Inlägg

Inlägg som plygv92 har skrivit i forumet
Av plygv92

Vart står det att ni kan avbeställa ordern ? Det står att de inte drar pengar förrän den skeppas, inte riktigt samma sak som en del påstår "bara avboka om vive blir bättre ...etc" - var inte så säkra på det.

Av plygv92

De flesta hade förväntat sig runt 350 som de sa, inte konstigt att folk blir förbannade. Lite fånigt de i tråden som förösker försvara. De sa så sent som i oktober att det skulle bli runt 350 och sedan dubblerar man priset samtidigt som de säger att så kallade "backers" som redan fått det de betalade för ska få en gratis. Skillnad på folk och folk tydligen?

Självklart är det ett extra set för 7500 "backers" ni betalar för, hade de tagit bort tillbehören, inte gett något gratis och inga bundlade spel hade den säkerligen legat "in the ballpark of 350" som de sa i oktober.

Av plygv92

Verkar jobbigt att fixa det där kommat i priset. Uppenbarligen kan de inte testat sin shop innan de sjösatte den.

Men priset är absurt oavsett och vad hände med runt "350" eller "lite mer", vad hände egentligen, FB kom in i bilden ??

Suck, lär dröja ett decennium till innan VR blir något mer än smal nish med ett fåtal spel och inget av de enorma förhoppningar som det haussats om i åratal.

Av plygv92

7500 "backers" som ska ha en gratis, det är det ni betalar för. Skillnad på kunder och kunder vet ni väl.

Av plygv92

Alltså 6400kr om man ska betala moms. Plus frakt också.

Sanslöst pris måste jag säga, kan ju köpa en hyfsad dator eller topp mobil för de pengarna !

Av plygv92
Skrivet av hunden:

Inte dåligt, ganska bra sätt att betala tillbaka till de som var med tidigt

Ett annat sätt att se det är att alla andra får betala. Har inte dessa fått sina dev kits som de pledgade för ?

Sänk priset istället.

Av plygv92

Man kanske ska vänta åtminstone tills HTC visat sitt "stora genombrott" på CES. Kanske därför Oculus lagt förbokningar så tidigt.

Av plygv92

Kanske specialdesignad skärm, som en skärm man faktiskt kan fokusera ögonen i, inte där det är så uppenbart att allt är fem cm ifrån en på en platt skärm. Och om de gör en specialskärm kanske den är böjd så man får mycket bättre fov med mindre distortion.

Skrivet av SCORPIUS:

Det lär ju inte bli stort/vanligt innan följande:

1. Trådlöst.
2. Ekonomiskt försvarbart för en majoritet.
3. Det inte lanseras ett nytt vart år som ett måste för senaste spelen.
4. Fungerar på både PC och nästa generations konsoler.
5. Inte behövs überhårdvara.
6. En standard sätts för alla OS och Hårdvara.

Sen jävlar

7. Lätta (ej cyklop) glasögon (folk tycker ju "3d glasögon" är jobbiga idag, hur ska de sitta med den cyklopen i timmar?)
8. Kan göra andra saker samtidigt (typ Microsofts hololens)

Av plygv92

Så "Can it run Crysis" är fortfarande relevant då?

Av plygv92

Jag tror mer på mobila lösningar som folk kan sätta på sig på morgonen för att se dagens nyheter i VR och liknande. Finns ju redan appar från NY Times VR och ABC med reportage.

Dessa som kräver kablar och stånkande PC för 13000 är jag rädd kommer göra VR till en extremt liten nishmarknad för ett fåtal.

Av plygv92

Lustigt nog verkar det ju fungera med crackpot presidenter i det landet, de rör liksom om i grytan men systemet hindrar dem från att förstöra för mycket. Ryssarna verkar ju inte respektera normalt folk utan de måste veta att det sitter en tokdåre med fingret på knappen hela tiden för att de inte ska stödda sig.

Det kanske är det vi missar i Sverige, i stora delar av världen respekteras inte logik, återhållsamhet, eftertänksamhet och rättvisa, utan enbart styrka.

Av plygv92
Skrivet av edda123:

Jag tror inte 20% fler pixlar kommer hjälpa överhuvudtaget. Behövs bra mycket mer än så skulle jag tro.

Vad för material har du tittat på? Kanske är problemet där för det är väldigt få carboard demos som haft någon vettig kvalité alls och tittar man på 360 videos på yt så är det ju rena pixelfesten, stora som hus.

Behöver med andra ord inte vara skärmen.

Av plygv92

Kan ju inte direkt lita på posten som påminnelse, tänkte på bokning ..etc

Posten lär inte ta något ansvar för missade tider eller avgifter på grund av det, det enda tipset är ju att lägga över så mycket ni kan på e-faktura och autogiro samt regga er på kivra.

Av plygv92

Vill man absolut testa VR med spel idag kan man ju göra en DIY lösning, en bra (nyare) telefon, google cardboard eller plastvariant av denna, appar som till exempel Intugame VR och Tridef Ignition. Krävs dock en hyfsad maskin också för att inte lagga som tokig.

Av plygv92

Den inbyggda klarar POP/IMAP konton sedan November uppdateringen 1511

Av plygv92

Problemet är väl att dessa krav, liksom kraven på oculus och steam vr, kommer göra VR lika populärt som 3DVision, 3D skärmar och alla andra tidigare 3d lösningar.

Visst, VR är mer immersive och bjuder på rejält bättre upplevelse men inte så att den stora massan kommer köpa datorer för att kunna köra VR och då blir det ju bara nishat precis som tidigare lösningar.

Om VR inte blir mainstream lär inga storfilmer göras för VR, det lär inte komma VR lösningar för semesterorter, det lär inte dyka upp någon VR kamera på ISS, det lär inte komma ut billiga VR kameror för vanligt folk ...etc som folk drömt om.

Vore ju tragiskt om det tar ytterligare ett decennium för VR att bli mainstream.

Av plygv92

Jag börjar tyvärr tvivla på om VR kommer ta fart. Om inte ens folk köpte 3D skärmar och glasögon varför skulle de satsa de enorma pengarna på en kraftfull dator och VR glasögon ?

För att detta ska bli något och inte bara "dö ut" som en nishad grej måste det bli mobilt, glasögonen måste vara smidiga och lätta och ALLT måste vara inbyggt, ingen stånkande stationär PC för att driva det hela.

Jag hoppas men tvivlar mer och mer att detta kommer bli mer än en nishad produkt för gamers som sedan kommer "dö ut" ungefär som 3d skärmar har gjort.

Av plygv92

Det är inte spel som kommer lyfta VR, det är upplevelser som resor, kommunikation och sociala kontakter (..mm) och då tror jag mer på mobila lösningar än de varianter som kräver kabel och kraftfull dator.

Av plygv92
Skrivet av Halldin:

Detta oroar jag mig för med. Jag testade Google Cardboard och blev enormt underväldigad, både att djupseendet saknades och att synfältet var så begränsat. Hade hoppats på att djupseendet kunde korrigeras med linsavståndet på Oculus men om det helt enkelt är så det är tror jag många kommer bli gravt underväldigade när VR-headseten kommer.

Beror väl vad du tittat på. Tittar du på 360 videos, photosphere eller streetview med cardboard så är det ju inte 3d utan bara 360, dvs du kan titta runt men det är fortfarande 2D.

Kollar du på demos som de från JauntVR (http://www.jauntvr.com/content/) så kan du väl inte påstå att du inte ser något djup i dem, då är det något annat fel i så fall.

Men visst, original cardboard suger ganska hårt, finns bättre varianter som ger något bättre FOV som den plastvarianten som Kjell säljer till exempel som dessutom har ställbara linser och justering för pupillavstånd.