Inlägg

Inlägg som Lobocut har skrivit i forumet
Av Lobocut
Skrivet av vinylens:

Det gäller inte privatperson mot privatperson om det inte är sådant som skulle ha framkommit vid undersökning av varan
på hus är det 10år där av att man alltid tecknar en försäkring mot dolda fel vid byte av ägare av hus.

Var får du den uppfattningen att det inte skulle gälla?

Av Lobocut
Skrivet av The_St1g:

Nackdelen med att skita i att undersöka är att köparen kan hävda att han inte visste om felet. Då det inte går att bevisa motsatsen så är man stekt.

Ord mot ord skulle jag säga då. Därför är det otroligt viktigt att skriva ett bra köpekontrakt.
Det många missar är att köparen har möjlighet att reklamera upp till 2 år efter köpet enligt köplagen.

Av Lobocut

Hela rättighetssystemet behöver göras om. I stället för att begränsa till regioner så släpper man allt samtidigt. Sen får rättighetsinhavare betalt antingen en fast summa eller utifrån antal som faktiskt tittar på verket.

Av Lobocut

Näst gång jag får en fortkörningsböter ska jag anmäla biltillverkaren, dom tillhandahåller bilar som kan köras fortare än hastighetsbegränsningen.

Av Lobocut
Skrivet av Fextreme_fa:

God tro är borta sedan en tid tillbaka, köper man något idag måste man ta reda på ursprunget på varan, det är ens skyldighet. Det går inte att längre hävda att det gjordes/köptes i god tro eftrrsom att svaret blir då, du skulle ha tagit reda på vad du köpt.

Skickades från m.sweclockers.com

Åter igen nja... Om du anses ha gjort vad du har kunnat även fast det är stulet, då får du behålla det.

Av Lobocut
Skrivet av Blomman90:

Gällande rätt och fel så är det inte så mycket att diskutera egentligen. Som Swetox länkade in från lagboken (10 kap. 4§ och 10§), så är det ett lagbrott att inte meddela ägaren om du av misstag fått dennes egendom i din besittning.

Som mitt svar ovan, det är inte alls så att man kan "sitta still i båten" och att "bollen ligger hos Elgiganten". Att inte meddela Elgiganten att man av misstag fått den avbeställda (och därmed obetalda TVn) är ett lagbrott. Det råder ju ingen som helst tvivel om att denna TVn inte är TS egendom. Han vet om det (och har agerat föredömligt), och alla som läst denna tråd vet om det.

Moderatorerna här brukar vara väldigt snabba med att plocka bort uppmaningar till brott (i enlighet med forumreglerna). Men av någon anledning så lyser de med sin frånvaro här, trots att de allra flesta just uppmanar TS till att begå ett brott.

Du kan citera lagen hur mycket du vill, faktum kvarstår att bollen ligger kvar hos elgiganten. Elgiganten är den part som måste upptäcka sitt fel och begära tillbaka TVn, för att sedan dra det rättsligt om man vägrar. I rätten ska det bevisas att det inte var i god tro.

Av Lobocut
Skrivet av Hybenos:

Jämför det lite med att du får 20000kr insatt på ditt konto pga felaktig överföring. Du använder pengarna. Du kommer att få betala tillbaka dessa pengar...

Samma sak här. Du har fått en tv som du ej ska ha. Du använder den...du kommer att få betala (förutsatt att man kommer på det så klart).

Nja, stämmer inte... Rent rättsligt måste det bevisas att det inte var i godtro.

Av Lobocut

Som jag sa tidigare, bara att sitta still i båten. Bollen låg på Elgigantens sida.

Av Lobocut

Eller så kan du bara göra som företag gör när bollen ligger hos konsumenten, inte ett skit. Vill dom ha tillbaka den så får dom höra av sig till dig.

Av Lobocut
Av Lobocut

Nice, beställde några till

Av Lobocut

Inte det första och inte det sista.

Av Lobocut
Skrivet av BasseBaba:

Nån som vet om det öht är möjligt att få tag på en extra orginalkontroll nånstans utan ockerpris?

Kommer leverans i slutet av nästa månad, hur mycket är dock oklart.

Av Lobocut
Skrivet av Lodisen:

Nja, nu var det 70 miljoner för migrationsverket. Inte kostnaden för skola, vård, socialbidrag osv. Dessa kostnader är flera hundratals miljarder.

Ja det stämmer att det bara var för Migrationsverket, och det var mer exakt 73 miljarder. Inte miljoner som du skrev..

Av Lobocut

Det ni bör fråga er är varför Sverige drar på sig mer utgifter hela tiden, och lösningen är alltid att höja skatter. Den enskilt största posten i budgeten är invandringen, den kosta 70 miljarder 2016. Våra grannländer Norge och Finland lägger en bråkdel av det. Vi ger varje år 24 miljarder i bistånd till olika projekt. Som en jämförelse, för ca 7 miljarder varje år så skulle vi vi helt gratis tandvård i Sverige för alla.

Hela rättsväsendet inklusive polis kostade 2016: 42 miljarder
Hela försvaret och samhällets krisberedskap kostade 2016: 48 miljarder

Man skulle med lätthet kunna ta pengar från invandringen och biståndet för att fylla våra egna hål.

Av Lobocut

Folk snöar in på vad ordet specialtillverkad betyder. Ex: kunden beställer en reservdel som måste tillverkas och bara passar i kundens maskin. Finns alltså ingen möjlighet att sälja reservdelen till någon annan.
Ser man inte skillnaden på detta och datorn som är byggd med standard delar från ordinarie sortiment?
Det är även detta ARN och förarbetena resonerar.

Av Lobocut
Skrivet av gaminggirl:

Ångerrätten var tänkt för att du skulle kunna känna, prova och titta på en vara ungefär lika mycket som i affären, dock kräver konsumenterna ganska mycket mer än så idag...

Vad mer kräver dom?

Av Lobocut
Skrivet av PlogarN97:

Undantaget blir när du har pekat på en rad olika komponenter och företaget har byggt ihop det helt efter dina beskrivningar, som hänt här.

Nej.... Läs...

Av Lobocut

Min är påväg från proshop, beställde i jan. Då var priset 849kr. Får även en från elgiganten den 10/4.
Avbeställde från Netonnet som jag hade beställt 18 nov. Både elgiganten och proshop beställde jag detta år.

Av Lobocut
Skrivet av backlulund:

Lite offtopic kuriosa.
Jurist är inte någon skyddad titel. Vanligen brukar man med jurist mena en person som avlagt jur. kand.-examen, men vem som helst får kalla sig jurist och starta en juridisk byrå. Det finns inte några krav på utbildning eller erfarenhet för att kalla sig jurist och erbjuda juridisk rådgivning i Sverige.

Skickades från m.sweclockers.com

Så är det, för att bli advokat krävs juridisk utbildning och ta juristexamen vid universitet. Fortfarande samma utbildning oavsett om man ansöker att bli advokat eller inte.