Inlägg

Inlägg som Arnie har skrivit i forumet
Av Arnie

Har också Vista+HTPC och jag håller med om att knastret från hårddisken är ett stort problem. Ibland händer det tillomed att jag vaknar mitt i natten av att hårddisken börjar arbeta intensivt.

Ska testa att hänga upp hårddisken i gummiband och se om det blir bättre.

Btw, vad heter indexieringstjänsten, och stänger man av en tjänst permanent?

För övrigt är jag grymt nöjd med Vista HTPC, tillsammans med myTV och MyMovies-pluginen är det nästintill fulländat!

Av Arnie

Tv tuner funkar inte med Vista

Hej,

Jag får inte mitt tv-kort Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe att fungera tillsammans med Vista media center. Den säger att inget kort hittas. Har installerat kortets drivrutiner för vista. Enheteshanteraren säger att kortet fungerar.

Några förslag på vad som kan vara fel?

Av Arnie

Har undersökt saken nu och grafikort som har stöd för hdtv gäller enbart om man spelar upp med bluray eller en hddvd-spelare. Vilket jag inte tänkt att göra.

Så det blir till att köpa ny processor, moderkort och ddr2 minne. Strax under 2000kr räcker så det är inte så farligt.

Har en annan fråga som är lite offtopic kanske. Har en dvi/hdmi-kabel mellan datorn och teven. Bilden är något "inzoomad" och allmänt suddig! Antar att det har nåt med overscan att göra. När jag kör VGA däremot så är bilden korrekt och skarp. Finns det nåt man kan göra åt detta?

En till sak. Jag vill gärna ha två skärmar till samma dator. Teven och en 19'' tummare. Går det ha dubbla skrivbord med olika upplösning på? Eller måste jag ha extended? Ska köra mediaPortal på teven så den måste vara "primary screen".

Av Arnie

Uppgradering för att kunna spela 1080p

Har precis köpt en full HD tv och det vore det ju skoj om man kunde nyttja den fullt ut.

I dagsläget kan datorn inte ens spela upp 720p utan att det laggar stryk. Så jag tänkte försöka göra nåt åt det.

Systemet jag har idag är följande:
AMD AthlonXP 2600+
1GB ram
Geforce FX5900XT 128mb
Windows Vista

Måste jag köpa ny processor eller kan räcker det med att jag köper ett grafikkort med hårdvaruacceleration för hdtv?

Av Arnie

Har testat joost nu under kvällen (tack för inviten erik). Tycker att det funkar riktigt bra. Programmet är riktigt snyggt och det flyter på bra. Tunnt innehåll än så länge men det lär ju fyllas på.

Några punkter jag har lite funderingar på. Reklam? Märkte ingen. Hur kommer den funka? Kommer det vara reklamavbrott precis som i vanlig tv? Isåfall vore det bra om det fanns ett alternativ att betala en fast kostnad varje månad för att slippa det.

Någon som vet om det finns planer på att visa högupplöst? Kanske inte så viktig om man ska kolla på nyheter och annat men om dom börjar visa tv-serier som lost, 24 m.m eller hela långfilmer så vore det kul med högupplöst.

Av Arnie

Nu kan man invita hur många man vill http://www.idg.se/2.1085/1.106003 , så om någon kan skicka en invite till mig så vore det schysst!

Edit: bra om man skriver med sin address också per.strom.swe(snabel-a)gmail.com

Av Arnie

Installerade vista på min 5024 och det flyter på fint fint =). Litet problem bara, wireless vill inte funka. Det är inget fel på drivrutinerna utan det är själva switchen (knappen på framsidan) som inte vill fungera. Tror det är nån mjukvara som gör att man aktivera den.

Iaf, vet nån lösningen på detta problem?

Edit: Problem löst. http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t449663.htm... se sista inlägget.

Av Arnie

Du kan ju alltid köpa acrobat, eller skaffa det på annat sätt...

Av Arnie

Kan egentligen ingenting men java är väl populärt på webben? jsp, är inte det java? Väldigt många sidor som kör det har jag sett.

Av Arnie

Kollade runt lite på wikipedia och hittade vad RE: står för. Båda hade fel

re "in the matter of"

More literally, "by the thing". From the ablative of res ("thing" or "circumstance"). Often used in e-mail replies. It is a common misconception that the "Re:" in e-mail replies stands for reply, response, or regarding, or is simply the prefix meaning "again". The use of Latin re, in the sense of "about, concerning", is English usage. Whether to leave it in Latin or to translate it may depend on the usage of the target language, but the Internet norm is to leave it in Latin.

Svenska versionen av outlook är alltså felöversatt. Borde stå RE: där också

Av Arnie

Ah, var ju inte så svårt.

Har en riktigt avancerad grej kvar som jag inte ens vet om det är möjligt att göra. Ska fundera ut hur jag vill ha det och försöka lite själv först innan jag ev ber om assistans. Isf skickar jag med exempelfiler.

På återhörande!

Edit: Ok jacko, här ska du få nånting riktigt svårt. Har messat dig en bunt med exempelfiler. Filen som ska öppnas är add_0301.xls. Sen trycker du på "Lägg till" och väljer de övriga filerna. Nu skapas en fin pivottabell med det tillhörande diagrammet "Energibalans".

Det andra diagramet är inte kopplat till pivotttabellen eftersom dess data inte ligger i "Källdata" fliken utan den ligger i blad1 som i sin tur är en summering av alla andra blad (det som du hjälpte mig med förra gången). Vore det möjligt att det diagrammet kunde kopplas till pivottabellen på nåt sätt? T.ex om man filterar i tabellen så att bara 410-0601 och 410-0602 är valda så ska enbart dessa summeras och visas i diagrammet. Läste nåt om att man kunde koppla pivottabellen till extern data så på nåt sätt borde det väl gå?

Grymt tacksam om det gick och fixa. Sen är det lite skitsaker som du kan titta på om du känner fört:

Då filen startas så kommer det upp en fråga om man vill "uppdatera från andra filer" eller nåt sånt. Vore skönt att slippa den.

Då inga filer är valda kan man ändå klicka på "namn" på tabellen och då ser man massa "gamla" filer som inte borde ligga där. Ska vara tommt där.

Dataområdet för pivottabellen ska helst anpassas till hur många filer man valt. Dvs har man valt 10 filer ska dataområdet vara 10xantalet kolumner.

Tack på förhand!

Edit2: Gick inte messa dig så jag lägger filerna här:
http://www.flypicture.com/download/MTEzNDQw

Av Arnie

Funkade utmärkt.

Har ett litet annat dilemma som jag inte är säker på går att lösa. Försökte göra en "ta bort funktion" som raderar alla blad. Problemet är att man får upp en ruta där den frågar om man verkligen vill ta bort bladet. Lite jobbigt om det är 50 blad och den frågar varje gång. Går det få bort denna så att den raderar utan att fråga?

Av Arnie

Behöver din assitans igen jacko

Det är ungefär samma grej som första grejen jag fråga om. Blev lite osmidigt att summera raderna på det sättet då det är inte bara en kolumn utan det är ~20st. Ska göra pivotdiagram av dessa sen och som det är nu så blir det lite krångligt att jobba med datan.

Istället tänkte jag att man kopierar in hela bladet och summererar bladen med varandra som sedan redovisas i ett eget blad. Precis som förut så ska ingenting summeras i varje enskilt blad utan varje kolumn ska summeras med motsvarande kolumn i nästa blad. Bladen som man kopierer in ska även byta namn till en sträng som står i en cell i den filen man kopierar bladet ifrån. Som tidigare så är varje kolumn 50 rader.

Ex.
FIL A:
blad: Beräkning, cell C3 = 10
blad:indata, cell D4 = 410-11

FIL B:
blad: Beräkning, cell C3 = 20
blad:indata, cell D4 = 410-18

FIL SUM
blad: 410-11, cell C3 = 10
blad: 410-18, cell C3 = 20
blad: sum, cell C3 = 30

Har verkligen försökt lösa detta men inte lyckats. Så jag är inte bara lat

En helt annan sak också. Hur gör man om man har en variabel i ett makro som man vill ska vara tillgänglig för alla andra makron?

Tack på förhand!

Av Arnie

Japp, precis så.

Kanske verkar lite korkat med att det blir 0 på det flesta rader, men det blir det inte sen när man summerar flera aggregat med varandra.

Tackar så mkt!

Av Arnie

Nytt problem

Har ett litet nytt problem. Har två kolumner jag ska göra diagram av. http://pastebin.se/8890 . Ser lite knas ut på pastebin, men första kolumnen är tid, den andra är effekt, den tredje är en ny axel med tid.

Problemet är att jag vill att effektkolumnen lägger sig på den nya tidsaxeln. För att göra detta måste jag räkna ut nya värden på effekten som motsvarar den nya tidsaxeln. Det blir inte bra om man gör en generell funktion av den eftersom den inte motsvarar någon funktion, t.ex rät linje, eller nån polynomekvation.

Istället tänkte jag göra en funktion som tar två punkter i taget. Gör en ekvatation av detta, sedan sätter in den nya tiden. De punkter som väljs är dom som ligger på varsin sida om den nya tiden. T.ex vid 175h väljer den (125;55) och (188;54)

Har gjort en funktion som räknar ut effekten för den nya tiden (enpunktsformeln).

Function NyEffekt(h, x1, y1, x2, y2)
Dim k As Integer
k = (y2 - y1) / (x2 - x1)
NyEffekt = k * h + (k * x1 + y1)
End Function

h är tiden på den nya tidsaxeln. Dvs 175, 350 526 osv.

Nu till problemet. Måste på nåt sätt göra en funktion som letar reda på x1, y1, x2 och y2.

Nån form av loop som kollar i första kolumnen efter en tid som ligger mellan de tider som finns på nya tidsaxeln.

Exempel:
175h: x1= 125, y1 = 55, x2 = 188, y2 = 54
350h: x1 = 313, y1 = 52, x2 =375, y2 = 51
526h: x1 = 501, y1= 49, x2=563, y2 = 48

Hoppas ni fattar

Av Arnie

Det är ju helt underbart jacko! Precis så som jag ville ha det.

Tackar så mkt för hjälpen!

Av Arnie

Det är alltid samma kolumn och det är alltid lika många rader, 50 st för att vara exakt. Rad 3 till rad 53 tror jag, inte säker, filen är på jobbet.

Ska köpa mig en bok och lära mig sånt här. Men det vore schysst om du kunde knacka in det sista också. Kommer inte vidare i projeketet annars.

Av Arnie

Tack för att du tar dig tid jacko!

Blev ett litet missförstånd igen tror jag =). Men jag behöver ungefär den funktionen också.

Här är ett exempel.

Fil A Fil B Nyfil
5 7 12
6 3 9
4 5 9
1 10 11

Forumet trycker ihop siffrona så det blir lite kluddigt, men på första raden Fil A =5, Fil B = 7 och Nyfil = 12 (summan).

Btw, vet du nån bra bok om makroprogramering? Kan ju inte hålla på såhär så fort jag vill ha nån liten funktion

Av Arnie

Ursäkta att jag var lite otydlig.

Antalet filer kan vara mellan 5 och 100 så det vore lite osmidigt att ha alla öppna samtidigt. Jag tänkte att man kunde få upp en ruta där man får välja en excelfil. Eller ännu bättre, att man väljer en folder där alla excelfiler ligger.

Sen vill jag att kolumerna summeras med varandra. Inte att summan av den enskilda kolummen summeras utan det summeras horisontellt. Hoppas du förstår vad jag menar

Av Arnie

VB-script, excel

Vet inte om detta ska placeras under "MS operativssystem" eller här. Men jag tror det är mest programmering så jag lägger det här.

Ska göra ett exceldokument som summerar vissa kolummner ifrån andra exceldokument. Det är alltid samma kolummer som ska summeras. Det är inte alltid samma filer som ska användas utan man ska kunna lägga till fler.

Har ganska begränsade programmeringskunskaper så var gärna lite övertydliga

/per