Inlägg

Inlägg som iFantomeN har skrivit i forumet
Av iFantomeN

Tycks ha löst sig själv efter att jag ominstallerade lite drivrutiner för 12'e ggn.
Återstå att se om det är löst permanent..

Av iFantomeN

Tack för svaren hittills.
Kanske skulle nämna att problemet inte ligger i skype då jag använder teamspeak, steam (ingame voip) och OBS för streaming. Redan gått igenom samtliga mjukvaror samt windows egna ljudinställningar (standard sådana) för headset, mic och högtalare. Ju mer jag försöker få rätsida på problemet ju mer förbryllad blir jag. Kan det vara så att någon windows-inställning kringgås eller ignoreras? Testat med Spotify/YouTube och alla ställen jag använder mic en efter en.. inget kan uteslutas!

Förvisso kan jag leta reda på en äldre drivrutin för realtek, men detta verkar långsökt. Ska inte nytt vara bättre?

Av iFantomeN

Windows auto-justerar mitt ljud.

Köpte ny dator (hemmabygge) vid nyår och klistrade ihop allt själv. Det har fungerat aldeless utmärkt med ett undantag, ljudet.
Av någon skum anledning så sjunker volymen på musik så fort annan form av kommunikation uppstår, eller ett högre ljud från spel (tex. explosioner) och återställs sedan om det varit tyst några sekunder. Har redan Googlat lite om saken och ändrat ljudegenskaperna i kontrollpanelen (http://prntscr.com/5y17c6).

Har försökt installera om drivrutiner samt bios/moderkort då det är inbyggt ljud. Försökt med det jag vet men står kvar på punkt 1.. snälla hjälp! Är en Twitch Streamer så detta är otroligt irriterande.

OS: Win7 x64
M/B: MSI 970 Gaming