Inlägg

Inlägg som Fikaknugz har skrivit i forumet
Av Fikaknugz

@mrqaffe: Jag har en Netgear CG3100 ifrån ComHem. Den ska klara upp till 200 mbit/s.

Av Fikaknugz

Samma nedladdningshastighet vid uppgradering?

Hejsan!

Jo det är så att jag i förrgår uppgradera från 50/10 till 100/10, då jag ville kunna ladda ner snabbare. Uppgraderingen började gälla igår och idag så prövade jag att ladda ner ett spel på Steam. Det jag märkte var att nedladdningshastigheten ligger i exakt samma topp-fart som när jag hade 50/10, vilket är ca 7 MB/s.

När jag gjorde ett test på Bredbandskollen, så fick jag ut 50 mbit ner och ca 12 mbit upp. Vet att det inte betyder att jag kommer kunna tanka i 50 MB/s, men det borde väl ändå vara en skillnad i nedladdningshastighet, om jag går ifrån 50 till 100?

Kan det bero på vilken internetsladd jag har?

Av Fikaknugz

@imonar: Ja du. Funkar väl för CS:GO, men är nog inget man vill spela Witcher och ARMA på. Iaf inte om man vill kunna spela stabilt.

Av Fikaknugz

Philips 55" 4k UHD 55PUS6501 fryser och stänger av sig?

Hejsan!

Jo det är så att jag har köpt en ny tv, en Philips 55". Jag har haft den i 1 vecka och är nöjd med den. Förutom att den beter sig riktigt konstigt.

Dagen efter att jag kopplat in den och skulle starta, så startade ambilighten som vanligt och Philips loggan kom upp. Men sen så hängde sig hela tvn ett tag och efter en 15-20 sekunder, så stängde den av sig. Det var som att man hade dragit ut sladden och allting slocknade. Men sen så började Standby lampan att blinka lite halv "trött" och höll på så i en 10-15 sekunder. Sen så startade tvn normalt efter en liten stund, när jag hade tryckt på On/Off knappen, nollan och alla möjliga knappar. Så den är inte trasig, men den är helskum vid start.

Den är som sagt bara 1 vecka gammal.

Av Fikaknugz

Comhem uppgradera till 100/100?

Tjenare!

Jo jag hade tänkt att uppgradera från 50/10 till 100/100. Det står att man enkelt kan göra det på mina sidor på Comhen, men jag hittar inte vart någonstans. Det enda jag hittat, är att uppgradera genom att köpa 100/100. Men så ska det ju inte vara.

Jag vet att man kan ringa och prata med dom, men vill helst inte göra det ifall man ändå kan göra det själv. Men som sagt så hittar jag intr vart det ligger.

Av Fikaknugz
Skrivet av Grönahunden:

till PC finns det ju några tilläggsprogram som ska vara uppdaterade för att inloggning till bank ska fungera ex: silverlight, java osv
du får väl kolla att det är uppdaterat..

Jag kollade med Safari och då var det inga som helst problem. Jag har kollat Java, men inget annat. Vet inte riktigt vilka tillägg det är till Chrome som man måste ha uppdaterade.

Av Fikaknugz

Kan inte logga in på Swedbank!

Hejsan!

Jo det är så att jag inte kommer in på Swedbank på Macbooken. När jag går in på hemsidan och trycker på "logga in", så laddar den som vanligt, fast efter ett par sekunder, så kommer en tom sida upp med denna text:

"Error 500: javax.servlet.ServletException: java.net.MalformedURLException: no protocol:"

Jag har kollat runt överallt, men hittar ingen lösning. På min stationära dator så funkar det som vanligt.

Av Fikaknugz

@moonblase: Ljudet ändrar sig en aning om jag skruvar upp ljudet. Höjer jag till högsta och håller högtalaren mot örat, så hör man ett litet sprak/brusljud.

Av Fikaknugz

@kissekotten4: Ljudet ändrar sig en aning om jag skruvar upp ljudet. Höjer jag till högsta och håller högtalaren mot örat, så hör man ett litet sprak/brusljud.

Av Fikaknugz

"Skrikande" ljud ifrån nya högtalare.

Hejsan!

Det är så att jag igår var till Elgiganten och köpte ett par Sandstrom högtalare 2.1.

Jag är nöjd med ljudet i det hela, men problemet är att när man inte spelar upp något ifrån högtalarna, eller har något på relativt tyst, så är det ett konstant skrikande/surrande ljud. Det låter ungefär som en störning, fast konstant. Jag har testat att ändra ljudkvalitén i egenskaper, då jag hade ett liknande problem med mitt headset, men det blev ingen skillnad. Det är samma sak när man kopplar in den i mobilen.

Någon som haft liknande problem och vet hur man kan fixa det?

Av Fikaknugz

Låsa upp mobil, säkert att fabriksåterställa?

Hejsan!

Jo det är så att jag för ca 1½ år sedan köpte en mobil, som visade sig vara låst till Tre. Jag fixade då en upplåsning till den och allting var perfekt.

Men nu så har jag fått en nyare mobil och tänkte därför ge bort min gamla. Jag skulle vilja fabriksåterställa den, men vet inte riktigt om det är säkert och göra det efter att man låst upp mobilen. Kommer upplåsningen att rensas, eller är det bara att tuta och köra? Kanske är en lite dum fråga, men jag skulle verkligen vilja veta.

Av Fikaknugz
Skrivet av Zånkt:

Det borde inte vara några problem med det.

Okej, tack!

Av Fikaknugz

Köpa ny mobile med abonnemang, behålla samma nummer?

Tjenare!

Jo det är så att jag tänkt att skaffa mig en ny mobil och tänkte köpa en med abonnemang, då jag bl.a. tröttnat på att fylla på ett kontantkort hela tiden.

Dock så har jag redan en mobil nu, med ett sim-kort ifrån Comviq. Jag tänkte köpa den nya mobilen ifrån Comviq, men vill ha kvar mitt gamla nummer. Går det att fixa?

Av Fikaknugz
Skrivet av philipborg:

MSI gör flera olika Gtx 970 kort, troligen har ni köpt olika.

Skumt. Jag har båda förpackningarna här och det står att dom har exakt samma saker.

Av Fikaknugz

MSI GTX 970 Röd vs Vit Drake?

Tjenare!

Jo det är så att jag nyligen uppgraderade till ett 970, då jag tyckte det var dags. Det jag dock undrar över, är vad skillnaden mellan den röda drak-loggan och den vita drak-loggan, är? Brorsan har ett MSI GTX 970 som han skaffade för ett tag sedan. På förpackningen, så är själva loggan vit. Medans på min förpackning, som jag fick idag, så är loggan röd.

Kanske inte ens är någon skillnad. Har hört att 970 ska ha 3.5 gb VRAM istället för 4 som det står, men i CPU-Z, så ligger min på 4096 mb. Är det något dom har fixat på de nyare korten?

Av Fikaknugz
Skrivet av kronwalled:

Då har du lite utrymme, försök håll dig under 65C. AM3+ processorerna kräver en del ström vilket ställer lite högre krav på att moderkortet klarar av att leverera, så ska du pressa hårt vill du helst ha ett moderkort av lite högre kvalitet; http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-d...

Som nämnts ovan, läs igenom ett par detaljerade guider.

Ok. Jag har ett ASRock 890GM Pro3 R2.0 moderkort. Jag har som sagt clocken på 4.1 just nu och har rört något annat. Voltage ligger på 1.3 V.

EDIT: Chipsetet är ett AMD 890GX

Av Fikaknugz

@Andreaz1: Antec Kühler 620 med en AeroCool Dead Silence radiatorfläkt.

Av Fikaknugz
Skrivet av Oringen:

Det att processorn klockar ner sig är ju pga Cool n quiet, om den sen klockar ner sig under belastning pga throttling dvs datorn går för varm.

Stresstestade i ca 15 min och temperaturen var på en 48 grader.

Dock så märkte jag att efter stresstestet, så ville knappt chrome fungera. Det tog väldigt lång tid innan det kom upp. Datorn tog också lång tid på sig att starta om.

Av Fikaknugz

Overclocka en FX-8320 till 4.2 ghz?

Tjenare!

Jo det är så att jag nyligen testade lite overclocks på min FX-8320. Jag testade att dra upp CPU multipliern till 20.5, så att jag fick 4.1 ghz.

Jag tänkte nu testa att dra upp den till 4.2, men jag är inte riktigt säker på vad för settings jag ska ändra. Är det bara att dra upp CPU multipliern till 21 och sen köra på? Eller måste jag ändra de andra inställningarna, alltså voltage, NB Frequency, osv?

Sen en annan sak. När jag testade overclocken via CPU-Z, så såg jag att clocken hoppade runt på t.ex. 1300 mhz, 2000 mhz, osv, när jag satt på skrivbordet eller här på Sweclockers. När jag hade stresstestet på, så låg den hela tiden i ca 4.1 ghz. Har kollat på olika personer som overclockat och när dom drog upp clocken till, t.ex. 4 ghz, så låg den hela tiden i 4 ghz i CPU-Z.

Är detta något jag borde bry mig om? Känns ju ändå bra ifall clocken sjunker ner när jag inte spelar. Eller ska jag ha så att den ligger i 4.1 hela tiden?

Av Fikaknugz
Skrivet av septembro:

Vad bra! Jamen då ska det säkert fungera ihop med grafikkortet. Det märker du..

Jo jag hoppas det :). Enda är att om du kollar på den här bilden:

https://scontent-lax3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/118...

Så ser man att han verkar få mer än plats för grafikkortet. Det sitter i en Fractal Define Arc Mini, vilken är samma formfaktor som Define Mini, alltså mATX. Dock så verkar hans PCI-E slot sitta längre upp på moderkortet, än vad mitt gör nu. Men får väl som sagt se hur det blir när jag får kortet :).