Inlägg

Inlägg som MyPitch har skrivit i forumet
Av MyPitch
Skrivet av Jonssown:

Annonsen har ju försvunnit nu dock.

Fanns kvar när jag tipsade. Gick väl rätt snabbt det kortet antar jag

Av MyPitch

Vet inte om man får länka till annonser, så försökte liksom uppmana att kolla marknaden här på swec.

http://www.sweclockers.com/annons/52668-gigabyte-geforce-gtx-...

Av MyPitch

460-kortet för 950kr

Av MyPitch

Kolla senaste annonsen. Billigt kort som du söker! Verkar finnas i sthlm.

Av MyPitch
Skrivet av RaTz:

Hej,

Jag har precis köpt en 040 och är mycket nöjd med det. Det enda problemet är att när jag kör Firefox eller Chrome kan jag höra ett irriterande svagt ljud från processorn. enligt en lite forskning i Google visar att orsaken till detta är när en av CPU-kärnor är i viloläge. (se länken:ASUSTeK Computer Inc.-Forum- How to eliminate high pitch noise?)
Det är möjligt att höra det även när jag kör Windows Magnifier.
Jag vet att det är inte CPU's fläkten eller Hårddisken eftersom jag har provat lösningarna de skriver på andra forum som att öka processorn arbetsläge till 100% och det fungerar men då batteriet tar slut snabbt...
Jag undrar om någon annan har haft samma problem eller är det ett fel i min U35 så kan jag veta om jag ska skicka den till ASUS support.

Tack för svar??

Jag hör ett högfrekvent "gnissel" från min 070. Trodde det var något med batteriet eller liknande. Väldigt störande faktiskt. Men eftersom jag oftast har musik eller lurar på mig så är det inget jag brytt mig om att åtgärda. Men vid slösurf utan musik, hörs ljudet klart och tydligt. Utan det, hade den nog nästan varit ljudlös.

Av MyPitch

Nu ska vi inte börja pajkriget. Bättre att alla får ha en åsikt. Bu eller Bä, så har det ju alltid varit. Man behöver inte försvara allt man håller kärt.

För övrigt så har det tagit mig ca 50 timmars speltid att komma in i Black Ops. Riktigt stor skillnad mot mw2, multiplayermässigt. Riktigt roligt nu! Lite mer köttande än mw2. Svårt för camparna, för spawnpositionerna hör väl inte till det bästa haha.

Av MyPitch
Skrivet av Alcoholica:

Det låter lovande. Just därför kretsar tankarna kring 040 då den är rätt mycket billigare.

Jag har inte hängt med på datormarknaden de senaste 2-3 åren så jag måste ställa ytterligare en dum fråga. Dessa nyare ultraportabla saknar CD/DVD-ROM, hur klarar man sig utan det när det kommer till installation av OS? Använder man USB sticka? Hur går det till i så fall, kortfattat, om man har Windows som en "installationsfil" på burken? Lägger man över filen bara? Jag är lite skeptisk till det här då Windows brukar knappt gå att installera i "old fashioned way", det vill säga från skiva.

Det går hur enkelt som helst! Mycket sällan jag har behov utav skivor. Förutom när man ska bränna ut musikskivor till bilen. Då använder jag min stationära.

Sweclockers själva gjorde en guide här för någon vecka sedan. Kort och gott: Du laddar ner ett program, där du väljer din "installationsfil" och trycker på kör. Sen formaterar programmet din usbsticka och slänger in win7 eller vad det nu är för operativsystem du vill ha.

Ta en titt på länken nedan. Finns även video.
http://www.sweclockers.com/artikel/12825-installera-windows-7...

Av MyPitch

Eftersom 070 har en bättre processor, flyter saker och ting på bättre naturligtvis.
Skärmen är helt okej, men kunde varit bättre. Jag har ofta min i knät eller på bordet och ser sällan skärmen från sidan. Så för min del är det väl inget störande moment.

Använder datorn framförallt som htpc. Spelar upp blurayfilmer flera gånger i veckan. Annars är den alltid med när jag är på resande fot, för att kunna svara på mail, slösurfa, glo film, ladda ner diverse saker.

Du var inne på en mac 13,3". Om du inte ska spela upp film eller spela(mindre krävande spel) så skulle jag välja macen om nu ekonomin tillåter. Den har bättre byggkvalité och känns mer gedigen. Man får ju tyvärr betala ett överpris för att vara lite "flashigare", om du förstår vad jag menar. Hoppas man inte får något påhopp av någon pc-fanatiker. Jag äger ju trots allt ingen mac

Av MyPitch
Skrivet av Alcoholica:

Hejsan!

Jag ser att det enda märkbara skillnaden mellan 040 och 070 versionerna är batterin. 070V har nämligen 5600 mAh batteri som enligt specs ska klara 2 timmar längre. Hur bra stämmer dessa tider? Och skulle man kunna byta batterin i 040V mot en 5600 mAh (när livslängden på det gamla har gått ut vill säga) för att öka prestandan?

Större hårddisk i 070 samt bättre batteri. Batteriet går att byta ut till ett 5600.
Tycker min batteritid håller vad den lovar. Med wlan och låg ljusstyrka håller den i ca 9 timmar för mig. Går säkert att optimera för bättre batteritid, inget jag gjort dock.

Synd att dom höjt priset på 070 med en lax.

Av MyPitch
Skrivet av Näbbdjuret:

Även jag funderar på U35Jc, men funderar även på N82Jv som är lite annorlunda.
Vilken är mest framtidssäker?
Om jag vill peta in en SSD - är någon modell bättre lämpad än den andra?
Är det stor skillnad mellan grafikkorten 310m och 335m?
Jämförelse: Produktjämförelse hos Prisjakt

N82Jv har usb3 samt en esata-port, och ett bättre grafikkort.
U35Jc har lite större hårddisk och lite bättre processor

Grafikkortet är ungefär lika bra som ett hd5650. Dvs, klarar bf2, metro2033 osv. Dock på lägsta möjliga inställningar. Mw2, SC2 kan nog köras på lite högre inställningar.

Lika enkelt att byta SSD i de båda. N82Jv är 0,5kg tyngre också. Sen vet jag inte vilket batteri som medföljer och hur lång batteritid det har.

Av MyPitch
Skrivet av ri:

Känner ingen skillnad mellan vänster- och högerklicken på min iaf, dom känns bra, men jag håller med angående betraktningsvinkeln. Dock sviktar tangentbordet vid vänstra windows-knappen men det stör mig inte mycket. Batteritiden överraskade mig positivt, trodde det skulle vara ~6h i verkligheten men vid lättare användning håller den nog upp mot utsagd tid (om man litar på w7's batterimätare).

Glömde plugga in nätadaptern innan jag gick och la mig igår. Den skulle stå på och tanka ner lite saker över natten var det tänkt. Nu när jag vaknade hade jag 40% kvar av batteriet, 9 timmar senare. Iofs, var ju bara wlan igång. Skärmen var avstängd givetvis. Betydligt bättre än när jag gjorde samma misstag med en netbook som skulle ha 6h. Den klarade bara 4h innan den hade stängts av.

För att svara på AshyStyle. Kan svara lite lätt på 1,2&5
1.I stort sett ingen skillnad vid vanligt kontorsarbete. Men vid tyngre applikationer, unrar, ps, spel, så tycker jag laddtider och flytet är betydligt bättre än min gamla UL30.
2. Ja, skärmen är lika dålig. Tyvärr
5. Macarna är fina, så om du bara ska surfa och köra lite kontorsarbete så är det en väldigt bra dator. Inte ägt nya 13", men haft en äldre modell, så kan inte tänka mig att det blivit till det sämre!

Edit:skrev helt fel på punkt 1

Av MyPitch
Skrivet av memil:

Xeter: Är det 070V du har införskaffat dig? Den som komplett säljer för 6995:-
Hur är första intrycket annars av datorn?

Det stämmer att det är 070v från komplett.
Har ägt en UL30 tidigare och det är ju ingen direkt kosmetisk skillnad. Prestandan duger och det är lätt att hoppa mellan olika prestandascheman för att spara batteri osv. Var riktigt nöjd med min UL30 så skulle inte köpt denna om jag inte var nöjd. För övrigt tycker jag den är tyst även när den får jobba lite, som i spel t ex.

Enda negativa är väl egentligen den dåliga betraktningsvinkeln, samt i mitt fall, högerklicken.

Av MyPitch

Bara haft datorn några dagar så har inte hunnit testa den allt för mycket. Undrar om ni har samma problem som mig. Nämligen att högerklicken blir sega, som att det är klibbigt. Bara på min?

Av MyPitch

Kostar 6995kr nu så jag slängde iväg en order! Mumma!

Av MyPitch

Budgeten är väldigt flexibel, visst, jag kommer inte lägga 12 lök på en CF-lösning men två 480 + physx-kort är inte helt omöjligt.

Kort kommer dock inte införskaffas förren 68xx-serien släpps, hoppas på prisdump på nvidia-korten

Hur fungerar flerskärmslösningar med Nvidia? Är det något som går eller får man helst enkelt leva med en skärM?

// By SM-LoD @ Xeter

Av MyPitch

Du måste alltid slå in Pinkod som hör till simkortet. Det går inte heller att undvika det hela genom att gå in i flygplansläge. Har x10 själv så jag vet.

Av MyPitch

Gått igenom allt kablage? Reset:at bios genom att ta bort batteriet i ca 15 sek?

Av MyPitch

Okej, det visste jag faktiskt inte. När jag köpte kortet läste jag mig till den vanligaste/högsta/stabila klocken, och det var ca 850. Inte behövt kräma på någe mer volt för att nå dessa klocks. Men det är ju olika från kort till kort.

Av MyPitch

Det är bara tuta och köra. Det är ju väldigt enkelt. Olika staplar som du kan justera. Öka mhzen lite i taget, och det samma gäller för minnena. Du kan nog börja från 800/2000.

http://img821.imageshack.us/img821/8951/namnlstg.png

Av MyPitch

En klassiker som många "råkat ut för" är ju att ändra spänningsbytaren under drift. Något jag själv lyckades med för x antal år sedan. Var när man körde p3 800mhz.

Esd:at ett geforce 2 mx400.

Annars har man klarat sig bra hittills, peppar peppar