Inlägg

Inlägg som kex har skrivit i forumet
Av kex
Skrivet av Ozzie91:

Tack för all info!

Vill inte gå in på allt för djupa detaljer, men har nämligen en prick i registret. Är det kört för mig i Kina? Eller skulle jag fortfarande ha möjlighet att ta mig in på marknaden via ett svenskt/annat europeiskt land som Norge/Schweiz?

Vill nog främst jobba i Schweiz/Kina, men kan som sagt även tänka mig att jobba i Norge. Som det har sagts i tråden är ju lönen i Norge inget man kan klaga på, samt att det ligger så nära hemlandet är ju också en fördel.

Även i norge görs kontroll från brottsregistret, i alla fall på de arbetsplanser jag varit på. Men går säkert att få jobb ändå beroende på vad man gjort antar jag.

Av kex
Skrivet av Bengan999:

Jag vill inte verka oförskämd men varför skulle vi behöva acceptera en lägre lön än norrmännen själva - en andra klass på den norska arbetsmarknaden?

för att få jobb. du kan språket och kulturen lite sämre, arbetsgivaren kan ge dig ett jobb fast något lägre lön. när man väl haft ett jobb är man inne på marknaden och får marknadsmässig lön. så det funkar tyvärr.

ingångslönen som ingenjör var ändå 15k mer i norge än i sverige för mig, trots lägre än norrmännen.

kan tillägga att jag jobbar i oljebranshen - inte data. så kan säkert vara så att det fungerar på annat vis där.

finns även knep att komma runt detta på. ta anställning på ett företag i sverige som har kontor utomlands, jobba nåt år och be om att bli förflyttad, brukar vara företagspolicy att detta är OK.

Av kex

Jag har jobbat i norge många år som ingenjör och kan rekommedera det. Svenskar är eftertraktade då man med samma kunskap kan gå in med lite lägre lön än norrmännen själva.

Av kex
Skrivet av joeldeluxe94:

För 1Gb/s så skulle Linksys EA6900 vara perfekt. Stabil router med bra gränssnitt för tex föräldrakontroll. Vill du ha ännu bättre räckvidd skulle jag rekommendera Asus AC68U

Tack för tipset!

Någon som har koll på DIR-868L? Det var ett bra pris på inet just nu på den såg jag.

Av kex
Skrivet av TroNi:

Hej gänget.

Nu till helgen så kommer min höggravida syster och hennes dotter på besök i storstaden.
Eftersom att systern är såpass gravid så vill hon inte promenera så mycket, men den 4åriga dottern däremot har fullt om spring i benen.

Jag tänkte därför kolla med er, vad det finns för kul att hitta på här i stan, gärna så centralt som möjligt men jag kommer att fixa SL-kort åt dem så det mesta inom närområdet är intressant.

Jag tänker på Junibacken som jag tror att vi kommer beta av ganska fort. Men vad ska man hitta på efter det?
Jag vill göra något som 4åringen kommer att komma ihåg länge. Det får gärna kosta en liten peng om det behövs.

Om ni ändå ska till djurgårn och junibacken kan ni ju beta av resten av aktiviteterna där också? Skansen, grönan, vasa, aquvaria? Annars är ju fjärilshuset och hagaparken lämpligt också kanske.

Av kex

Tips på router för 1000/1000?

Wifi styrka är mindre viktigt då jag kör trådat till alla rum. Pris spelar ingen roll.

Av kex

skaffa en flickvän med lgh så slipper du bry dig.

nejmen skämt o sido. klart du skall bo i inom tull om du ändå ska flytta hit. testa andrahand nåt halvår och känn på några områden och köp sedan om det känns bra. räkna med 10-12k i månaden för en etta.

när det gäller brf och områden så håller jag med ovanstående att det kan alla ggr vara värt det högra priset och lilla ytan för att bo mitt i. du kommer garanterat tycka det var rättt beslut när du står och svajjar med en kebabrulle i slussen mitt i natten sen.
om man endast tänker ekonomiskt och tråkigt skulle jag nog satsa på nacka. en kvart med buss, bra priser och garanterad värdeökning i och med nya tunnelbanan. sen kan du räkna med byggstrul i 10 år+framöver i och med slussen också.

Av kex

Köp en färdig från Dell. Jag har ungefär samma behov som dig och gick via Dell. Kanon nöjd med tanke på att man får garantier, försäkringar etc.
Jag kör dock med quadro kort i sli.

Av kex

Men gud. Börjar likna brorsans bmw i rinkeby detta. Trams.

Av kex

Datorväska för workstation 15,6"

Hej alla!
Jag har svårt att hitta en datorväska för min släpbara workstation.

Måtten lyder ca 38*26*4
Länk till datorn

Söker en axelremsväska som passar för detta. Nån som har några bra tips? Gärna skinn. Ingen direkt budget men gärna under 5k.

/Erik

Av kex

@Njure:
Tror Stokab ändrat sina avtal. Dom äger ju vårat nät också och när jag började dra i detta med fiber var det en engångskostnad till Stokab på 10000. Men när vi väl skrev avtalet hade den gått ned till 5 000. Verkar som det tidigare låg som löpande..

Av kex
Skrivet av Njure:

Nu talar jag ju hyresrätt så ingen förening.

Som jag gjorde när jag förhandlade avtalet var att inkludera grannfastigheten (en BRF) i avtalet (för totalt 50 lägenheter), så att vi blev fler. Vi dumpade över fiberhyran på grannfastigheten eftersom brf:er kan distribuera kostnaden jämnt mellan sig, till skillnad från hyresrätter. Det gjorde att vi fick ett lite dyrare pris på tjänsterna men bostadsrättsföreningen fick ett billigare pris på tjänsten men eftersom brf:en även fick betala fiberhyran (obligatorisk kostnad på några tusen varje månad) så gick det jämnt ut. Dvs att de i brf:er får dels betala för tjänsten (billigt), men i deras avgift till brf:en betalar de för att betala fiberhyran så det kanske inte är så billigt som man tror.

Aha okej. Fiberhyra vad är det? Jag sitter i styrelsen och har ansvarat för upphandlingen av stockholm stadsnät. Enda kostnaden föreningen betalar är 5000 kr fast endgångs avgift till stokab för att aktivera noden + 2800 kr per lägenhet i installationskostnad. Några löpande månadskostnader för fiberhyra har vi inte.

Av kex
Skrivet av Njure:

399 kr här för 1000/1000 stockholms stadsnät.
199 kr för 100/100.

Jepp beror ju på hur man utformade gruppavtalet och hur många som signade i föreningen ;). Hade alla signat hos oss hade 1000/1000 kostat 160 inkl tv.

Av kex
Skrivet av Arnzeal:

Vilken operatör använder ni er av?

Som sagt. Stockholm Stadsnät.

Av kex
Skrivet av rektor:

Men det skulle vara trevligt att ha plattan tillsammans med sina papper och pärmar och ha den i samma storlek. Ha ner den i portföljen. Bära den under armen tillsammans med papper.

Ah du menar så. Jag förstår..

Av kex
Skrivet av rektor:

För att A4 är ett så standardiserat och universellt format.
Dessutom blir det ju riktigt händigt då man kan bära det tillsammans med pärmar och papper.

Förvisso men du kan ju fortfarande skala ner ett större dokument på en mindre skärm och fortfarande läsa det bra. Tex har jag kört ett testprojekt där vi delad ut ipads till bygget och körde ritningar på pdf (a1:or) som dom läste utan problem på tabletsen.

Jag förstår vad du menar men ser inte ritkigt fördelen med det.

/e

Av kex
Skrivet av fredricos:

Tjenare!

Har en iPad 3 som jag är väldigt nöjd med men den får man inte ha ifred så ofta då barnen också uppskattar den

Hur som helst, har funderat på att köpa en platta till på grund av detta. Just nu är det kampanj på iPad Air och den ligger då på 2490:- medans iPad Air 2 ligger på 3990:- och jag kan inte riktigt bestämma mig. Är det någon som har jämfört dessa och bildat en uppfattning? Det som talar för 2an är ju att den är lite plattare och därav bör kännas lättare och smidigare. Sen är det ju bättre processor och touch id. Men å andra sidan är den 1500:- dyrare och jag är inte säker på om det är värt det? Har även hört att 2an har ett problem som gör att den vibrerar lite när man har volymen på över 50%, är det någon som upplever det irriterande eller är det knappt märkbart?

Ja som sagt, hjälp mig att välja, är jag dum om jag "snålar" och slår till på iPad Air nu under kampanjen för 2490:- ?

Skrivet av Icte:

Nexus 9!

Nej men skämt åsido, kör en iPad Air istället för iPad Air 2. Tjejen har den första versionen och den är idag lika rapp som när hon skaffade den! Ser ingen som helst fördel med att betala 1500 kr för en nästan exakt likadan surfplatta där den enda skillnaden är en fingeravtrycksläsare och en lite snabbare processor jämfört mot en redan väldigt snabb en i iPad Air (om du nu inte planerar på att spela väääldigt krävande spel eller dylikt)!

Jag har en air och en air 2. Enda jag egentligen märker och saknar på air är fingeravtryckaren som man vant sig från iphone 6. så man försöker hela tiden starta den med fingeravtyck.,...

Så håller med ovanstående. Köp air. Grymt bra pris för den.

Av kex

222 FÖR 1000/1000 stockholm stadsnät

Men rimligt är väl runt 200 tror jag i övriga landet.

Av kex

hearthstone

Av kex
Skrivet av rektor:

Varför gör ingen inte en platta i exakt samma storlek som ett vanligt A4 pappersark?

Det vore ju hur smutt som helst. Speciellt som arbetsredskap i skolor och på jobb.

varför behöver du exakt samma skala som ett a4? läser mkt pdfer på min ipad där sidorna är plottade på a4 men funkar alldeles ypperligt att läsa på paddan ändå.