt. Så du säger att Acer Aspire är den bästa att ha? Travelmate har då 4GB ram. Men är det inte nog för laptops? Jag har ingen aning

Av Alfredh03

Försöker välja mellan 5 Laptops

Hej. Jag försöker leta efter en laptop som är kapabel för surfning och nöje men ändå är bra nog att spela enklare 3D spel. Den skulle inte vara någon stor klump utan ska vara lätt och skön i knäet. Så efter en timma på Google hittade jag dessa:

1.ASUS ZENBOOK UX330CA 13,3". En stilren silvrig dator som är tunn och lätt. Men kanske aningen dyr.

2.ASUS VivoBook E402NA 14"
Den billigaste datorn som jag hittade som passade in i mina kriterier. Ganska svag men ska nog funka helt okej.

3.Acer Aspire E5-575G 15,6"
Den är lite tjockare än sina motståndare men har bra med lagringsutrymme.

4.Acer TravelMate X349 14,0"
Mer batteritid och större lagringsutrymme än nr 3. Högst troligast kommer jag ta den här.

5.Lenovo E31-80 13.3" Mellanbarnet, Helt okej i pris, lagringsutrymme och batteri.

Så det var mina kandidater. Vad tror ni?

Av Alfredh03

@Sea_man: Jag köpte min baksida på teknikdelar.se
Där så kommer baksidan inom ett par dagar och den är ganska lätt att sätta på. Vad du behöver är ett plektrum, värmepistol och en del verktyg som behövs för att få upp mobilen. Allt förutom värmepistolen hittar du här: https://www.teknikdelar.se/verktyg/iphone-ipod-psp-verktygski... Det är samma websida där man köper baksidan så man kan köpa allt på samma beställning.

Istället för att försöka förklara vad man ska göra så länkar jag dig en YouTube video som visar hur man gör: https://www.youtube.com/watch?v=fk8-YAPHUa0

Den visar hur man tar bort batteriet men du behöver bara följa efter till där de tar bort baksidan så den är helt lös från mobilen. Sen ska du försöka bända loss knappen från det gamla baksidan med hjälp av verktygen. Efter det lägger du knappen på det nya baksidan (Helst med lite dubbelhäftande tejp imellan så det fastnar) och ser på videon hur man sätter tillbaka baksidan på mobilen igen. Sen så med en del baksidor som man beställer följer lim på baksidan ej med så du måste klippa till dubbelhäftande tejp så det passar in på kanterna av baksidan. Efter det bara trycker du in det som visat.

Om det här verkar lite för komplicerat så borde du kanske skicka in det till typ elgiganten för expertfull ersättning.

Av Alfredh03

@foxzox7: Fattar nu. Som Dreijer sa. Den är bara ett skärmskydd. Man ska ta bort den genomskinliga plasten. Sen så på det blåa skärmskyddet ska man ta bort ännu ett lager som tillslut blir ett genomskinligt skärmskydd. Tack för svaren!

Av Alfredh03

@Dreijer:
Oj ja. Menade såklart baksida. Men det gör mig inte något visare om hur den ska sitta. Skyddsplasten är blå och hur man än vänder och vrider på det så täcker den alltid en kamera. Förlåt om jag är lite trögfattad

EDIT: Det man avlägsnar är den genomskinliga plasten som inte passar skärmen. Det som blir kvar i skärmform är blått

Av Alfredh03

@foxzox7:

Jag har beställt och nu fått en ny bakskärm. Men jag har hittat 3 problem:
1. Den kom med en ljusblå genomskinlig böjbar plast baksida. Jag är inte säker på vad det är. Den har inga hål för kamera eller knapp.
2. Ingen knapp följde med bakskärmen så betyder det att man måste få loss knappen från den trasiga skärmen och sätta in den i den nya? 3. Insidan av bakskärmen har inget lim runt kanterna som de flesta har. Måste man då på nåt sätt sätta dit lim eller funkar det gamla limmet?

Av Alfredh03

Byta bakskärm på Honor 8

Hej.

Medans jag cyklade idag råkade jag tappa min mobil på gatan :/ . Hela baksidan sprack så jag tänkte byta den. Men jag hittar inga tutorials på Youtube. Är det en komplicerad mobil att byta baksida på? Om inte, hur gör man?

Tack.

Av Alfredh03

Cs fryser vid mappladdningsskärm

Jag försökte spela CS:GO efter ett tag av "vila" från det. Men när jag försöker starta en match så fryser den på mappladdnings skärmen. Jag kan dock använda "browse community server". Jag har försökt massor av tekniker t.ex. från det här forumet: https://steamcommunity.com/app/730/discussions/0/618458030659...

Hjälp snälla!
Här är en screenshot på när det fryser:

https://postimg.org/image/h49fy1usd/

Av Alfredh03

@1mike20: Okej tack då fattar jag!

Av Alfredh03

Ska 100/100 vara så kraftfullt?

Hej

Jag har betalat för ett 100/100 nätverk och som jag förstår så ska jag kunna ladda ned med 100mb/s men det händer aldrig. det kommer närmare 10-11mb/s. Ska det vara så eller är det problem med mitt internet? Jag har en Kabel kopplad från routern till datorn så jag borde få lika mycket som den ska ge ut!