Inlägg

Inlägg som elBenko har skrivit i forumet
Av elBenko

Kör på dem grejerna, de kommer hålla flera år om du uppgraderar grafikkortet senare framöver.

Angående nätdelen hade du kunnat gå ner till 500-600w, men är det ingen jättestor prisskillnad så är det bättre att ha lite utrymme, då nätdelarna går som bäst på 40-60% belastning.

Med tanke på cashback-dealen tycker jag du ska gå intel över amd, och den där extra tusenlappen för en i7 i stället för en i5 kan vara värd det på sikt.

Moderkort brukar kvitta om du inte pysslar med överklockning, Asus brukar vara bra, men kolla så kortet har de anslutningar du känner du kan behöva.

Av elBenko
Skrivet av Carl Larsson:

Finns det någon bra software där man kan se hur mycket datorns komponenter drar av nätagget????

http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
http://www.bequiet.com/en/psucalculator/
https://seasonic.com/psu-calculator/
https://www.msi.com/power-supply-calculator/

bara välja någon, alla är princip likadana

edit: det viktigaste du ska titta på är hur många ampere nätdelen kan leverera på 12volt, så länge det inte är gränsfall där så brukar det inte vara några problem med grafikkorten.

baserat på spelen du nämner hade jag nog inte kört något sämre än ett 780 eller 970, för att kunna köra med relativt jämn fps. 960 funkar bra för cs:go och league, men är lite underdimensionerat för nyare titlar.

Av elBenko

router: ac66u
router fw: advancedtomato 3.3-138
testenhet: samsung galaxy s7
testprogram: bredbandskollen
isp: comhem
utlovad hastighet: 100/50

testscenario: 5m från router med en tunn innervägg mellan enhet och router.

test 5ghz: ~110 mbit / ~55 mbit
test 2,4ghz: ~58 mbit / ~48 mbit

genomsnittliga resultat på tre tester gjorda per band.

teoretiskt ska ac66u fixa skicka allt från 200-500mbit på 5ghz-bandet, beroende på avstånd och väggar osv, men eftersom min lina är på 100mbit, och jag inte har två burkar att testa en filöverföring mellan, så kan jag inte testa mer än upp till 100mbit.

edit: kan tipsa om att flasha routern med alternativ firmware, t.ex. merlin eller tomato, om stock fw strular.

Av elBenko

gtx 1070 = 150w vs gtx 560ti = 170w

samma story med 900-serien, samtliga nya kort upp till och med 970/1070 drar mindre än ditt nuvarande kort.

Av elBenko

Tjena,

Om du är helt hundra på att dina övriga enheter inte har problem med anslutningen (mao. att problemet skulle ligga i routern eller hos comhem) så kan du prova följande

Dra igång kommandotolken med adminrättigheter och kör följande kommandon i skriven ordning:

ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
NETSH winsock reset catalog
NETSH int ipv4 reset reset.log
NETSH int ipv6 reset reset.log

Personligen tror jag att ipconfig-kommandona räcker, men man vet aldrig.

Av elBenko

CrashXD förslag är rätt vettigt, men köp ett begagnat grafikkort, 780/960 går för under tusenlappen, 970 går för under 1500, samtliga är prestandamässigt bättre än ett 1050

samt kör en 250gb ssd i stället för en vanlig slaskdisk, betydligt bättre för både windows och spel, kingston/a-data/sandisk osv har rätt billiga ssd.

Av elBenko

ok, börjar med 1500 för allt, kan hämta

Av elBenko

1000 + frakt, om den fortfarande finns kvar och du kan tänka dig skicka.

Av elBenko

@Ozzed: Ok, ja det är ju lite märkligt, vågar inte svara på varför det är så med just de modellerna du nämner, men generellt släpps det väl ett gäng uppdateringar veckovis tätt inpå release, som sen tunnas ut till månadsvis/kvartalsvis allt eftersom kortet blir äldre. Väldigt sällan de lägger till något större, utan det är vanligtvis bara kompabilitetsfixar för ram och cpu, och generella buggfixar.

Av elBenko

@Ozzed: Det är min personliga erfarenhet att alla tillverkare släpper bios-uppdateringar med ungefär samma tidsintervall, ju dyrare modell - ju oftare släpper de uppdateringar för det. Sen kan det ju givetvis skilja lite beroende på hur "allvarliga" problem den specifika modellen plågas av, ibland släpper de tyvärr grejer de troligtvis designat efter en firmafest eller något.

Av elBenko

Tja Polski (Arga Skånska Män?)

Råkat ut för liknande scenario som du beskriver vid två helt oberoende byggen, ena bygget visade det sig vara defekt mobo, andra bygget var det nätdelen som strulade.

Mitt tips, innan du går igenom hela rma-processen bara för att eventuellt få tillbaka ditt kort igen utan åtgärd är att låna och prova med en polares nätdel.

edit: som Aragon är inne på, om det är en corsair cx-serien psu du sitter med ska du definitivt prova med en annan psu, helst annat fabrikat.

Lycka till!

Av elBenko

värmerelaterat eller mest troligt en defekt nätdel, om datorn helt sonika bara slocknar.

får du blåskärm så kan det vara värmerelaterat, defekt ram, defekt moderkort eller defekt nätdel ..

skulle det berott på trojan så hade du nog åtminstone fått en vanligt "windows avslutas"-skärm.

Av elBenko

instämmer med Shadowsoul, håll dig till engelska när du programmerar, det är både snyggare och mer praktiskt.
du har redan fått bra tips angående arbetet du postade, men vill tillägga en korrigering (förutsatt du hinner se detta innan provet)

PascalCase = samtliga ord inleds med stor bokstav (används för det mesta vid namngivning av klasser, metoder, properties och generellt allt som har publik åtkomst.)

camelCase = första ordet inleds med liten bokstav, samtliga efterföljande ord inleds med stor bokstav. (används mestadels vid namngivning av parametrar i en metod, och om jag inte minns fel även anonyma variabler i metoder)

lycka till på provet!