Inlägg

Inlägg som Kasp har skrivit i forumet
Av Kasp

Jag är inte så tekniskt kunnig så det du säger förstår jag inte alls hur man skulle kunna göra.
Skulle det kunna gå att typ lägga spelet från CD på ett USB?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Från CD-skiva till datorn?

Min fundering är om det på något vis går att överföra spel som man har på CD-skiva till datorn så att man kan spela. Har nämligen en dator utan optisk läsare och en hel del gamla spel på CD-skiva som jag såå gärna skulle vilja spela. Och nej de finns inte på steam. Ex på sådana spel är Zoo tycoon (1 och 2) och Star shine.

Av Kasp

Diskussionen om vägsalt kan vi gärn lämna, håll er till spannmål. Tänkte som att ex köpa havre eller korn på ex granngården? Tror ni det är ungefär samma kvalité som på ex helt havre och korn man köper i mataffär?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Äta spannmål som säljs som djurfoder?

Kanske en konstig fråga men jag undrar om man kan äta spannmål som egentligen är avsett för djur? Helt korn och helt havre kan man ju äta, men det säljs även som djurfoder, är det någon skillnad på råvara från t.ex saltå kvarn och helt havre/korn som köps till djur, som säljs på typ Granngården?

Av Kasp
Skrivet av ztenlund:

Om frysen har tre eller fyra stjärnor så skulle jag säga att skåpert är defekt eller felkonstruerat. En sådan ska klara av att hålla minst -18 och det är förstås inte rimligt att det krävs att matvarorna i kylen fryser för att åstadkomma det. En och tvåstjärniga frysfack/"frysar" blir däremot inte ordentligt kalla (-6 eller -12 som varmast).

Tillägg:
De kyl/frysar jag haft har blivit under -20 när jag ställt kylen så att den hållt runt +4, även om det ju blir något kallare och något varmare beroende på var i kylen man mäter, särskilt utan fläkt, så det brukar vara svårt att köra kallare.

Har 4 stjärnor på frysen. Har kontaktat hyresvärden nu och nu ska de lägga in mätare i frysen och kylen. Så jag hoppas de kommer fixa det fort fort och smidigt.
Tack för alla svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Frysen är smockfull. Har en ganska nyinköpt termometer, dem stämde med de mätningarna de gjorde på min förra kyl och frys så den går att lita på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp
Skrivet av Philippk:

Hur gammal är skiten först och främst?

Skåpet är en vecka gammalt. Fick nytt pga att den gamla skiljde sig 10 grader från högst upp till längst ner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Jo men väljer jag att ha minus 18 i frysen är det nollgradigt i kylen och då fryser mina ägg sönder, bl.a. Men har jag cirka 3-4 i kylen är det bara minus 13 i frysen. :/ blir fel hur jag än gör. 😔

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Ställa in frys och kylskåp, snälla hjälp

Har en kyl och frys som har ett kombinerat reglage för båda. Den går från 1 (varmast) till 5 (kallast). Vet att man ska ha cirka 5-8 i kylen och minus 18 i frysen men det går typ inte. Ställer jag in på det kallaste är det precis minus 18 i frysen MEN då är det cirka 0 i kylen = ägg, mjölk och grönsaker fryser. Äggen fryser sönder och spricker. :'(. Men höjer jag tempen så att det blir bättre i kylen så blir det cirka minus 13-15 i frysen.

Har ni några kloka råd? Blir matvaror dåliga om jag har cirka minus 13 i frysen? Det är ohållbart att ha nollgradigt i kylen. Men har oftast mina frysvaror i frysen väldigt länge och vill kunna lagra och bunkra utan att de blir dåliga.

Av Kasp

Gillar också syrade grönsaker så har alltid ett lager i kylen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Ziddie: 157kr per år låter överkomligt, men någon annan skrev ju 500ca, väldigt stor skillnad. :S

Hazelberg: tack och bock, ska kika över dem. Brukar äta en del indiskaktigit, gillar curry, spiskummin, garam masala, kardemumma, kanel osv.

Daz: nja konserver känner jag lite sisådär för, dessutom är det inte speciellt billigt. Och säkert väldigt lite näring. Gillar inte torkad frukt. :/

Javohl: Har precis fixat en laddning vitkål blandat med rödbetor (extrapris 👍) som ska ligga och syra till sig några veckor. Men hur länge håller egentligen syrade grönsaker? Har läst 6-8 månader men isåfall måste jag snart slänga det jag har i kylen? Har legat över 6 månader och varit öppnade lika länge, men smakar fortfarande gott (men surt haha men det ska det ju göra x))

Twit, låter rätt smart, men vill ändå kunna ha nödbönor i frysen. Brukar också oftast vilja ha i mer bönor i matlådan när jag väl äter och då hinner man inte direkt först blötlägga dem minst 8 timmar och sedan koka i 1-2 timmar, lär ha dött av hunger då. Svårt att beräkna exakt hur mycket böner det ska vara per port när jag gör grytor och fryser ner till matlådor så vill kunna värma upp några snabbt och fylla på. :/

Valonen: usch bacon avskyr jag. Äter dessutom mest veganskt.

Mr.lacy: bra idé men frågan är om innehållet i påsen då får plats i lådan, då måste man ju typ värma upp det först och hälla ner i lådan och sedan kyla ner igen.. inte så fräscht.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Röda och gröna linser käkar jag en hel del. Men gillar det mer tuggiga i bönorna.

Någon som kan svara på mina frågor om temperatur?

Kom gärna med goda och billiga recept på böngrytor. OBS äter inte grädde, mjölk eller substitut som ex havremjölk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp
Skrivet av Hazelberg:

Tipsar om röda linser. Nästan i samma prisklass som torkade bönor, men behöver inte blötläggas innan. Kolla även upp andra typer av linser. Snabbt, enkelt och supergott, speciellt om du kan lära dig att sätta lite indisk stuk på rätterna.

Sedan kommer jag ha ett lite liknande problem om någon månad när jag byter lägenhet. Finns endast en kyl+frys där frysen är 1/4 av normal storlek, så vi har funderat på att köpa något i stil med detta: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3081998 som kan ställas lite i skymundan någonstans i lägenheten. En sån liten frys är i alla fall lagom för oss, vi kommer leta på blocket efter något billigt. De verkar gå för ca en 500-lapp.

Liknande frysbox kikade jag på. Men vad skulle den i ditt exempel kosta per år? (Vet att det är olika beroende på elavtal men ungefär?).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Tack för alla svar.
Det här med temperatur. Har kombinerat reglage för kylen och frysen, när jag ställer in den på det kallaste är det 2 plus i kylen, vilket egentligen inte behövs så kallt, men bara minus 15 i frysen. Vet ju att man ska ha minst 18 i frysen men det går inte att ställa lägre, skadar detta maten och får den att bli dålig eller är det ok?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Bönor och havregryn äter jag mycket. Men bönor tar sån otroligt tid om man måste koka varje dag samt tima med blötläggningen.
Vad kan det kosta per år i el om man har en frysbox som drar ca 200kwh?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Lagra mat, liten frys

Har en väldigt liten frys men har väldigt dålig ekonomi och behöver bunkra när det är extrapris, kokar också en del bönor men det tar mycket tid och skulle behöva frysa in så att de håller länge men nästan ingenting får plats. Försöker alltid handla när det är extrapris men när man inte kan förvara det (ex frysta grönsaker) så går det inte.
Har ni bra tips på hur jag kan lagra mat för att få det att hålla länge? Har syrat kål som håller sig länge i kyl för att ha lite grönsaker.
Vill inte tillsätta socker så att lägga on osv är uteslutet.

Av Kasp
Skrivet av Zlaby:

Hört att league of legends är rätt kul. Kan tipsa om det

Tack för tipset men det är nog inte riktigt i min smak tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

The witcher 3 är nog på gränsen faktiskt :/. Har inte de fullständiga specifikationerna för min dator såhär på rak arm men den klarar skyrim i allafall.
Det är okej att ni tipsar även om de som kostar, får drömma om att spela de om typ 1 år men kom gärna med förslag på de som är gratis.
Hur får man tag i emulatorer? Och utan att få virus?
Finns det några spel som liknar de jag skrivit att jag gillat förut? Gillade stardew valley, de borde göra ett liknande spel fast i 3D och utan pixelgrafik, det vore toppen. Och som jag nämnt innan så gillade jag oblivion, runescape, ratchet och clank. Spel där man kan göra olika saker, odla, krafta, utforska. Även om man kan vara social vore trevligt, men utan mic dårå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

The witcher 3 ser ut att vara jättekul men jag har inte råd. De andra spelen som tipsats är inte riktigt i min genre tror jag.
Skulle vara väldigt glad för mera tips. Saknar verkligen att ha den där spelglädjen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Vill njuta av spel igen, tips snälla

Har förut spelat en hel del men nu var det ett tag sedan. Längtar efter att hitta något roligt spel att spela. Till PC. Söker främst efter gratis spel, har i nuläget inte råd att köpa spel tyvärr.

Mitt xbox360 dog för ett tag sedan men på den gillade jag Viva pinata, My horse and me 2. Fable var okej. Annars gillar jag verkligen ratchet och clank till ps2.
På datorn spelade jag runescape men det var länge sen och gillar det inte nu men önskar att jag gjorde det för har trevliga minnen från det. Har också gillat Oblivion, skyrim, The Sims, zoo tycoon och Stardew valley. Till DS gillade jag Rune factory och Harvest moon, Pokémon har jag spelat mycket i perioder. Provade Paladins en kort stund men gillade inte det. Har spelat pyttepyttelite Cs:Go men tror jag är för dålig för sånt, lär dö hela tiden haha, och då är det inte så skoj. Skulle vara kul att prova Elder scrolls online men det kostar. Testade finalfantasy XIV i två veckor som jah fick gratis och gillade det spelet. men kan inte spela det längre eftersom det kostar.
Har börjat prova Neverwinter, har bara spelat någon timma så jag vet inte vad jag tycker. Kanske hellre inte så många som spelar det.

Lite bakgrund där, vill nog gärna hitta stora öppna spel man kan spela länge. Gillar när det finns annat än att bara slåss, typ farming, crafting och lite sånt också. Kanske något man också kan vara social på? Har ingen mick dock. Vill komma igång och spela igen. Saknar den där känslan att längta tills man får sätta sig och spela. Så fram med alla tips, gratis. Vill kan ni också skriva vad ni helst spelar.