Inlägg

Inlägg som kex har skrivit i forumet
Av kex

går att hitta ipad air bättre beg för runt 2500 på marknaden här eller blocket. jag köpte min ny i kartong för 2100 från swec marknad enkom för hearthstone och är mkt nöjd. men tidigare versioner än denna bör du inte köra HS på.

Skrivet av Maffiz:

Hej

Jag söker en billig platta som jag kan lira hearthstone på. Söker lite förslag max budget är väl runt 2500 kr och helst Android men ser gärna förslag från Apple.

Mvh David

Av kex

Också problem via steam. Låg innan patchen stabilt på 60 fps men kommer inte över 30 nu och vart tvungen att sänka till high eller very high på vissa. Sämst.

Av kex

testat båda. gillade personligen rival bättre.

Av kex

Köp då nån bärbar som du kan skriva rapporter på och lägg mellanskillnaden mot en workstation på öl. Caden kan du göra i datasalarna som sagt.

Skrivet av RevolutionBruce:

Kommer troligtvis inte att ha tillgång till min stationära dator då jag kommer att flytta hemifrån för att plugga :/

Av kex

Du kommer inte behöva ha bärbar cad kompabilitet. Alla uppgiter du gör kan du göra på skolans datorer, med riktiga licenser osv. Din stationära räcker för den nivån du kommer läsa om du mot förmodan måste göra nåt hemifrån.

lycka till.

Skrivet av RevolutionBruce:

Ska börja plugga maskinteknik i höst och då man sysslar med bla CAD/CAM så undrar jag ifall en ultrabook är passande för sånt?
Googlade runt och läste att CAD/CAM är väldigt CPU och GPU tungt, så sitter och undrar ifall man borde inverstera i en annan laptop, tex en macbook pro retina 15, då de har bra processorer samt dedikterad grafik.
min nuvarande zenbook har en i7 4510 och 840m med 2gb dedikerat minne.
Duger den?

Av kex

Jepp hade detta på min förra tv, en philips lcd.
Lät typ som när man parkerat bilen. Knäpper och knakar lite här o där.

Skrivet av znyggisen:

Hej hallå :)!

Finns väl ingen direkt lösning till detta problem men skulle vara intressant om andra märkt av något liknande.
Har haft min TV i ett par år och har aldrig märkt av att den "knarrar" men sen ett par månader tillbaka knarrar den till lite då och då efter att den blir varm av att varit på och sen under resterande 1-2 timmar när den kallnar ner igen utav att vara avstängd. I princip är det plasten som knarrar precis som det brukar göra när man trycker på plastiga saker. T.ex. om man vill vinkla en skärm åt ett annat håll kommer det ju onekligen knarra till lite grann.

I alla fall, detta är som sagt något jag tror har kommit på sista tiden. Är ju inget fel på TV'n som sådan men då jag sover i samma rum är det irriterande att varje minut i cirka 1 timma efter att man tittat på film ska det knarra till. Blir svårt o sova när man bara väntar på att det ska knarra till.. Ska flytta TV'n till ett annat rum snart och knarret stör jag mig inte på när jag aktivt kollar på en film så är ju inget jätte problem, men skulle vara intressant om någon annan också märker av något liknande. Googlade runt lite men är ju ett väldigt specifikt problem så hittade inte så mycket.

Av kex

Ålder: 29
Plattform: PC/IOS
Spel: Starcraft 2, Hearthstone, GTAV, Cities Skylines, Rising Storm

Av kex

Nä inte vad jag noterat, tror temps är normala. Kan kolla temps sen och återkomma om det är något ovanligt.

Skrivet av Friterad:

Ditt 4790K blir inte ovanligt varmt? (inte nödvändigtvis överhettar men varmare än i andra spel). Själv så går mitt 4790K aldrig över 75C annars även om det är ett krävande spel men i GTA V så gick den upp i 88C, dock vet jag inte än om det bara var en kort stund eller en längre stund då jag inte kollade live utan ett program jag använder visade högsta tempen cpu'n uppnåt bara inte hur länge

Av kex

CPU: i7 4790k
GPU: gtx 780
RAM: hyperx 16gb 2400
UPPLÖSNING: 2560*1080
GRAFIKINSTÄLLNINGAR: allt på max
FPS: 50-60
DRIVRUTIN: senaste från nvidia
ALLMÄNT OM GRAFIKEN: inte det minsta lagg någonstans. aldrig under 50 fps, 95% av tiden 60fps. ända buggen jag märkt är att håret på hundfan ser pixligt ut, ingen aning varför. annars allt perfekt.

Av kex

Beror väl på vilken lina du sitter på..?
Jag fick hem det på 10-20 min (kollade inte så noga) med 1000/1000.

Skrivet av makn:

Tjena

Hur tröga är servrarna idag att ladda hem gta från?
Jag får spelet idag på skiva men har egentligen ingen lust att koppla in dvd-romen för att installera det.
Så vilken hastighet är ni uppe i som drar hem det nu??

Skickades från m.sweclockers.com

Av kex
Skrivet av Grante:

Jag fattar nada, vafan ska det ha och göra med GTA? Jag har också windows på engelska och jag antar att "Turn windows features on or off" är det du syftar på, och under media features har jag ibockat windows media player. Behöver jag starta om datorn eller nått för att få det att funka? För spelet startar inte i nuläget...

Lugn jag försöker bara hjälpa dig. Ja precis så. Jag vet inte varför men man är tvungen att aktivera det. Se tråd på rockstars forum:
https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/204697708...

Jag aktiverade enl tråden sen omstart ja.

Av kex
Skrivet av Grante:

Varför fungerar inte GTA V för mig? Har köpt det på steam, använder windows 8.1 x64, har nyaste grafikdrivrutinerna? När jag trycker för att starta spelet så stängs bara rutan ned och laddnings iconen bredvid musen kommer upp en stund och sen händer det inget mer?!

testat aktivera windows media player? kontrollpanelen/program/aktivera windows funktioner/mediaplayer

funkade för mig. skall egentligen dyka upp edd meddelande när man startar spelet om detta men jag fick som du.

Av kex

jag har också ett h440 och en hund som byter päls nu. jag rensar fläktfilntren varje gång jag städar övriga lgh, alltså en gång i veckan. och ser till att kamma hundkräket varje dag. funkar bra hos mig.

Skrivet av warmerspy:

Tjena tänkte bara fråga efter bra tips på att hålla rent datorn när man har en hund som håller på att byta päls. Alltså han tappar väldigt mycket päls och i värsta fall så sugs det in i datorn. Har inte märkt speciellt mycket just förutom att det fastnat lite i fläktfilltret. Hur ofta bör jag göra rent? 1 gång i veckan? Varje dag? Hunden är ganska mycket i mitt rum eller ja nästan hela tiden faktiskt. Kan även tillägga att mitt chassi är ett NZXT h440.

Av kex
Skrivet av kwame:

Flyttar 18:e maj, har dessa att välja mellan!
Vilken ska man välja? Spelar mest spel, laddar ner lite då och då.

Det gäller fiberlina. När jag väl valt operatör - ska man ringa 2-3 veckor innan jag flyttar in? Eller får man det mer eller mindre direkt man ringer?
mvh

Skrivet av Gaist:

Pest eller kolera...

Precus så, pest eller kolera. Produkten ska vara likvärdig så kan bara dela personliga erfarenheter. Jag skulle aldrig någonsin välja BBB även om jag fick betalt för det.

Av kex
Skrivet av -=*ThE_cRoW*=-:

Men hur drar jag upp det på en offentlig webb? :/

Bra fråga. Sorry jag läste tråden dåligt, tolkade det som att du bara behövde tillgång till det själv eller i mindre grupp. Trax datan kan du bjuda in folk till att se, men den är inte offentlig.

Av kex
Skrivet av vrmlnd:

Ja, jag upp täckte det Lite halvroligt att jag satt hela kvällen igår utan att upptäcka Men det framgår inte vad man ska göra åt saken? Till exempel när arbetarna inte är tillräckligt kunniga, vad skulle jag gjort då? Nu var det en som dog där och apoteket blev övergivet. Och vad gör jag åt lågt värde på tomterna? Vad händer med min stad? :´(

Kolla utbildningsnivå. Du har förmodligen för dåligt med skolor. Tryck ut några fler så täckningen blir bättre. Du kan se statistiken om du tex trycker på skolfliken.

Av kex

Inte telefonen som trackas utan en liten gpssändare + väldigt bra app. Plug and play. Kör detta på jycken, funkar fint.

https://www.traxfamily.com/

Av kex
Skrivet av vrmlnd:

Ursäkta, frågan har säkert redan besvarats, men orkar inte plöja igenom 33 sidor
Vad betyder arbetargubben i gul jacka vid industriområdena? Jag måste vara ett jäkla retard men ändå....
Ja, jag är ny på spelet. Började i går kväll, nu är jag helt fast <3

tryck på byggnaden så ser du. gäller alla varningsmarkeringar.

Av kex
Skrivet av patient67:

Om du tycker att jag gnäller så det just för att jag inte förväntade mig detta av utvecklarna bakom det bästa spel som släppts på fem år. Jag gnällde inte när vi Linux-användare inte kunde använda custom assets vid lanseringen (visste att detta skulle åtgärdas efterhand), men när spelet plötsligt slutar fungera precis den tid man hittar tid i vardagen för att spela -- då får man gnälla lite tycker jag.

Skickades från m.sweclockers.com

skaffa dualboot med win8 och slipp problem?

Av kex
Skrivet av Chromatic:

Tjenare!

Jag är lite sugen på att installera ett par aktiva högtalare på väggarna runt sängen, mestadels för att jag regelbundet lyssnat på ljudböcker i 13 år nu, och insett att en skitig radio helt enkelt inte räcker när man använder det så mycket!

Varje bok finns ju på ett USB minne, som spelas upp enkelt med en sån här:

http://www.jvc.ru/images/800x600/114667_rd-ez16_e_2.jpg

Men spelaren har även en headphone port, som även funkar utmärkt för aktiva högtalare.

Så jag föreställer mig väldigt små högtalare som man kan vinkla "neråt" så att säga, ungefär såhär:

http://www.av4all.co.uk/images/large/eak50s_2.jpg

Det är ju inte musik som ska spelas upp och jag är inte så känslig för kvalité, allt är bättre än högtalarna i CD-spelaren, så känner ni till några billiga surround paket som bör fungera? Helst aktiva då, vill inte behöva sitta med en förstärkare, det gör inget om det finns en subwoofer med, den kan man nog gömma under sängen!

[EDIT] Det skulle också säkert gå utmärkt med ett 2.1 system, det viktigaste är väl att man kan hänga dom på väggen och få dom att peka rakt ner i marken så att säga.

Tack!

varför inte en sjyst bluetooth högtalare? och lägga grejerna på mobilen/surfplatta istället.

Kör själv med en sånhär, funkar rysligt bra:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1238586