Inlägg

Inlägg som Fikaknugz har skrivit i forumet
Av Fikaknugz

Comviq, köpa bara mobil och behålla abonnemang?

Hejsan!

Som rubriken lyder. Är det möjligt att bara köpa själva mobilen och behålla sitt nuvarande abonnemang? Jag har en Galaxy S8+ som jag har haft i nästan 2,5 år som jag köpte via Comviq med ett Fastpris abonnemang på 20 GB. Men då jag betalat av själva mobilen för ett tag sedan, så vart jag sugen på en S10:a.

Men på deras hemsida så kan jag antingen välja mellan 10 GB och 40 GB, där 40 GB med mobilen hamnar på 600 kr/månaden. Men då jag redan har ett abonnemang hos dom, så borde jag väl kunna behålla det och som sagt bara köpa mobilen. Eller hur funkar det? Skulle vänt mig till Comviq, men dom har ingen support på helger.

Sen en annan sak jag undrar, är över den där "Hämta direkt" funktionen. När jag går in på hämta direkt och väljer en utav mobilerna som finns där, så blir jag ändå skickad till en sida där man bara kan beställa och få den skickad och ej hämta. För det ska enligt dom komma upp vart man vill hämta den osv.

Av Fikaknugz

Köpt ny router, ASUS RT-AC750, inget internet?

Hejsan!

Som rubriken lyder. Vi har haft Telenor i ca 1 år nu och fick med en "Technicolor 799 xstream" som router. Men nu har den i princip börja självdö, då den har börjat överhettas och internet försvinner hela tiden. Men istället för att snacka med dom och be dom skicka en ny router, så prövade vi med och köpa en helt ny router. Det är en ASUS RT-AC750, då jag hört en del bra om den och vi ej behöver ha en super router eftersom vi har internet via telejacket (ADSL).

Problemet är att när vi kopplat in allt, så lyser LAN portarna och 2.4 samt 5ghz lamporna som det ska, men själva internet lampan lyser ej. På datorn, som är kopplad med sladd, så kommer ASUS setup wizard upp, men där frågar den bara ifall man kopplat in WAN sladden korrekt. På WIFI sidan så hittar Mobilerna ASUS wifi:n, men när man kopplat upp sig, så står det bara att internet ev. Inte är tillgängligt. Hur kommer det sig att det inte fungerar? Är det för att deras egna router är en router och modem i ett men ASUS inte är det?

Av Fikaknugz
Skrivet av perost:

@Fikaknugz: Boosten på 6600K är 1/2/3/4, d.v.s. +100MHz när alla kärnor belastas, +200MHz när tre av kärnorna belastas, o.s.v. 3.9GHz gäller alltså endast när bara en kärna belastas, så i ett spel som BF V som belastar alla kärnor kan du bara räkna med 3.6GHz som högst.

Att bara en kärna ligger på 3.6GHz är däremot lite konstigt, men skillnaden mellan 3.5GHz och 3.6GHz är ju inte direkt gigantisk. Men du kan alltid prova att uppdatera BIOS på ditt moderkort om du inte redan har det senaste, det brukar ibland kunna lösa underliga klockfrekvensproblem.

Annars kan du förstås alltid ändra boosten i BIOS så att den t.ex. kör 3.9GHz på alla kärnor. Om du bara ligger på runt 60°C som max så har du ju en del utrymme att överklocka om du så vill, och i just BF V kan det kanske behövas eftersom det brukar vara ett tungt spel för en 6600K.

Fast när man kollar i HWinfo medans jag har BF V igång, så kan kärnorna hoppa upp i 3.7 ghz. Men det kanske är sensorerna som visar fel. Dock så har jag inga problem när jag spelar. Ligger i en stabil 80 fps i BF V. Enda jag reagerade på, var som sagt att det kan ligga på över 90% average i load, men efter ett tag så är det som att boosten hoppar igång och average går ner i 60-70%. Men vissa gånger är det endast 1 kärna som hoppar upp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fikaknugz

MSI GTX 1660ti RGB stängs av?

Hejsan!

Som sagt så har jag ett väldigt underligt problem med mitt nya grafikkort. Det är så att RGB:n bara stänger av sig ett tag efter att jag använt datorn. Det verkar inte spela någon roll vad det är jag gör på datorn, då det försvunnit när jag både spelat och t.ex. kollat youtube. Men när jag sedan startar om datorn, så funkar det igen.

Jag satte in grafikkortet i måndags förra veckan och försökte ladda ner Mystic Lights appen, men när jag försökte starta det, så kom det upp "The application does not support this program" eller något liknande. Jag försökte med en rad olika MSI appar, men fanns ingen annan som styrde RGB:n. Detta är egentligen inget "livshotande" problem, men det skulle vara kul ifall allt på grafikkortet fungerade när det är såpass nytt.

Av Fikaknugz
Skrivet av Dax123:

Hur är temps under load?

Skickades från m.sweclockers.com

Ligger på en maximum 62 grader och average 58 när jag kör BF V på max.

Av Fikaknugz
Skrivet av Arcec:

@Fikaknugz: Har du hardware acceleration på?

Kan hittas under Settings->Advanced->System

Om det är på så stäng av det.

Härligt! Nu verkar det fungera bättre :D.

Av Fikaknugz

Google Chrome laggigt, speciellt Youtube?

Hejsan!

Som sagt. Jag har fått ett väldigt störande problem nyligen i Chrome. Det är så att när jag startar upp Chrome, så går muspekaren ner till en väldigt låg fps och liksom laggar fram i någon sekund, samt att CPU:n går upp över 80% usage och går sedan ner.

Men när jag sedan går in på Youtube och ska kolla på någon video, så kan videon hålla på och lagga/frysa samt att när jag hoppar fram i videon, så kommer "laddningscirkeln" upp, men också playknappen. Men hur mycket jag än klickar på den, så fortsätter den ladda i över 10 sekunder i vissa fall. Men när jag provar med t.ex. Internet Explorer, så laggar varken musen till när jag startar det, som med Chrome och Youtube funkar galant.

Inget annat program jag startar har samma problem som med Chrome.

Sen är jag inte så insatt i hur mycket minne Chrome använder normalt, men i skrivandets stund så har jag 2 flikar uppe. Den ena är en Youtube video och den andra är Sweclockers. Med dom två flikarna, så tar Chrome upp runt 430 mb och har 10 processer igång. CPU:n verkar inte bete sig så värst onormalt nu när jag bara skriver. Den ligger runt 4-8% och kan hoppa upp i en 12-15% ibland.

Jag har provat med att rensa cache, ta bort webbinfo och cookies. Jag har också ominstallerat Chrome och kollat igenom tilläggen, men utan någon framgång.

Av Fikaknugz

CPU ligger på 100%, men boostar inte fullt?

Hej!

Som sagt. Jag stötte på ett lite märkligt problem när jag startade datorn idag. När datorn hade bootat upp och jag skulle börja använda den, så märkte jag att musen laggade och drogs runt i typ 15 fps och fönstren som jag drog runt gjorde likadant. När jag sedan kollade i aktivitetshanteraren så hoppade CPU:n runt från allt mellan 0% till 100% men låg mest på 50% och över. Jag provade att starta om datorn och det verkade som att det fixade sig.

Men när jag t.ex. skulle kolla på youtube, så var videon tvungen att ladda upp till 10 sekunder innan jag kunde trycka på play igen, samt att videon frös till lite då och då. Sen provade jag med att starta BF V och kolla hur CPU:n betedde sig då. Jag öppnade HWinfo och drog igång en match. Då märkte jag att CPU:n låg på nästan 100% load average, men bara 1 core låg på mer än 3.5 ghz. Den låg på 3.6 och dom andra på 3.5. Jag köpte ett nytt grafikkort häromdagen och satte allting på max på BF V. Då flöt allting på helt perfekt och CPU:n låg på 93% average. Dock så märkte jag redan då att bara 1 core låg högre än 3.5 ghz.

Jag har en Intel i5 6600k icke overclockad. Den körs på 3.5 ghz, men ska boosta upp till 3.9 om det behövs.

Av Fikaknugz
Skrivet av DustyRoads100:

Nja, vill kunna spela fortnite och ge 1000-1500spänn max 😂

Ska du endast spela Fortnite? För då känns ett 1050 lite overkill😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fikaknugz
Skrivet av maskeradmannen:

Det va ju lite skumt men skillnaden är ändå mnimal. Skiljer 0.25 megabytes/s. Kan kanske bero på olika belastning i kopparn från mätning till mätning, fast ni kanske körde fler än ett test med liknande resultat?

Jo vi körde en 4-5 tester och resultaten blev samma. Enda jag märkte, var att uppladdningshastigheten var högre på kabeln än den var på wifi. Men annars var nedladdningshastigheten högre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fikaknugz
Skrivet av Worse:

Bor du i en stad utan tillgång till Fiber? Är det centralt så brukar ju annars 4G fungera kanonbra, här fungerar 4G bra mycket bättre än något kopparbundet!

Bor ca 500 meter ifrån centrum. När vi väntade på det fasta bredbandet att kopplas in, så körde vi på 4g. Kan säga att det var väldigt ostabilt. Hastigheten åkte upp och ner som en berg -och dalbana. Ena stunden var det kanon, sen var det skit. Prövade till och med med en extern antenn. Signalen blev märkvärdigt bättre, men ingenstans nära det fasta bredbandet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fikaknugz

En annan sak jag kan tillägga, är att vi får ut högre hastigheter via wifi än vad vi får via kabel. Kabeln är 10 meter, men det borde man ju inte förlora något på. Det är en CAT-6 också.

Vi provade att köra en bredbandskoll i sovrummet, som ligger längst ifrån routern med en betongvägg i vägen. Där får vi ut runt 28-29mbit med wifi, medans med kabel så får vi ut runt 26-27mbit som max.

Av Fikaknugz

Kan ha 40mbit VDSL men ej 60mbit?

Hejsan hejsan!

Jo, det är så att vi nyligen flyttat och var tvungna att fixa nytt internet, då det nya stället endast har ADSL/VDSL. Då inte så många leverantörer erbjuder just denna tjänst, så fick vi ta Telenor/BBB's VDSL erbjudande.

Saken är dock den att det absolut högsta vi kan ha, är 40mbit, varav vi får ut ca 30mbit. Iallafall när vi sökte på deras hemsida och pratade med dom. Men eftersom vi kan ha 40mbit, alltså VDSL, som har en gräns på 60mbit, så BORDE vi väl kunna ha 60mbit också? Vi bor nästan mitt i en stad och bostaden är inte så värst gammal, så kopparledningarna är väl inte urgamla direkt? Tycker också det är lite småkonstigt att vi knappt får ut 30mbit. Vi bor ju liksom inte flera km ifrån stationen. Samma sak med uppladdningshastigheten, som enligt dom ska ligga mellan 3-10mbit. Där får vi ut strax under 4mbit, alltså på gränsen. Där vi bodde på förra stället, hade vi 100/10. Då fick vi ALLTID ut 113-114mbit ner och 11-12mbit upp. Alltså fick vi ut mer än vad vi skulle få.

Är ju förmodligen många andra faktorer som spelar en roll i detta, men tänkte att jag hör med några som är lite mera kunniga inom detta :).

Av Fikaknugz

Extern antenn till en ZTE-MF286?

Tjenare!

Var tidigare idag till kjell o company och införskaffade mig en extern antenn till min 4G router. Den antennen som jag köpte, är en sånnhär:

https://www.kjell.com/se/sortiment/mobilt/mobilt-bredband/ant...

Har kopplat in allt och fixat, men märker ingen som helst skillnad. Får ut exakt samma signalstyrka som innan. Så därför är jag lite fundersam på ifall den antennen funkar med just den routern? Står på antennen att den funkar med frekvensband 1700-2700 och på routerns websida, så står det att den ligger på frekvensband 2600 (b7). Det enda man behöver göra är väl att koppla in antennsladden i SMA uttaget på routern, resetta och sen vinkla in den. Eller är det något jag glömt?

Sen undrade jag också lite snabbt vilken mast som är bäst att rikta upp sig mot. För vi har 4 stycken 4g mastar här i staden, varav 2 stycken som ligger inom 800 meter från oss. Problemet är att den som är närmast, ca 500 meter ifrån, ligger i centrum. Så den lär väl vara mest belastad, plus att vi har några lägenheter emellan oss.

Den andra masten ligger ca 800 meter bort. Men den är förmodligen inte lika belastad och det är inte heller lika mycket hinder ivägen. Så vilken mast är bäst att vara riktad mot?

Av Fikaknugz
Skrivet av n1nja:

Jag har haft Tele2 mobilt bredband i snart 2 års tid, och mina upplevelser är att det alltid blir problem med bandbredden på eftermiddagarna då folk kommer hem från jobbet. Det har dessutom blivit ännu värre sedan de lanserad sin "fri surf för mobiler"-kampanj. Tidigare hade jag 5-8 mbit kvällstid, men numera pendlar det mellan 0.1 mbit till 1 mbit när det är som sämst. Sätter man sig däremot senare på kvällen/natten, så kan jag komma upp i 30 mbit.
Jag har varit i kontakt med tele2 flertalet gånger angående detta, och deras svar på problemet var tillslut att "mobilt bredband kanske inte passar dig, du kanske ska prova ADSL istället?"
Detta blir rätt komiskt då de flyttade samtliga ADSL kunder till mobilt bredband för över ett och ett halvt år sedan för att de skulle kapa tråden och lägga ner stationen ute hos oss...

Så det enda vettiga alternativet ute hos oss är Telia, vilka alltid håller bra hastighet, men då blir istället deras låga GB tak och dyra abonnemang ett problem.

Det här är första gången jag har mobilt bredband. Innan hade jag först ADSL och sen när jag flyttade in till stan, så blev det fiber. Problemet nu, är att den nya bostaden inte har fiber utan det bästa vi kan ha, är 40 Mbit VDSL. Men vi glömde bort det där med internet helt i flyttkaoset, så nu får man vänta flera veckor på att Telenor/BBB ska "koppla" in det. Vi har fått routern och allt sånt,, men vad gör det när skiten inte ens är inkopplad? Känns ju inte som att det tar veckor att flippa en switch.

Hursomhelst så fick det bli en nödlösning i form av mobilt bredband. Man skulle ju kunna fixa en antenn och mixtra. Men då jag inte vet när dom kopplar inte bredbandet, så känns det lite onödigt. Kan ju lika gärna ske nästa vecka. Sen vet jag inte heller om man får hålla på o sätta upp antenner utomhus på en hyreseätt. Vi bor på markplan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fikaknugz
Skrivet av Bellerefon:

du har ju en ångerrätt om det inte fungerar som det ska som oftast går bra att använda, har du möjlighet tycker jag du ska utnyttja den.

Routern eller täckningen är uppenbart inte bra.

Har själv provat flertalet routrar, men kör nu på en vid namn MR200
https://www.inet.se/produkt/5402724/tp-link-archer-mr200-ac75...
Den har utan tvekan fungerat MYCKET bättre än övriga. (framförallt den skiten man oftast får med)

Har du betalat för routern ifråga (om du inte band upp dig) så är det ju absolut mer värt att köpa en "riktig" obunden router.

Har du provat andra operatörer, eller varför blev det just tele2?
Hur är täckning med tre eller telenor där du bor?

Routern köpte vi ifrån Elgiganten samtidigt som vi skaffade abonnemanget. Så routern tänkte vi utnyttja det öppna köpet på när det fasta bredbandet väl kommer. Sen blev det automatiskt tele2 då snubben på elgiganten nämnde det först. Så vet inte hur täckningen är på dom andra är.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fikaknugz
Skrivet av jOnÄTÄn:

Stoppa i simkortet i mobilen. Får du liknande hastigheter på samma plats då så är det inte routerns fel utan Tele2. Och tele2 är inget bolag jag associerar med bra prestanda på nätet (i de området jag bor i alla fall)
Man kan inte räkna med någonting när det kommer till 3g/4g näten och man kan ibland ha bra mottagning men dålig hastighet beror lite på hur belastad masten är. Täckningskartor är skit.

Ta reda på var masten är och skaffa en riktningsbar extern antenn.

När jag hjälpte min bror (som var för snål för att dra in fiber) med trådlöst bredband, så gick de från 8Mbit till 20-26 i nedladdningshastighet beroende på väder osv när vi installerade en extern antenn som köptes på Kjell.com

Tänkte på det här med extern antenn. Hur bra dbi behöver man ha?- finns en hel drös med val, men blir skapligt mycket dyrare med högre dbi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fikaknugz
Skrivet av jOnÄTÄn:

Stoppa i simkortet i mobilen. Får du liknande hastigheter på samma plats då så är det inte routerns fel utan Tele2. Och tele2 är inget bolag jag associerar med bra prestanda på nätet (i de området jag bor i alla fall)
Man kan inte räkna med någonting när det kommer till 3g/4g näten och man kan ibland ha bra mottagning men dålig hastighet beror lite på hur belastad masten är. Täckningskartor är skit.

Ta reda på var masten är och skaffa en riktningsbar extern antenn.

När jag hjälpte min bror (som var för snål för att dra in fiber) med trådlöst bredband, så gick de från 8Mbit till 20-26 i nedladdningshastighet beroende på väder osv när vi installerade en extern antenn som köptes på Kjell.com

Låter som något man kan prova. Dock så borde jag få det fasta bredbandet snart, förhoppningsvis. Men skulle ju som sagt vara skönt o ha något som åtminstone fungerar någonlunda medans.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fikaknugz

Tele2 4G Mobilt bredband riktigt slött?

Hejsan!

Det är så att jag nyligen flyttat, men glömde helt bort att fixa internet. Så därför fick det bli en nödlösning, i form utav ett mobilt bredband ifrån Tele2.

Jag var till Elgiganten och fixade allting där. Fick med mig en 4G router, närmare bestämt Tele2's "ZTE-MF286". Enligt dom så ska man normalt kunna få ut mellan 10-50 Mbit/s. Detta beror ju såklart på placering utav routern samt täckningsområde. Problemet är att jag knappt ens får ut 5 Mbit/s. Hastigheten hoppar från allt mellan 0 b/s till 4-5 Mbit/s.

I området där jag bor, så är signalstyrkan "mycket god" enligt deras täckningskarta. Har provat med att ställa routern på flera olika ställen, men blir ingen skillnad. Antingen blir det sämre, eller samma. Har haft det mobila bredbandet i över 1 vecka.

Skitroutern gick på 1500:- och ska tydligen vara JÄTTEBRA. Märks knappast..

Någon som har/har haft Tele2?

Av Fikaknugz

Phillips smart tv "Media har tyvärr stoppats".

Hejsan!

Jag har en Phillips 55" android tv, närmare bestämt en "Philips 55 pus6501" som jag är helnöjd med.

Problemet är att när jag försöker ansluta mobilen till tv:n, via USB, så kom först menyn upp där man kunde se mobilen och där man kunde välja vad man ville göra, men precis i samma sekund, så kom det upp "Media har tyvärr stoppats." När jag provade att bytta USB-port och gick in på "Media", så kom det upp samma sak igen, fast på direkten. Mobilen verkar känna igen datorn, men TV:n vill inte fungera via USB.

Jag vet att på USB-minnen eller hårddiskar, så måste man ändra format, men hur är det med mobiler? För det är som att den känner igen den, men vill ändå inte synca.