Inlägg

Inlägg som zaqwertyu har skrivit i forumet
Av zaqwertyu

Använda gammal router eller köpa ny

Tjena jag ska för första gången flytta hemifrån och undrar hur jag ska konfigurera internetet där. Jag vet att det finns ett modem i lägenheten jag kommer flytta till och att hastigheten kommer ligga på 100/10 så det enda jag behöver är en router. Jag har två gammla routrar i mitt hus som lanserades 2007 och 2004.

D-Link model DIR-635
Netgear Cable/DSL Web Safe Router RP614 v3

Min fråga är om de här routrarna skulle kunna klara av att ge den hastigheten som modemet levererar eller om de är för gamla.

Av zaqwertyu

@mrqaffe: Ok tack så mycket för hjälpen.

Av zaqwertyu

Ok vilket operativsystem skulle ni välja att uppgradera till om ni hade min dator? Jag är rädd att uppdatera till Windows 10 eftersom jag har hört att det OS är väldigt tungt för datorn. Eller Skulle min dator klara av Windows 10?
Hur är det också med kostnad? Är det stor prisskillnad mellan de olika OS?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zaqwertyu

@mrqaffe: Jag har bild, jag kommer in i BIOS och kan boota igång datorn.

Av zaqwertyu

@mrqaffe: Nej det har jag inte. Jag kan inte installera någonting på datorn eftersom när jag exit ur BIOS så fungerar inte mitt tangentbord eller mus.

Av zaqwertyu

@Roger W: Tack så mycket det fungerade, jag kunde nu boota upp min dator. Nu är mitt problem att inga av mina USB portar fungerar så jag kan inte använda min mus eller tangentbord. Men musen och tangentbordet fungerar perfekt när jag är i BIOS men inte i windows.

Mina diskar är,
Intel SSDSA2 80GB
ST1000DM003 1000GB
WDC WDS 250GB

Av zaqwertyu

@Roger W: Kan inte hitta den menyn i BIOS

Av zaqwertyu

@moonblase: Ja två kablar går från hårddisken, en SATA och en kabel som från nätaggregatet. På bios boot menyn som jag kommer till genom att trycka på f8 står det att det inte finns någon hårddisk som kan boota igång datorn.

Av zaqwertyu

Uppdatering, har pratat med IT support i en timme och har lyckats få bild på skärmen med grafikkortet. Nu är bara problemet att inga av mina hårddiskar dyker upp på bootmenyn. Jag har windows 7 installerat på min hårddisk.

Av zaqwertyu

@Alling: Jaha nej jag har prövat både moderkortets hdmi och grafikkortets hdmi och inget av de fungerar.

Av zaqwertyu

@Roger W: Första gången jag byter moderkort så jag har faktiskt gissat vart flera kablar ska sitta i datorn, men vet du ungefär vilken kabel jag ska leta efter i datorn för att få bild på skärmen?

Av zaqwertyu

@Roger W: Med det inbyggda grafikkortet menar du då mitt grafikkort vilket är ASUS GeForce STRIX GTX 750Ti 2GB PhysX, isåfall ja det har jag. Jag har inte fått någon bild på den nya datorn alls. Problemet är att jag vet inte vilken kabel det är jag ska kolla för att få HDMI ingången att fungera.

Av zaqwertyu
Av zaqwertyu

Ojdå det var laptopen jag skrev som skärm misstag.

Av zaqwertyu

Nej det är ingen laptop det är en stationär

Av zaqwertyu

GPU: ASUS GeForce STRIX GTX 750Ti 2GB PhysX

Av zaqwertyu

Grafikkorts HDMI verkar inte fungera

Jag fick precis mina nya datorkomponenter som jag beställde och efter att ha installerat alltihop fungerar inte grafikkortets HDMI ingång. Jag vet att grafikkortet får ström eftersom fläkten är igång när datorn är igång, jag har också testat HDMI kabeln att den inte är sönder. Vad ska jag göra?

CPU: Intel Core i5-8400 Processor)
Moderkort: ASUS ROG Strix B360-F Gaming, S-1151)
RAM: Ballistix Sport LT DDR4 8GB

Av zaqwertyu

Finns det något man bör tänka på när man köper en cpu?

Av zaqwertyu

@kaya: En ssd har jag nyligen köpt.

Av zaqwertyu

@Decster: Den är begagnad. Nätaggregatet är Corsair CX750M. Den enda pci kabeln som jag kan se är en som jag inte använder och den är 2 x 6+2.