Inlägg

Inlägg som kex har skrivit i forumet
Av kex

Beggat kan ju vara bra men risken för att man köper grisen i säcken finns ju också. Delar som pajjar osv. Sen är det ju alltid trevligt att packa upp saker och känna ny-lukten

Förslag:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8923144/2015-12-22

Av kex

För bra pris för att inte snegla på detta:
inet paket

Av kex
Skrivet av dragge183:

Tänkte bara flika in och säga att KTH i Haninge ska flytta hela sin verksamhet till Flemingsberg 2016. Så du vet

Skickades från m.sweclockers.com

byggtekniken lyfter dom väl in till valhalla?

Av kex
Skrivet av Lagers:

Man får ju mer och mer "krav" ju finare bil man har. Får nog bli en S3:a för mig med till slut. De är ju lite dyra om man vill ha en av de nyare modellerna.(2013) Tittar ju efter hus och det kostar ju också en slant. Jag har en Audi A4 2012 2.0 TDI (super-miljöbil) på 131 hk. 7000 mil.

Väldigt sant.
Jo, om man inte vore så kräsen borde man skaffa nåt betydligt billigare faktiskt..
Okej, åkte du på "audi" skandalen med den motorn också eller?

Jag har även att annat problem att 2 av mina grannar (vi är 20 lgh totalt, så liten förening) har skaffat varsin s3 av nyare modell. Känns fånigt om jag skaffar en också nästan...

Av kex
Skrivet av Lagers:

haha. tänkt samma tanke. Letar efter en Audi a3 med bensin och snygga stolar och mycket utrustning men finns inte så många av nyare modell. Får väl bli en S3 annars om man inte hittar någon A3 med de kraven.

Köpte en Audi för att få tyst efter en Mazda 323F som jag hade förut... men icke... Har ljud från något i panelen när solen lyser och värmer, inte annars. skumma fel tycker man.

Nej jag vet, jag hade ungefär samma kriterier men s-line modellerna verkar vara en brisvara överlag på senare modeller. Jag hade tur att hitta min som var en icke s-line men beställd med nästan all utrustning och sportstolarna. Men kommer nog sälja denna till våren/sommaren och skaffa en s3a, lite roligare.

Vad har du för årsmodell på din? Jag hade en 04a innan denna som kunde tjuta ur instrumentpanelen om motorn var kall ELLER om det var väldigt varmt ute... Körde in den till Audi som påstod att det var ett vanligt kosmetiskt fel..

Av kex
Skrivet av Lagers:

Jag hör även detta på min nu i kallare väder. Verkar vara när det ligger och pendlar på nollan ute. Konstigt fel kan man tycka.

Ja man har ju lärt sig att man ska sälja på sommarn iaf...

Av kex
Skrivet av EnDumEn:

Plex funkar ok, kör dock med hyfsad stationär dator som server.

Infuse är dock bättre på precis allt. Då behöver du inte transcoda nånting t ex.

Okej, tack för svar!

Av kex

Uppdatering:
Börjat låta mer i takt med att det blev kallare ute så åkte in till audi igen. Nu säger dem att det inte alls är multirem utan kamremmen som har ett missljud. Men påverkar inte livslängd eller funktion utan kosmetiskt fel. Tydligen relativt vanligt på min motortyp och årgång...

Av kex

Jag jobbade med webutveckling och som art director medans jag pluggade. Jag tjänade då strax under 30. Men det var ett jäkla jagandes på kunder och nya jobb på den firman. Så väldigt slitsamt.

Min brorsa jobbar som systemutvecklare på ett av dom största företagen i Sverige. Han är civilingenjör inom maskinteknik samt en kandidat i ekonomi och ramlade inte lite på ett bananskal. Han har ca 55 i lön med 3-4 års erfarenhet.

Av kex

Hej!

1300+frakt för 4370 och 750ti

/e

Av kex

Ni som kör ATV med Plex. Hur funkar det? Vad har ni för server/nas?

Av kex

Konstruktör/specialist på konsultfirma i sthlm
Högskoleingenjör + Kandidat företagsekonomi
6 års erfarenhet
40500 fast lön. + Övertid ca 2-4k per månad
Friskvårdsbidrag 7000
Sjukvårdsförsäkring
Div anra förmåner
30 år.

Jobbade dock tidigare i norge med 20k mer i månaden ca för samma sak.

Av kex

Bjuder 600 för CPU+minne+frakt

Av kex
Skrivet av Luffie:

Du har inte funderat på steam inhouse streaming från gamingrigg till htpc? Ett alternativ som inte kostar något.

Skrivet av Chibariku:

Jag skulle också satsa på detta, funkar bra till allt utom riktigt snabba spel då fördröjningen kan bli kännbar.

Skrivet av pålis:

Köp en PS4a och spela alla konsolexklusiva spel. Sen om du vill spela PC-spel på TV:n i framtiden kan du bara köpa en SteamLink för några hundringar och streama från din gaming-rig. Bästa av båda världar

Skall absolut testa steam.

Tack för input!

Av kex

HTPC eller PS4?

Hej Alla!
Har bestämt mig för att uppdatera min htpc situation. Men vet inte riktigt vad jag vill ha egentligen och hoppas på lite input från er.

Har idag en stationär gaming rig.
Har idag en htcp med extra mkt disk som används som Plex Server och Plex HT.
Båda dessa funkar bra. Jag har dock på senare tid börjat fundera på att det vore trevlig att kunna spela lite vid tvn också, kanske tillsammans med polare och sambo osv.

Mina alternativ är då följande:
Uppdatera nuvarande HTCP med lite nyare komponenter som klarar spel. Steam OS? Budget ca 4k för mkort, cpu, minne och grafik.

Skaffa en PS4 som numera även kan köra Plex HT. Sular då in min nuvarande htcp i garderoben som server.

Vad är klokast? Jag har ett steam konto med rätt mkt spel men inte emot playstation heller.

Förslag, tankar?

Tack.

Av kex

fastigheter. börja med en lägenhet inom tull eller i utvecklingsområden där priserna stiger. renovera och sälj. gör detta ett par gånger och med lite skicklighet och kloka val blir du rik.

Av kex
Skrivet av zfrigg:

hur gick det vad fick bytas ????

Det va mycket riktigt multiremmen som var torr. Audi Östermalm hade bilen i 3 dagar. Dom ser felet som rent kosmetiskt, ingen påverkan på funktion eller säkerhet. Om det börjar låta mer än i 2 min som det är nu kan det vara läge att byta den, men kanske om 10k mil gissade dom på. Jag fick valmöjligheten att byta den, kostar 3200kr. Men på deras rekomendation struntade jag i det nu.

Sen måste jag bara säga hur jävla nöjd jag är med servicen på audi östermalm. Denna gång som alltid hade jag en lånebil. Men när jag skulle hämta min och betala så bjöd dom på det, betalade bara soppan på lånebilen. 2a gången dom gör så, annars tar dom ut en felsökningsavgift osv.. Riktigt kanonställe!

Dock kan jag ju tillägga att efter ett par dagar så började den varna för att ABSen strulade. Så in till audi igen nu i sept :p. Kul med bil!...

Av kex

Importera data från en excell fil till en annan med macro

Hej!
Skulle behöva lite ideer kring detta problem jag vill lösa med VBA. Gör detta för att underlätta på jobbet lite och vet vad jag vill uppnå men behöver lite hjälp på traven att komma dit bara.

Problemet:
Har ett excell dokument med olika data i varje kolumn från A till Y (dok1). Antalet rader kan variera. Detta dokument genererar jag från ett annat program.

Har sen ett annat excell dok (dok2) där jag med en macro knapp vill importera datan med start på A11. Denna kod har jag fått av google och den ger mig datan i A1 från dok1 och lägger i A1 i dok 2. Alltså nästan rätt.

Private Sub ImporteraData_Click() Dim Target_Workbook As Workbook Dim Source_Workbook As Workbook Dim Target_Path As String Target_Path = "C:\test22.html.xls" Set Target_Workbook = Workbooks.Open(Target_Path) Set Source_Workbook = ThisWorkbook Target_Data = Target_Workbook.Sheets(1).Cells(1, 1) Source_Workbook.Sheets(1).Cells(1, 1) = Target_Data Source_data = Source_Workbook.Sheets(1).Cells(3, 1) Target_Workbook.Sheets(1).Cells(2, 1) = Source_data Source_Workbook.Save Target_Workbook.Save Target_Workbook.Close False MsgBox "importerad" End Sub

Detta är gundåroblemet. Problem nr 2 är att dok1 ligger i förhållande till dok2 ..\..\Mapp1\ och jag måste använda relativ sökväg..

Av kex
Skrivet av Lagers:

Jag hade ljud på min A4:a från 2012. Ungefär samma fenomen som du, lät inte riktigt som din men att det lät i början ca 1 minut och sedan tystnade och bara vid en viss temperatur ute.. De bytte spännrullen(tror jag den heter) och multiremmen på bilen och det försvann på min bil.

Skrivet av Donkey:

@kex: Skrämmande likt ljudet på en kass löprulle.

Byte av Löprulle, Spännare och Rem så förvinsnner ljudet såvidare det inte är Generator/AC Remhjuls som kärvar.

Tack för era svar.
Lär ju vara detta. Trodde även mekanikern på telefon på audi östermalm.

/erik

Av kex
Skrivet av Ticc:

Det låter lite som att remmen är dålig.

Skrivet av Brainsplitter:

Som ovanstående sagt så låter det som remmen, pröva smörja med lite beltgrip.
http://www.mekonomen.se/bil/bilvard-och-service/kemikalier/sm...

Dock är detta ingen lösning på sikt, utan för att få bukt med ljudet.
De(n) borde bytas och be om att löp/spänn hjulen byts i samband med det även.

Skrivet av zfrigg:

ja det är inte ett ljud från ac-anläggningen;)
generator frihjulet kan göra så att det låter så,är det det så måste det bytas snarast remmen kan gå av å komma in till kamrem då är det oftast skrot med motorn

Tack för svar.
Har tid 13 aug på audi så får hoppas den håller tills dess då

Trevlig helg på er!