Inlägg

Inlägg som kex har skrivit i forumet
Av kex
Skrivet av Forsgren:

När staden har hunnit bli någorlunda stor och folk börjar utbilda sig allt mer och mer - är det då okej att byta ut sin industri mot kontor endast?

Jag såg att pengarna blev mindre när jag bytte ut lite industri - men är det något annat som kan påverkas negativt?

Ja du kan gå över mer och mer mot kontor. Dock så har man oftast dom stora inkomsterna på specialindustrier, framförallt olja. Men detta är ju en resurs som i slutändan även sinar men du borde ju utnyttja den så länge du kan.

Av kex
Skrivet av Amelek:

Själv brukar jag köpa 305m rulle från Kjell & Co till mina installationer men nog tror jag definitivt att rullen från Biltema fungerar alldeles utmärkt.

+1 på denna. Köpte från Kjell&Co och drog i alla nya innerväggar i lgh. Funkar prima. Köpte även alla uttag här.

Av kex
Skrivet av fieskmask:

Måste fråga, satt och kollade på Skyes videos på Youtube innan spelet lanserades, kommer inte ihåg i vilken video det var men han ändrade på någon policy eller så och hans inkomst ökade från ca 5-6k/vecka till nästan 30k, någon som känner till det?
Är helt lost och jag får inte ihop det.

kan ju va så att han hade tex tax reduction eller education boost eller något på, och sedan slog av det. har du 100k invånare blir det mkt pengar i veckan du sparar in..

Av kex
Skrivet av StolpeN98:

Tjena, jag bor i Karlskrona, ganska centralt, har bredbandsbolaget 24mb/s via telejacket. VI betalar för 24mb/s men det är knappast något jag når upp till.. Jag sitter på en ny dator för 9k och kör med ethernetkabel. När jag gör bredbandskollen tar jag emot filer på 1.51mbit/s (!!!!) och skickar på 2mbit/s .. Detta är så sjukt dåligt och mitt hat till bredbandsbolaget går inte att beskriva. Och fiber, nä , bara 32% vill ha fiber i mitt område så det kommer ej bli nåt fiber här.
Med denna hastigheten förstår ni ju att en gamingdator på 9k inte knappt är värd att ha. Kan inte ens spela wow eller H1Z1 utan att disconnecta 24/7. Måste buffra ett youtubeklipp i en timme för att kunna titta på det. Vad ska jag göra ens?

En av dom bättre rubrikerna jag läst!

Skämt och sido. Jag har BBB 24 adsl nu också. Hade för några år sedan enorma problem med dataförluster och konstiga hastigheter, ner mot 6-7 mbit
Jag felanmälde självklart. Problemet med deras kundtjänst är att dom inte bryr sig, man talar med olika personer varje gång och dom är dålig på att föra informationen vidare. Efter 6-7 veckors bråkande satt jag med 6 (!!) Zyxelmodem hemma. Verkar vara deras standardlösning på alla problem -skicka nytt modem. Trots att jag påpekade detta, skickade dom ändå modem.
Hur som helst, fick tjata dit en tekniker. Mycket ritkgit var det dåliga kablar i huset men han lyckades koppla om min lgh på en annan kabelstam så slutlugen fick jag ut typ 17-18mbit. Helt ok.
Kontentan är, du måste tjata till dig hjälp. Ligg på kundtjänst, kräv ersättning för förkorad tid etc.

Lycka till.

Av kex
Skrivet av bonafriss:

Satt och sökte lite snabbt igår på nätet och spelet har inte SLI/CF stöd (enligt det jag fick fram)
Någon kanske kan svara på om det är planerat att komma? Får lite låga fps-värden ibland då städerna börjar växa till sig ordentligt

Försökte också hitta info om det men utan lycka. Tror dock att det är mer viktigt med bättre beräkningskraft i cpun. Jag kör just nu med single 780 och en 4790k och har inga problem med fps i städer upp emot 300k invånare iaf...

Av kex
Skrivet av fredrikkarlsson:

En till noob fråga

Finns det inte bönder/farmar? Odla mat etc? =>
Jag har kommit en bit in i spelet och tkr det är konstigt att det tar sån tid att låsa upp vissa saker

o en sak jag undrar, varför dom har gjort dagarna så enormt snabba? Går på typ 10sek/dag.
Bättre att göra 1min =1 timme.
Omöjligt att få dag/natt att funka om en dag går på 10sek

Som jag svarade dig i tidigare post. Ange typ av distrikt så kan du välja vilken inriktning på industri. Lantbruk, skogsbruk, olja, malm, vanlig tillverkande industri.

Spela på lägsta hastigheten då

Av kex
Skrivet av dabo86:

Jag har lastbilar till förbannelse i mitt industriområde och inte tycker jag det minskade när jag gjorde det möjligt att köra godset med tåg. Känns som att det var ett stort misstag att använda enkelfiliga vägar. Känns jobbigt att behöva riva allt för att få plats med bredare vägar. Något att ta lärdom av inför stad 2 iaf.

Finns en mod där du kan uppdatera enkelfilade vägar, ändra riktning etc. Testa denna så slipper du riva så mkt

Av kex
Skrivet av fredrikkarlsson:

Min engelska kunskap är väldigt dåligt, och förstår mig inte riktigt på detta "districts".
Är det något användbart? Fattar inte vad det är eller vad det ens är bra för ..
Nån som kan förklara en snabbis?=>

sen en fråga..
Kan man fixa så bussarna inte kör exakt bakom varandra?
Har typ 3 bussar som hela tiden kör bakom varandra, helt onödigt då dom sista inte plockar upp folk ju..
och har redan på minsta budget på bussarna..
Skulle vara skönt att ha typ att en buss kör efter den andra efter kanske 2 min etc

Skrivet av crab_sonoshee:

Så som jag förstår det är huvudfunktionen med distrikt att applicera policies för smidiga lösningar på problem. Du kan t.ex låta industri-distrikt få gratis brandvarnare för att minska brandrisken i just dessa områden. Det går även att reglera trafik med policies, då du kan bannlysa "Heavy Traffic" från distrikt, vilket är användbart för lite inre stadsdistrikt där lastbilar inte har något att göra.

Också för att ge industrizoner olika inriktning. Typ skogsbruk, lantbruk etc.

Av kex
Skrivet av Baxtex:

Jag har lagt några timmar på en stad som börjar bli fin nu. Dessutom har jag drygt 400 000 spänn på kontot och 10 tusen i inkomst. Men jag kan inte få min stad att växa lämgre. Har en massa nya zoner som ingen bosätter sig på.

Fixat tbana, tåg, båt och flyg? Det sätter fart på inflytten

Av kex
Skrivet av Jompii:

Vill börja med att be om ursäkt om jag lagt denna tråden i fel forum. Admin/Mod får gärna flytta den om så är fallet.
Jag skulle behöva lite hjälp med att uppdatera bios. Det är nämligen så att jag får blue screen när jag startar cs:go och många säger att problemet ska lösas om man uppdaterar bios. Jag har testat alla andra knep utan resultat så jag har nu tänkt att uppdatera bios.
Problemet är att jag har läst att det kan vara väldigt riskabelt att göra detta då det finns en risk att allt pajar. Jag tänkte därför ta hjälp av er mer kunniga då jag personligen inte har någon större koll.

Mitt moderkort är MSI GF615M-P33 (MS-7597).
Som jag har fattat det som så ska man ladda ner någon fil och lägga på ett usb (likt om man ska installera ett OS) och sedan starta om datorn för att sedan gå in i bios och uppdatera. Nu kommer dock problemet. Jag vet inte exakt vilken fil jag ska ladda ner och jag vill ogärna ladda ner fil då konsekvenserna kan bli mindre roliga. Jag tänkte därför kolla om ni skulle kunna länka de filer jag bör ladda ner och lägga på ett usb-minne.
Om det är något viktigt jag har missat/bör ha koll på så får ni gärna nämna det

Tack på förhand!
// Jompii

Läs i manualen till ditt moderkort. Där står det precis hur du ska gå tillväga.

Av kex

riktigt bra lir!

Av kex

såg nån lets play från paradox där dom demade moddningsfunktionen och just hur man gjorde parkeringsplatser. så ja, det går.

Skrivet av dabo86:

Tack då vet jag, tycker det vore trevligt om det gick att placera ut parkeringsplatser också. Undra om det är något moddarna kan fixa och att bilarna faktiskt parkerar där så att parkeringarna inte bara finns där för syns skull?

Av kex
Skrivet av sirlen:

Testade detta spel igår och det verkar hur kul som helst.
Tänkte kolla om någon vet om man kan bygga industrierna för sig långt bort från de andra zonerna eller om de då kommer klaga på att det inte finns jobb i närheten?

Med bra vägnät och kollektivtrafik borde det inte va några problem. Har industrizoner flera km från stadskärnan och folk som pendlar. Dragit motorväg mellan.

Av kex

http://www.skylinescity.com/2015/03/how-to-unlock-25-tiles-on...

25ggr sim city rättare sagt.

Skrivet av jnsson:

Vart finns modden så man får 23 ggr SimCity?

Av kex

rekommenderar varmt!
byggytan kommer du verkligen inte besväras om. Cities kan du bygga upp till 23 ggr Sim CIty (med mod) och 9ggr större i orginalutförande.

Alla gånger värt 240 kr!

Skrivet av ZyntaaX:

Funderar på att köpa detta spelet, så undrar om ni rekommenderar det? Gillade Sim City ett tag, men tyckte det var lite för lite plats att bygga på och något dåligt optimerat (har inte världens bästa dator, kör bf4 på low-medium, och då flyter det på hyfsat bra).

Av kex
Skrivet av Tobberoth:

Beror på format osv. Windows kan inte mounta .bin filer t ex.

aha. men .iso som TS skriver fungerar ju ypperligt.

Av kex

montera i windows? du behöver inget extra program för detta längre.

Skrivet av lolzlo:

Hej jag har ett spel i form av en iso-fil som jag behöver en virituel cd-läsare för att använda, jag laddade ner daemon-tools och fick så mycket malware o annan skit att det tog en timma innan jag åter igen var tillbaka på ruta ett.

Jag söker ett program som man inte får med massa skit när installerar.

Av kex

ja dom har inte lagt all krut på menyerna direkt. håller med att dom skulle kunna slipas. men tycker annars att gränssnittet är lätt att förstå och genomtänkt.

ang din fråga, dåligt markvärde? kolla markvärdeskartan.

Skrivet av Haziza:

Bra spel, men menyerna ser ut från något som var till Doom 1, och jag som är helt ny i dessa spel hade tyckt en bättre medhjälpare vid start hade vart guld.

Något speciellt jag ska tänka på? När min hus är tomma vad beror det på?

Av kex

applåder till paradox! äntligen en firma som släpper ett spelbart spel redan från dag 1!

Av kex

har en liknande maskin och kollar 1080 utan några problem med plex.

testa win8 kanske?

Skrivet av Brannigan:

Hej alla,
Jag satte nyligen ihop en ny HTPC till barnen för lite filmvisning. Det som är i är:
Streacom chassi FC7 (med fläkt 80mm)
Streacom 150w (externt agg)
8Gb ram Kingston Hyper X 1666Mhz, (nerklockat till 1333Mhz antar jag)
Asus E45M-E Deluxe
OCZ SSD 120gb
WD red 2Tb
OS: Win7 Home
Mediaspelare: Plex Home/Plex media server
Streacom Bluray

Problem:
De flesta filmer jag har är i 480p eller 720p, och dessa fungerar fin fint! Men så testade jag en film 1080p och allt sket sig direkt. Den klarar av en bildruta/20 sek kanske. Har sedan gjort följande:

Testade även spela filmen i VLC, samma problem.
Testade streama från HTPC:n till min speldator och då gick det suveränt.
Misstänkte att den klockat ner sig pga av värme (skitvarm). Kollade temps och de låg på 80-90 grader för både CPU och GPU.
Bytte plats på HTPC:n och monterade in fläkten (för att kyla ner den lite). Temperaturerna är nu 50-60 grader verkar det som.
Medans 1080p filmen spelas belastas CPU cirka 45%
Installerat nya drivare för GPU etc.

Trots detta är det omöjligt att spela filmen...

Någon som vet vad som kan vara fel? Kortet (asus) skall klara 1080p utan problem så den skall inte vara för "svag"...

Tack på förhand!