Inlägg

Inlägg som Killafew har skrivit i forumet
Av Killafew

men du skojar?...... en Imac G5?... shit va najs... vad kommer inte den att kosta

é lätt den snyggaste datorn hittills!

Av Killafew

elitmodd är ju den klart mest aktive moddaren!
men [WP@]Wolverine är grym på plexi chassin!

får nog bli dött lopp mellan dom

Edit: test av signatur!

Av Killafew

jag har en HQ08 .... nästan samma låda... bara fronten som skiljer sig... och eftersom att jag håller på att bygga ett eget chassi så skulle du kunna få köpa mitt.

Av Killafew

ouch... enligt den sidan ska min dator dra 428w...

Av Killafew

jaha?

Av Killafew

hmmm... inkl den externa så kommer jag upp i...

840 GB

det duger sålänge...

Av Killafew

har du ändrat kablarna till hårdiskarna?... du kan ju ha "råkat" göra D: till master och c: till slave... vilket innebär att dom bytar namn

det där med att datorn startas om helt plötsligt och att skärmen slocknar låter lite som att den blir för varm.... kolla så att du har satt fast processor kylaren rätt och att du har rätt processorkylare som klarar av XP 2500+ Barton. vet inte vad abit skickar med i mjukvaruväg med sina moderkort men det borde finnas nått "doktor/övervaknings" program som du kan mäta tempen på processorn och chassit med... prova att köra det och se så att inget överhettas.

Av Killafew

1: dom allra flesta kablar passar bara på ett ställe på moderkortet... förutom om du har hörlursutgång på ditt chassi så kan det vara lite trixigt att hitta rätt koppling för dom på moderkortet... men allt sånt står i manualen på moderkortet så bara du läser nogrant så ska det inte vara några problem... inte hela världen om man kopplar en sån kabel fel heller... inte mycket som händer då.

2: bygling eller master/slave talar om för datorn vilken hdd som är den primära och som den ska läsa från först... samma sak gäller för cd/dvd-rom enheter... du kan inte ha två master tex... utan du ska alltid ha en master och sen kan du ha i princip hur många slave som helst. SATA hdd´s har inte master/slave eftersom att dom bara har en enhet för varje kabel, och varje enhet blir därför sin egen "master".

hoppas jag gjorde det lite klarare för dig.

Av Killafew

inget jag skulle köpt iaf... men ändå...

ser ärligt talat ingen anledning att köpa en "värsting" processor som é grymt mycket dyrare än den näst bästa... ... särskilt inte nu när dom inte kan leverera dom heller ^^

Av Killafew

jag har ett skyhawk chassi till min AMD dator... det funkar kanon... men visst märks det på insidan att det är ett ganska så billigt chassi... första gången jag skulle sätta in moderkortet och allting så skar jag mig nog på 5-6 olika ställen... så vantar på i det chassit... finns en hel del sylvassa kanter.

men det är ett riktigt lätt chassi... väger nästan ingenting... och displayen funkar utmärkt...

så om man inte ska pilla alltförmycket inuti det så är det ett bra köp. du får mycket design och funktion för pengarna.

Av Killafew

offtopic: läste just runt lite på forumet.... undra vad du skulle kunna göra med ett såkallat "färdigmoddat" chassi Elitemodd.
alla verkar ju hata dom (kan inte klandra nån för det), så det skulle va kul å se ett sånt chassi moddat... bara ett tips inför nästa projekt

Av Killafew

bygg in dom i ditt datorbord lr nått

Av Killafew

imponeras alltid lika mycket av dina moddar... riktigt tufft det här ju...

och det blir ju inte direkt sämre av att det är 2st riktigt billiga chassin du gör om till ett "lyx"chassi.

Av Killafew

grymt!

Av Killafew

jag har samma problem... med ett "litet" undantag.... explorer kan flippa ur totalt och komma upp i över 500mb! först startade jag om datorn när det hände... men jag har lärt mig att det räcker att stänga av explorer och sen öpnna "kör" och starta om det igen... så funkar det bra igen...
själv så tror jag att det har med odc att göra... kommer alltid när odc har vart igång ett bra tag.

Av Killafew

finns bara ett bra sätt... å det heter case logic!... köp några såna så är ditt problem löst!

Av Killafew

prisskillnaden blir nog inte så stor.... ett videofångarkort med analoga ingångar kostar ca 2500-3000kr, inkl. programvara.

skivorna skulle jag säga kostar mellan 6-12kr... sökte runt lite för nån vecka sen

det är bara att välja... men har du redan en dvd brännare och inte redigerar så mycket i din dator? kanske börjar om du har ett kort för det?... men om du bara ska få över vhs banden till dvd så é det ju mycket smidigare med en inspelningsbar dvd.

ps: du vet nog redan det men iaf... kvalitén blir inte nödvändigtvis sämre men den blir då rakt inte bättre för att vhs filmerna hamnar på dvd.

Av Killafew

jag fick alla kablar som behövs med mitt moderkort... lite illa att inte du fick det oxå tycker jag!!!

har 2 st SATA kontakter på moderkortet och fick 2st SATA kablar + strömkontakter med... + alla nödvändiga IDE kablar etc...
vilket märke har du på ditt moderkort?... ASUS skickar iaf med allt som behövs.

Av Killafew

USB2.0 är snabbare än Firewire 400... men det visste du kanske redan?, saken är den att dom flesta firewire diskarna i dagsläget som har firewire bara stödjer firewire400... tror bara att det är LaCie som har firewire800 diskar... vetinte om det är ett påhitt från Microsoft för att paja för Apple lr vad det handlar om... problemet med att koppla in många USB2 hdd´s i samma USB2 kort som jag ser det är om hdd´n tar ström från USB´n (knappast troligt iofs) att strömmen inte räcker till mer än 1-2 diskar... men dom flesta har nog extern ström tror jag... kolla det först... annars är det nog inget problem att koppla in flera st.

Av Killafew

saken är den att om du ska köpa en inspelningsbar dvd så akta dig för vilket format den spelar in på... den ska (för att du ska ha råd med skivor) "bränna" på dvd+ eller dvd- skivor... spelar den in på dvd-ram så är det inget bra köp... visst, dvd-ram är det kvalitetsmässigt bästa... men skivorna kommer att ruinera dig!

för närvarande så finns det bara en dvd brännare som klarar av att bränna dual layer (NEC ND-2510), kostar ca 800-900 kr i dagsläget... dock så kostar dual layer skivorna ca 500 kr styck :S !, skivorna kommer dock snart att minska i pris och inom ett halvår så skulle jag tro att dom é nere i ca 10-20 kr st.

så rent ekonomiskt så skulle jag rekommendera att köpa ett videofångarkort till datorn och "rippa" dina VHS filmer på det viset.. då får du mer använding av dina pengar enligt mig... och det blir billigare... dock är det ju mycket enklare att "rippa" filmerna med en inspelningsbar dvd spelare, bara att trycka på play och rec så fixar det sig självt... med datorn så måste du först lägga in filmen och sen rendera om den för att sedan bränna den.

men det är ditt val.... jag hade dock köpt en brännare till datorn.