Inlägg

Inlägg som Catcode har skrivit i forumet
Av Catcode
Skrivet av Swedishchef_90:

Tillverkare behöver inte ge support till Windows.
De som sköter Windows är Microsoft och de sköter supporten för windows 10. Vill inte Intel/amd så behöver dem inte, det är ju upptill dem om de vill förlora inkomst mot att sätta in mer folk och skriva drivers

Har svårt att tro att Intel/AMD inte skulle vilja supporta Windows 10 då det ändå är mer som använder det än 11:an och är helt säker på att det är MS som styr och ställer och inte tillverkare.

Skrivet av kelthar:

För vad? De måste inte ge stöd för någon specifik mjukvara med deras hårdvara. Det är upp till köparen att avgöra vad de ska köpa beroende på vad de vill göra.

Då är det nog ingen som köper från dom heller, om nästan alla sitter på 10:an än idag och ingen vill gå över till 11:an då kommer dom nog inte köpa från dom heller.

Av Catcode
Skrivet av kelthar:

Så länge du inte köper en av de nya processorna från Intel, då behövs Windows 11 för att kärnorna skall schemaläggas rätt. (Om det inte kom till w10 också, till slut)

Fast dom måste ju ge support till hela Windows 10 livslängd tänkt på att Windows 10 ltsc har till 2027, känns som det är något som skulle kunna gå till EU domstol.

Av Catcode

Det var väntat, när man hosta upp massa pengar för att köpa upp andra stora företag, så behövs pengarna tjänas in lika snabbt igen.

Sen för den andra delen så tro jag inte har spelat några spel från MS.

Av Catcode
Skrivet av evil penguin:

Tveksam till om detta är värre än vad samma kategori användare hittar på på egen hand.

Man vet aldrig i dagens samhälle, då ofta Pi är till för att labba så kanske man inte använder något högt säkerhet på dessa.

Av Catcode

Då blir det Intel i nästa dator igen, har svårt att tro att själva kärnan skulle ha ändrat så mycket att den inte skulle funka på Windows 10.

Har inget minne av att MS dödade Vista på den tiden och vända sig till alla utvecklare för att blockera.
Har köpt en helt ny dator från AMD synd att öppet köp är slut hade nog valt att lämna tillbaka om jag visste detta innan.

Av Catcode

En tidsfråga innan man ser ett stort hav av Pi botar.

Av Catcode

Så läge man har ett val att kunna välja bort det man inte vill ha i Edge så är det inga problem, tur att MS lyssnar på sina kunder och gör att dom har möjlighet att välja bort det dom inte vill ha.

Av Catcode

Dagens dilemma, alltid bra att ha sina skolarbetsuppgifter på ett USB minne.

Av Catcode

Känns ändå rätt så skönt att sitta kvar på Windows 7 än idag, visst sitter man i en sjunkande båt men bättre det än att ha motorstrul hela tiden.

När tiden är inne så ska jag gå över till Windows 10 LTSC, sen använda olika mods för att få den att funka som på en Windows 7 tro nog att det blir nog den sista Windows OS för mig.

Av Catcode

Kommer ändå använda samma program som jag har använt sin innan, allt blir inte bättre för att MS försöker skapa något.

Av Catcode

Känner att jag inte vill överge Windows 7, får ju inte något bättre. Har köpt en helt ny dator som jag inte ens använt då jag håller på att modda os så att den ska funka som Windows 7 blir så ledsen när MS ska rövknulla än hela tiden.

Det som gör mig mest förbannad är att MS hotar andra utvecklare att blocka Windows 7 fast det finns bevis att programmet funkar ändå, nu har flera spel slutat att funka på Steam och Discord varnar hela tiden.

"Nya slogans MS står för 90% av all IT strul på ditt arbetsplast."
https://www.sweclockers.com/nyhet/38687-it-bolag-teknikstrul-...

Av Catcode

Det är lite som att skaffa barn man vill ju att dom ska leva länge lite som när man skapar virus.
Visst skulle jag blir glad om mina enkla virus kunde leva vidare.

Av Catcode

Var det bara jag som sätt och väntade under hela klippet på att dom skulle visa när dom testar den tex göra rent i en datorlåda, bara där vart jag besviken.

Av Catcode
Skrivet av backspace:

Vilken jävla hitte-på-moms de slängt på.
Fy fan för svenska åf som tycker det är så synd om sig själva.

Visst suger priset, men den är klart dom bästa som går att få tag på. Har köpt olika men tycker nästan alla suger.
Har ej testat denna men ser välbyggt ut samt att komplett använder den till sina server som dom säljer.

Av Catcode

Den länken som du länkar får inte upp så mycket info om den.

Så det ingår både fläktpaket och 2xPDU?

Av Catcode

Ändå framsteg, får hoppas att MS släpper källkoden till Windows 7 med.

Av Catcode
Skrivet av walkir:

Samma här! Döljer även alltid ikonerna på skrivbordet.

Tycker att ett OS ska vara "osynligt" för användarna, där macOS och GNU/Linux gör nära nog allt rätt.

Windows (julgranen) är däremot raka motsatsen, där OS:et i sig ofta är i vägen för mig som användare.

Fast allt efter Windows 7 så gick allt utför, använder själv mycket Linux till mina serverdator och mera. Så läge ingen har lyckas "hacka" DirectX så får man leva med att köra Windows.

Av Catcode

Komplett har fått in dom nu, själv är man sugen på en sån här.

https://www.komplett.se/product/1218697/datorutrustning/dator...

Av Catcode
Skrivet av Yoshman:

Tja, man kan vända på det: lite svårt att se varför en van datoranvändare skulle ha någon användning av att se desktop. Vet precis hur man gör detta på MacOS, har i praktiken aldrig använt det. Har inget på skrivbordet, kan inte ens säga vilken bakgrundsbild mina datorer har, det lär vara den förvalda.

Sen är jag inte längre en speciellt van Windows-användare. Använder främst MacOS, följt av Linux och sen Windows. Hade inte ens någon egen Windows-dator mellan 2004 till 2014, så har egentligen aldrig använt Win7 och Vista.

Kollade med grabben (som enbart använder Windows) och frugan (som alltid kört Windows på jobbet och fram till 2020 även körde det privat), ingen av de två kände till den här funktionen. Inget direkt bevis för något, men inte så Microsoft varit väldigt bra att skylta med denna funktion...

Kan säga att tycker det finns en rad bra anledningar att börja köra Linux. Men har lite svårt att se just införandet av en copilot-knapp som något avgörande, framförallt inte om man kör Windows 11 där det verkar bli helt konfigurerbart.

Jag använder det inte för att se just desktop utan för att alla mina fönster ska förminska och sen vilja ett annat program (fönster), då jag har uppe rätt så mycket saker.

Finns även en icon med för det.

https://i.imgur.com/HFUIWLr.png

Har inga problem med att gå över till Linux dock så funkar inte alla program eller spel som jag använder, så blir tvingad att använda Windows 10 sen.

Av Catcode

Något säger man att denna är nog mycket dyrare än ett RTX 5090 kort.