Inlägg

Inlägg som bsk! har skrivit i forumet
Av bsk!
Skrivet av Heltvild19:

Ingen som kan värdera den?
Om jag säger 7000kr ..? alldeles för högt / lågt?

Kostade 10k på inet när jag köpte den (kvitto finns som sagt) och då var det kampanjpris, vanligtvis låg på den på 13-14tusen kr vill jag minnas.

Börja lägga ut den för 7000kr sen sänk med 500kr varje vecka till den blivit såld. Tror folk är villiga att betala 6000 kr för den.

Se mitt svar i en liknande tråd här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1611184-salja-laptop

Av bsk!
Skrivet av cyklonen:

Men det är ju bara en lek. Trams. Nonsens. Snart är det förbjudet, hoppas jag och många andra.

Riktiga valutor kontrolleras och garanteras av stater. Kryptovalutor är mer av ett pyramidspel, en spekulationsvara.

Samtidigt kan jag tycka att centralbankerna lurar underklass/medelklass bland annat nu under coronakrisen genom att sänka räntan till 0% och trycka ofantliga mängder pengar som staten sedan ger som stöd till företag(I form av "lån" som inte behöver betalas tillbaka till fulllo). Priset på tillgångar som aktier/fast egendom går upp i en rasande fart samtidigt som köpkraften urholkas för alla de som inte äger några tillgångar eller har sina pengar på ett vanligt bankkonto. Börsen/fastighetspriset är på all time high trots coronakrisen samtidigt som arbetslösheten är på rekordnivåer. Klyftorna ökar utan att man ens behöver röra några skattesatser.

Fördelen med krypto är takten på tryckpressen är förutsebar till skillnad från centralbanksstyrda valutor. Tycker därför kryptovalutor har ett existensberättigande.

Av bsk!

Kolla priset på liknande begagnade laptop och se vad de säljs för på blocket osv.

Du kan även kolla priserna på fyndvaror/demoprodukter hos återförsäljare.

Begagnad(men nyskick) Lenovo Legion Y530 15.6" med i5-8300H processor, GTX 1050 Ti, osv. går för 5500 hos elgiganten

Begagnad(sliten) Lenovo Legion Y520 med i5-7300HQ, Nvidia GTX 1060 Max Q osv. går för 4500 kr hos elgiganten.

Jag skulle lägt ut den för 5500 kr för att se om någon nappar.

Av bsk!

Tror inte AMD behöver oroa sig för att någon kommer scalpa deras grafikkort

Av bsk!

Ett budgetalternativ:

Lenovo IdeaPad Gaming 3-15 82EY003JMX:
AMD Ryzen 5 4600H / 3 GHz, 6 cores
16 GB (2 x 8 GB) DDR4 ram @ 2666 mhz.
1080p, 120hz IPS display
GeForce GTX 1650 Ti, 4gb
512gb SSD
8490 kr länk

Av bsk!

Har kommit en hel del välbyggda windows laptop som är mer prisvärda än macbook på sistone. Det hjälper förstås inte om det är MacOS hon är ute efter. Här är några exempel som alla har aluminiumchassi:

Huawei MateBook D
Skärm: 14 tum, 1080p IPS display
RAM-minne: 8 GB ddr
Processormodell: AMD Ryzen 5 3500U
Hårddisk: 512gb SSD
Pris: 6490

Finns flera olika varianter av Huawei matebook D. Huawei har även en laptop som kallas Huawei matebook 13(utan D) vilken är lite av en macbook air klon som du borde ta dig en titt på.

Lenovo IdeaPad 5-14
Skärm: 14 tum, 1080p IPS display
RAM-minne: 8 GB ddr
Processormodell: AMD Ryzen 5 4500U
Hårddisk: 512gb SSD
Pris: 7299kr (brukar dock gå att få tag på för 6500kr på reor)

Denna modell finns även i 15 tum, heter då Lenovo Ideapad 5-15. Huaweis laptops är mer lika Macbook air än vad denna är men jag tänkte nämnda den eftersom den är rätt prisvärd.

Annars skulle jag råda dig till Apple släpper sina nya laptops med sin egen processor snart. De kommer fortsätta vara usla i prestanda per krona mått men de kommer sannolikt vara välbyggda, ha den viktiga apple loggan och vara lite billigare än tidigare laptopgenerationer.

Av bsk!

Tack för svaren, har ingen erfarenhet av donglar men det verkade enklare att lösa än vad jag trodde! Får börja titta på lite olika donglar.

Av bsk!

Endast två USB-c uttag på laptop, vad göra?

Jag överväger att köpa en laptop med endast två USB-c uttag, varav det ena används för laddning. Problemet är att jag behöver ha möjligheten att koppla in en extern skärm(En AOC Q3279VWF) och USB-receiver(USB-A) till min trådlösa mus (En Logitech G602) samtidigt som det ena USB-C uttaget används för att laddas.

Finns det någon typ av dongel som har både HDMI/Displayport och vanlig USB-A som fungerar väl för detta ändamål?

Av bsk!

Är det någon som kan förklara det här med ARM och varför det ska ta över världen? Jag förknippar ordet med lågpresterande tablets / mobiler och andra mindre enheter samtidigt som jag förknippar x86 med högpresterande desktops osv.

Varför skulle ARM konkurrera ut x86 de närmsta tio åren?

Av bsk!

Intels aktie ned 16% igår, AMD:s aktie upp 16% igår. Ska bli intressant vad som händer när AMD rapporterar på Måndag.

Av bsk!

Detta är ju ingenting. Mer än hälften av höjningen på 15 år är ju inflation.

Av bsk!

Produkt: Lenovo Legion Y540-15IRH
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/318438-Lenovo-Legion-Y54...
Kategori: Datorer
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5280535
Pris: 9990kr

Skärm: 15.6" IPS skärm, 1080p, 144hz
Grafikkort: GTX 1660 Ti
Processor i5-9300HF
RAM: 8gb
SSD: 512 gb

Av bsk!

Sen jag uppdatera drivrutinerna på min laptop med Ryzen 5 2500u och integrerad grafik för några månader sen har jag haft problem med uppspelning av media osv. i browsern. Gäller speciellt när man bytar mellan olika tabs/fönster. Videon blir svart och man måsta refresha webbläsarn osv. Inte bra.

Mjukvarustödet, speciellt för budgetlaptops är under all kritik.

Av bsk!

Luktar kalkon långa vägar.

Av bsk!

Tycker poängen med trådlös mus försvagas om man ändå måste ha sladden framme på skrivbordet för omladdning flera gånger i veckan(oftast dagligen). Därför föredrar jag trådlösa möss med batterier som man byter några gånger om året.

Av bsk!

De ger ju folket vad de vill ha. När fps-spel som i princip är ospelbara på mobilen(fortnite, pubg, call of duty mobile osv.) drar in miljarder är det en no brainer att släppa ett ARPG till mobilen. Ett ARPG är ju betydligt bättre anpassade för mobilen än vad ett fps spel är.

Har aldrig sett maken på fake outrage. Känns som mobilspelet kommer gömer betydligt bättre vinst än vad ett pc-diablo hade gjort. Personligen gick man över till PoE för flera år sedan. Det är ett bra PC-spel.

Av bsk!

Hur lång skulle ni säga att en kö på 2000 pers är ? Runt 30-40 minuter? Så folk i tråden vet vad de kan förvänta sig på sina köer..

Av bsk!
Skrivet av SunQ:

En sån där riktig noobfråga, behöver man köpa annat än ett timecard om man vill lira?
Osäker på om jag har wow på mitt konto som jag har nu.

Det kontot jag hade tidigare fick en polare av mig strax efter första expansionen när jag hade tröttnat på spelet

Du behöver inte har senaste expansionen eller något. Jag sltuade för över två expensaioner sen och har bara fyllt på med speltiden(jag hade massa gult på kontot som jag konvertade till speltid men att köpa vanligt går också bra)

Av bsk!

Blev precis disconnected medan jag spelade och var tvungen att ställa mig i kö igen. Är detta normalt förekommande? Ska jag ge upp att spela på en high pop server ?

Edit: Shazzrah (väldigt high pop)

Av bsk!

Hade eventuellt tänkt spela lite wow classic vid launch.

Med tanke på kötiderna känns ett anti-afk script som det viktigaste verktyget under vanilla launch så man inte råkar loggas ut och måste sitta i kö 4-5 timmar när man går o käkar lunch. Kan en novis som jag göra ett enkelt .ahk script eller liknande som trycker på lite knappar var tionde minut? Har en logitech mus. Kanske går att göra ett anti afk macro med logitech gaming software eller liknande?

Jag tänker inte fästa en penna i en fläkt och låta den gå över tangentbordet