Inlägg

Inlägg som SweatyLlama har skrivit i forumet
Av SweatyLlama

Man köper helt enkelt ett märke med bra rykte, dvs mestadels japanska Googla tillverkare, modellnamn, known issues. Det är faktiskt trevligt att ha en äldre begagnad bil som inte är full av nymodigheter som touch-paneler osv. Oftast så har dessa äldre modeller inte ett plastskal under huven som täcker allt för att tillverkaren inte vill att man ska göra något själv (lite som en Apple produkt).

Skulle rekommenderar att du kikar på bilar i prisklassen 30,000kr däromkring. Kolla att det följer med en komplett ifylld servicebok och fortsätt underhålla den enligt serviceboken. Enklare jobb som du kan klara själv är t.ex. byta luftfilter, kupéfilter, tändstift, olja (om du kan få upp bilen på något sätt).

Att lära sig de olika delarna under motorhuven är ofta lättare på äldre, enklare bilar. På nyare bilar brukar ytan vara maximalt använd och det är svårt att komma åt saker.

Har inte sett så mycket av youtube-kanalen du länkade men får uppfattningen av att han pratar för mycket. Det här är en yngre kille som har lite "HEY GUYS" attityd men annars går snabbt till ämnet och utför jobbet https://www.youtube.com/c/chrisfix/videos

En annan grej innan du köper bilen är så klart att kolla vad den kostar att försäkra. Det finns en del attraktiva ovanliga bilar men dessa vill du undvika pga just dyra försäkrings- och reservdelskostnader.

Av SweatyLlama

Hej, är i ungefär samma sits med samma budget. Har du köpt någon projektor? Om ja, vad blev det?

Av SweatyLlama

Vill även ge eloge till @vexxan som erbjuder att ta på sig munskydd och handskar. Det är alldeles för få som gör det i Sverige idag. Hoppas att dina problem löser sig!

Av SweatyLlama

GTX 750 Ti 200kr plus frakt. Kanske kan hämta beroende på var det finns.

Av SweatyLlama

Vill bara skriva en snabb recension av Stadia då jag använt det flitigt i ett par dagar. Jag har halvdant internet som blir mindre bra under kvällar. Det duger för casual spel där du kan ha råd med att det hackar, men rätt sällan. Det var inte bra för snabbare spel som t.ex Destiny 2. Bilden var väldigt suddig i just det spelet men den är skarpare i andra spel. Det positiva är att kontrollen kändes alltid responsiv i alla spel. Spelutbudet kändes väldigt magert och ger inget bra intryck. Skulle aldrig lägga ner pengar på Stadia eftersom Google är ökända för att lägga ner saker när dom vill. Skulle t.ex. aldrig köpa ett spel som Cyberpunk på Stadia där man förväntas lägga när många timmar.

+ Bra för casual spel, bra responsiv kontroll
- Måste ha stabilt internet, suddig bild i vissa spel, tjänsten kan läggas ner

Av SweatyLlama

Har inget öppet case eller planer på att skaffa men av det jag har sett tycker jag att XTIA Xproto är snyggast. Sen finns även Motif Monument. Damm är något jag inte skulle oroa mig över. Fördelen är ju att det är så lätt att komma åt så det är bara att blåsa bort med jämna mellanrum. Med ett vanligt case måste man ju börja ta bort delar osv.

Av SweatyLlama

2000kr + frakt

Av SweatyLlama

Klart du ska få mer för det. 2000kr för allt inkluderat frakt.

Av SweatyLlama

Har aldrig använt tejp när jag applicerat conductnaut. Man lägger på en extremt liten droppe och smetar ut med medföljande qtip. Råkar man droppa för mycket så suger man upp det med medföljande munstycke.

Av SweatyLlama

1300kr plus frakt för allt i annonsen. (ej gpu)

Av SweatyLlama

Den kommer klara det utan problem. Jag skulle kika på en mindre laptop för att få ner vikten du behöver släpa runt. En större högupplöst (minst 1440) är nästan ett krav om du jobbar med grafik, så kolla om du har budget för det.

Av SweatyLlama

Jag har nyligen börjat lära mig åka skateboard, dock ej eldriven men med liknande större hjul som på elskate. @urban22 har jättebra poäng. Skateboard är extremt känsligt för underlaget. Större stenar kan göra att du tappar balansen och trillar av. Har inte provat elscooter men tror att det är ett bra val pga dess större hjul samt styre och broms som sagt. Skulle rekommendera det eller cykel. Tycker cykel är det ultimata färdsättet men det har ju sin nackdel att det tar upp plats osv. Om du har möjlighet att ha cykeln inomhus kan du snöa in dig på dyrare cyklar eller fixed gear. Det är väldigt kul att ta sig runt med en cykel som väger 7-8kg med bra komponenter.

Edit: Vill också tillägga att skateboard inte svänger lika bra i låga hastigheter som scooter eller cykel. Om man behöver svänga runt folk vid trafikljus osv måste man vara rätt skicklig Mer erfarna skatare håller kanske inte med men det är så jag upplevt det som nybörjare.

Av SweatyLlama

Tycker att 1660 Super är ett utmärkt mellan-kort. Köpte det själv för att det kändes onödigt att lägga mer pengar på ett bättre kort när nästa generation snart är här.

Av SweatyLlama

Hoppas trådskaparen inte har något emot att jag frågar i dennes tråd, men är också på jakt efter en minimal dator endast för surf. Jag har 16GB DDR4 RAM redan och kan köpa till en liten SSD. Budget runt 1-3k?

Av SweatyLlama

@GunzyPunzy: Ah, fattade inte att det var för tre. Jag kan ta alla tre och höjer budet till 150kr samt PostNord small 63kr.

Av SweatyLlama

@Proxann: Efter en komplett nerstängning (inte bara omstart) pulsar de nu långsamt. Nöjer mig med det

Av SweatyLlama

Blank ANSI vit 100kr med billigast möjliga fraktsätt (räcker med kuvert?)

Av SweatyLlama

@Proxann: Fick RAMet och har installerat det. Tyckte det blinkade för snabbt och drog ner Crucials MOD för att ställa in det. Det dumma är att så fort man lämnar programmet slutar RGBn att fortsätta. Har du upplevt samma eller kör du den bara stock?

Av SweatyLlama

Var och lämnade runt 10 år gammal mediumformatfilm för att bli scannat i en butik. Gick på runt 400kr. Väl hemma ser jag att det är bara scannat in i runt 1400px. Jag frågade inte om upplösningen och tog bara för givet att man skulle få det högupplöst (runt 3000-4000px). Blev inte heller informerad om olika upplösningar/priser. När jag kontaktade butiken ville dom ha en skrattretande ~150kr/bild i högre upplösning. Jävligt besviken och tänkte bara dela om någon hamnar i liknande situation.

Av SweatyLlama
Skrivet av Proxann:

@SweatyLlama blev det en beställning? Jag såg att erbjudandet inte gäller längre.

Jag la själv en beställning tidigare idag. Då va de 15 kvar, ser ut som dom gick ganska snabbt.

Ja, men det kom upp i 10XXkr när man skulle betala. Vet inte om jag gjorde något fel eller det är den svenska momsen. Var ingen vidare deal när den kostar 1100kr i Sverige.