Inlägg

Inlägg som Jaw_B har skrivit i forumet
Av Jaw_B

Ja, det är svårt att säga att det är annat än provocerande att de sänker upplösning till 1080p och tar bort HDR.. och samtidigt höjer priset. Ja, Netflix premium kostar också mycket. Men det är svårt att jämföra HBO (ganska nichade content) med Netflix (som ju dessutom redan har väldigt mycket av HBOs "exklusiva" content).

Av Jaw_B

Föredrar egentligen 3840x2160, men har blivit beroende av 32:9 så kör primärt 5120x1440.

Av Jaw_B

Jätteroligt. Hoppas det blir ett stort community kring detta projekt. Finns många kloka människor som säkert kan göra detta bättre och bättre

Av Jaw_B

Oj så innovativt. Och så kan man kanske tänka att den kan ha en docknings-station så man kan koppla till tvn enkelt när man är hemma. Kanske löstagbara handkontroller också. Ja, det är nytänkande! Det är 7 år sedan nintendo switch släpptes. Är det alltså så lång tid det tog affärsfolket på MS att inse vad Nintendo lanserade.

Av Jaw_B

Så fånigt med ett visir isf att ”bara” stänga av den externa skärmen. Och som någon ovan skriver också… vikten är väl redan ett av de största problemen med vision pro. Guld är som bekant rejält tungt..

Av Jaw_B

Bedrägerier i spel(??) hur utbrett är det som fenomen? Speciellt om det är något 40% oroar sig för? Måste handla om spel med transaktioner mellan spelare på något vis?

Av Jaw_B
Skrivet av b-earl:

Vadå headset, jag kör med 5.1 högtalare. Till laptopen har jag ett headset, men inte till desktopen.

This. Kör också 5.1 och ett headset är ju bara obekvämt. Förstår inte riktigt (köpt ett wireless arctic pro för några år sen, men har nog knappt använt ett handfull gånger)

Av Jaw_B

Känner mig kluven. Ogillar artifakterna som dlss och framegen ger. Men samtidigt så är det, mer eller mindre, det enda som gör de senaste spelen "spelbara" med högsta inställningarna på.

Av Jaw_B

Tja. Inte så tokigt iallafall

Av Jaw_B

Chrome: 17.2 +/- 0.67. (Också på en 9900k cpu förövrigt)

Av Jaw_B
Skrivet av Lussarn:

Det är en skön inställning ni Apple-användare har, att ni hoppas att ert kära operativsystem skall bli så nerlåst som lagen tillåter.

Tror du behöver lära dig att göra skillnad på individers åsikter och "apple-användares" åsikter. Jag tycker personligen det är fantastiskt bra för oss konsumenter att apple tvingas öppna upp.

Av Jaw_B

Förstår inte riktigt vinkeln här. Apples billigaste laptop är långsammare än deras dyraste? Så oväntat? Eller vad missar jag?
(Som parantes så har jag kört macbook som jobbdator senaste 8 åren, och inte det minsta sugen på att gå "tillbaka" till en windows-pc. Men som speldator så kör jag, såklart, en stationär windows-pc.)

Av Jaw_B

Hemma kör jag en 49" 5120x1440p. På jobbet 2st 27".

Av Jaw_B

Någon som hittat bra alternativa Appstores att rekommendera?

Av Jaw_B

10/10 var oväntat

Av Jaw_B

Är det bara som jag drömt att lootboxes förbjöds för några år sedan?

Av Jaw_B

Ja, får vi (native) 4k@60hz så blir det ett väldigt lätt köp.

Av Jaw_B

När det gäller tillverkare som slutar att underhålla hårdvara, och hur användaren skall informeras om detta, måste ses som en enorm gråzon. (i bästa fall). Routers t.ex, borde blinka rött/stänga av sig, eller på annat sätt larma användaren när tillverkaren inte kommer fortsätta uppdatera firmware. Att, som idag, lägga bördan på slutanvändaren att hålla koll på all hårdvara i hemmet, kring vad som underhålls, får säkerhetsuppdateringar, nått end-of-life är i det närmaste en omöjlighet. Borde också nämnas klart och tydligt för användaren som köper en produkt hur länge denna kommer att kunna användas. (ser framför mig rea-prylar för Elgiganten etc där hårdvaran redan nått end-of-life, och snarast borde kasseras än att säljas. Om inte annat med en stor tydlig lapp som förklarade faran i att använda produkten som säkerhetsmässigt kommer vara ett såll.) Efterfrågar ett markant bättre regelverk än vad som finns idag.

Av Jaw_B
Skrivet av CrispVanDahl:

Över 13 är det en väsentlig skillnad i alla avseenden, jämfört med 13 Pro Max är kameran ett steg upp i både de stillbilder och video. Batteritiden upplever jag som bättre samt att prestandan i tyngre spel som typ Genshin Impact och Honkai: Star Rail är riktigt bra.

Hmm spännande obesrvationer, jag upplever tvärtom att 15 Pro Max har bättre batteritid än vad jag hade med min 13 Pro Max, om det beror på användarfel eller ej låter jag vara osagt. Kan utan problem köra den nya i två dagar utan att tänka på hur jag använder den. Kör MYCKET långformatsvideo på Youtube när jag jobbar eller musik och poddar osv. Upplevde att 13 Pro Max behövde laddas varje natt om jag gjorde samma grej.

Gällande kameran blir slutresultatet med den nya bättre upplever jag. Och Dynamic Island garvade jag åt först för att namnet är så pretto, men använder funktionen nästan dagligen för att navigera Apple Music eller Spotify snabbt.

Just när det gäller kameran, så är ju både mjukvara och sensor bättre på 15 än 13. Men 13 har en 12MP med bländaröppning på f/1.5 vs f/1.8 på 14 och 15. Det ger ju aningen mer ljus och möjliggör, och ger något bättre skärpedjup (är det ett ord? i bilden (utan att behöva simulera detta i mjukvara lika mycket). Sen är ju skillnaden inte precis enorm Mer principen av att försämra hårdvara snarare än förbättra varje generation är något trist.

Av Jaw_B
Skrivet av CrispVanDahl:

Har en 15 Pro Max, bytte ifrån en 13 och hade 13 Pro Max en period.
15 Pro Max är utan tvekan den bästa telefonen jag har ägt och då har jag testat väldigt många. Kan inte svara på hur den är ställt mot 14 men i ärlighetens namn jämfört med 13 Pro Max är skillnaden stor.

Vet knappt om du är allvarlig eller trollar Men jag gjorde exakt samma byte. Hade en 13 pro max innan och bytte till en 15 pro max (tycker 2-3 år är ett ganska lagomt intervall att byta telefon).
Det stora pluset med 15 pro max (tycker jag) är den större kamerasensorn och den bättre zoomen. Prestandan är ju också bättre, men såvida man inte spelar något krävande spel så märker jag ingen nämnvärd skillnad (alls). Skoj med "dynamic island" vs "notch", och trevligt med "always on" skärm. Också trevligt att den är något lättare att bära runt.
Edit. Missade att nämna USB-C tidigare. Det är fantastiskt trevligt. (även om apple blev tvingade till det)

Däremot finns några minus också:
Batteritiden på 13 pro max var dramatiskt mycket bättre vid släpp vs 15 pro max. Klarade ofta 3 dagar utan laddning på gamla telefonen när den var ny. Nu är det väldigt sällan jag inte laddar dagligen. Dock misstänker jag det har mer att göra med IOS än hårdvaran.
Kameraoptiken är sämre i 15 (och 14) än vad det var i 13 pro max. Lite trist med steg baklänges.
Skärmen har sämre betraktningsvinklar (samma som 14) jämfört med 13. (Jämför inte. Det är en sån där sak man inte kan "unsee" när man väl sett det.)

På det stora hela är det ju ändå ett steg framåt. Men att säga att skillnaden är "stor"... det håller jag inte med om.