Inlägg

Inlägg som Yomster har skrivit i forumet
Av Yomster
Skrivet av SellahiR:

Jag är 95% nöjd med min Switch. Det jag inte gillar är frame drops i både bärbart och handhållet läge och att den behöver USB-C för att ladda. Så nu kan jag inte längre använda vilken laddare jag vill hemma utan är begränsad till dn laddare som kom med i köpet. Zelda spelet är jag fortfarande skeptisk till även om jag är en renblodig Zelda-fan. Det är så pass annorlunda från tidigare titlar och det finns så pass mycket nytt att vänja sig vid att jag redan dött fler gånger i det spelet än vad jag dött i alla Zelda spel efter OoT kom ut, SAMMANLAGT, det är en hel del gånger.

Det flesta nya enheterna har USB-C så det är tur att det är USB-C tycker jag och inte den som användes förr i typ Samsung Galaxy och sådant (Micro-B). Däremot hade jag aldrig laddat mitt Nintendo via telefonens laddare utan att kolla upp vilken ström den ger, vad som krävs av Nintendot och om det skulle lira ordentligt.

Jag själv har dött färre gånger än motsvarande tidsperiod i TP.

Av Yomster

Moderkort / Chipset?

Av Yomster

Jag har _aldrig_ varit med om att antivirus, antimalware och liknande program lyckats rensa bort ett ordentligt virus när det väl är på datorn. Vi pratar över 500 instanser här i min erfarenhet. Sådana program är inte utkastare, de är dörrvakter.

Av Yomster

Astro A40 (PC). Aldrig varit så nöjd med ett par hörlurar. Volymkontrollen är för lätt att råka ändra av misstag så den får ett minus men resten är så bra att det väger upp.

Av Yomster
Skrivet av Triton242:

Imorgon ingår Vavle ett liknande samarbete med Nvidia och om några år måste vi ha en GPU från vardera läger för att ens kunna spela..
Samarbete är bra men jag tycker att man borde göra detta lite mer öppet för alla. I slutändan tjänar slutanvändaren på det.

Därav "mycket kritisk" och "kortsiktig".

Av Yomster

I allmänhet ställer jag mig mycket kritisk till hårdvaruspecifika samarbeten men i det rådande konkurrensläget på grafikkortsmarknaden så tror jag detta är en fin, förhoppningsvis kortsiktig, lösning både för AMD och i förlängningen oss konsumenter.
AMD behöver vara en attraktiv leverantör för alla konsumenter och inte bara för fanboys.
Även om detta kan bli något tvingande kan det vara avgörande för att öppna upp för fler att välja AMD.

Av Yomster
Skrivet av Nrldsgld:

Hej!

Köpte mig en äldre dator för ett tag sen

Z77 FTW
i7 3770K
16gb Corsair Vengeance 1600mhz
Asus GTX 970 OC

Burken funkar riktigt bra just nu, spelar alla senaste spel på höga inställningar i 1080p.

Min fundering är hur länge jag kan sitta med min processor innan den blir en flaskhals?
Skulle jag köpa ett GTX1080 blir då min processor en flaskhals eller tror ni att den håller ett tag till?

Nu tänker jag ganska generellt sett kring spel som kommer i framtiden där mitt GTX970 inte kommer räcka för högsta inställningarna.
Min förhoppning är att mitt grafikkort är svagaste länken och att det "räcker" att uppgradera grafikkortet inom 1-2år och behålla resten lite längre.

Vilket spel?

Är ett av svaren WoW så är svaret på din fråga NU.

Jag gick från 3770K@4,3 till 6700K stock och fick högre fps i i stort sett alla spel.
I WoW gick det från att hacka under vissa förutsättningar (10-40 fps) till att flyta på som fasen även om jag inte ändrade inställningar.

Allt är subjektivt när man tycker det är ohållbart men jag själv anser att 3770K passar bra ihop med ett GTX970.
Ska du ta ett steg till 1070 så är det fortfarande acceptabelt men 3770K begränsar då en del (beroende på titel, så klart).
Ska du högre än så är det absolut läge att byta proppen också.

Av Yomster

Jo första uppdraget blir att installera om Windows. Andra blir att se till att alla drivers är nyaste från tillverkarna själva. Sen kan du börja kolla temperaturer och liknande.

Av Yomster

Sladden du har köpt är förmodligen en DisplayPort till HDMI, inte HDMI till DisplayPort.
HDMI till DP är lite svårare än DP till HDMI. Om den kabeln du köpt inte fungerar så behövs det förmodligen en aktiv adapter som konverterar från HDMI till DisplayPort.
De är inte så dyra nu för tiden som de var förr som tur är. Har skärmen några andra inputs, typ DVI?

HDMI-DVI fungerar i stort sett alltid med bara en vanlig, passiv, kabel.

Av Yomster
Skrivet av Strukt:

Statistisk sett ska det inte vara möjligt att svara nej på denhär frågan.

Det är möjligt att svara nej eftersom det alternativet finns. Vi kan till och med se att vissa redan gjort det

Av Yomster

Menar du intelligent liv?

Av Yomster
Skrivet av Javanface:

Bara jag som kopplar det till Capsizing?

https://en.wikipedia.org/wiki/Capsizing

Det är ett ord som har liknande uttal och stavning så det är väl rimligt att se den kopplingen om man känner till ordet "capsizing".

Av Yomster

Capsaicin är ämnet som gör att chili upplevs "stark" eller "het". En vanlig missuppfattning är att det är fröerna som är det som ger chilin dess hetta men det är fröfästena och fröväggarna (placentan) som innehåller den största delen av capsaicinet och därmed den upplevda hettan. Kanske inte så relaterat till AMD men namnet på eventet iaf.

Av Yomster
Skrivet av PlogarN97:

Apple TVs nya portal där man samlar allt innehåll i samma app (typ) är ju lite lösningen. Visst du måste fortfarande ha flera medlemskap men materialet når du iaf från samma app (ja inte tekniskt men för användaren upplevs det så).

Så vi får se. Tror vi snart ser sån tjänst lika självklart som spotify.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det finns ju lite olika lösningar som samlar flera olika distributörers innehåll på ett ställe och det löser ju problemet om det är en fullgod lösning där man får rätt kvalité på uppspelningen både vad gäller bild och ljud men utan att ha provat Apples lösning så ställer jag mig skeptisk till om den verkligen fungerar fläckfritt med tanke på den enorma komplexiteten i att väva ihop flera distributörers olika lösningar.

Jag hoppas på en tjänst som löser problemet och gärna en bättre sådan än Netflix där man, trots att man är betalande kund, får stå ut med reklam i det ack så halvdana gränssnittet.

Spotify+ kanske? Ett konto där man har musik, musikvideor, filmer och serier.
Lätt 500kr /mån från mig.

Av Yomster
Skrivet av DasIch:

En klassisk halmgubbe. Lagen är till för att skydda upphovsmakarna. Du lider knappast någon skada om någon kopierar din bil. Tillverkaren gör däremot det.
Upphovsrättsskyddet är till för att skydda människors intellektuella arbete - tiden och mödan de lagt ned för skapa en produkt och skaffa sig ett levebröd. Du har inte rätt till foton eller film någon skapat, eller kod någon annan skrivit. De vanligt förekommande rationaliseringarna om att det egentligen inte är skadligt, att stora företag minsann gör pengar ändå och att anti-pirat lobbyn är dumma i huvudet (vilket den är) är helt ovidkommande.

Så jo, stöld är stöld.

Sen må det vara hänt att det finns betydligt mer allvarliga problem i rättsväsendet än att det är svårt att komma åt pirater.

Jag är helt med på vad du menar och jo, argumentet är lite åt strawman-hållet men om jag får förtydliga det lite:
Det jag menar är att materiell stöld är svart eller vitt.
Antingen har Sture plockat med sig Antons laptop hem eller så har Anton kvar sin laptop.

Med immateriella saker t.ex. en film/serier så kan man inte göra samma distinktion eftersom ingenting försvinner vid försäljning.
Det finns minst två scenarion som är tvetydiga i mina ögon:
Köpt filmen OCH laddat ner filmen. = 1 försäljning eller 1 förlorad försäljning och 1 försäljning.
Hade inte köpt MEN laddar ner. = Ingen försäljning eller 1 förlorad försäljning.

(Man kan också ta bio som exempel där det kanske finns folk som hade gått på bio men laddar ner i stället men jag tror poängen är gjord).

Ofta räknas samtliga nerladdningar som förlorad försäljning när så inte nödvändigtvis är fallet.

Upphovsrättsinnehavaren förlorar ingenting just på att någon skapar en kopia av dennes verk, upphovsrättsinnehavaren förlorar på att folk inte köper deras verk av någon anledning. Man kan argumentera för att endast de fall där en individ hade köpt ett verk men valde att ladda ner i stället innebär en förlust för upphovsrättsinnehavaren.

Jag tror absolut att det är skadligt för upphovsrättsinnehavare med piratkopiering men jag är inte så säker på att alla olagliga nerladdningar av ett verk innebär förlorad försäljning och det är därför jag ifrågasätter uttrycket "Stöld är stöld" när det appliceras på immateriella ting som t.ex. film.

Detta kombinerat med det faktum att många vill betala för sig men väljer att ladda ner i stället enbart för att distributionskanalen är för dålig.

Av Yomster

"Stöld är stöld". Om någon snodde min bil och körde iväg med den fast bilen stod ändå kvar i garaget så hade inte jag anmält någon stöld. Jag har inte laddat ner en enda MP3a sedan Spotify kom ut och hade de fixat EN filmtjänst som hade lika stort utbud så hade ingen behövt ladda ner filmer/serier heller. Det handlar inte om pengar - det handlar om distributionsmetoden. Detta bevisas om och om igen. Ska man behöva vara medlem på Netflix, Cmore, HBO, Viaplay, TV4 Play och allt vad tusan som finns så förstår jag att folk ger upp och skaffar vissa saker på annat sätt.

Jag har sagt det förr: Jag hade gärna betalat 400kr i månaden för att ha alla filmer och serier tillgängliga på någon sida t.ex. Netflix men det finns ingen sådan lösning idag pga rättigheter och då blir de företagen lidande via viss piratkopiering.

Vattnet rinner där det går lättast, det är upp till oss människor att placera våra turbiner där om vi vill utnyttja vattenkraften precis som det är upp till företagen att placera sina produkter är konsumenterna är villiga att konsumera dem.

Av Yomster

3D har verkligen smutskastats av alla dåliga aktiva lösningar med crosstalk och okalibrerade biografer. Biografen i min hemstad blir man nästan skelögd av att kolla 3D-film i för bilderna passar liksom inte i ihop riktigt, de är något förskjutna från där de ska vara. Min TV med passiv 3D ger superfin bild och riktigt gott 3D-djup med glasögon som knappt kostar något och passar bra över mina vanliga glasögon. Den ökar också ljusstyrkan när man slår på 3D för att kompensera för hur mörka glasen är.

Av Yomster
Skrivet av Perb:

Såvitt jag förstår behöver vi inte vänta och se alls, beslutet kom från högsta förvaltningsdomstolen och det kan, vad jag vet, inte överklagas längre än så. Dashcams är lagliga helt enkelt.

Jag såg bara näst senaste informationen som folk hade länkat där det stod att det var överklagat till högsta instans.
Fint att de kom fram till rätt svar.

Av Yomster
Skrivet av jnsson:

Det är redan klar, för typ 2 månader sedan, källa: http://teknikensvarld.se/kamera-i-vindrutan-nu-tillatet-i-sve... , http://www.hogstaforvaltningsdomstolen.se/Domstolar/regerings...
Precis, det går inte o överklaga mer.

Rimligt resultat!
Jag såg enbart de artiklar folk hade länkat där det stod att ärendet överklagats.

Av Yomster

Vi får se vad hovrätten kommer fram till helt enkelt. Helt frånkopplat övervakning i min mening just för att kameran bara används när fordonet används och inte på en specifik plats.

Vad gäller drönare kanske man skulle förenkla läget genom att säga att den som manövrerar drönaren i lagens ögon befinner sig där drönaren gör dvs olaga intrång med mer gäller precis som om personen t.ex. tagit sig in på någons tomt själv.