Inlägg

Inlägg som ttiinnoo har skrivit i forumet
Av ttiinnoo
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Problemet Epic har är att de godkänt Apples villkor och bröt dem. Nu blev de avstängda. Vilket i sig känns helt rimligt. Hade garanterat varit likadant åt andra hållet.

Problemet för oss konsumenter är fortfarande att Apple låser ned allt, men det är ganska lätt löst genom att byta till Android anser jag om man bryr sig om det. Sen är inte Google (play store) alltid bättre på flera punkter heller. Ganska trist syn.

Precis, 95% av alla som kommer att kommentera denna nyheten och inte läst vad anledningen är: APPLE BAD EPIC GOOD.
För det mesta är det Apple som är skurken men just i detta fallet har Epic som du säger brutit mot avtal som de har accepterat.
Jag är 100% säker på att alla andra företag också hade stängt av kunden om denne hade begått avtalsbrott.

Av ttiinnoo

Produkt: MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E OC
Länk: https://www.komplett.se/product/1249697/datorutrustning/dator...
Kategoti: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=11866985
Pris: 7289

Av ttiinnoo

#ShikakuOfTheDay
#EASY230915 ⏱️ 00:00:10
#MEDIUM230915 ⏱️ 00:00:37
#HARD230915 ⏱️ 00:01:52
#EXPERT230915 ⏱️ 00:02:18
https://shikakuofthe.day

Var nog lite ringrostig de två första men sen blev det ganska fina tider.

Av ttiinnoo

1. Googla "Nazca mummies",
2. Kolla vilka som blev påkomna med att fejka de utomjordingarna.
3. Kolla vilka som presenterar "nya" utomjordingar.
4. Dra logisk slutsats
5. Profit?

Av ttiinnoo

Sämsta datorerna vi haft på företaget jag jobbar på. Gick inte en vecka utan att det var massiva problem med att skärmar blev svarta, blinkade osv osv. Sista är som tur var bortbytt nu. Kommer aldrig mer bli Lenovo.

Av ttiinnoo
Skrivet av Raynstorm:

Är det alltså löjliga köer att komma in just nu och spelet är inte ens officiellt släppt än? Eller är det just Zinnervale som har sånna extrema köer? Hur hade dom tänkt hantera allt folk om det redan är så långa köer innan ens alla gratis-spelare kommer.

Som pappa-gamer så tänker jag inte spendera mina 3 timmar på kvällen att sitta i kö hela tiden. Ni som spelar redan, ska man vänta tills de fått upp kapaciteten eller ökat antalet servrar innan man ger sig på spelet eller vad tror ni?

Av det jag sett/upplevt kvällstid:
Zinnervale har extrema köer (uppåt 4-5timmar)
Kadan har långa köer (timme eller 2)
Thirain har köer (upp till en timme)

Kan säkert vara flera som har köer men det har jag ingen koll på.
Tror även det finns low-pop fortfarande som inte har några köer.

Av ttiinnoo

Avsnitt 1 och 2 godkända.
Avsnitt 3, fyfan vilken smörja med ett malplacerat tonårsgäng från disney channel med taskigt animerade glittriga mopeder. Det första jag tänkte på när jag såg dem:

https://i.redd.it/08g23mestdb81.jpg

passar inte alls in i Star Wars världen i mitt tycke, i alla fall inte på Tatooine.

och vi ska inte tala om "biljakten", kändes som den gick i ultrarapid, totalt kasst, helt utan känsla av hastighet och jakt.

Hoppas verkligen Rancorn äter upp dem eller att dom skickas iväg till någon planet lång långt bort så de slipper förstöra serien mer.

Enda positiva med avsnittet var att man fått med Trejo!

Av ttiinnoo

– Vi byggde till exempel upp byn Shadar Logoth från grunden för bara 15 minuters tv-tid eftersom den är så viktig för serien, har Judkins sagt till Entertainment Weekly.

– För oss var det viktigt att så mycket som möjligt gjordes med kameran. Att vi satte skådespelarna i de här otroliga miljöerna och att vi utsatte dem för de här monstren på riktigt för att det skulle kännas äkta. Jag tror att en anledning till att man slutar titta på en fantasyserie är för att det inte känns verkligt. Därför var det enormt viktigt för oss att hjälpa våra skådespelare med känslan av att de befann sig i en riktig värld, har Judkins sagt till sajten IGN.

Därför är de trollocks vi ser karaktärerna slåss mot i serien inte gjorda i efterhand med specialeffekter utan snarare skådespelare i dräkter som sedan har förhöjts med visuella effekter.

https://kampanj.expressen.se/amazonprimevideo/rekommenderade/...

Låter ju som att man har en ganska bra inställning i all fall.

Av ttiinnoo
Skrivet av Fruttyh:

Är det någon som vet någon bra wiki sida för D2R?
Vet att det länkades en på reddit förut men har glömt vad den hette...

Kanske www.diablo2.io ?

Skrivet av griid:

Gillar D2, men man märker ju att ett ~20 år gammalt spel inte åldrats speciellt bra. Saknar D3 och ser fram emot D4 väldigt mycket nu.

Tycker helt tvärt om, Tänk om D3 hade varit och D4 blir mer lik D2, ujuj då kanske man skulle kunnat spela dem i 20 år också.

Av ttiinnoo

Jag ritar maskiner
Precis det jag hade föreställt mig att jobba med när jag valde att utbilda mig till maskiningenjör, väldigt utvecklande då i stort sett varje projekt är unikt. Många utmaningar och problem som måste lösas.

Av ttiinnoo

Köpråd Intel-dator till studio/musikproduktion - 10k

Har fått i uppdrag att plocka ihop en dator som till 95% ska användas för musikproduktion. Kan bli kanske en match pubg i månaden eller så.
Önskemålet är att det ska vara Intel, ett be-quiet chassi och och att Windows ska vara med.
Även krav på att allt ska vara från samma butik, samt finnas i lager.

Grafikkort kommer lösas vid sidan av. Plockar ett gammalt MSI gtx 970 som jag har liggande. Det bör fungera finfint för ändamålet.

Budget ca 10k

Vad tror ni om förslaget nedan?

https://i.imgur.com/vxXEjLD.png

Det jag är mest osäker på är ifall moderkortet är något att ha eller om det finns något trevligare? Det är ju en hel djungel.

Av ttiinnoo

Ställer samma fråga som jag alltid brukar när det gäller Brave.
Jag har varit funderat på att byta till denna webläsaren nästan sedan den kom ut men varje gång jag försöker ta steget att installera så finns det ingen möjlighet att välja var man vill placera installationen utan den lägger sig automagiskt på C:\... . Har man fixat detta än?

Av ttiinnoo

Två datorer, en touchskärm, möjligt med switch?

Håller på att med ett litet projektarbete som vi skulle behöva få lite hjälp med.
Har idag två datorer som styrs via två touchskärmar. Detta skulle vi vilja göra om och ta bort den ena touchskärmen och istället styra båda datorerna via en skärm, med möjlighet att flippa över till den andra datorn.
Det finns inget tangentbord eller liknande till någon av datorerna så vi tänker oss att vi får skicka signal till switchen om vilken dator som ska synas via ett tvåläges-vriddon.
Båda datorer/skärmar har samma upplösning i dagsläget så det bör inte ställa till några problem.
Har försökt läsa oss till lite vad man ska ha och det verkar vara en kvm-switch med något som heter DDM? Eller är vi helt ute och seglar? Tips på modell?

Av ttiinnoo

Vilken lur ska man gå på istället?

Av ttiinnoo
Skrivet av Zyces:

Eftersom Audi har kampanj nu på deras A5 2021 bilar så slutade det med att jag faktiskt beställde en ny A5a.
Så det slutade med att jag i MArs nästa år, när jag lämnar tillbaka min Gamla A5a så lämnar jag stället med en Audi A5 Sportback 45 TFSI 265hk Quattro 2021.

Har också slagit till på det erbjudandet, kändes väldigt prisvärt. Preliminär leverans vecka 4 för min del, jobbig väntan...
Blev precis under 4000 / mån (med några extraval gjorda) på sista raden. Sen blir det antagligen några övermil så totalt utslaget per månad blir runt 4200-4300kr om mina uppskattade mil stämmer.

Måste bara bestämma om man ska köpa vinterhjul från återförsäljaren eller se om det är bättre att ta från något annat ställe.

Av ttiinnoo

En uppdatering:

Testade uppdatera bios, ingen skillnad.
Ändrade till 2T, verifierade i cpu-z. ingen skillnad
testa stresstesta i ca 2 timmar i prime95. hittade inga fel.

Idag när jag skulle starta datorn så fungerar det inte alls. Datorn startar, fläktarna går igång, men sen står den bara så och snurrar.
Kommer inte upp något på skärmarna, ingen ström till mus eller tangentbord (lamporna lyser inte).
Testade byta till GPUn som sitter i gamla datorn, ingen skillnad.

Man börjar ju tappa hoppet för att få detta att någonsin fungera nu... För hur ska man kunna lösa problemet om man inte har en aning om vad som kan vara fel? Finns det någon firma eller liknande som man kan anlita som kommer hem till en och kikar på det eller något?

Som det är nu så kopplade jag in 2070 i gamla datorn och planerar nog att fortsätta ha det så, kasta resten av skiten och ta den förlusten...

mvh uppgiven

EDIT: Någon som har något tips på vad man kan göra som nästa steg?

Av ttiinnoo
Skrivet av [SmR]BMF:

@ttiinnoo: hejhej!

Före du gör något med minnesinställningsar i bios hade jag börjat med att kontrollera vilken bios version du har, finns det en nyare ladda hem och installera och se om det hjälper

Smart idé.
Det fanns en nyare att ladda ned så jag körde på den, hette 260 i slutet och den jag hade innan slutade på 250, så jag låg en (?) version bakom.
Återkommer när jag testkört ett tag för att se om det blivit något skillnad.

EDIT: Ingen skillnad, märker av frysningarna nästan direkt

Av ttiinnoo

Tack för svar.
Jag testade installera om windows och jag trodde faktiskt att jag hade fixat problemet, det fungerade utan några crasher i 2 dagar. Men idag när jag skulle starta upp systemet så var båda skärmarna helt svarta, datorn startade nog normalt, men fick ingen bild. Fick dra ur strömkabeln helt och sen starta om så fungerade det. Nya problem är alltid skoj...
Sen när jag väl kom in så var det ursprungliga problemet kvar, eller en variant på det iallafall. Datorn hänger sig i kanske 2-3 sekunder och sen kommer det igång igen.

Skrivet av Svchost.exe:

Jag gissar på två saker.

1. Power saving I cpun. Att den går ner i en lägre fart tänk Intel speedstep. Många datorer har de och ofta fungerar de. Men ibland inte. Prova kör prime95 eller stäng av funktionen.

2. En annan tanke är att låsa spänningen dina ramninnen får så att den inte försöker sänka ner spänningen för att spara ström. Allt egentligen snarlikt är misstänkt.

3. Drivrutiner som jävlas när du är i 2D läge kanske? I spel nyttjar du 3D läget. Så de kan ändå vara drivers. Se till och ha senaste drivers från tillverkarens hemsida inte gamla drivers från DVD skivor.

1. Jag är inte superbevandrad i dessa kretsar, min tidigare dator hade jag i stort sett aldrig problem med, så det blir mycket nytt. Hur kollar jag detta?

2. Som sagt dålig koll. Var ställer man in detta, antar i bios någonstans?, och vad ska de ställas till?

3. Drivrutiner till grafikkortet har jag senaste som fanns på nvidias hemsida, de har varit installerade hela tiden.

Skrivet av lumpa:

Jag har bråkat mycket med mitt Ryzen-system för att få det stabilt. För mig har det varit minnena som bråkat. Först bytte jag till ett minneskit med samaung b-die, då började den att fungera hyffsat. Men först efter det att jag ställt command rate till 2T så går den stabilt. Av någon anledning så fick jag testa massa olika komfigurationer innan bios faktiskt satte 2T (trots att jag valde det). Mitt tips är att prova att ställa ner det, verifiera med cpuid att det också blir det!

Nu är väl alla bios annorlunda, men ungefär var någonstans ska man leta?

Av ttiinnoo

Ny dator fryser om jag INTE har ett spel igång

Hej,

För några veckor sedan frågade jag om lite råd angående att köpa en ny dator. Det slutade med detta paketet:

https://komponentkoll.se/bild/yvylI.png

Till detta kör jag två skärmar, en Asus PG279Q och en gammal Dell U2311H

Allt fungerade fint att installera, start på första försöket osv.
Första 2 dagarna körde jag inga spel eller liknande utan satt bara i Windows och fixade inställningar och gjorde installationen av bas-program (webläsare, senaste drivrutiner till GPU osv).

Igår tänkte jag att jag skulle testa att spela lite (Path of Exile) och det fungerade hur bra som helst, inget lagg, inga frysningar eller något. Hade spelet igång i ca 3.5 timme. När jag stängde av spelet och skulle slösurfa lite innan sovdags så frös datorn nästan direkt, jag hade fortfarande bild men allt var fruset. Fick trycka på knappen på lådan för att stänga ner.
Gav upp för kvällen och hoppades att det skulle lösa sig tills idag, som vissa datorproblem gör, men så var tyvärr inte fallet.
När jag startade upp datorn så kunde jag logga in i Windows och öppna utforskaren och så men efter ganska precis 1,5 minut (enligt Up time i Task Manager) så fryser allt igen. Testade starta om ett flertal gånger och runt 1.5 minut skiter det sig varje gång.

Sedan testade jag att starta om datorn i felsäkert läge, inga problem, den står och snurrar i nästan en timme utan problem, så jag startar om igen i felsäkert med nätverk och tar hem senaste nätverks- och ljuddrivrutinerna och installerar, hittade någon tråd om att det kanske skulle kunna vara lösning på problemet. Men det blev ingen skillnad. Startar Windows normalt så fryser allt igen efter ca 1.5 minut.
Innan frysningen ser jag inga konstigheter i Task Manager, inga spikar i minnesanvändning, cpu eller så.
Jag testade även att köra Windows inbyggda "memory diagnostics" och den hittade inga fel, inte heller sfc /scannow visade på något fel.

Av en slump när jag läser runt lite hittade jag någon som verkade ha liknande problem (tyvärr hittar jag inte sidan igen) som hade "löst" problemet med att ha ett spel på i bakgrunden.
Så nu innan jag började skriva den här tråden testade jag att fort som sören starta upp Path of Exile och nu har datorn rullat på i ca 50 minuter utan någon tillstymmelse till frysning/stutter eller liknande.

Mina idéer och google-kunskaper sträcker sig bara så långt och jag har ingen aning om vad som skulle kunna vara problemet längre. Någon som varit med om något liknande eller kanske har en aning om vad mitt problem skulle kunna vara?

TLDR:
Inget spel igång -> Datorn fryser efter 1.5 minut
Spel igång -> Inga problem

Av ttiinnoo

Finns inget krav på MSI, det var bara något jag såg var förslag i fler än en tråd. Jag är helt märkesnetural, är ute efter bästa alternativet