Inlägg

Inlägg som Christianhdd har skrivit i forumet
Av Christianhdd

@Axel95: Nej datorn startade helt enkelt inte dock utan den så funkar datan fint. Frågan nu är, är det safe att använda nya grafikkortet?

Av Christianhdd

@Axel95: nä inget oc eller nån fysisk skada på moderkortet. När jag skulle starta pubg så blev skärmen bara helt vitt med sträck överallt.

Av Christianhdd

Fråga om moderkort

Hej jag undrar hur man testar sitt moderkort om den är okej för min gtx 970 blev helt förstörd vet inte vad det beror på hur den gick sönder köpte en 1060 6gb idag och är lite rädd att testa den på datorn. Vet ju inte om det är moderkortet som gick loss på mitt förra grafikkort vet ej orsaken till hur den gick sönder så undrar bara helt enkelt om det är safe att bara lägga in nya grafikkort eller om man kan testa moderkortet på nåt sätt.

moderkort: GA-Z97X-Gaming 3

Av Christianhdd
Skrivet av simon253:

Jag skulle börja med att skaffa en ny CPU men du bör kolla på ett nytt grafikkort när du har pengar över
Du har tre alternativ på ny processor skulle jag säga men det kommer kosta olika mycket: 1. Köp en ny A10 FM2+ processor. 2 Köp en ny Intel processor, Moderkort och troligtvis RAM (DDR4). 3. Vänta på Zen.
Att köpa en Intel skulle bli dyrt men prestera bättre än en ny FM2+. Att vänta på Zen känns kanske lite onödigt eftersom de inte kommer ut fören om ett par månader men de processorerna kommer troligen bli billigare än Intels.

Du kan ju bara byta grafikkort annars

Vilken amd cpu menar du amd a10? Jag kör bara csgo och arma 3 så behöver inte det bästa processorn. Just nu har jag 8gb ram

Skickades från m.sweclockers.com

Av Christianhdd
Skrivet av simon253:

@Christianhdd: Svårt att säga eftersom grafikkortet är det som påverkar FPS:n mest. Du kan säkert få 300FPS om du har ett bra grafikkort i datorn. Jag vet inte heller vad du har för processor nu så en uppgradering kan vara helt onödigt om du har en A8 eller A10.

Något att tänka på är dock att Ingen av processorerna i FM2+ är en gaming-processor.
Jag tycker dock att om du vill ha en rejälare gaming-pc så bör du köpa en Intel processor eller vänta på att AMD lanserar Zen.

Jag har en evga gtx ftw 750ti. Min cpu just nu är amd fx770k

Skickades från m.sweclockers.com

Av Christianhdd
Skrivet av simon253:

Beror på budget men A10 7890K är den bästa för FM2.
7850K och 7870k är inte mycket sämre och går säkert att klocka upp till samma nivå.
Vill du ha en riktigt hög presterande processor är dock Intel det enda alternativet just nu. Vi får hoppas Zen arkitekturen ändrar på det.

Den kan jag ju köpa men hur mycke fps skulle jag få på csgo och arma 3?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Christianhdd

Cpu förslag

Vilken cpu är bra för en fm2+ socker för gaming mest för csgo

Av Christianhdd
Skrivet av lappen81:

Prova att koppla in skärmen direkt på HDMI utgången till moderkortet istället

Jag har fixat det problemet men nu har jag det gammla jag öppnar datan den visar asus logan sen slutat allt att fungera mus tagenbord och det blir black screen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Christianhdd
Skrivet av downup:

testat modekortets vga/dvi/hdmi port?

Tror inte den har ser ingen stans jag kan lägga on vga/dvi/hdmi i moderkortet

Skickades från m.sweclockers.com

Av Christianhdd

Skärm fungerar inte efter Cmos reset

Så jag resetta min cmos efter att ha haft black scrrrn problem nu vägrar min skärm funka efter det säger no signal jag har testat vga dvi hdmi ingen av dem funkaf snälla hjälp!

Av Christianhdd
Skrivet av lappen81:

Du skulle kunna prova att resetta CMOS/BIOS om du har pillat i den, står i manualen hur du går tillväga.

Fungerar inte det

Koppla ur allting förutom CPU/MOBO/PSU (och eventuell speaker)
PowerOn , du borde få en bild alternativt pip (om speakern är inkopplad) eller en led som blinkar (motsvarar felkoder som kan hittas i manualen). Borde motsvara någon form av minnes fel

Kommer du så långt

Plugga in en minnesticka upprepa, fungerar det, plugga in en till upprepa tills något inte fungerar, där det sista du kopplar in är GPU'n.

Rapportera

Okej så jag resetta cmos och startade datan allt fungerar men nu funkar inte skärmen till datorn musen och tagenbordet funnar men inte skärmen...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Christianhdd

Datorn vägrar att boota efter uppgradering av grafikkort (AMD R9 370->GTX750TI)

Okej så jag köpte nyss ett nytt graffikort evga gtx 750 ti från ett amd r9 370 allt funkade bra jag startade dator laddade ner alla drivers. Laddade ner nvidia senaste driver startade om datan och nu funkar det inte. Jag startar datorn och det kommer fram en black screen och min mus och tagentbord slutar allt fungera kan inte göra något jag har försökt att byta tillbacka till gammla graffikortet funkar ej jag har provat att starta utan ett kort funkar inte jag har asus rog g20bm amd-770k quad core proccesor jag vet inte vad jag ska göra hjälp mig snälla!

Av Christianhdd
Skrivet av LadyAlva:

Csgo och arma är cpu-intensiva titlar. Nytt grafikkort kommer inte göra så stor skillnad

Skickades från m.sweclockers.com

Men cpun jag har nu är den inte bra eller vilken rekommenderar du?

Av Christianhdd
Skrivet av Jonssown:

Tänk på att GTX 960 inte alls så mycket snabbare än ditt nuvarande kort, kanske 25%~ish skulle jag uppskatta det till, nu finns det dock 960 kort för runt 14-1500kr, så det blir mer värt, men jag hade personligen kört på ett kort av nyare arkitektur, exempelvis RX470 från AMD, som också är snabbare men kostar runt 2200kr med fin kylare. Dock helt upp till dig vad du anser är värt, det är subjektivt.

Ja, ta bort drivrutinerna innan du byter grafikkort, annars går det bra att göra i felsäkert läge när du väl har bytt, men det blir lite med pill.

Med mitt nurvarande kort får jag inte alls den fpsen som jag skulle villja ha. Får runt 100 på cs and minst 30 på arma 3 så hoppades på att 960 ska va bättre. Istället för 960 kortet tänkte jag på att köpa 750 ti hur är den?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Christianhdd
Skrivet av Jonssown:

Ja, CPUn påverkar inte grafikkortet på det sättet att du inte kan välja tillverkare bäst du vill.

Vill du köra på AMD, kör på AMD, vill du byta till Nvidia, kör på Nvidia. Se bara till att ta bort drivrutinerna från Nvidia/AMD innan du byter kort, jag rekommenderar DDU (DisplayDriverUninstaller) för drivrutinsrensning.

Lycka till!

PS: Något att tänka på med OEM datorer(HP, Asus, Dell, etc), se till att kortet får plats i datorn, rent fysiskt, och att nätaggregatet orkar med.

Tack för svartet! Det jag menade var att om jag skulle få bra performance med det grafikortet med gpu:n. Ska jag ta bort drivrutinerna innan jag lägger till nya graffikottete?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Christianhdd

amd fx-770k quad core

Jag har en ASUS g20bm dator och cpu:n är amd fx-770k quad core och gpu:n just nu är
AMD R9 370. Jag skulle gärna villja byta till nvidia skulle det kunna gå att ha en nvidia gtx 960 med amd fx-770k quad core cpu:n?