Inlägg

Inlägg som Selenium har skrivit i forumet
Av Selenium
Skrivet av Lexius:

Sweclockers ni borde fokusera på separat spelsida att sprida nyheter på inte bara dem spelen ni gillar . Antingen rapporterar man alla nya spel eller ingen .

Jag är nöjd med deras urval av spelartiklar dem släpper. Sen är detta förstås en extra motiverad artikel eftersom det är ett Svenskutvecklat spel och Sweclockers är en Svensk hemsida. Fångar dem flestas intresse här. Men absolut, hade inte sagt nej till en till sida fokuserande på enbart spel från sweclockers redaktion, dock tror jag inte dem hade hunnit med det vid sidan om denna

Av Selenium
Skrivet av DavidtheDoom:

Inte oljebad, men radiator i ishink.

Oljebad är skoj men oftast äter oljan upp kablarna som är anslutna, och oljan har en tendens att klättra upp på kablarna som är anslutna till enheten.

Hm, radiator i ishink låter effektivt men antar det kräver man behöver fylla på ofta.

Jag har experimenterat en del med kylskåp, fungerade helt OK att stoppa in radiatorn med en fläkt. I frysen pajade fläktarna för enkelt.

Fast nu när jag tänker efter hade det nog varit effektivare och lättare att bara skippade fläktarna och lägga ner radiatorn i en behållare med vatten istället...

Av Selenium
Skrivet av DavidtheDoom:

Har kört alla varianter.
Just nu kör jag vanlig luftkylare då pumpen dog.

Annars CW med naked-die Mount.

Nice,

Alla varianter? Oljebad?

https://img.purch.com/rc/600x450/aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3J...

Av Selenium
Skrivet av DavidtheDoom:

Fast du är i Extreme...
Allt under 105 C på Ivy Bridge, haswell och skylake är utan Throttle och de stänger av sig vid 130 C.
Jag anser att mitt bekvämlighetsspann tar slut strax efter 95 C. Och 125 C på strömförsörjningen. 70-80 är ju rätt Svensson

Jo, fast även om min smärtgräns börjar vid 80 så brukar kurvorna plana ut vid 90 ungefär Skulle säga det är över Svensson.
Kör du custom vattenkylning? Delid?

Av Selenium
Skrivet av DavidtheDoom:

Äh, om du är i Extreme-avdelningen så pratar vi inte om livslängd.

Jag har varit uppe i 1.66 V på min Ivy Bridge 3570k med Naked mount CW.

Nej men OT, jäkla fint exemplar det där. Frågan om det inte är en potentiell rekordsättare?

Helt rätt! Jag har alltid försökt pressa ut så mycket prestanda det bara går av mina CPUs med överklockning. Dem är ju till för att jobba och dem tål mer än vad många tror. Min "smärtgräns" går någonstans runt 70-80 grader i load som dem flesta nog skulle tycka är alldeles för högt, men det har aldrig varit något problem för mig. Den extra prestandan jag får tycker jag alltid blir värt i slutändan. Absolut sliter det mer men vad spelar det för roll om den ändå håller så länge jag kommer använda den? Byter med jämna mellanrum ungefär var 3-5e år. Första cpun jag hade var en Athlon 64 3200+@2.6ghz, sen hade jag en Q6600@3.33ghz, sen i7 920@4.3ghz 1.36v som jag hade i 6år och nu kör jag en 6600k@5.2 1.37v.