Inlägg

Inlägg som Phed123 har skrivit i forumet
Av Phed123

OK tack för svaren. Utan att veta så tänker jag att uttaget i vardagsrummet länkar vidare till andra eftersom den har två sladdar i sig medan den i köket endast har en sladd och känns som en slutstation. Borde man inte då kunna kapa den i köket? Svårt att se hur det skulle påverka grannarna?

Av Phed123

Hmm ok nej jag är inte säker på att kabeln går vidare till grannen Trodde bara det var så det funkade eftersom jag förstått att hela huset i en brf sitter ihop och man kan paja för grannarna om man kapar fel kabel

Av Phed123

Kan man ta bort ett Comhem-uttag och kapa kablarna?

Hej,

Precis köpt en ny lägenhet som har ett comhem uttag i vardagsrummet och ett i köket. Båda sitter väldigt fult mitt på väggarna och jag vill inte ha kvar det i köket. Uttaget i vardagsrummet har 2 kablar in i sig och går vidare till grannar och det i köket och som bara har 1 kabel in och är som jag förstår det en "ändstation". Det jag vill göra är att ta bort uttaget i köket och kapa kablarna som går till det samt skruva loss uttaget i vardagsrummet och flytta ner det en meter (utan att behöva ändra på sladdlängder).

Någon som vet om det är OK att kapa kablarna till uttaget i köket som bara har en sladd in? Några konstigheter med att flytta det i vardagsrummet?

Gör det gärna själv om jag kan men klart det blir bättre med elektriker

Tack!