Inlägg

Inlägg som elBenko har skrivit i forumet
Av elBenko
Skrivet av KND:

Tack för hjälpen! lösete sej fick igång den nu igen Men bara kollat i handboken så därför det blev lite förvirrat.. Nå tack iaf att någon kollar ordentligt så ja fick den att fungera igen.. HAr du för nmr så swichar ja dig lite som tack för hjälpen..

Haha det behövs inte, skönt du fick igång grejerna igen så de inte tagit skada

Av elBenko
Skrivet av TheNoNa:

@MikaelN94: https://www.dustinhome.se/product/5011010658/nuc-kaby-lake-wi...

Beror lite på vad det är för 4k han skall spela upp. Kan komma undan med betydligt bättre lösningar men då funkar till exempel inte netflix.

Glöm inte minne, m.2 disk och operativsystem till denna

Av elBenko

@muukzor: så kan du också göra

Gör inget att du plockat av dörren, om inte annat så blir det bara bättre luftflöde inåt sådär. Kommer dock låta rätt mycket mer

edit: Med dörren på stryper du lufttillgången en aning, men inte lika illa på ett define r5 som exempelvis nzxt s340 eller phanteks motsvarighet, så det är relativt lugnt att köra med dörren på.

Av elBenko

@KND:

https://asset.msi.com/global/picture/image/feature/mb/RWD_Img...

datorn stående så är det den lilla knappen precis under de översta usb-portarna på baksidan.

stäng av ström helt på nätdelen, håll inne powerknappen på datorn en stund så du tömmer laddning på moderkortet, sen trycker du och håller inne ett par sekunder på den lilla knappen på baksidan. Sen drar du igång strömmen på nätdelen igen och startar datorn normalt.

Av elBenko

@muukzor: Din sista bild där ser bra ut, kör på det, se bara till så du har någon metod att kontrollera fläktarna för de kan låta rätt mycket på max varvtal, även noctuas surrar rätt bra.

edit. möjligen flytta dörrfläkten ner till position 5 i stället, så du blåser rakt upp i grafikkortsfläkten, hjälper även till att flytta den varma luften uppåt i chassit.

Av elBenko
Av elBenko

@SimonAnnell: Japp det tycker jag, ryzen-fanboisen kommer älska den Jag hade föreslagit intel 7700k för gaming, men med tanke på att du vill streama OCH redigera/rendera videomaterial så är ryzen det bättre valet just nu.

Du kommer bergis få förslag på att lägga till ett par hundringar för snabbare minnen dock, ska tydligen ha lite effekt i spel på ryzen.

Av elBenko
Skrivet av SimonAnnell:

Skulle du kunna tänka dig slänga ihop den typen av burk? Kan tänka mig gå upp i pris om det underlättar mitt use case! beror lite på... med Hur mycket det höjs!

Skickades från m.sweclockers.com

Kör den korgen du har, men byt ut din 500gb evo till: 960 evo 250gb m.2 + 850 evo 250gb 2.5" ssd

borde inte bli så himla stor kostnadsskillnad, samma lagringsutrymme, men du får 250gb betydligt snabbare lagring.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10471914/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10471914/

Av elBenko

Som nämnts tidigare så är 600W Nvidias rekommendation för hela systemet, inte enbart kortet. Tror burken lagt av pga. instabil överklockning, inte pga. nätdelen (om den inte är riktigt budget).
Supernova-nätdelen ska inte vara några problem att använda heller, under förutsättningen att rätt kablar används, och att nätdelen inte är defekt

MB -> stora kontakten på moderkortet
CPU1 -> lilla kontakten på moderkortet ovanför processorsockeln
VGA1 och VGA2 -> till grafikkortets två strömkontakter
SATA1 osv -> hårddiskarna och optiska enheter

Kopplar du så, med rätt kablage, _ska_ det fungera, annars är nätdelen kass.

Av elBenko

@SimonAnnell: Ser bra ut för ditt use case, har dock ett förslag (som tyvärr knäcker din budget), kör OS och appar på en m.2 nvme-ssd, spelen på en exempelvis 850 evo, och spara dina renderade grejer på en vanlig 3,5".

nvme-disken är riktigt behaglig att ha när du arbetar med videoredigering.

Av elBenko

@KND: JBAT1 sitter precis under chipsetkylar/sköldgrejen. Du kan även switcha till bios B med dipswitchen, men gör inte det när datorn är igång.

Av elBenko

vänta, vad? avi och psi? Ett supernova g2 ska inte vara några problem att köra med de där grejerna..

clear cmos, sida 49 i manualen

edit: följ instruktionerna bara.

Av elBenko
Skrivet av THB:

Det är inte moddare som förstör online, det är hackers och T2/Rockstar som inte gör något åt det.
I detta specifika fall så gäller det OpenIV som inte ens kan användas online.

.. Och nu gjorde de något åt det

Citat:

UPDATE 15/06/2017 1.22am: Grand Theft Auto developer Rockstar Games has responded to OpenIV's removal, claiming that the software could interfere with the game's online modes and that it's working on a solution that will enable fans to still make single-player mods.

"Take-Two's actions were not specifically targeting single player mods. Unfortunately OpenIV enables recent malicious mods that allow harassment of players and interfere with the GTA Online experience for everybody," the developer said in a statement to PC Gamer. "We are working to figure out how we can continue to support the creative community without negatively impacting our players."

Av elBenko

Som dockland säger, inga direkta begränsningar, nästan alla 1070 bör få plats i ett define r4, och de drar ungefär lika mycket kräm som ett 770. Däremot kanske klocka upp cpu till runt 4ghz-4.2ghz om du har en vettig cpukylare

Av elBenko
Skrivet av kebabhazzan:

Med k - processorerna följer inga fläktar med.
Köp be quiet pure rock istället den är väldigt populär . Både snygg och bra kylningsförmåga.
Kostar 299kr

Åhfan, måste de börjat med nyligen, visste jag faktiskt inte Man lär sig något nytt varje dag.

Av elBenko
Skrivet av SaadRH:

@elBenko: När man stänger av DHCP och NAT då kan man inte koppla till den? Den delar inte ut internet?

Mycket riktigt, den delar bara vidare en extern ip. Så alla enheter kopplade på den får slåss om denna externa ip du får från comhem. Blir ett lotteri

Av elBenko

Rätt bra krut i maskinen än idag, så runt 8k hade jag själv värderat den.

Tidigare postare tar upp rätt bra grejer, men alla glömmer skillnaden i prestanda/watt, en nyare maskin med relativt jämförbar hårdvara förbrukar mindre energi, har bättre batteritid (ja det är trots allt fortfarande en laptop), håller lägre temperaturer och är därmed tystare i drift.
Därför kan man inte riktigt övervärdera en begagnad laptop, för om man har pengar att bränna på en "gaminglaptop" så kan man säkerligen köpa en som är några tusenlappar dyrare och får allt jag nyss nämnde + garantitiden

Av elBenko

@nastybloodlust: Hehe smaken är som baken, men jag föredrar skalet i andra länken. Mindre spex, såg lite stiligare ut.

Av elBenko

@SaadRH: Att brygga innebär i princip att man stänger av dhcp och nat, japp.

Av elBenko

@SaadRH: Ok, tveksamt om Comhem delar ut mer än en extern ip-adress, du får nog ringa dem och höra och samtidigt passa på och kolla om det går att brygga en specifik port i din router från dem.

Har man Comhem via kabelnätet får man nog bara en extern ip-adress, men möjligt det är annorlunda om man kör fiber via Comhem.

Oavsett blir det lite pussligt att köra två separata nät i hemmet.