Inlägg

Inlägg som Raysed har skrivit i forumet
Av Raysed

Annonsen är avslutad

Av Raysed
Skrivet av JohanFlodqvist:

1000kr och hämtar

1500:- så har vi en deal😃

Av Raysed

Är ganska ny här och min kunskap om värde på begagnat marknaden är liten, men anser att grejerna ändå trots ålder presterar hyffsat (beroende på krav såklart) och har ett värde. Som säljare saltar man ju gärna priset lite för att köparen sen kan pruta ner till den nivån man egentligen tycker är lagom🙂

Av Raysed

Speldator

Speldator säljes då jag bytt upp mig. Har några år på nacken men klarar det mesta, kanske inte på högsta grafik beroende på spel. Stort, rymligt och ljuddämpat chassi med plats för många hårddiskar, monterat lite extra lampor på. Säljes nyåterställd med win 10 och klar att spela. Finns med lite extra hårddiskvaggor och en fläktkontroller om jag hittar dem.
Utrustad med:
I5 2500k 4-kärnig stabilt uppklockad till 4,2ghz
Vattenkylare till cpu
16GB ram
Asus gtx 1060 6gb
125gb ssd
600w nätagg
Cd/dvd läsare

3500:- eller rimligt bud.
Ser helst att den avhämtas men kan ev skickas på köparens kostnad och ansvar.

Läs hela annonsen här

Av Raysed

Tack för svar, då borde 750w aggregatet jag kikat på räcke långt med andra ord. Micklat mycket med datorer men är första gången jag ska bygga en och behöver tänka på så kraften räcker till, eventuellt byter jag till en kraftfullare grafikkort i framtiden och då känns det skönt att det finns lite kraft kvar i reserv.

Av Raysed

Hejsan, känner mig lite ensam i nättaggs-frågan och väcker liv i denna tråd igen.
Håller på och uppgraderar mitt bygge men känner mig lite osäker på hur stort nätaggregat jag egentligen kan behöva men lagom marginal, det gamla ligger på 600w. Det som ska drivas är en:
I9-13900k cpu
Rtx 3060 gpu
Msi z790 mobo
En 360 vattenkylare till cpu:n
Samt några hårddiskar, både ssd och en mekanisk

Enligt diverse kalkylator sidor har jag fått fram att bygget vid full last kommer dra cirka 600w vilket raderar alla marginaler från det gamla. Sneglar på ett corsair 750w 80plusgold som netonnet säljer för ett hyfsat pris, kan detta vara ett värdigt alternativ tro. Eventuellt att effekten på cpu:n kommer strypas en aning för att få ner temperaturen. Budgeten är, inte dyrare än nödvändigt. Tack på förhand:)

Av Raysed
Skrivet av mrqaffe:

Det behövs ingen konvertering eller ominstallation utan att du installerar ahci drivrutinen manuellt för det skedde åtminstone inte i win 7 per automatik om det inte var inställt före installationen men den kanske alltid är installerad direkt i win 8.1.
Skillnaden i prestanda är inte stor. du aktiverar NCQ som gör att cacheminnet på disken kan användas smartare och så kan du använda hotswap av diskar...

Eftersom det handlar om drivrutiner så lär det inte påverka en hackintosh alls utan saknar du drivrutiner där så gör du det oavsett hur du gör i andra operativsystem, enda anlednigen till att köra idemode på sataanslutna enheter är på optiska enheter för de stödjer inte ahci kommandon.

Okay du, får fundera lite på det där

Av Raysed

Återupplivar denna gamla tråd istället för att skapa en ny.
Kör nu win 8.1 på min kingston sa400 ssd samt en mekanisk samsung hd103 som lagringsbackup, kör dessa nu i IDE-läge men funderar på att konvertera dem till AHCI. Hur mycket tjänar jag på att köra AHCI egentligen då jag får väldigt blandade uppgifter när jag läser runt. Har nyligen krämat ur det sista ur min CPU samt GPU och skulle gärna få lite mer kräm i ssd:n med, de och att jag är trött på att skifta mellan Ide och AHCI pga hackintosh-projekt.

Är det värt att konvertera eller till och med installera om Windows i AHCI, har ingen extra hårddisk att säkerhetskopiera på ifall det skulle skita sig

Av Raysed

Ingen som vet någon lösningen.

Funderar på att jailbreaka den, installera iOS 9 osignerat och sedan återställa mobilen (utan itunes).

Kan det funka tro?

Av Raysed
Skrivet av elBenko:

Det går ej nedgradera Iphone SE. (åtminstone inte utan att roota/jailbreaka, kanske finns något man kan göra med en jailbreakad lur)

Det går att nedgradera, OM enheten har 32bitars cpu (din har 64bitars) samt att man har blob-filer för versionen man vill nedgradera till. Iphone 5 och 5c var de sista som använde 32bitars cpu.

https://downgrade.party/
Verktyget använder sig av en bugg som enbart berör modeller med 32bitars cpu.

Blir att prova det på 4;an och iOS 6

Skrivet av aaaaaaaaaa:

Vad händer om du gör en factory-reset? Kommer den gå tillbaka till ursprungliga IOS eller senast uppdaterade?

Som Dr.Mabuse säger så ändrar en factory reset inget med iOS versionen.

Av Raysed

Nergradera Iphone till utgångna iOS

Tjenare, skaffade nyligen en Iphone SE (iOS 11.3.1). Grejen är att jag vill nergradera den till iOS 9.3.5 då jag avskyr allt från utseendet till nya/borttagna funktioner liksom windows 10. Modellen när den kom 2016 hade just iOS 9.3.5 så kompatibel är den MEN... För X antal år sedan slutade Apple signera äldre iOS och där kommer frågan igång. Kvittar vilken IPSW fil man använder så är den fortfarande osignerad eftersom Apples server ligger nere och Itunes mm går därför inte att använda.

3u Tools är det program jag har använt för att slippa signeringen med en Iphone 4 som försökskanin, men de iOS jag vill ha är inte flash-kompatibla. Går alltid att jailbraka och slippa problemet men är inget jag vill (med denna telefon i alla fall).

TTS Saver ska fungera men kan bara ladda ner iOS 11 för min mobil, liksom ifaith som modellen inte stödjer.

CMD (Windows) ska även fungera med rätt metoder men är det en säker metod och hur gör man?

Så min fråga är hur jag installerar iOS 9 utan signeringen på ett någorlunda säkert sätt, vill inte sabba telefonen då garantin inte kommer att gälla. Har inte tänkt å leva med detta hittepå system.

Vill till sist säga till er som har läst att svar som "nej det går inte" mm undanbeds, jag vet att det går eftersom andra har lyckats men jag vet dock inte hur.
Eventuella olämpliga meningar/länkar ursäktar jag för men snälla tala om det istället för att banna mig.

Edit. även om svaret var uppenbart har jag även ringt upp Apple för att kontrollera att ev kryphål går att fixa men nej.