Inlägg

Inlägg som Faggan har skrivit i forumet
Av Faggan
Skrivet av timpelay:

Schysst med grillad akryl! Gött att du fick ordning på det, blev riktigt snyggt med luftintaget där.
Bara vända burken upp-och-ned nu då så blir det ännu bättre temps

Haha får göra det 😉

Skrivet av Saandberg:

Öser över dig beröm över ett vackert bygge!
Jag är intresserad av det jag citerade ovan, du säger tvärt emot vad alla andra tester säger. Jag tittar på det nätagget till mitt lilla bygge men jag gillar tystnad. Hur upplever du ljudbilden på nätdelen? Låter det mycket vid belastning?

Grymt bygge och tack för all inspiration!

/S

Tack så mycket!
Jag tror att det är för att fläktarna som sitter på radiatorn skapar ett luftflöde genom nätagget också. Det leder till att kylning redan finns till viss del och att fläkten inte behöver starta. Normalt agerar ju nätaggregat i sin egen cell och påverkar kylningen själv men i detta fall får det lite hjälp.

Angående ljudbilden så måste jag säga att jag inte riktigt vet. När det är så varmt att fläkten går igång så går redan radiator fläktarna på max så jag hör inte nätaggregatet.

Av Faggan

Efter mycket om och men och en del dumhet så har jag nu ett temp resultat.
Läs hela historien här: Länk

Detta är resultatet av 30 minuter i Valley Benchmark:

GPU Snitt: 58c Max: 59c
CPU Snitt: 65c Max: 76c

Under testet startade nätagget bara fläkten två gånger och då under 1-2 minuter.

Av Faggan

Då har jag fått en läxa i luftflöde och dumhet. Jag vet inte vad jag tänkte när jag valde att montera fläktarna så att de blåste upp i chassit.

Jag drog igång Valley Benchmark för att se lite temperaturer. Ca 10 min efter att jag startat det tittar jag till datorn och det luktar varm akryl och förnedring. Snabbt som attan stänger jag av Valley och tittar på HWMonitor för att se temperaturerna. CPUn hade toppat 85 grader och GPUn 70 grader. Glaset på CPU/Nätaggregat sidan hade böjt sig av värmen och sögs in mot nätaggregatet vars fläkt gick på max för att sänka temperaturen. Allt var varmt och mysigt helt enkelt.

Vad hände då?
Jo... Värmen som fläktarna tar bort från radiatorn blåstes upp i nätaggregatet. Efter ett tag började nätagget tycka att det var dags att dra igång fläkten och då började den blåsa i motsatt riktning. I och med detta så upphör allt luftflöde i chassit och det blir väldigt varmt!

Skam den som ger sig!
Jag vände på fläktarna i botten så att de nu jobbar tillsammans med nätagget och blåser värmen nedåt.
Sedan fräste jag ut luftintag för nätagget för att vara på säkra sidan, kanske lite overkill (läs nedan) men jag gillar looken.

https://i.imgur.com/1Dk4dXd.jpg

Körde Valley igen och nu är det andra bullar.
Jag lät det gå i 30 minuter tills temperaturerna stabiliserade sig och här är resultatet:

GPU Snitt: 58c Max: 59c
CPU Snitt: 65c Max: 76c

Under testet startade nätagget bara fläkten två gånger och då under 1-2 minuter. (som jag såg)

Av Faggan
Skrivet av ggalaxyy:

Flippat Gillar glastaket skarpt. Hur är thermalsen i chassit? Måste bli otroligt hett?

Skrivet av BM-Mods:

Otroligt snyggt bygge, men som folk undrar hur blir det med temspen, jag är lite fundersam för tempen speciellt för nätagget då det inte verkar kunna ta något sval luft utan får köra på luften direkt innifrån chassit, eller ser jag fel?

Skrivet av timpelay:

Riktigt stiligt!

Hur har du fläktarna i botten riktade? Nedåt borde kunna hjälpa nätagget lite på traven men uppåt gör det lättare med termiken. Är chassit designat så att man kan montera nätagget vridet 180 grader mot hur du har det nu? Dvs. med utblås uppåt och kablarna nedåt?

Stresstest blir intressant!

Skrivet av jH0Ni:

Ofantligt snyggt, visste inte att man kunde montera "hattarna" i botten, blev ju skitbra! Hade varit kul att se lite temps vid load.

Nätagget suger "inneluft" och blåser den nedåt. Fläktarna i botten blåser uppåt i chassit.
@timpeley det går att vända nätagget men då kunde jag inte få in pumpen på det vis jag har gjort nu.

Det som är tanken med att fläktarna blåser uppåt även fast nätagget blåser nedåt är min förhoppning om att det luftflödet ska räcka för att hålla nätagget i passivt läge under normal belastning. Så länge nätaggets fläkt inte är på kommer fläktarna i botten att driva luft genom nätagget underifrån och ut genom den stillastående fläkten. Om fläkten går på nätagget kommer den blåsa mot en av fläktarna i botten vilket kommer resultera i att luftströmmarna går åt sidan och således upp eller ner och ut i kanalerna som finns där. Jag tror inte att det kommer vara några större problem. MEN, jag har ju inte testat det än...

Imorgon kommer jag köra stresstester för att se lite temperaturer, jag återkommer!

Av Faggan

Tack så mycket till alla er som har hejjat på och hjälpt till under detta bygge.

Bilder på bygget hittar ni här: Länk

Av Faggan

Anaconda - Ghost S1 custom loop

De senaste månaderna har jag byggt på en custom loop i ett Louqe Ghost S1.

Målet var att se om det går och att göra det med så små och få modifikationer som möjligt. Hoppas bygget kan inspirera flera till att bygga custom loop i Ghost S1. Om ni gör, lägg upp bilder!

Hårdvara:
Chassi: Louqe Ghost S1 L
CPU: Intel i7 8700k
GPU: EVGA GTX 1080Ti
Motherboard: Gigabyte Z370N Wifi
SSD: Samsung m.2
PSU: Corsair SF600
RAM: Corsair Dominator
Custom Loop: EKWB och Bitspower

Specialtillverkad hårdvara:
180 Graders adapter till EKWB vattenblock.
Reservoar.
Montagedetalj till pump.
Kablar.

Gjorde även en kortare film!

Tack till Louqe som gjort detta bygge möjligt!

Besök galleriet här

Av Faggan
Skrivet av Wasp:

Tänk på att man inte kan göra en reservoar hur tunn som helst, plexi är ju rätt skört så godset måste vara minst en 3-4mm per sida. I min mening iaf:)

@faggan kan nog mer om det. Han kanske har någon input?

Jag är nog inte riktigt med på frågan. Om det gäller att montera en tunn reservoar utanför nätaggregatet så skulle jag spontant säga nej. Om man inte vill påverka de yttre måtten av chassit det vill säga. För att inte nämna att den inte skulle kunna hålla någon volym att tala om.

För att svara på den konkreta frågan "plexi är ju rätt skört så godset måste vara minst en 3-4mm per sida." Så skulle jag säga att det beror helt på hur långt spannet är mellan stöd. Om man bara fräser ett tunt spår så kan det vara 3mm. Vill man fräsa ur en större hålighet så bör man ha lite tjockare för att vara på säkra sidan. Men det är många faktorer som påverkar. hur mycket gods som finns runt håligheten och om det ska gå att skruva in anslutningar i från den sidan eller inte etc.

Av Faggan

Så var det äntligen dags att fylla loopen!

Av Faggan
Skrivet av aejt:

Riktigt snyggt! Ser fram emot att se bilderna på när loopen är fylld!

Jag börjar bli lite sugen på att beställa en Louqe med 2st large tophats (1 nere, 1 uppe) för att försöka mig på ett bygge med 2st 240mm-radiatorer. Dock har jag varken redskap eller kunskap för att kunna tillverka egna delar som du gör här; tror du att jag är lite för optimistisk eller är det möjligt ändå? Känns ju som att något i stil med en sån här
borde fungera!

Du kan säkert få till det, det kommer bli trångt och jag tror inte att du kommer få ett så jätte bra luftflöde genom delar av radiatorerna. Om du vill ha radiatoryta och fortfarande detta chassi skulle jag personligen överväga att köpa en rejäl radiator och montera den under bordet och sedan göra anslutningar på baksidan för in och utlopp i datorn. På så vis får du en rejäl kyllösning som utnyttjar hela radiatorn och förhoppningsvis kan gå lite tystare. Bara en tanke..

Skrivet av Vzano:

@aejt: jag satt i samma tanke som du med dubbla 240mm rads men tappade intresset då det inte fanns block för mitt grafikkort men jag ska ändå göra custom loop fast bara för cpu och en 240mm rad. Min idé är att köra utan res och använda en kulventil istället så jag kan fylla loopen och sen bara stänga ventilen när det är färdigt. Ska även köra på en DC-LT pump från alphacool då den är den minsta jag kunde hitta. Faggan snackade om att kunde tillverka res ifall det var några stycken som ville ha. Lycka till

Om det är max en eller ett par så kan jag tillverka till dem. Jag gör ju en åt gången och det tar ganska lång tid per enhet. Jag vill helt enkelt inte lova bort mig att tillverka för många för den tiden har jag inte.

Skrivet av aejt:

Har också funderat på utan res, men jag har en känsla av att jag skulle ångra det sen när jag faktiskt sitter och bygger, så jag ska åtminstone försöka ta reda på om jag kan få plats med en res nånstans.

Kollar man här (https://youtu.be/aUrhcovJZss#t=11m20s) så ser det nästan ut som att en liten res skulle kunna få plats på samma höjd som radiatorn! Min tanke just nu är att ha en liten res i toppen, och en pump på samma ställe i botten, så får man en res i toppen och en pump i botten; känns ganska optimalt!

Skickades från m.sweclockers.com

Om inte du har hittat någon magiskt liten reservoar så tror jag inte att du får in en res på det sättet du beskriver. Tyvärr, det är trångt som fan..
Alla cylinderformade reservoarer är uteslutna, de har för stor diameter. Du behöver en platt reservoar eller MÖJLIGEN en väldigt liten blockformad som du kan montera framför moderkortet på något vis.

Av Faggan

Jag bestämde mig för att göra nya chassi sidor igen. Dessa är jag riktigt nöjd med!

De är frästa av två extra sidor som Louqe gav mig. Inget som vem som helst kan tillverka kanske men vi kan ju hoppas att det inspirerar Louqe att släppa något liknande

Har inte så mycket mer att säga, låter bilderna tala istället!

https://i.imgur.com/nszCPWi.jpg

https://i.imgur.com/2UxSkZk.jpg

https://i.imgur.com/5DiPpxE.jpg

https://i.imgur.com/qDUYR1I.jpg

https://i.imgur.com/OMpjiss.jpg

Nu återstår att fylla loopen och fota lite. Jag återkommer!

Av Faggan
Skrivet av Laktos:

Se där! Snyggt!

Skrivet av bluppblupp:

Goodie, det ser riktigt bra ut, och så sjukt att allt det där får plats på så lite yta

Tack så mycket! Kul att det uppskattas

Skrivet av Freffo:

Håller med alla, riktigt snyggt!

Är det möjligt att ha en mindre kylare så det får plats en 3.5"HDD eller två 2.5"SSD bredvid?

Du kan ju välja att montera en S eller M tophat för att få plats med det. Men vill man ha det utförandet jag visar här så blir det nog svårt. Man kan få in en SSD mellan chassit och nätaggregatet om man inte har så mycket kablar att gömma undan (Jag får inte in en SSD där). Annars måste man reducera storleken på radiatorn men personligen så tycker jag att 240mm är minimum för CPU och 1st GPU i samma loop. Om du hittar en tunnare radiator så kanske du får in en SSD på så vis, men då offrar du mycket luftflöde i ett chassi som redan har en hel del i vägen för luften. Framförallt om man bygger så som jag har gjort.

Av Faggan

Då var rören på plats!
Utöver rören har även kablar för fläktar och pump satts på sin plats. Jag har även satt dit två ljuspaneler som ni får se när de slutgiltiga bilderna kommer. Jag valde att dra om moderkortets 8-pin kabel och lägga den nedåt och längst med undersidan på grafikkortet istället. Personligen tycker jag att det blev mycket bättre! Tog mig även friheten att skala upp Louqes interna förlängning av matningen till nätaggregatet och sleeva parterna individuellt i samma tema som övriga kablar.

Jag har försökt att optimera rördragningen så mycket som möjlig. Det finns ärligt talat inte så många sätt att göra det på när jag har komponenterna placerade som de är nu. Det är en rörkoppling mellan pump och radiator som döljs av 24-pin kabeln.

https://i.imgur.com/mrtnP20.jpg

https://i.imgur.com/aZHBVMf.jpg

För att kunna dra rören under moderkortet så har jag filat bort lite av ryggraden i chassit. Den går ca 6mm utanför kanten på moderkortet så jag filade ner den så att den går jäms med. Det finns ca 13mm mellan moderkortet och radiatorn så 12mm rören passar perfekt.

https://i.imgur.com/0DCPt4D.jpg

https://i.imgur.com/yEQ5YCG.jpg

Nu återstår att undersöka om jag ska göra nya chassisidor (igen). Jag har fått två extra av louqe som jag skulle kunna skära upp och göra fönster i. Troligen kommer jag göra det och leverera med två exemplar av sidor med fönster. Sedan återstår bara att fylla loopen och ta lite fina bilder på skapelsen!

Av Faggan
Skrivet av Jonas79:

Riktigt snyggt bygge hittills.

Hur har det gått med rören ?

Tackar

Det har gått bra. De är egentligen klara men på grund av hur trångt det är i chassit så måste jag montera dem i en väldigt specifik ordning. Därför försöker jag göra klart de sista kablarna innan jag monterar ihop allt. Förhoppningsvis blir jag klar ganska snart så om någon dag så bör ett inlägg komma med hur rören blev!

Av Faggan
Skrivet av Zpnk:

Skojas bara lite Jag brukar bli öm av allt eldande och duttande med fingrarna för att få sleeven att fastna samt allt piller efter man skalat kablaget.

Använd krympslang så slipper du duttandet!

Typ:
https://www.youtube.com/watch?v=i-xk86Iebco
Titta från ca 1 min 50 sec.

Av Faggan

Nej, Vart brukar "man" få ont? På sin höjd får jag en lätt rodnad på sidan av pekfingret efter att ha mätt upp all sleeving. Antingen har jag haft tur eller så arbetar jag på ett sätt som gör att jag slipper skador. Men jag tror inte att mitt arbetssätt skiljer sig något nämnvärt från många andras.

Av Faggan
Skrivet av Zpnk:

Riktigt fint jobbat... att sleeva och behöva anpassa så det får plats i det där måste ha vart tufft. Hur mår fingrarna?

Tackar!
Fingrarna mår toppen, brukar sällan ha problem med dem efter jag har sleevat.

Av Faggan
Skrivet av kribol01:

Jag gillar den mönstrade sleeven skarpt! Även riktigt schyst med såpass grova kablar. Är det möjligt att dra 8-pin cpu på ett annat sätt? När jag ser kablaget så är ser allt ut att vara optimerat, diskret och kortaste/bästa vägen. Förutom 8-pinen. Den kanske är dragen på det mest optimala sättet, men intrycket jag får är att den inte är det. Allt annat ger ett intryck av datorkabel-zen, men rent estetiskt sticker den ensamma kabeln ut.
Skulle man kunna få den att gå längs psu-sidan, förbi ramminnet och i nederkant? Då skulle det kunna se ut som att den bara bryter sig loss från 24-pins kabeln på slutet.

Tack för kneget @Faggan! Sjukt kul att se Ghosten i ett riktigt bygge!

Jag förstår hur du menar. Jag är själv inte helt nöjd med den dragningen men när rören kommer på plats så tror jag att det kommer se bättre ut. Det finns plats att dra den så som du beskriver och antingen ta upp den mellan Minnena och nätdelen eller mellan nätdelen och chassit. Men, båda rören kommer gå nedåt från CPU-blocket och in mellan moderkortet och radiatorn. De tillsammans med att det ska anslutas fläktar på anslutningarna som ligger under blocket tror jag skulle göra att det ser mest rörigt ut att dra 8-pinen den vägen också. Fördelen med att den kommer den vägen den gör är att den hjälper att hålla 6-pinnen från grafikkortet på plats. Det kanske går att få till även med andra dragningar.

Vi får se hur det ser ut när rören är på plats. Om jag behåller den som den är så ska jag bråka lite med den så den går lite rakare eller vad man ska säga. försöka få bort så att den inte går i en lutning på den övre delen.

Av Faggan
Skrivet av andra94:

@Faggan: Hmm det är snyggt på ett sätt men samtidigt så är det något som stör mig, hursom bra jobbat ! Hur var det o dra kablar osv?

Tack. För att beskriva det med ett ord: Trångt. Men man kan ju välja att använda kablarna som kommer med SF600 då blir det mycket lättare.

Skrivet av Laine:

Ser ruskigt bra ut! Roligt med lite mönster på sleeven också!

Corsair's extra fyra kablar är sense-kablar. Det är delat så att en går till 3.3V, en till 5V, en till 12V och en till jord. Jag tror att det har något med spänningskompensering eller kalibrering att göra.

Ja jag så den sleeven när jag shoppade och tänkte precis samma sak
Aha, det låter rimligt. Även om jag i så fall ställer mig frågande till varför denna sammankoppling inte är gjord på insidan av nätaggregatet precis innan kontakten. Elektriskt är det ju samma sak...

Av Faggan

Då var kablarna på plats. I alla fall de stora kablarna, några små återstår att sleeva så som fläktar, pump och powerknapp.

Det där med att göra kablar till ett chassi som i princip inte ger något utrymme att gömma undan för långa kablar är inte helt enkelt. Det blev inte lättare då jag har inkräktat på utrymmet ovanför nätaggregatet för att få plats med pumpen under.

Varje part är 1,5mm² koppar och individuellt sleevad med paracord. 1,5mm² kabel är egentligen mycket mer än man behöver per part men jag gillar utseendet med lite grövre kablar. Dessutom fyller de upp paracorden bättre än 1,0mm² gör. Jag föredrar paracord då det är väldigt flexibelt och har mindre maskor än andra sleeves vilket i min mening får det att se lite mer exklusivt ut. Nackdelen är att det är mycket lättare att skava och då ser det väldigt tråkigt ut.

Varje part i varje kabel är precis den längd den ska vara för att få formen jag vill ha. För att krångla till det så har Corsair valt att göra 24-Pin kontakten till moderkortet 28-pin i nätaggregatets ände. Det är 4 parter som delar på sig och går in på två pins vardera i nätaggregatet. Det finns säkert en väldigt bra anledning till detta men det gör det blir krångligare att få till bra kablar. Utöver det så är det en av de 24 pinnsen som inte används i moderkortets ände. Det löser jag och många andra som gör custom cablar genom att stoppa in en blindgångare. Den går ingenstans men det ser bättre ut när kabelkammen är full.

Nog med dravel! Hur blev det då?

https://i.imgur.com/2LaECF8.jpg

https://i.imgur.com/CKVvdZN.jpg

Kablarna sticker nu upp ca 5mm över kanten på chassit men eftersom min topp sitter på distanser så tror jag att jag kommer få in kablarna.

https://i.imgur.com/BSlmpgd.jpg

Jag vet inte vad ni tycker men jag själv är väldigt nöjd med detta.

Nu ska jag ta itu med nyårsmiddagen. Rören får vänta till nästa år!
Gott nytt år!

Av Faggan
Skrivet av Vzano:

@Faggan: Vad för delar kan du tillverka? enkla saker som har acceptabel noggrannhet för hand eller även block och liknande som kräver mer noggrannhet?

Nu tänkte jag närmast på flera exemplar på den reservoaren jag har gjort till detta bygge. Men generellt så kan jag tillverka distributionsblock och platta reservoarer.