Inlägg

Inlägg som Dale Lewill har skrivit i forumet
Av Dale Lewill

Enligt EPIC's Tim Sweeney så är en magisk gräns 72 FPS, att allt över det inte går att märka. Här kan man se Tim Sweeney sjukt intressant presentation om spelens framtid.

När man använder Nvidia 3D Vision så halveras FPS:en eftersom båda ögonen ska få olika bilder. Med det i åtanke så är det ganska intressant att 144/2 blir just 72 FPS. Så enligt detta så är det mer än en marknadsföringsgimmick eftersom denna skärmen borde ge en synbar skillnad när man kör spel/film i stereoskopi.

Själv sitter jag med en 120HZ ASUS skärm, föregångaren till denna 144HZ skärm, men den fick ett rött sträck rakt över skärmen när jag försiktigt tog bort damm från den. Skitkvalitet! ASUS får inte mina pengar inom en snar framtid igen... Sedan är det ju det faktum att TN-paneler rent ut sagt suger! Min ASUS med TN har helt värdelösa betraktningsvinklar, det räcker att man flyttar huvudet endast lite för att färgerna ska ändras och skärmen blir mörkare.

Jag håller med alla som vill ha en IPS-panel med 120/144HZ 2560x1440. Nu verkar det vara en tråkig mellanperiod för skärmar där man får antingen det ena eller det andra, men aldrig en skärm som har allt.

Av Dale Lewill

hmm, här kanske man var lite förhastad och lyckades skjuta sig själv i foten...Såg just den klistrade tråden med detta: FAQ: Ser du inte mer än 128 GB?

Swec är ju grymt, ska kolla i den tråden imorgon...

Av Dale Lewill

WD Caviar Blue 500GB visas som 127GB

Hallå

Idag köpte jag en WD Caviar Blue 500GB (SATA-II) hårddisk och jag har ett sjukt jobbigt problem: I Windows XP så visas den som 127GB endast!

Jag har ett lite äldre moderkort som endast har SATA-I, men de ska ju vara bakåtkompatibla som jag har förstått (bortsett från att jag bara får SATA-I hastighet på disken)

Inne i bios så har den max kapacitet på 500GB och jag har redan testat HDD Capacity Restore Tool, det programmet säger också att jag har 500GB och att allt är "upplåst".

Är det WinXP eller nån SATA-driver som jag behöver fixa? Varför syns den inte som 500GB i WindowsXP?! Har suttit med detta i flera timmar :/

OS: Windows XP (testade en ren installation först, men har även testat att koppla disken till min andra HDD som kör XP med SP3 - samma resultat)
Moderkort: MSI 865PE Neo2

All hjälp är tacksam!

Av Dale Lewill

Det är kanske olika från spel till spel, men så här är det i Half-Life 2:

-width 800 -height 600

Set Width and Height of Window: width # -height #

Vet inte om detta hjälper, men du kan ju testa det.

Av Dale Lewill
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rankko
Kom att tänka på någon trailer för det kommande star wars spelet i vilken fienderna greppar tag om saker för att inte ramla.

Du talar om Euphoria "game animation engine". Ja Euphoria verkar ganska lovande, får se hur det tillämpas i spel sedan - men det ser verkligen coolt ut.
http://youtube.com/watch?v=d494qsIKGnE - Här är den du menade.
http://youtube.com/watch?v=p_7UU6nKkhM - Video där Euphoria presenteras, sjukt coolt

Här är det en annan sorts AI som jag tycker ska bli oerhört intressant att se hur den används i spelen och om den ändrar upplevelsen avsevärt. Det största spelet som ska använda denna "animations motor" är GTA4, man kan även se en man hänga efter en lastbil i en av spelets trailers har jag för mig.

Jag tycker att rädslan för en "über intelligent" AI är ganska intressant. Egentligen handlar det om att man skapar en "varelse" som har totalt fri vilja - något som man skulle kunna påstå om oss människor också (i teorin). Chansen finns ju att datorn gör vad som helst, när som helst. Möjligheten finns ju att datorn då kan lära oss nya sätt att se på saker, tänka, utveckla etc. Men en aspekt som också måste tas upp är ju frågan om intelligens leder till moral? Jag anser ju att evolutionen har skapat en stor del av våran moral - men en dator som inte genomgår samma evolution skulle ju då sakna samma moral. "Are you John Connor?..."

På tal om "intelligens" och dess inflytande på våld så rekommenderar jag Stanley Kubricks fantastiska film 2001. Vi människor utvecklades från växtätare till köttätande varelser - vad kommer att ske med datorer? Dock ska jag väl varna för att det inte är en "action fylld hollywood produktion" precis, utan snarare en stämningsfull sci-fi.

Av Dale Lewill

Beror väl på hur man definierar "riktig" AI och även i en viss utsträckning på hur man definierar intelligens.

AI idag kan ju inte ta in så många variabler från spelarens beteenden verkar det som. Och även om den skulle kunna ta in alla variabler så kan den inte hantera dessa och göra något praktiskt med dem. Detta hänger samman med något som en av Googles grundare (han med ryskt namn ) sa i en intervju; "avancerad AI inte är en fantastisk sorts kod eller en magisk algoritm som tänker mycket snabbare och effektivare, utan AI är snarare MÄNGDEN information som AIn kan hantera." (inte ett riktigt citat, men detta var essensen i hans uttalande)

Vi människor KAN tänka fort extremt fort, detta kan inte dagens hem-processorer göra. Men det som verkligen gör oss intelligenta är hur vi sammankopplar all information. Jag vet att jag måste ta mig till Göteborg, jag vet när bussen går och jag vet hur jag tar mig till bussen. För att förenkla detta så har jag dessa 3 variabler som gör resan möjlig - men i varje variabel så ingår förmodligen många års insamlande av information och förståelse av min omvärld och detta betyder att det är många miljoner tankar som går genom mitt hjärna innan jag gjort mitt val.

Så en riktigt intelligent AI i ett spel skulle t.ex. kunna förstå vart jag är på väg, varför jag är på väg dig, vilken väg jag kommer att ta, hur jag kommer att ta mig dit, vad han kan göra för att döda mig, vad som är effektivast/säkrast, hur han gör detta etc.

Men kanske är AI bara romantiserat? Så när vi väl har SJUKT intelligent AI så slutar det med att fienden egentligen bara hoppar fram, vi skjuter dem, de dör. Ett problem idag är väl att AIn inte har så många möjligheter i spelet - detta är ju en del som måste utvecklas för att vi ska få bra AI. Ge fienden möjlighet att göra allt som en människa kan göra med sin kropp rent fysiskt.

Någon nämnde att en AI som är smartare oss vore farligt, "Skynet liknande". Ville bara tillägga att man då förmodar att intelligensen skulle göra oss våldsamma eller se ner på mindre intelligenta, jag skulle inte hålla med om detta.

Slutligen så skulle jag säga att en riktigt intelligent AI troligtvis skulle kopplas till internet för att därigenom få i sig största mängden kunskap och information. Tyvärr så slutar det nog med att denna AI avslutar meningarna med frasen "STFU Noob!".

AI som förstår dynamiska världar:
http://youtube.com/watch?v=ZNFu9UIkpiQ
http://youtube.com/watch?v=03FWopcFQiY

Av Dale Lewill
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mAster9
Project Origin Demo Video HD (De 17 första minuterna från uppföljaren)
http://media.xbox360.ign.com/media/812/812587/vids_1.html

Jävlar va fint! Jag tycker om det, kan nog bli bra. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om FEAR spelen (Fear + Expansionen), jag gillar dem men ändå...jag är lite klyven men visst: Jag längtar tills jag får spela Project Origin för det ser onekligen lovande ut!

Dessutom måste jag säga att jag gillar verkligen musiken i FEAR, deras kompositör är riktigt bra! Väldigt kreativ och levande musik för att vara ett FPS, det lät som att det blir väldigt bra musik till Project Origin! Hoppas de släpper soundtracket!

Av Dale Lewill

http://www.pici.se/105066/

^Slå sönder gallret och klättra ner för stegen.

Länk till speedrunnen på 30 min där Spider-Waffle klarar spelet:
http://speeddemosarchive.com/HalfLife.html

Av Dale Lewill

När Fildelning = Piratkopiering:

Fildelning är reklam, detta gäller angående musik, film, mjukvara, spel, OS etc. Fildelning ökar folks kännedom och kan därmed leda till att produkten drar in pengar på något sätt (finns flera olika sätt som det kan bidra till inkomster). Sedan finns det 3d-program som kostar över 20.000kr (?) och dessa har inte studenter råd med, men genom fildelning så kan de ändå få tag i dessa. En student som får jobba med ett 3d-program kanske börjar inom spel/filmbranchen och då kommer han/hon att betala licensen och därmed ge inkomst till företaget som tillverkar 3d-program. Så det är mer invecklat än att säga "du köper inte programmet så du betalar inte!".

Fildelning är kopiering av upphovsrättsskyddat material. Människor som har skapat produkten får inte betalt för sitt arbete, detta gäller musik, film, mjukvara, spel, OS etc. Varje gång du inte köper en film eller går på bio så går företag och människor miste om inkomster. På detta viset är fildelning direkt jämförbart med stöld: Jag tjuvkopplar en bil på firman där din pappa jobbar = din pappa förlorar inkomster (sedan säger jag något barnsligt som: "Det kostar för mycket, sänk istället lönerna på Ferraris ägare!")

Ju mindre pengar som svensk filmindustri drar in, ju mindre pengar kommer att komma ner till unga filmskapare så fildelning gör filmindustrin urvattnad och tråkig kan man spekulera i. Skulle dom som laddar ner svensk film gå och se filmen på bio (eller köpa DVDn) så skulle företagen bli rikare och skulle då kunna satsa mer på unga filmare - men tyvärr så väljer folk att istället "protestera" mot dålig film och minska intäkterna...och därmed kapitalet till unga filmare. Samma antagande kan troligtvis tillämpas på musik och spelindustrin.

Tom Cruise lön är så hög eftersom filmen troligtvis kommer att dra in mycket mer pengar när man är med i filmen - tycker dock att argumentet om att han borde sänka sin lön är irrationellt. Chefer på General Motors (Ford etc) tjänar galet mycket och det bidrar kanske till att bilar är dyra, men det finns ju många andra människor som tjänar pengar på bilarna...

...och det samma kan ju säga om tanken om att Bill Gates ska ge ut ett gratis Windows. Mr Gates styr först och främst inte företaget helt själv och för det andra så måste alla de andra tusentals människorna som jobbar på MS få betalt. Gates har nog råd att ge ut Windows gratis - men de många hundratals andra har nog större problem med det...

Fildelning är spridning av kulturellt material. Musik, Film och Spel som annars vi annars inte skulle ta tillgång till finns att skaffa genom fildelning. Men problemet är dock att piratkopierare är ofta lika enkelspåriga som resten av media är. Om du vill ha Spiderman 2, Pirates of the Carribean eller nån annan "blockbuster" film från Hollywood så är det EXTREMT lätt att hitta på torrentsidor - medan mindre konstnärliga filmer inte är lika lätta att hitta eftersom de inte har en lika stor publik/efterfrågan. Fildelning skulle kunna säkra framtiden för gamla spel som inte längre ges ut, för filmer som inte ges ut på DVD och för musik som inte släpps utomlands eller ens på CD...men tyvärr så är fildelning en ganska monoton massa utan detta potentiella djup.

Fildelning håller nog inte borta polisen från grova brott - pedofilbrott verkar enligt mig vara ganska invecklade på många sätt och vis och bestå av större internationella ligor etc. Detta är inte något som man kan sätta vem som helst på antar jag. Sedan vet jag inte hur mycket polisen verkligen satsar på brott mot upphovsrätten - Sverige har ju inte haft vansinnigt många åtal mot fildelare (men som sagt så vet jag inte hur mycket resurser som läggs på det).

Jag ville bara ge en lite nyanserad bild av fildelning, som fattig student så älskar jag det - som (förhoppningsvis) blivande producent av olika media så är jag lite mer skeptisk.

Av Dale Lewill

Ett spel där man måste våldta en okänd kvinna för att rädda sin egna familj...det vore ju ett spel. DirectX 10, HDR och Havoc fysik m.m. Detta spelet skulle nog inte tas emot så väl här i väst men liknande spel finns. Det finns ju en hel del moraliskt-tvivelaktiga flashspel där man ska antasta sovande kvinnor etc...jag är inte särskilt intresserad i sådana spel men jag blir ju inte helt förvånad ifall ett våldtäkts-flashspel skulle finnas redan :/

Mord är absolut det värsta man kan göra mot en annan människa eftersom man då tar bort möjligheten att leva vidare. En våldtäkt är otroligt hemsk och förnedrande mot offret, men offret har en chans att leva vidare och därför så är det stor skillnad på dessa.

Jag tycker det är intressant hur vi uppfattar dessa olika våldsdåd, även i spel/filmer. Våldtäkt är hemskt pga att det pågår under en längre tid, likt tortyr men mord i spel är ju oftast snabba (självförsvar eller dråp är dock det som förekommer vanligast i spel). Så kanske är det så enkelt att vårat samhälle har anpassats mer till våld och brutalitet samt att mord är lättare att se på i många fall. Det känns som att jämföra pest och kolera - vilket av dessa totalt vidriga saker är värst?...

Det nämndes också i denna tråden att våldtäktsoffer överlever och att det därför är omoraliskt att göra ett spel där denna akten begås - men å andra sidan så finns det ju filmer (även om de är VÄLDIGT få) med våldtäkter. Dessutom så finns det ju alltid människor som har överlevt skolskjutningar, krig, terrorism etc. och med samma argument så vore det omoraliskt att visa våld i spel/film.

Angående om "en våldtäkt kan vara sexuellt upphetsande på film":
Det finns en hel del "sjuk porr" (samhällets värdegrund), skulle inte förvånas om det finns våldtäktsporr eftersom det finns förnedringsporr. Så det finns uppenbarligen en marknad och därför så borde folk bli upphetsade av "våldtäkt på film". Märk dock väl att i pornografi så är alla medverkande med på det (utan att diskutera filosofi om fri vilja ) och i en våldtäkt så är INTE alla med på det. Det är en oerhörd(!) skillnad på dessa två! Innan man förbjuder Manhunt 2 så kanske man borde se vad film/tv/video har att erbjuda om man är intresserad av censur

edit: AndreaX länkade den filmen jag tänkte på!

Av Dale Lewill

http://news.yahoo.com/s/nm/20070702/tc_nm/videogames_dc
^Ny undersökning påstår att spel får folk att läsa och plugga mindre - men försöker de säga att man MÅSTE läsa?!...kära någon...

Soldier of Fortune 3 var ju under utveckling så förhoppningsvis får vi lite skönt spelvåld igen inom en snar framtid - märk väl att mitt brottsregister är helt rent dock!

Gör en undersökning på hur stor del av de som är tungt kriminella som spelar tv/datorspel - jag är ganska säker på att resultaten är ganska enkelspåriga. 1337 gamerz är inte 1337 killerz.

Av Dale Lewill

Kolla upp statistik på folk som sitter i fängelset för grova våldsbrott, det finns flera faktorer som kriminella har gemensamt - men jag är ytters tveksam till att de flesta spelade Doom när de var små. Problematisk barndom, anti-socialt beteende till följd av detta, överdrivet aggressiv i tidig ålder m.m. Ni behöver inte heller göra er lika dumma som KD genom att ta upp kristendom som upphov till mord etc. Människor begår mord - inte spel, inte vapen, inte religioner.

Behaviorismens ledande psykolog Watson lär ha sagt: "Ge mig ett dussin friska välskapta spädbarn och min egen speciella värld att uppfostra dem i och jag garanterar att jag kan välja ut var och en slumpvis och träna honom att bli den typ av specialist som jag väljer - läkare, advokat, konstnär, företagsledare, ja också tiggare eller tjuv, helt oavsett hans anlag eller böjelser, förmåga, kallelse och den ras han tillhör."

Jag är liberal vad det gäller spel, vapen och till en viss del droger. Jag tycker de flesta människorna är hyfsat begränsade vad det gäller att ifrågasätta vad som verkligen är rätt och fel (detta innefattar naturligtvis de flesta inom KD också). Moralpanik finns överallt i samhället, mest för att folk är rädda...

Av Dale Lewill
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AcidStorm
Deus Ex GOTY + 3 andra spel finns här: http://www.ginza.se/index.aspx?utm_source=djuplank&utm_medium... för endast 69kr. Givet köp. ^^

Wow! Nice find!

Av Dale Lewill
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dx.
Deus Ex http://www.tvspeloteket.com/?pid=242655 Det står dock ingen lagerstatus. Annars är det bara att fortsätta leta i rea-korgarna runtom i landets spelaffärer. Någon butik måste ju ha kvar iaf classic utgåvan av deus ex. Ingen människa borde måsta vara utan dessa två spel

Det verkar vara Deus Ex 2...om man läser resten av texten så verkar det som en fel markering - dessutom så är alla screenshots från DX2.

"Approximately 20 years after the events depicted in Deus Ex"
"the player Alex D"
...tyvärr så är det nog DX2 :C

Jag tänkte faktiskt på samma sak idag, jag sökte runt efter Deus Ex men kunde inte hitta det någonstans. Jag checkade efter GOTY utgåvan mer specifikt...men men...

Av Dale Lewill

Finns ju hel del rykten om GooglePhone (eller vad den nu ska heta...).
http://www.engadget.com/2007/01/18/the-google-switch-an-iphon...
http://www.engadget.com/2006/12/17/google-and-orange-teaming-...

Finns också en dokumentär om Google (vid namn: "Google Behind the Screen") som företag samt om deras sökmotor - den är rätt så intressant då den tar upp flera viktiga/intressanta synpunkter.
http://video.google.com/videoplay?docid=-1508211417393454786

Dokumentären gick på SVT för ett tag sedan också:
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=61757&a=745274

Av Dale Lewill
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MugiMugi
Det är ca 2-3 timmars spelande för en hardcore FPS spelare, går bort på en play sessong, alldels för kort, som majoriteten av alla andra FPS som släpps.

Jag håller med, en person som har spelat FPS-spel innan kommer att klara Episode One på 2-3 timmar. För mig tog det strax över 3 (normal svårighetsgrad), men det kan gå snabbare eller långsammare beroende på spelstil osv.

Men jag vill också tillägga att Episode One är ett riktigt bra spel, eller rättare sagt: en riktigt bra 'episod'. Snäppet bättre än HL2 är det faktiskt.

Kvantitet vs. Kvalitet? Du får lite speltid, men bra speltid!

Av Dale Lewill
Citat:

Ursprungligen inskrivet av C22H28N2O
Finns det något release datum för Episode2?

Runt Julen är det väl sagt...fast Valve håller inte *alltid* tiderna

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dale Lewill
Men det kan kanske bli lite tråkigt efter en stund.

Första gången jag citerar MIG SJÄLV!
Jag hade fel, orginalet Narbacular Drop håller ett bra tag trots sina få banor!

Jag installerade Narbacular Drop, spelade genom och avinstallerad (hade låg FPS, farsans PC).
Sedan så tittar jag runt på nätet (bla. Portal trailern igen) och blir sugen igen...sedan dess så har jag spelat det en hel del...

Jag längtar efter Portal NU!

Tänk: Portal + TF2 + EP2 = Världens bästa spelpaket? (någonsin?)

Av Dale Lewill

Klarade just Narbacular Drop (orginalet), kort och lite små kul.

Jag tror att Valve kommer att kunna göra detta spelet ganska bra. Men det kan kanske bli lite tråkigt efter en stund. Trevligt med "nya" titlar från Valve också

och filmen finns på FZ nu också:
http://www.fz.se/filarkiv/index.php?file=mov/portal/169_porta...

Nu vill jag se TF2 'in action' också

Av Dale Lewill

Testa det som BonBonzon sa just...

Annars så har inte FEAR funkat så sjukt bra egenligen (talar allmänt). Under demot (beta) så hade jag liknande problem som dig. Fast mina problem började efter att jag hade spelat demot ett tag och jag *tror* att det var för att man hade quick-load:at för många gånger eller något i den stilen...
Men för mig så fixades detta när spelet släpptes - fast jag tror jag uppdaterade mina ljudkorts-drivrutiner innan (kan mycket väl varit därför). Då hade jag internt ljudkort på moderkortet.

FEAR har ett eget forum (eftersom du frågade):

http://forums.vugames.com/category.jspa?categoryID=2 (Officiella forumet, "F.E.A.R. Tech Support" är nog bra att titta runt i )

http://forums.vugames.com/thread.jspa?threadID=19433&tstart=0 (Teknisk hjälp "master tråd")

http://forums.vugames.com/thread.jspa?threadID=7828&tstart=0 (Tech issue + Harware performance)

Detta är bara några av de länkarna som jag tyckte verkade bäst, det finns en hel del andra trådar som tar upp olika ljudproblem och liknande.

Du har kanske testat dessa men men...
-Uppdatera FEAR med senaste patchen
-Uppdatera ljudkorts drivrutiner
(köp nytt ljudkort...sorry...)

Nä, nu har jag skrivit nog för i natt...hoppas att du hittar något bra och att det löser sig, annars kanske du kan starta om FEAR bara när ljudet börjar krångla - såvida det inte är konstant...

Av Dale Lewill
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvilNed
Step by step:

1. Gå med i Mages Guild.

2. Nå den level i Mages Guild då du tillåts enchanta saker.

3. Skaffa dig en soul trap spell, en grand soulgem eller en grand soulgem som redan är fylld med en själ.

4. Döda valfritt (mäktigt) monster, som t.ex. ogre eller Minotaur Lord. Innan du fäller dödsstöten, kasta soul trap på denne. Du måste sedan döda monstret innan spell tiden rinner ut.

5. Monstrets själ fastnar nu i din Soul Gem.

6. Skaffa dig en Poison spell.

7. I Mages Guild får du sedan leta upp en enchanter, ta fram den daggern du vill enchanta och sedan soul gemmen. Välj att du vill enchanta den med poison.

8. Voila! Kostar kanske pengar (har aldrig gjort det i Oblivion) men du har en giftig kniv nu. Måste rechargas med regelbundna intervaller.

Står detta i FAQ:en ? Bra beskrivning (även om jag inte hade direkt användning för den så är den väldigt bra! In i FAQ:en med den! )