Inlägg

Inlägg som Ragin Pig har skrivit i forumet
Av Ragin Pig

Har inte rört starfield på ett tag nu men dlss mods funkar absolut med gamepass versionen. Jag använde den här: https://www.nexusmods.com/starfield/mods/196?tab=description tidig mod men jag vet iaf att den funkar. Någon form av sharpening filter gör sig bra med dlss mods, jag använde reshade men finns andra alternativ (nvidia overlay t.ex.)

Av Ragin Pig

Ärtan funkar bra på äldre cuper och är vad jag använt genom åren. På nyare modeller där kärnorna inte nödvändigtvis är placerade i mitten så håller den metoden inte alltid. Jag har inte landat i någon ny favorit än - körde spread metoden sist.. den funkar ju men är lite jobbig.

Av Ragin Pig
Skrivet av EntropyQ3:

En av de stora poängerna med fysisk media är andrahandsmarknaden.
Vilket är den andra stora anledningen till att publicisterna föredrar digital distribution. Den första stora anledningen är att digital distribution erbjuder större vinstmarginal pga lägre distributionskostnader/marginaler för återförsäljare.

Även nypriserna sjunker mycket snabbare för fysisk media så sony nyttjar helt klart sin monopol ställning av spelförsäljningen.

Av Ragin Pig

Njae, Microsoft ville med Xbox one införa always online drm, vilket var riktigt illa. Att behöva vara uppkopplad vid installations tillfället (*hårdvaran) tycker jag inte låter som någon särskilt stor sak tbh.

Sen finns ju versionen med optiskt läsare också - vet inte hur bra det går att spela spel helt utan uppkoppling idag men tror inte man köper digital edition isåfall

Av Ragin Pig

Nej, behöver bara kunna packa upp något gammalt rar arkiv ibland så 7zip räcker

Av Ragin Pig

Har inte hunnit använda min quest mer än ett setup test förra helgen. Nu noterade jag vad som ser ut som något pixel fel i ena skärmen. Upplevs som vitt glare i ena ögat.. vet inte om det är en trasig pixel eller något skräp som ligger mellan linsen och skärmen.

Någon som har retur erfarenheter hos meta och eller någon input till annan åtgärd innan jag startar en ett retur ärende?

Av Ragin Pig

Ska helt klart bli intressant att se benchmarks både för pc och konsol med grafiska jämförelser av det här spelet.

1080p med dlss performance preset är väldigt kraftig uppskalning.. tror inte man kommer vilja spela spelet så.

Av Ragin Pig
Skrivet av stig86:

Ingen som ska påpeka att Valve ska göra det omöjliga?
Enligt dom själva så kan dom inte göra något åt konton som blivit bannade då allt är automatiserat.

Och nu helt plötsligt ska dom låsa upp alla bannade konton?

Vet inte vad som loggas men man vet iaf tidsperioden och antagligen vilken hårdvara som använts samt vilken del av minnet som patchats. Så gissningsvis lyfter man alla bans som kan ha varit påverkade med risk för att någon genuin fuskare slinker med.

Skulle tala för varför man väntar in en en fixad drivrutin från amd.

Av Ragin Pig

Givetvis mycket klantigt av amd att inte vara mer försiktiga. Samtidigt blir man lite nyfiken på vart det är man har installerat sin ”hook” - vilken dll funktion man har patchat. För det är inte helt ovanligt för program att injicera kod på det sättet. Jag tror det är så t.ex. många overlays fungerar.

Av Ragin Pig
Skrivet av hejo:

Vilken misslyckad förbeställning från Meta. Inte sett röken av det idag på releasedagen så plockade upp ett från elgiganten istället. Första intrycket är positivt, bra skärpa och sweetspot på linserna och känns responsivt.

Hur gick du tillväga för att avboka, mailade support? Tror jag vill göra detsamma - fått nytt datum till på måndag men vem vet när det faktiskt dyker upp. Webhallen verkar ju ha massor på lager.

Av Ragin Pig
Skrivet av Robeliboban:

Yes Samma, beräknat leverans Måndag nästa vecka. Blir nog aldrig att beställa från Meta igen.

Mitt estimerade datum har ändrats till den 12, har dock inte fått något datum från ups än. 128gb versionen- bokad den 29

Av Ragin Pig

Beställde 128gb versionen dagen efter eventet, synd bara att jag inte noterade att många svenska återförsäljare tog in den för samma pris.. Går från en quest 1 så hoppas på en ganska så ordentlig uppgradering.

Har det kommit någon mer info om användandet med glasögon? Jag lyckades hittta information om att det ska fungera men inte exakta storlekar osv som speccats för tidigare modeller.

Av Ragin Pig

Sålde av mer förut, nu mer sällan - har ganska ofta sprungit på behov i efterhand där jag kunde behövt delarna och sen är det ganska jobbigt att hålla i annonser. Nu sparar jag det mesta, en del skänks till vänner och familj och ibland säljer jag ändå av prylar.

Av Ragin Pig

Av ren nyfikenhet, vad för sorts ingenjör är du? Datateknik, maskin? Finns ju ganska många olika och jag tänker att det kan spela roll.

Jag läste HI data teknik men hoppade av halvvägs - idag har jag liknande jobb som mina vänner från utbildningen och samma sorts lön. Det var mer problematiskt i början men när jag väl fick in foten på arbetsmarknaden och några års erfarenhet så blev utbildningen allt mindre viktig. Istället kollar man på min arbetskompetens/erfarenhet.

Men jag har vanligt utvecklar jobb (Java web/backend) - finns säkert några mer ingenjöriga roller som inte skulle funka för mig.

Edit: det jag ville lägga fram var alltså att utbildningen betytt mycket mindre för typen av jobb och löner jag kunnat få än vad jag hade trott när jag pluggade - därmed inte sagt att våra situationer är lika och jag verkar i en bransch som inte är särskilt kräsen.

Ju mer akademisk roll desto viktigare blir säkert utbildningen, forskning är väl ett rätt klockrent exempel. När jag skulle välja mellan HI och civil så fick jag höra att en högskoleingenjör jobbar med dagens teknik - Civilingenjörer tar fram morgondagens. Det tror jag stämmer rätt bra.

Av Ragin Pig

Fick samma, tråkigt om dom tjänar mer på reklam än månads subben men känns mer troligt att dom försöker tvinga på mig deras musik strömnings tjänst - hoppas adblockers fortfarande funkar för sånt går jag inte med på.

Av Ragin Pig

Hade hellre varit intresserad av en lite mer nätt modell som inte tar så mycket plats i väskan. Prestandan tycker jag är tillräcklig sett till priset.

Av Ragin Pig
Skrivet av BooliBoo:

Tack för informationen men de tar alltså ut dubbelt så mycket utan kritik, där ser man. Men absolut den avgiften de tänkte lägga in om avgift på installationer och så snabbt känns sådär och korkat.

Kan tillägga, om jag nu inte missat något själv, att taket om 2.5% av intäkterna är ett nytt tillägg sedan dom backade - så det var aldrig något som kritiserades utan avgiften man ville ta ut per installation.

Av Ragin Pig

Hela den här sörjan har bara varit så otroligt klantig att man tappar hakan - det är möjligt att unity kan komma tillbaka nu när man backat men har svårt att se det hända långsiktigt om inte ledningen byts ut.

En ändring av betalningsmodellen som slår retroaktivt och har potential att kosta mer än vad ett spel dragit in - det om något borde ha skrämt spelstudios och jag tror inte man glömmer det så lätt.

Av Ragin Pig

Till stor del min ungdom så var nog i perfekt ålderspann. Kuggade Xbox x frågan, flops är inget jag lägger på minnet.

Av Ragin Pig

Kul överraskning med rabatten