Inlägg

Inlägg som Ragin Pig har skrivit i forumet
Av Ragin Pig

Spelar inte särskilt mycket på telefon eller paddan men Bloons tower defense 5 har hängt med länge. Super Mario run var också rätt kul men den har ett drakoniskt online drm som ofta gör det ospelbarart på resande fot.. förstår inte hur dom tänkte.

Av Ragin Pig
Skrivet av Bankai:

Kan man på något sätt säkerställa att man faktiskt kör dlss på något sätt i spelet? Tycker det ser bra ut men jag har aldrig kört med FSR innan, så har inget att jämföra mot.

Vet inte vilken av moddarna du använder men skulle tro att man iaf kan testa på följande sett, jag använde fsr bridge.

Ta bort dll filen för dlss (som du la till i starfield mappen), starta spelet och ladda en sparning - allt ska typ vara svart nu. Renderas dina frames som vanligt så är något fel.

Av Ragin Pig
Skrivet av F.Ultra:

Hur i he kan det vara en bekväm ursäkt att de har ett kontrakt med alla partners som gör att de inte kan och inte får nämna några som helst detaljer om vad som står i dem. Du förstår inte ett beteende som du inte ens har bevis för att det existerar, det enda som ni på den sidan håller på med är sk anomaly hunting vilket är grunden i alla konspirationsteorier.

Det är ju deras egna NDA, är det inte bekvämt att luta sig på den när man inte vill prata om det?

Skrivet av F.Ultra:

Och nej Bopps fråga var inte whataboutism, whataboutism är när man bemöter kritik genom att flytta fokus till motparten, dvs att flytta kritiken från AMD till nVidia. Förekommer en hel del sådant här i tråden, men att fråga varför Baldurs gate 3 inte har varken FSR2 eller DLSS om det nu är så satans enkelt som alla påstår är en logisk följdfråga då det används som argument mot AMD och deras partners.

OK, fair enough, jag läste om inlägget och din beskrivning är riktig.

Skrivet av F.Ultra:

Nu är väl detta tredje tråden som samma argument används om och om igen, men saken är ju den att det kvittar starkt hur enkelt eller snabbt som man kan lägga in DLSS, för det finns miljarder med andra saker som också är enkla och tar liten tid men de görs inte heller. T.ex ska det verkligen räcka att klicka i en ruta på en webbsite för att få EAC i ett spel att kunna köra på Linux under proton men hittills är det väl exakt 0 spelbolag som har klickat i den där rutan. För att inte nämna hur många buggar, skippat content osv som moddare lägger till hela tiden till spel trotts att det borde vara skitenkelt för spelutvecklarna att göra likadant, ändp görs det inte. Alltså är det ingen argument.

Den enda fakta som vi har är att Azor från AMD har sagt att om en partner vill lägga in DLSS så har de AMD:s fulla stöd att göra det. Men då det inte passar med den bias som folk har så måste det utdelandet förvridas till att antingen mena något annat eller att han storljuger, för sant får det helt enkelt inte bli. Inser ni inte hur fånigt detta är?

Nej, du har rätt det passar inte. Jag har läst artikeln, och den är rätt kass, men det han säger i mina öron är att betheda har AMD's fulla stöd att implementer DLSS (nu).

"Om en utvecklare "ber" om att få implementera dlss så säger dom aldrig nej". Det låter som att det att det gäller förhandling av kontrakt. Och det är just det jag menar. Han hintar, man behöver tolka det själv, det duger inte.

Jag hatar att erkänna det men mängden folk som tycker att den här typen av fulspel är en skit sak eller rent av bra har börjat trigga mig - det är ovanligt men jag behöver ta en paus från tråden.

Av Ragin Pig
Skrivet av F.Ultra:

Nästan som om NDA står för något.

Bekväm ursäkt, men dom kan lik väl dementera förfarandet. Jag förstår faktiskt inte hur man kan försvara beteendet - ingen tjänar på att ett företag kan betala ett annat att göra en produkt sämre.

Skrivet av F.Ultra:

På vilket sätt var det ett svar på hens fråga? Står inte minsta ord där från nVidia om varför Baldurs Gate 3 inte har DLSS.

Jag läste det som en "whataboutism" kommentar, varför klagar ingen på att baldursgate inte släpptes med fsr2 när det hade dlss. - Jag citerade nvidias uttalande när dom fick frågan kring sponsorskap - ingen betalade Larian Studios att exkludera stöd.

edit: förtydligande.

Av Ragin Pig
Skrivet av Maximo:

Nvidia låser ute konkurenters grafikkort från deras tekniker istället.

Ja, det är väl inget konstigt med det?

Av Ragin Pig
Skrivet av bopp:

Jo, men argumentet att det är enkelt att lägga till går åt båda hållen, så varför släpptes t ex inte Baldur's Gate 3 med fler alternativ redan vid lanseringen isf? Det blir bara inte samma rubriker eller väsen då.

edit: läste för snabbt. Nedan svar besvarade inte frågan - låter stå för transparans.

Frågan har ställts till Nvidia, så här svarade dom:

Citat:

NVIDIA does not and will not block, restrict, discourage, or hinder developers from implementing competitor technologies in any way. We provide the support and tools for all game developers to easily integrate DLSS if they choose and even created NVIDIA Streamline to make it easier for game developers to add competitive technologies to their games.

— Keita Iida, vice president of developer relations, NVIDIA

Av Ragin Pig

"uttalandet" från amd för några dagar sedan var ju så pass öppet för tolkning att det imo är så nära ett storföretag kommer till att ljuga för media, ren pr bs. Dom har inte uttalat sig om avtalet mellan dom och Bethesda mer än att en chef nu öppet gått ut med att dom får lägga till stöd om dom vill.

När båda företagen vägrat svara på den här frågan i två månader så är det svar nog - alla borde fatta hur det ligger till. Det är ok att gilla amd - jag gör det också och har ägt många av deras cpuer och gpuer genom åren men det här är ingen liten aktör och förtjänar lika mycket skit som nvidia och intel får när dom beter sig illa mot konsumenter.

Här är artikeln för den som missat: https://www.theverge.com/2023/8/25/22372077/amd-starfield-dls...

Av Ragin Pig

@MaNgEDamN ok, vi kan stanna där - vi tycker olika helt enkelt

Av Ragin Pig
Skrivet av MaNgEDamN:

Tyvärr är det här vi inte kan göra så mycket, jag tycker ju tvärtom, att det svar som The Verge delade med sig av Frank Azor är solklart, sen att sättet den artikeln är skriven på uppenbart vill vrida scenariot efter journalistens åsikt och inte på ett sätt som ger läsaren en egen uppfattning och tolkning förenklar ju inte saken.
Varför är det så svårt för journalisten att skriva ner hur frågan ställdes och/eller ge svaret i sin helhet.
Det vi får är ett citat från Frank Azor som är uppdelat i en text som vill försvåra citatets mening.

Jag håller med om din kritik mot artikeln, men inte hur du på samma gång tycker att svaret är solkart.

Skrivet av MaNgEDamN:

Frågorna har ställts primärt mot AMD, och AMD vill inte lägga ord i mun på utvecklarna, och, min teori, p.g.a. semestrar så är ett snabbt officiellt svar svårt att ge, kom ihåg, allt detta startade efter 27e Juni. Men i slutändan får vi t.o.m. detta citat från Azor, “Bethesda’s decision to use FSR is console leverage”.
Nu vet jag inte vad som står i AMDs och Bethesdas kontrakt, men tror inte att AMD har tillåtelse att prata för Bethesda.
Hade varit extremt kaxigt att säga det om det nu inte var sant.

Det där stämmer ju säkert, men det är ju en annan sak han svarar på. Varför spelet stöder FSR2 - inte om man avtalat bort stöd för dlss. Dom behöver inte svara åt bethesda.

Så här svarade nvidia tidigt när anklagelserna drog igång. Jämför det med hur amd har svarat hittills.

Citat:

NVIDIA does not and will not block, restrict, discourage, or hinder developers from implementing competitor technologies in any way. We provide the support and tools for all game developers to easily integrate DLSS if they choose and even created NVIDIA Streamline to make it easier for game developers to add competitive technologies to their games.

— Keita Iida, vice president of developer relations, NVIDIA

Av Ragin Pig
Skrivet av MaNgEDamN:

Jag skulle säga att du nu ändrar/missar problemet lite smidigt för att bortförklara tidigare anklagelser.
Hela diskussionen från början handlade klart och tydligt om att "AMD aktivt blockerar utvecklare från att implementera DLSS".
Nu med Franks ord så visar det sig att sådant inte är fallet.

Fast det är det jag inte tycker han gör. Jag tycker Sweclockers slog på för stora växlar den här gången. Han säger t.ex. ingenting om klausuler i sina avtal(*). Svaret är slingrande och öppet för tolkning.

edit: För att svara på resten. Att dlss saknas i flera amd sponsrade spel som har fsr2 är märkligt och det är ju därför misstankarna upkom. Det finns några som fokuserat mer över att dlss saknades i ett av årets största spelsläpp. En besvikelse jag förstår, men det är som jag sa inte det stora problemet. Jag har för egen del inte ändrat mig kring detta.

* exempel från nyhets artikeln, inte citatet.

Skrivet av MaNgEDamN:

För att svara på om AMD-sponsorskap skulle förhindra konkurrerande teknik så får man se det som en balansgång.
AMD ger Bethesda pengar för att visa sitt varumärke i samarbete med spelet, att bundla spelet med sin hårdvara, att vara en del av pressmaterial om spelet. Jag menar, ingen går ju miste om att Starfield är AMD sponsrat vid detta laget.
AMD har också, enligt Todd Howard, skickat in sina egna utvecklare i Starfields kodbas för att få FSR2 att fungera.
Så vad vi vet har ytterst lite av Bethesdas utvecklare behövt ägna sin tid åt att få FSR2 att fungera, och istället fått mer resurser/pengar av AMD för att utveckla och göra spelet bättre på ändra sätt.
DET, skulle jag säga, betyder att vi slutkonsumenter i praktiken får en bättre produkt.

Man kan t.o.m. påstå att i de fall som utvecklare inte är sponsrade och själva implementerar FSR och/eller DLSS ägnar mindre tid åt att optimera och göra en bättre spelupplevelse för ALLA konsumenter och istället litar på att dessa uppskalningstekniker löser problemen.

Så istället för att klaga på AMD, varför inte klaga på att nvidia inte sponsrar Starfield, eller på Bethesda för att de inte lägger till DLSS?
Ett lite vågat uttalande är att AMD vid detta laget är det företag man ska skylla på allra minst...

Att detta sedan skulle vara första gången ett spel sponsras och förvärrar prestandan för en annan tillverkare är ju bara komiskt. AMD användare har levt i den verkligheten sedan lääääänge.

Om det var Bethesdas val utan påtryckingar från AMD så kunde man sagt så från dag ett - men det kan dom inte. Man måste läsa mellan raderna här.

Av Ragin Pig
Skrivet av Tempel:

Om konkurrerande teknik är proprietär och den som den konkurrerar med är öppen så finns det klara fördelar för konsumenten i det långa loppet att den proprietära inte stöds.

Det är jätte bra om teknik är plattforms överskridande, men den ska kunna stå på egna ben.

Av Ragin Pig

Otroligt många inlägg som helt verkar missa problemet. Det handlar inte om ifall starfield får dlss stöd eller inte (kommer ju troligen åtminstone som en mod). Vid det här laget skulle jag knappt bli förvånad om amd bad bethesda att implementera det för att få ett slut på spekulationerna.

Problemet är att ett amd sponsorskap verkar kunna innebära att konkurrerande teknik förhindras. Detta har vi iallafall från vad som kommunicerats utåt hittills sluppit. Om ett spel har sponsrats har vi kunnat förvänta oss bättre optimering och stöd för tillverkarspecifika funktioner, men inte negativ påverkan mot andra tillverkare.

Att detta är dåligt för slutkonsumenter hoppas jag alla håller med om? Det öppnar dörren för andra att göra likadant, nästa gång är det nvidia eller intel som blockar något bra hos amd.

Att amd inte kan ge ett rakt svar på den här frågan tycker iaf jag är mycket talande.

Av Ragin Pig

När jag läste att star citizen nått en ny milstolpe så trodde jag att spelet börjat närma sig release, nått beta eller så. Det var dumt av mig.

Av Ragin Pig

Kan tillägga - nej du är inte för gammal. Jag började jobba som programmerare först vid 31. Har haft en duktig kollega som bytte bana från just psykolog till java utvecklare senare än så.. Den kollegan gick en boot camp, tror det var via academic work.. det jag kan säga om boot camps är att dom lär ut mycket under kort tid. Har man en fallenhet för utveckling och lyckas landa ett bra junior gigg efteråt så kan det gå bra.

Jag har inte den bakgrunden men dom kollegor jag haft som kommit direkt från boot camps har varit väldigt gröna och fått lära sig mycket på jobbet.

Av Ragin Pig
Skrivet av Yaca:

Tack så mycket för era svar! Jag har funderat lite på detta och kollat runt efter vad jag kan hitta som kan passa. Jag stannade upp vid detta och vill gärna ha er input gällande vad ni tycker:

https://www.academicwork.se/academy/utbildning/cobol

Alltså en 12-veckors cobol-utbildning som leder till ett ettårs kontrakt där man är låst för arbete vid storbank. Jag är inte insatt i cobol sedan tidigare men vad jag lyckats förstå så är det ett mycket gammalt programmeringsspråk som används främst av banker och myndigheter.

Låter detta som en rimlig väg eller målar jag in mig för mycket i ett hörn där jag inte utvecklar överförbara färdigheter?

Nej rekommenderar dig starkt att välja något annat, cobol är extremt nischat för att underhålla gamla stordatorer hos t.ex. banker och ingen framtidsbransch.

Av Ragin Pig

Tycker uttalandet låter annorlunda utan svensk översättning och i sin hela kontext.

Edit: tog bort några hastigt översatta citat - det blir lika fel om jag gör det. Läs istället gärna artikeln/intervjun, den är inte lång: https://www.theverge.com/2023/8/25/22372077/amd-starfield-dls...

Att kostnaden för Bethesda att lägga till DLSS i praktiken är gratis när fsr redan är gjort och munkaveln som lagts på i flera månader.. och sen den här extremt försiktiga och första kommentaren från en amd topp.. nä köper det inte alls.

Jag ser ingen som helst anledning till att Bethesda inte kan eller borde stödja båda teknikerna - har amd betalat för att konkurrerande teknik inte får användas så är det sjukt dåligt för konsumenter och något dom inblandade företagen rimligtvis borde få skit för.

Av Ragin Pig

Det tog två månader för amd att kunna svara på frågan? Tycker det verkar så konstigt samtidigt som en ensam moddare verkar vara allt som krävs ifall fsr stöd redan existerar. Min mage anar fortfarande ugglor i mossen tbh.

Av Ragin Pig
Av Ragin Pig

Tänker att det kanske finns intresse kring en rapport om skicket. Har mottagit min "refurbished" deck nu och utöver lite damm på framförallt laddaren så har jag inte hittat några andra tecken på användning. Fodralet var plomberat och det luktade kemikalier om konsolen så jag antar att den blivit rengjord.

Av Ragin Pig
Skrivet av M_X_E_Q:

Varför måste denne och andra YouTubers försöka att vara rolig, skoja, teater_skådis till den grad att kvar blir bara nått som mest påminner mej om dålig buskis.

Jag erkänner jag har slutat att titta på dessa patetiska kanaler av just bristen på fokus på det tekniska.

Detta gnället från min sida gäller väldigt många kanaler, det som ter sej så ofantligt märkligt är ju det faktum att syftet med kanalerna
inte är inte HUMOR, utan på något sätt, mer eller mindre redogöra för avancerade tekniska analyser, redogörelser av dator relaterade produkter eller användning av och handhavande av.

Kan det bero på att jag passerat 70 och därför lättare blir en surgubbe, nej jag tror inte det. Jag har jävligt roligt med mina vänner
men samtidigt vara seriösa när det är det läget.

Får väl strax en fingervisning åt vilket håll Swec medlemmarna ser på saken,

Allt gott !

Ltt är en lättsam teknik kanal, det är ok att gilla olika saker