Inlägg

Inlägg som Ecarion har skrivit i forumet
Av Ecarion

Refunder verkar seriösare om man nu är intresserad av detta. Cashbacker skulle jag nog hålla mig borta från. Företag utan telefonnummer...nej.

Av Ecarion

Hur mycket ska du ge för varje maskin?

Ingenting - kanske någon hundralapp eller två, max 500 för båda. Om din brorsa tycker att det är för litet, be honom forsla bort apparaterna så att du kan köpa två nya med garanti. Bättre och säkrare för dig.

Av Ecarion

Herrejävlar, den reklamfilmen. Sparka marknadsföringsavdelningen.

Av Ecarion

http://i.imgur.com/kncGF71.jpg

Min första bil, efter en grundlig utvändig och invändig rengöring.

En automatväxlad Passat Variant -98 med strax över 27000 mil på mätaren. Använder till mängdträningen för körkortet samt ifall jag behöver en bil till jobbet - behövs det ofta, köper jag nog en nybil, men denna fungerar förvånansvärt bra för en 17 år gammal bil. Provkörde lite Passatar från -99 fram till -04, och oftast var lådorna ganska kassa. Denna bils låda är smidig som smör. All elektronik fungerar fortfarande, billig skatt (2450), billig försäkring och betalade bara 6500 spänn för den :). Behövde nytt batteri, men det var billigt på biltema. Måste antagligen låta en mekaniker titta till länkaget på vindrutetorkarna också, men i övrigt är jag helnöjd!

Enda nackdelen är att den är något sådär törstig (strax över 1,0/10km)

Av Ecarion

Kan någon kunnig de-geeka förklaringarna?

Av Ecarion

Tackar för tipset om volvon, lägger till den på listan :).

Är inte intresserad av att göra detta till en debatt angående automat vs manuellt men...jag övningskör för tillfället manuellt (vi har ingenting annat här i bygden) på en Kia C'eed och en Volvo V70, och växling/koppling i sig är inte tekniskt problematiskt eller komplicerat.

Frågan är snarare om jag hinner lära mig växling, koppling och dess samspel till den grad/ända ner i märgen så att jag inte ser mig själv som en trafikfara för mig själv, mina medpassagerare eller mina medtrafikanter i plötsliga situationer - mitt svar på den frågan är att jag är osäker/nej - framför allt i just tätorts/stadstrafik. Därför väljer jag till en början i den begränsade tid jag nu har att ta automat, vilket i min erfarenhet låter mig fokusera mer på trafiken och uppkommande situationer. På körskolan kör jag för fullt med en automatväxlad V70, and i love it! För en nykläckt förare som mig ser jag det som natt och dag. Att köra automat i trafik är avkopplande om man jämför med manuellt. Sedan kan jag ju lägga till manuellt med tilläggsprov i ett senare skede om det skulle bli relevant, men jag ser inte riktigt anledningen till att ta manuellt - bortsett från att det skulle ge mig fler val med bilar (Ser ingen anledning utöver det att köra manuellt ute i trafiken).

Om någon annan har tips angående de bilar jag länkar/fått länkade tar jag dem gärna :).

Svar på frågor:

* Nej, måste absolut inte vara en kombi, men ingen SMART eller telefonkiosk på hjul. Hade jag bott kvar i Berlin, så kanske, men det finns sanning i att man vill köra något som kan lasta lite grann/överleva krock med en älg här i Sverige ;).
* Ja, endast bilhandlare och helst bil över 30 000 med tanke på att varudeklarationen då måste inkludera uppgifter kring bilens kondition - ytterligare säkerhet, så att säga. För någon som kann noll om bilar så är det nåt jag vill ha :).

Av Ecarion

Första bil! Automatväxlad - hjälp?

Tjena!

Letar för tillfället efter min första bil då jag har startat ett jobb som kräver att jag har bil + körkort. Inte för att resa till/från jobbet, men för att resor för jobbet kann förekomma. Håller på att ta körkort och har bestämt mig för automat då jag har en begränsad mängd tid. Letar nu efter en bil både för att övningsköra med men också att ha som "första" bil! Ska vara säker, trygg att köra och ganska bra. Hade tänkt mig någonstans mellan 30-70tkr eller så.

P.g.a automatlåda och vart jag bor finns det ganska begränsat med val. Tänkte be om hjälp av folk som kan lite mer :).

http://bytbil.com/bilar/volkswagen/passat/hv3z5jvg/UwUBUDJwAY...!
http://bytbil.com/bilar/toyota/avensis/tvi9v5sg/UAWBUDJwAZf0S...!
http://bytbil.com/bilar/mazda/6/7vh768sg/UAWBUDJwAZf0S.vHTiCN...

Dessa tre bilar är de jag tittar närmare på för tillfället. Intressanta objekt ska finnas i jönköpings län, norra kronoberg eller norra kalmar län. Inte alltför långt från Jönköping med andra ord.

Alla tips mottages med tacksamhet!

Av Ecarion

Använder inte lågenergi, utan Halogenlampor - avskyr ljustemperatur, uppvärminingstid och ljus på lågenergi. Till studio/professionellt kör jag på professionella CFL-daylightlampor med 6500 Kelvin, då för att jag behöver det för arbetet.

Av Ecarion

Vilken bokhandel som helst bör ha Faber-castell pennor, vilket jag till en början rekommenderar över kulspets (eller pröva båda). Knådgummi ser ut såhär

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1802941/images/2011/1270201_m_1...

Om du hellre beställer online, jag rekommenderar och använder två större europeiska onlinebutiker för inköp av Teckningsmaterial, papper, kilramar och min oljefärg/medium.

www.boesner.se
www.jacksonsart.com/

Båda erbjuder förmånliga frakt- och produktpriser för svenska kunder och är bra mycket bättre och billigare än svenska butiker - per produkt.

Lite överkurs, men kanske kul exempel för dig om du är nyfiken på olika tekniker.

Jag tecknar och skissar figurskisser, porträtt och ofta ideer (när jag skissar traditionellt) med Conté Pierre Noire B18x24" Newsprint-papper. Alternativpennor är Wolff's Carbon, Ritmo Charcoal och Primo Charcoal. Samtliga av dessa pennor är svåra att få tag i Europa, även om Jacksonart har Conté-pennor. Äkta Smooth Newsprint är i princip omöjligt att få tag på i Europa, vilket gör tekniken svår att följa om du inte är beredd att importera papper.

Pennorna vässas med brytkniv/rakblad och sandpapper till en 5-6 cm lång spets som sedan används som en "pensel", en utmärkt och ganska unik teknik om ditt mål är att någon gång måla i oljefärg. Skillnaden mellan dessa pennor och "vanliga" kolpennor är att de består av en blandning mellan kol och grafit, vilket gör att de enkelt suddas (på newsprint) och kan få underbart matta svarta toner - "The best of both worlds", så att säga ;).

Av Ecarion

Rita hur?

Vill du skissa med grafit? Kol? Rötel? Vill du lära dig teckna människor, landskap, tech (även om det kan argumenteras att alla består av samma komponenter).

Enklaste tipset, om vi utgår ifrån att du vill lära dig teckna människor:

* Köp 5-10 Blyertspennor, hårdhetsgrad HB, 2B,4B, 8B (möjligtvis en 2H också). Faber Castell gör bra pennor, såväl för nybörjare som proffs. Vill du köra lite mer hardcore rekommenderar jag en Staedtler Mars Technico 780, kanske 1-3 sådana + ett par paket HB, 2B och 4B-leads. Det är det jag använder till kortare skisser. Du kommer vilja köpa Knådgummi (formbart radergummi).
* Tecknings/Skissblock - vanliga kollegieblock funkar också. Köp billigt papper. Du kommer gå igenom hundratals, tusentals blad med "dåliga" resultat, ingen mening att göra det på papper där du betalat 1-3 spänn per blad.
* Leta efter boken "Figure drawing for all it's worth", författare Andrew Loomis. Boken är out of print och finns därför gratis att läsa online.

Bara att köra från sida 1 och framåt :).

Edit: Skälig varning. Att lära sig rita/teckna, om vi utgår ifrån att du vill lära dig rita och teckna verklighetstroget, är en väldigt, väldigt svår konst/hobby. De flesta som börjar slutar ganska snabbt för att de blir illa till mods av sina första resultat.

Räkna med 500-1000 timmar av fokuserat tecknande innan du börjar känna dig någorlunda självsäker. Det krävs också att du i princip, i alla fall de första månaderna, ritar varje dag och inte tar uppehåll på mer än 1-3 dagar. I övrigt rekommenderar jag att du börjar med Grafit/blyertspennor och inte Kol, men detta är personligt tycke. Jag gillar inte den typ av look som man får av Kolpennor som är vanliga i Sverige - ett i princip oredigerbart mattsvart utan större flexibilet. Kolpennor och ritkol fungerar om du lär dig rita av en lärare eller i en atelier, men kör du på egen hand ger dig grafit mindre frustration.

Av Ecarion

Jävlar, Gigabyte! Riktigt nice!

Av Ecarion

Riktigt bra spel - och jag är kräsen av mig.

Vanligtvis tycker jag inte om just denna typ av spel. Men detta var en riktigt bra blandning av välgjord action, flyt, story, grafik och spelglädje. 4,5/5!

Enda klagomålet är (Spoiler alert)

Slutet. Man borde få kunna välja om man vill att Talion äntligen ska dö, vilket jag hade valt direkt - perfekt slut på en bra story - och det faktum att Black Captain och Black Hand i princip var två Quick-time-events.

Dold text
Av Ecarion
Skrivet av running_wild:

Ska du köra dina 4K skärmar utan OS? Vem ska bygga ihop datorn åt dig?

Finns en anledning till att folk betalar lite extra för en Apple produkt, ja många köper för ha-begäret. Men Apple´s produkter är jävligt bra och stabila, inte mycket krångel och lätta att använda om man jämför med t.ex en windows dator.

Absolut - stämmer bra. Stabila och pålitliga.

....om det hade vart 2004.

Nuvarande generationens Apple-datorer och produkter byggs inte för att vara varken stabila eller pålitliga. Frugan har en gammal powerbook stående hemma i garderoben som fortfarande fungerar felfritt. På kontoret har vi i "the zone" (AKA Avfallsrummet/Recycling) äldre macar av Skärmburk (Modellen i pastellfärger med handtag) som fortfarande fungerar utan problem. Ser vi till produkterna som säljs idag har de vanligtvis en livslängd på 1-4 år, beroende på hur mycket tur du har med komponenterna och hur mycket som arbetet sliter på dem. iMacs har slutat vara "pålitliga" och "stabila" sedan ungefär 5-6 år tillbaka nu. De plågas av värmeproblem (inte lika illa som macbooks, men iaf) och annat.

Visst underskattar folk iMacs. iMacs går utmärkt att spela en del spel på, om man nu vill det. Men konceptet har förändrats för mycket, och för många kompromisser har gjorts med hållbarhet, kvalitet och annat från Apples sida. För 4 år sedan bytte vi helt till Windows för media- och grafikproduktion. Apple var ett argument när Photoshop fungerade bättre på OS X - så är inte längre fallet, det är nu tvärtom. Vissa av de gamla apple-rävarna klagade och gormade när vi bytte, men de har nu funnit sig i Windows. Mindre problem, högre stabilitet, och framför allt högre livslängd på komponenter och produkter.

Av Ecarion

Min erfarenhet av Razer begränsar sig till 1 mus och 1 tagentbord av relativt tidiga generationer.

Min åsikt är att produkterna företaget tillverkar är av diskutabel livslängd och kvalitet. Efter att musen gått sönder inom 13 månader (nej, jag misshandlar inte min elektronik) bestämde jag mig för att undvika företaget. Min Logitech Mx518 har tickat på i 7 år - där ser jag kvalitet. Min sketna Corsair-tagentbord har tickat i 2 - för tidigt för att uttala sig, men inga problem än.

Men trevligt att företaget värderas som det gör. Inga produkter av intresse för min del, däremot.

Edit: Det faktum att mjukvaran kräver internetuppkoppling bekräftar för mig att bojkotten var smart :P. E.T no phone home ;).

Av Ecarion
Skrivet av DavidtheDoom:

760K presterar ca 10-15% bättre än 750k. Eller ungefär som A-10 6800 i CPU prestanda. Båda finns här på SweClockers i recensioner.

Snabb fråga har någon fattat vilken nisch denna faller in i?

Som med många av AMD's produkter under senare år verkar denna falla i en "nischposition". Problemet är att ingen riktigt vet vilken nisch det rör sig om.

Gäsp, AMD. Det börjar bli dags att släppa något riktigt istället för sånt skräp. Problemet är väl om Zen visar sig vara samma Pig-in-a-blanket som Bulldozer. Med tanke på AMD's utveckling de senaste åren är det nog ingen omöjlighet.

Av Ecarion

Posten slarvade bort en Cintiq21 UX värd Ca. 21000 (på den tiden) när den skickades för försäljning till en forummedlem här på Sweclockers.

I 9 fall av 10 handlar det helt enkelt om att det varit något systemfel. I mitt fall tror jag faktiskt att någon ljusskygg individ sett paketet och tagit det eller gömt det någonstans för att vänta och se vad avsändaren gjorde. Som tur var försäkrade jag försändelsen och dokumenterade jag värdet med hjälp av tillverkningsföretaget, avsändare, mottagare och 2 försäljningsställen. 1 dag innan de skulle betalat ut försäljningsbeloppet (sålde den för 16 000, vilket Posten i detta fall skulle betalat), hittade de mirakulöst försändelsen någonstans i Örebro (konstigt nog, verkar vara en del saker där).

Sedan dess har jag som praxis att försäkra och dokumentera allt när jag säljer eller skickar något. Posten fungerar felfritt - oftast - och om man jämför med andra länders postservice eller UPS, DHL, USPS så är de väldigt problemfria. Minst problem har jag fortfarande haft med FedEx. Utmärkt leverans, service och aldrig något som gått snett.

Nämnas bör att jag ringde handläggaren som skötte ärendet på Posten 2 gånger om dagen i ungefär 21 arbetsdagar för att piska på/höra hur det gick. Är nog på någon blacklist någonstans ;).

Av Ecarion

Mitt tips är att köpa en begagnad. Finns tillräckligt många i din omgivning (gissar jag på) och här på internet - även SweC - som har äldre datorer de säljer billigt, som du kan börja spela på och sedan uppgradera allt eftersom. Vem som helst som spelat i 5-10 år och har en fast inkomst har antagligen 1-4 datorer hemma. Kolla begagnat :).

Av Ecarion

Fungerar inte utan iphone, ful design, ingen batteriuppgift. Men den tål damm? Och kanske lite fukt?

Maken till fet, ful, funktionsoduglig fail får man leta efter.

Lycka till, Apple.

Håller för övrigt med resterande. En smartklocka skulle behöva se ut som ett stilrent armbandsur - inte som en ripoff av någon ful star-trek pryl. Kanske något för den yngre generationen?

Av Ecarion

Studentstatus fixad - tackar

Av Ecarion

Har fortfarande inte fått tillbaka min studentstatus - ingen fri frakt, och jag behöver göra en beställning.

Kan jag Pm'a här i forumet eller är detta ett problem som fortfarande åtgärdas?

För övrigt har chatten varit offline hela dagen - iaf enligt sidan.