Inlägg

Inlägg som bsk! har skrivit i forumet
Av bsk!

Jag kollar in twitch flera gånger i veckan men har aldrig varit inne på youtubes motsvarande streamingsajt med det sagt tycker jag nog det är vettigast att köra yotuube eftersom det är där ni har publiken redan.

Av bsk!
Skrivet av bsk!:

Antar att seriösa återförsäljare kommer ha uppdaterat bios på de b450 / x470 moderkort som saknar bios flashback nu inför ryzen 3000 så de är kompatibla? Eller att de åtminstone har information på deras hemsida om de uppdaterat biosen på dessa kort?

Skrivet av Mocka:

Nja, skulle inte tro det. I mitt fall köpte jag en X470 bräda och efter att ha kollat med MSI så berättade dem för mig om tillverkningsdatum samt att den då inte hade en tillräckligt ny BIOS för att stödja prollarna. Får sticka till Inet och få den flashad på måndag.

Wow tror många som köper b450/x470 moderkort till ryzen 3000 serien missar detta och kommer bli tvungna att lämna tillbaka sina moderkort. Lägger in denna listan på moderkort som stödjer USB bios flashback för de som vill para b450/x470 med ryzen 3000.

Av bsk!

Antar att seriösa återförsäljare kommer ha uppdaterat bios på de b450 / x470 moderkort som saknar bios flashback nu inför ryzen 3000 så de är kompatibla? Eller att de åtminstone har information på deras hemsida om de uppdaterat biosen på dessa kort?

Av bsk!

Synd att prissänkningen kommer nå Sverige först om 1-2 månader.

Av bsk!

MSI Optix MAG321CQR för 3790kr hos elgiganten.

Välvd 31.5" 1440p VA-panel
144 Hz
AMD FreeSync

Näst billigast är 5288 kr enligt prisjakt. Billigare än någonsin enligt prishistoriken.

Av bsk!

Noctua NH-D14 CPU -kylare för 599kr elgiganten

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp...

Näst lägsta enligt prisjakt 667 kr

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=516316

Av bsk!

Personligen köpte jag på mig en del bitcoin inför facebooks libra announcement, trodde det skulle kunna påverka priset uppåt, göra lite reklam för kryptovalutor i allmänhet osv. Fick dock kalla fötter och sålde dagen efter libras whitepaper släpptes. Bitcoin är upp runt 30% sen jag sålde i talande stund.

Kan trösta mig med att jag åtminstone inte förlorade några pengar antar jag.

Av bsk!
Skrivet av TheNewsV2:

Jag skulle i din budget köpt en Xiaomi Mi A2 .
Den har Android One vilket innebär att google kommer stödja denna utgåva betydligt längre med både säkerhetsuppdateringar och uppdateringar av operativ .

" The Android One brand promises regular security updates for three years, and Android OS updates for two years. "

Lycka till!

Ligger för endast 1790 Kr på Netonnet med gratis frakt. Då kan du lägga resterande pengar på ett bra skal och skärmskydd!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Choffe:

Jag har haft en G7 Play i en dryg månad nu efter att min Mi A1 fick glaset krossat en gång för alla, och ansåg det inte vara värt pengar och väntetid att få den lagad. Måste säga att jag är positivt överraskad så långt, lite frystendenser har jag råkat på när jag använder många appar simultant, men inget som stör mig. Även bra batteritid. För de 1400 jag betalade är det grymt som mellan-telefon, ska antagligen byta land i September så var inte sugen på att lägga för mycket pengar. 3,5mm-uttag är en annan bonus. Den kör även helt rent Android!

Mi A2 är dock garanterat mer telefon, om än till ett högre pris.

Skönt att det finns fler som vågar undvika månadsbetalninsfällan och betala mer än de behöver! Ska tilläggas att jag inte spelar eller ens ser på film på telefonen, den är för surf, Whatsapp, ringa, SMS:a, BandID-bärare och Avanzakoll.

Jo jag gillar inte att vara bunden i två år av ett överprisat abonnemang. Tycker sweet spoten just för mobiler just nu vad gäller prisvärdhet ligger runt 3500-4000 men måste köpa massa annat i sommar så får köpa en billigare lur just nu, råkade precis ha sönder min gamla.

Just nu står det mellan tre xiaomi telefoner: redmi Note 7(2250kr), Xiaomi Mi A2 64GB (1790kr)och Xiaomi Mi A2 Lite 32GB (1590kr) där de första två har betydligt bättre prestanda men är samtidigt lite för stora för mig(runt 16cm höjd = trillar ur gymbyxor osv.), den sistnämnda är mindre men samtidigt betydligt sämre prestanda, dock bättre batteritid. Har slopat tankarna på moto g7 play då jag i så fall föredrar Xiaomi Mi A2 lite för samma peng.

Av bsk!

Ny budgetmobil max 2500 kr.

Tja behöver en ny mobil för max 2500 kr. Vill ha max prestanda per krona och en mobil som som får stöd för Android 9 (Pie) och gärna nästa version av android också. Den ska vara rapp i menyerna osv.

- Huvudsakligt område är som musikspelare på gymmet men även:
- Surf, youtube
- Inspelning av föreläsningar
- Ställa påminnelser/anteckningar
- SMS/Whatsapp/ringa

Funktioner som jag aldrig använder: Kamera, NFC-betalningar, hörlursutgång(dock inte helt värdelöst eftersom batterierna på trådlösa hörlurarna ibland tar slut)

Slängde ihop en lista på prisjakt för mobiler under 2500kr men har i princip ingen aning om något. Finns det någon bra mobil jag har missat på listan? Vilka kan jag ta bort direkt? Lutar just nu åt en Moto G7 play för 1500kr eller Xiaomi redmi note 7 för 2200 kr. Är dock skeptisk till för stora mobiler, tycker min förra mobil (LG g7 thinq) var lite för stor för att ha i fickorna och den var 6,1 tum, redmi note 7 verkar ännu större(!)

Av bsk!

AMDs RX 5700 släpps 7:e juli också. Svårt att spekulera i när nvidia super och AMDs RX 5700 når svenska butiker och om/när de kommer påverka priserna på redan existerande kort.

Det är inte värt att vänta på imo . Nya grafikkort brukar inledningsvis säljas till ockerpriser i Sverige och kommer inte påverka priserna på nuvarande kort förrän några månader efter release.

Av bsk!
Skrivet av Aktsu:

Verkar ju vara rätt bra prestanda. Frågan är ju vilken av AMDs CPUer som blir den bästa för spel och huruvida den kan slå Intel på fingrarna? Kommer en 3800X klocka högre än 3900X och kan då bli bättre för spel?

Beroende på vad jag bestämmer mig för kanske det blir till att bygga något nytt så då blir frågan om man hamnar på en AMD eller ej.

Har mycket svårt att tro att någon av AMDs CPU:er kommer slå intel på fingrarna vad gäller prestanda i spel i absoluta termer. Prestanda/krona lär väl bli bättre för AMD dock.

Av bsk!
Skrivet av Elektron:

Undra ifall det blir samma moment 22 med b450 och 3600 som det var med 2200/2400g o b350. Dvs att moderkortet stödjer processorn i teorin men om du som kund i praktiken tänkte köpa ett b350 ihop med 2200g vid lanseringen så blir skärmen svart för att du behöver uppgradera bios för att få det att fungera vilket kräver att du har tillgång till en äldre processor vilket kunden saknar och då i slutändan väljer kunden en annan produkt istället.
Kunden i det här fallet var jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Antar att en begränsad mängd x470/b450 kommer levereras med uppdaterad bios till ryzen 3000 medan de flesta inte kommer göra det. Hörde att AMD snackade om att vissa äldre moderkort kommer förses med ett klistermärke av typen "Ryzen 3000 compitable" som levereras med uppdaterad bios/uefi för ryzen 3000. Ytterligare ett problem i samband med launch. Med det sagt är jag rätt dåligt påläst på hur det kommer fungera i praktiken.

Av bsk!

Ingen transparent sidopanel och mesh front? Ge mig detta chassi i mindre format så är jag såld.

Av bsk!
Skrivet av happy_per:

Det som oroar är mest priset på X570 moderkort, ca 6000kr för ett Gigabyte Extreme det är lite saftigt kan jag tycka. Undrar när B550 kommer och vad man kommer förlora.? Inte så att jag kommer sakna 10 st USB 3.1 gen 2 direkt...

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med. Tippar på att vettiga x570 moderkort kommer ligga som billigast på 1500-2000kr vid launch i Sverige vilket innebär att det flesta av oss med ansträngd budget måste skaffa x470/b450 utan pice 4.0 stöd vilket suger om man tänkt behålla burken i 5+ år.

Eller så får man vänta 3 månader på B550.

Av bsk!

Vet att de äldre versionen av Ryzen älskar snabba minnen. Är detsamma sant för ryzen 3000 och kommer vi därmed få se en ökad efterfrågan(och ökat pris) på minnesmoduler över ~3400 mhz ?
Hur är det med skillnaden mellan olika ram minnen, snackades ju mycket om "samsung b-die" osv. i samband med tidigare Ryzenmodeller. Är inte så pålåst.

Vore kanske klokt att snappa upp billiga minnen på rea redan nu om man planerar ett ryzen 3000 bygge till sommaren.

Av bsk!

Du har vettiga krav. Gick personligen själv från en laptop med i5-7200u med 128gb ssd till en med Ryzen 2500u med 256gb ssd eftersom fläkten på mina gamla laptop gick sönder. Båda kostade runt 5000 kr nya och hade förutom detta rätt lika specs.

För processorer står valet mellan ryzen 2500u/3500u och i5-8250 imo. Ryzen har lite långsammare processordel men betydligt bättre grafikdel. Frågan är här om du drar nytta av den markant förbättrade grafikprestandan(40+% bättre fps i spel) i AMDs integrerade vega 8 grafik vs. intels hd 620. Jag kan inget om photoshop och videoredigering men för enklare spel som dota/lol är vega 8 överlägsen hd 620 även om ingen av dem ger särskilt bra spelprestanda.

AMDs processorpaket blir varmare så om du ska ha den i knäet kan det vara värt att tänka på eftersom laptoptillverkarna i denna prisklass inte lägger så mycket pengar på kylning.

För SSD tycker jag att du bör satsa på en 256gb SSD med tanke på att Windows tar upp en rätt stor del av en 128gb SSD.

I övrigt bör du tänka på byggkvalité men i denna prisklassen får man nöja sig med en rätt plastig laptop, alla de du länkade har likvärdig byggkvalitét och är okej imo, finns sämre modeller i samma prisklass.

Av bsk!

EU-komissionen bötfällde också Qualcomm redan i början av 2018 för att de bröt mot EU:s konkurrensregler och missbrukade sin dominerande ställning:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-421_en.htm

Av bsk!

En perfekt mus för mig är
- Trådlös
- 3 tumknappar(två är för lite för annan gaming än fps och fler än tre är omöjligt att använda)
- Ett scrollhjul med:
1) ett hårt scrollhjul(inte den här svampaktiga skiten som 95% av alla möss använder) så man kan använda scrollhjulsknappen(mouse3) som keybind i spel.
2) Distinkta hack så att man även kan binda mwheeldown/up som keybinds i spel.

DPI/CPI är i princip irrelevant. Intellimouse explorer 3.0 med 400 dpi från början på 2000-talet räcker, även för seriösa fps gamers.

Tyvärr finns det ingen mus på maarknaden som uppfyller mina krav, inte om man tar bort kravet på trådlöshet.

Av bsk!
Skrivet av Sebbe_a:

Vad klarar denna datorn i spelväg tror ni? Tex dota 2/cs:go - går det att köra på Maxinställningar? Och hur är det på nyare spel? (Har inget exempel)

Det är ingen gaminglaptop men den kan lira enklare spel i nödläge. Den har Ryzen 2500u processor med en vega 8 intergrerad grafik med 8gb ram(2x4 dual channel). Ryzen 2500u är ett chip med upp till 25 W TDP men på de flesta laptops i budgetklassen är den strypt till 15 W TDP vilket innebär lite lägre prestanda men lägre strömförbrukning och värmeutveckling. Vega 8 grafik fullständigt krossar intels motsvarande inbyggda intel hd grafik i spel. Med det sagt är dedikerad grafik som exempelvis gtx 1050 är såklart markant bättre(dock måste man betala minst ~7000 för att få en laptop med ett sådant grafikkort, dessutom är de tyngre och drar mer batteri)

Det går att spela i 1080p på maxinställningar men det blir rätt låg fps. Om du spelar på 1080p och ställer ned de flesta grafikinställningar till low kan du förvänta dig en genomsnittlig fps på typ ~60 i enklare spel som dota 2/csgo, här själv prövat spela dota 2 på 1080p lägsta inställningar och får typ 55 fps genomsnitt på min budgetlaptop med ryzen 2500u. Googla ryzen 2500u + csgo/dota för att få dig en uppfattning. Här är en video som visar prestandan i csgo med uppdaterade drivrutiner: https://www.youtube.com/watch?v=zhfAUoVRGCU

Det finns ett tredjepartsprogram som heter "Ryzen controller" (video om det programmet finns här ) genom vilket man kan dra upp strömförbrukningen till 25w TDP dock kan det innebära stora värmeproblem.

Av bsk!

Monsterbra deal på laptop HP Pavilion 15-cw0808n för 5490 + 500 kr cashback = 4990kr hos elgiganten

AMD Ryzen 2500U quad core-processor
15.6" IPS display , 1080p upplösning
Radeon Vega 8-onbord grafik
8 gb ram
256 gb SSD

Datorn finns även i silver färg om man föredrar det här: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Finns ingen identisk produkt på prisjakt att jämföra med men denna är betydligt billigare än liknande laptops med sämre byggkvalitét https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?l=s402949530&o=produ...

Elgiganten hade en liknande deal för några veckor sedan se detta inlägg. Köpte själv den men ångrar det nu med tanke på hur mycket bättre byggkvalitét(och antagligen bättre temperaturer) denna har i jämförelse(dock var den jag köpte 14" vs 15.6" som denna är)