Inlägg

Inlägg som Lobocut har skrivit i forumet
Av Lobocut

Som jag skrev tidigare, efter som man har olika information på olika ställen så kan det ses som vilseledande.

Av Lobocut

@BlackBird: Men lungna ner dig...

"Leveranstid

Finns varorna i lager och beställningen görs innan kl. 17:00 så skickas Dina varor samma dag och finns normalt för uthämtning en eller två dagar senare.

Vi skickar automatiskt per e-post en leveransbekräftelse när ditt gods lämnar oss, Du får sedan en paketavisering via SMS från posten på ditt angivna mobiltelefonnummer när godset kommer till uthämtningsstället. Saknas mobiltelefonnummer kommer en vanlig pappersavi i brevlådan cirka 2 dagar efter leverans. Du kan dock hämta ut ditt paket utan pappersavi så länge Du har kollinummer och legitimation."

Då ska det stå även här, annars kan det ses som vilseledande...

Vad TS gör och inte gör är upp till han.

Av Lobocut
Av Lobocut

@Tumnus: För att det är ett BLANCOLÅN. Alltså ett lån utan säkerhet!
Ring Klarnas kundtjänst!

Av Lobocut

@-=Mr_B=-: Jag svara på påståendet att Acer säger att Klarna äger datorn. Vilket inte stämmer...

Av Lobocut
Skrivet av Bozzeta:

Den var en retorisk fråga. Acer och DF hävdar ju Klarna är ägare av skärmen.

Acer och DF snackar skit.

Av Lobocut

@-=Mr_B=-: Fast det stämmer inte, varken klarna eller datorfixarna kan kräva återbetalning av orginalköparen då han redan har ett avtal med klarna om sin avbetalning. Då det blev en mellanskillnad på resterande skuld till klarna var någon tvungen att betala den.

Av Lobocut

Rätt övertygad att Datorfixarna blev tvungen att reglera skulden till Klarna till den nya summan till originalköparen. Då man inte ville ta den kostnaden själv så valde man att ta från kreditering till TS.

Av Lobocut
Skrivet av Lacusmons:

Jag tycker att @Datorfixarna har varit för snälla med TS. Jobbar själv på kundtjänst och får hantera likande ärenden och det är inte lätt alla gånger att ge kunden en bättre deal då det finns regler som man måste rätta sig efter. Jag är själv kund hos @Datorfixarna och då jag har fått problem med en produkt eller likande så jag och butiken alltid löst det. Det mesta går att lösa, beroende på personen.

En eloge till @Datofixarna som verkligen gjorde vad de kunde för att TS skulle få den bästa möjliga dealen från denna situation. Likaså @AcerSverige & @Klarna.

Vad snackar du för skit? Det är ju Datofixarna som är boven i dramat. AcerSverige har valt att krediterat till nuvarande kund, men Datofixarna väljer av någon konstig anledning att inte göra det.

Att summan är högre än vad han gav för den är inte relevant.

Av Lobocut

"Skärmen är nu krediterad till ditt konto enligt önskemål så du går skadeslös i ärendet.
Resterande belopp krediteras klarna. Medlemmen på sweclockersi får lösa resterande skuld med dina pengar, alltså 8500:- som du betalat till honom för skärmen.
Jag ser ingen annan lösning på ärendet än att göra på detta sätt för att minimera riskerna för alla parter.

Ha en trevlig helg!"

Om datorfixarna hade betalat ut fullt till TS, vem tror ni hade varit tvungen att betala till Klarna?
Från Acers sida ville man betala ut till TS, men det var datorfixarna som satte käppar i det hjulet. Och anledningen till det är för klarna är inblandad med originalköparen. Det är ett köp som går tillbaka men man har fortfarande en fodran?

Av Lobocut

Det är datorfixarna.com som fula sig för att slippa kostnader själva mot klarna.

Av Lobocut
Skrivet av AcerSverige:

Hej!

Du har rätt, garantin följer produkten, precis som vi skrev tidigare. Vi har följt vår garanti och erbjudit kunden (Aqua) en ny skärm, som han inte har godtagit ännu, vill undersöka andra alternativ.

Vet inte varför du tycker det skulle vara intressant att det skall provas rättsligt.

Hur som helst, trevlig helg!

Var hittar jag information på eran hemsida om att garantin följer mer produkten?

Av Lobocut
Skrivet av Frispel:

En del av problemet är att så länge ursprungsägaren har en skuld till klarna så är det tydligen så att klarna äger skärmen, vilket då krånglar till det en aning...

Stämmer inte, det ses som ett blancolån.

Av Lobocut

@pa1983: Gör en anmälan till konsumentverket

Av Lobocut

Om orderbekräftelsen inte innehåller något förbehåll eller annan tydlig information om att det inte skulle röra sig om en slutlig accept av konsumentens anbud om att köpa varan måste avtalet anses ha ingåtts i och med orderbekräftelsen. - See more at: http://www.lawline.se/answers/bindande-avtal-vid-orderbekraft...

Av Lobocut

@Valonen: My bad

Av Lobocut
Skrivet av Dax:

Som tidigare är sagt så är det andra saker som gäller med bilförsäljning etc så går inte att jämföra rakt av.

Men herregud.... Jo det är samma! Köplagen är den samma, den gör inte skillnad på om det är bil eller inte! Lösöre som lösöre!

Av Lobocut
Skrivet av Elyxiator:

Vid privatköp så är det enligt rättspraxis köparen som har bevisbördan medans vid handel hos näringsidkare så är det företaget som skall bevisa att felet inte fanns där från början..

Vid köp av lösöre så har köparen så kallad "begränsad undersökningsplikt" dvs att nivån som köparen förväntas undersöka varan är med vad medelsvensson hade förväntats kunna och som jag tolkar det i detta fallet så startar datorn inte alls vilket vem som helst borde kunna se direkt vid en snabb undersökning. För att felet skall räknas som dolt måste det vara av sådan art att medelsvensson inte kan hitta det eller att säljaren känner till det men underlåter att upplysa om det

Finns många som fått lära sig detta den hårda vägen då dem bara velat köpa saken så fort som möjligt denna typ av saker har även varit uppe för debatt i bla svt programmet plus otaliga gånger

Enligt vilken dom är det köparen som har bevisbördan? Finns det inget avtal så är det ord mot ord, ingen kan bevisa något. Rätten konstaterar bara att ett köp är gjort och att köplagen gäller och utgår därifrån.
Man brukar benämna vad du borde upptäckt som undersökningsplikt även om detta egentligen är ett felaktigt begrepp. Du har nämligen inte någon skyldighet att undersöka varan innan köpet, men har du gjort det uppkommer en form av undersökningsplikt.

Och återigen tar man upp domen i HD som ska ses som vägledande.

Och för att felet ska räknas som dolt så behöver säljaren INTE själv veta om felet.

Men hur svårt är det att skriva ett kvitto där köplagen är undantagen?

Av Lobocut
Skrivet av HazZarD:

en dom förändrar inget, jag hade skrattat åt dig om du hade gjort sådär haha, tvivlar ens ett sådant ärende skulle ens gå vidare då bevisbördan kommer ligga på köparen som ska isf bevisa att felet fanns innan man köpte och ingen är väl så dum som köper nåt som man vet är trasigt? så det håller inte i praktiken min vän. Man ska inte handla beg om man vill ha skydd då är det nytt från butik som gäller, finns ingen lag som kan tvinga nån ta ansvar för prylar man sålt vidare begagnat i 2 års tid det var nog det dummaste jag läst..

Finns flera domar, och tror du inte att det spelar någon roll så har du ingen koll på hur det svenska rättsväsende fungerar.

32 § Köparen får inte åberopa att varan är felaktig, om han inte lämnar säljaren meddelande om felet inom skälig tid efter det att han märkt eller borde ha märkt felet (reklamation).

Reklamerar köparen inte inom två år från det att han har tagit emot varan, förlorar han rätten att åberopa felet, om inte annat följer av en garanti eller liknande utfästelse.

Läs även twits inlägg...

Av Lobocut
Skrivet av anon185723:

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.
Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.
Andra stycket gäller även när köparen före köpet har fått tillfälle att undersöka prov på varan och felet gäller en egenskap som skulle framgå av provet.

Givetvis pratar vi om fel om inte har uppvisat sig under undersökningen. Å andra sidan kan man inte göra mer än att testa kameran, ta kort, testa laddaren, ett enkelt funktionstest helt enkelt. Skulle den då lägga av efter 3 veckor så skulle jag kräva återköp eller att säljaren lagar felet.
Och skulle det visa sig ett fel under undersökningen så är det ännu viktigare att skriva med felet på kvittot om köparen fortfarande vill ha den.