Inlägg

Inlägg som Nilber har skrivit i forumet
Av Nilber
Skrivet av Jacob:

Svaret är enkelt och det är av exakt samma anledning varför flera andra intressanta modeller är utelämnade: Vi har helt enkelt inte testat Macbook Air.

Vi har faktiskt både Macbook Air 11" och 13" inne och kommer göra en kortare artikel om datorerna där vi fokuserar på batteritiden. Det här är just då frågan dykt upp vid ett flertal tillfällen och folk tydligen vill se den jämförelse. Personligen ser jag däremot inte individen framför mig som velar mellan en dator med OS X eller Windows.

Där slog du huvudet på spiken! Jag själv har heller aldrig förstått varför folk jämnför äpplen och päron.

Av Nilber
Skrivet av pepefatha:

Nu åker denna skitburk tillbaka till Sony. Klarar ju bannemig inte av någonting. Tappar kontakten med min externa HDD, ljudet laggar sönder och muspekaren "fryser fast". Streamingtjänster fungerar mycket dåligt.

Tur att det verkar gå smidigt till om man vill göra ett återköp.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har också en i5a och jag kör i balanderat energiläge och silentmode och upplever inga sådana problem. Jag streamar t ex. Netflix och Youtube i HD utan några som helst problem.

Har du verkligen kört in nyaste drivrutiner för BIOS och wifi?

Har du kört alla uppdateringar i windows update?

Har du avinstallerat McAfee? *Viktigt*
Detta skräp till antivirusprogram slukar resurser och folk som har behållit detta har haft problem med toksega datorer.

Har du testat att köra din HDD i alla usb portar?

Av Nilber
Skrivet av issue:

Ni som haft denna ett tag nu, vad säger ni? Vilka problem finns? Vad stör ni er på?
Min jobbdator ger upp nu, så jag behöver en ersättare och denna verkar vara den enda vettiga datorn med 8gb ram, fullhd, haswell.

Har klämt på den 4-5 gånger men vet inte om jag är övertygad, skärmen är seeeg känns det som när man kör touch, pekplattan känns sträv å seg den med.

Byggkvalitén, kommer den hålla i 3 år om man släpar den till å från jobbet varje dag och använder den 8-10 timmar om dagen?

Det där extrabatteriet, kommer det istället för det vanliga eller får man 2 batterier?

Själv har jag haft min Vaio i ca 3 veckor nu och jag är toknöjd Jag har inte upplevt något av de problem som andra har haft oturen att få uppleva.
Mest nöjd är jag över designen, att den är sjukt tunn och batteritiden.
Det jag var lite missnöjd med från början var att skärmen i vissa lägen upplevs som en aning "grynig".
Detta framkommer främst mot ljusa/vita bakgrunder och då man sitter i en mörkare omgivning. Dock så har jag kommit på mig själv nu med att jag inte längre stör mig på detta.
I övrigt så tycker jag att skärmen presterar otroliga färger!

Några personer har klagat på tangentbordet. Själv tycker jag att det är det bästa tangentbordet på en bärbar dator som jag har knappat på.
Skönt bakbelyst tangentbord med rätt känsla i knapparna.
Touchpaden är lite knepig i början men efter lite inställningar så fungerar även den klockrent.

Visst, datorn flexar lite men det är ingenting som jag upplever som störande och byggkvalitén känns bra.

Jag tycker att du ska slå till! Är du missnöjd så kan du alltid skicka tillbaka datorn

Av Nilber
Skrivet av Jeeeerka:

Är väldigt nöjd med min dator hittills! Om en vecka åker jag dock på utlandsstudier och har nu fått veta att för att vara garanterad god internetåtkomst så är det bästa att köra med nätverkskabel där men SVPn har ju ingen port för detta. Vad tror ni, ska man beställa sonys trådlösa rauter och hinner den anlända? Eller ska jag bara plocka med mig en gammal som farsan har liggandes?

Att tänka på är att med Sonys wifi router så får du ju inte riktigt trådbundet nätverk.
Jag köpte en sådan här USB 3.0 ethernet adapter på Dustin och den fungerar klockrent!
http://www.dustinhome.se/product/5010665975/startech-usb-3-0-...

Av Nilber

Snyggt jobbat alla som bidragit till denna tråd! Ingen nämnd ingen glömd

Av Nilber

Klart du ska ha kvar Vaion, vem fan vill ha en mac?

Av Nilber
Skrivet av RedRetro:

Upptäckte precis ett väldigt störande problem nu under kvällen med min Vaio Pro. Det är nämligen så att ramen runt skärmen längst ned (där Sony-loggan sitter) har släppt och nu glappar. Om man försiktigt tar tag i ramen och lyfter lite på den är mellanrummet ett par millimeter. Trycker man på Sony-loggan känner man att ramen längst ned inte sitter fast mot skärmen.

Väldigt tråkigt då jag knappt hunnit använda datorn innan kvalitetsproblemen börjar dyka upp. Givetvis väldigt enkelt fixat genom att applicera små mängder superlim mellan skärm och ram, vilket jag förmodligen kommer göra om någon dag - men när man köper en dator för ~11k förväntar man sig åtminstone att datorn skall hålla ihop i mer än ett par dagars användning.

Jag tror att datorn är byggd på det här sättet och att detta inte är någon defekt. Det är likadant på min dator och jag själv upplever inte detta som något problem. Denna glipa kanske till och med har någon sorts funktion i och med att skärmen flexar som den gör. Om det är helt stumt kanske något annat går sönder eller slits.
Det är ju heller ingenting som syns i första taget och jag tror inte att det kommer att ställa till med problem i och med att det är på en position man i regel aldrig är och fingrar på.

Själv skulle jag aldrig börja kladda med superlim på min nya dator. Det är mycket lätt att det blir vita fläckar av superlim och vem vet vad som egentligen händer med skärmen i kontakt med lim?

Av Nilber
Skrivet av Saftkorg:

Vad jag blev besviken på datorn efter uppstart, den är vacker till utseendet och vikten är fantastisk men den fungerar ju inte. Har suttit här en dag och provat med olika inställningar och drivrutiner. Jag får inte Wifi att fungera lika bra som på varken min 5 år gamla Acer Extensa 5630 eller Sony VAIO Duo 11. Problemet är att datorn är väldigt långsam på min 802.11n router, men på 802.11g ligger alla enheter på samma fart.

Ytterligare är fläkten mycket mer högljudd än SVD11, det blev lite bättre efter BIOS uppdateringen men så fort datorn gör någonting låter fläkten mer än SVD11. Datorn är på Silence med en i5.

Har någon annan problem med NFC? Det enda som händer är att telefonen säger "Bring devices together again".

På energisparläge så hackar en enkel youtube video(i Google Chrome) på min SVP13 med i5 medans på SVD11 med en i3 går det utmärkt. Konstigt nog funkar youtube mycket bättre i IE10 än i Google Chrome. ......jag blir så ledsen med tanke på hur stor prisskillnad det är mellan dem (6k vs 10k).

Jag skulle absolut inte rekommendera denna dator till någon.

Detta låter konstigt, själv upplever jag inga av ovanstående problem med min dator.
Ville bara meddela detta till er som blir avskräckta av dessa kommentarer.

Har du kört klart alla uppdateringar för Windows och Vaio update? Dubbelkolla att du verkligen har de senaste drivrutinerna.
Senaste drivrutinerna hittar du här efter att du skapat en användare/profil: https://www.sony.se/mysony?site=odw_sv_SE

Jag kör Chrome och i silence-läge via wifi, och för mig så funkar Youtube klockrent.

Av Nilber
Skrivet av Eydam:

Är det bara jag som tycker att touchpaden är lite dålig? Kanske har jag några konstiga inställningar? Hittar bara "Mus", finns det något mer man kan vara inne och pilla på?

Jag tycker att den är lite laggig. Den zoomar in / ut när man surfar och kan få en att komma till W8 starten och ja fattar inte varför.. Jag skulle också gärna vilja klicka genom att endast "dutta", det funkar ibland känns det som men 70-80% så måste man verkligen klicka så det hörs.

Gå in den här vägen och testa att leka runt i inställningarna för touchpaden.

Control Panel > System and Security > Vaio Control Center > Input devices > Details > Device settings > Device settings > Settings

Av Nilber
Skrivet av dlm100:

Ojojoj, vad tråkigt att höra att fler än jag har haft samma problem. I mitt fall tog de en hel vecka på sig att höra av sig till mig och meddelade via mail (från England) att de hade en fråga angående min beställning. De skulle återkomma inom kort men det gjorde de inte. Till slut skickade jag ett mail till den svenska supporten för att stämma av, eftersom jag inte fått någon leveransuppdatering. Ingen respons på flera dagar... Jag provade ringa till deras kundtjänst strax efter kl 17 på em. Enligt telefonsvararen hade de öppet till kl 18, men ändå stängt! Suck!

Till slut fick jag tag i dem igår och möttes av en dryg och "klämkäck" säljare med samma besked som du. De hade dragit pengarna från mitt kreditkort, men sedan inte godkänt betalningen av okänd anledning (han hade ingen aaaning om anledningen). Jag var tvungen att göra om beställningen med över tre veckors försening i leveranstid (minst) och ingen kompensation var möjlig. Värdelöst! Frågade också om att få den förlängda garantin, men icke!

Dessutom krävs nu att jag gör en banköverföring (stenålder!) och måste nu alltså ligga ute med pengar plus att det kan ta upp till 7 dagar innan min överföring registrerats - först då börjar de behandla min beställning, vilket innebär att beställningen förmodligen blir minst fyra veckor försenad. Uselt! Jag skulle haft datorn denna vecka egentligen och jag behöver den nu pga studier och arbete, eftersom vår gamla dator gett upp. Det här ställer till det rejält för mig, men ändå kan jag inte få någon slags kompensation från Sony.

Jag håller med om att det är synd att ingen annan tillverkare har en vettig Haswellburk ute nu, för då hade jag omedelbart övergett Sony för all framtid. Vet inte hur jag ska göra nu. Jag är faktiskt helt chockad! Det här är den absolut sämsta och mest oseriösa produktsupport jag någonsin varit med om. Gör mig orolig över support vid ev. framtida reklamation...

Ursäkta för wall of text. Nu har jag iaf också fått klaga av mig lite! Tråkigt att ett så stort företag som Sony verkar bry sig så lite om sina kunder...

Usch vad tråkigt!

Det låter som att Sony här i Sverige snabbt som ögat borde se över sin goodwillstrategi samt skicka sin kundservice på charmkurs.
Det finns få saker som är så farligt för företag som missnöjda kunder, detta för att missnöjda kunder tenderar att sprida deras missnöjdhet vidare till andra potentiella kunder. Och att underskatta negativ "Word-Of-Mouth Marketing" kommer i slutändan att svida hårt för företaget.
Att i en sådan här situation i kompensera kunden på något vis kan vända en kunds missnöjdhet till en väldigt positiv upplevelse, och detta tjänar företagen garanterat på i långa loppet.

Hade jag råkat ut för samma behandling så hade jag aldrig köpt någon produkt från Sony, även om jag så fick vänta på att andra tillverkare skulle komma ikapp i modellprogrammen.

Av Nilber
Skrivet av Zibbi02:

Jag har kollat nu. Jag kan tycka mig ser det du/ni beskriver, men endast när jag är så nära skärmen med ögonen att jag kan lägga hakan på trackpad:en. Därför blir det inget problem för mig. Är det så för er även när ni sitter en bit bort från skärmen(40-60 cm) med ögonen?

Skickades från m.sweclockers.com

Dags att gå på synundersökning Zibbi02?
Skämt åsido, visst syns det inte jätte mycket men det är ändå så pass att jag stör mig lite på det.
Min lekmannaanalys är att det har med pixeldensiteten att göra. (PPI 166)

Av Nilber
Skrivet av BlueFlux:

Den verkar jävligt bra, har dock hört att den har wifi problem? Sen är det ju en hel del pengar. Tack för ditt bra tips!

Själv har jag inte haft något problem med Wifi.
Jag har också hört att en del har haft problem men att detta löst sig då dom uppdaterat drivrutinen för Wifi.

Du kommer också kunna läsa om problem med fläktljud men jag vill påstå att dessa uttalanden är en aningen överdrivna.
Fläkten låter mycket efter att man direkt ur kartong startat datorn och kör alla uppdateringar. (Vaio update, Windows update, indexering mm.)
Efter att jag uppdaterat datorn så har den blivit knäpp tyst.

Visst är det en slant! Men vill man ha en 13,3" skärm i fullHD och med nya Haswell processorn så är utbudet förnärvarande väldigt magert.
Troligtvis så kommer utbudet att breddas under hösten så det kan vara värt att vänta en stund med inköpet.

Av Nilber
Skrivet av Sweede:

Använt datorn en del nu, här är några åsikter hittills.

Snygg!

Den är snabb och rapp, går fort från uppstart till man är inne på metro/skrivbord har dock inte klockat det men bara några sekunder.
Allting går smärtfritt och aldrig trögt.

Visst flexar den om man vill men har svårt att se hur man ska störa sig på det. Tycker det känns som kvalitet och vad ska ni göra med era datorer egentligen? Bryta upp dörrar? Flexet är inga problem om man använder den normalt.

Lite besviken på extra batteri designen, dock hade jag inte kollat upp hur den såg ut innan jag köpte, jag antog bara, rekommenderar andra att göra det om ni funderar på datorn och inte har kollat upp den än.
Dock sitter batteriet bra och batteri tiden är grym så jag tycker ändå det är värt det, även blir arbetsställningen lite bättre så det är ett plus.
För min del spelar den lilla extravikten ingen roll heller, den väger "nästan inget" iaf.

Skärmen är bra och jag rekommenderar verkligen att ha 1920x1080 på 13" även om ni kikar på andra modeller, själv funderare jag på att nöja mig med lägre upplösning innan jag bestämt mig för denna datorn.

Inget att anmärka på tangentbordet, det är bra helt enkelt.

Trackpaden är bra, dock är jag väl inte rätt man att avgöra för jag har väldigt lite erfarenhet av laptops men ändå. Ytan är matt och jag tycker den är nice.

Min är tyst. Visst kan den väsnas under uppdateringar/installationer men under vanlig användning är iaf min tyst.

Jag gillar datorn, jag gillar inte Win8 lika mycket.
Jag aldrig använt 8an innan så jag ska ge det mer tid såklart men jag kan inte se fördelarna med 8ans upplägg jämfört med 7an.
Dock ska väl prestandan vara bättre på 8an vs 7an vad jag förstått.

App utbudet är ju också ruggigt dåligt i store även om det kanske inte är så viktigt för en vanlig laptop men det skrämde definitivt bort mig från att köpa en windowsphone för jag har varit lite sugen på en nokia för dom verkar schyssta.

Kommer kanske tillbaka med mer åsikter när jag använt datorn mer.

Ett tidigare tips i tråden har varit detta lilla eminenta program som gör Windows 8 mer likt Windos 7. (Cred till Zibbi02)
Jag själv använder detta och är väldigt nöjd!

Programmet heter Start8 och du hittar en steg för steg guide här:
http://gizmodo.com/yes-now-wheres-the-tutorial-on-how-to-make...

Av Nilber
Skrivet av Gimbergsson:

Fick min nyss, jävligt snygg är den

Ja visst är den!
Jag tycker inte att det riktigt framgår hur pass snygg den är på de bilder man kollat på. Man måste se den i verkligheten.

Av Nilber
Skrivet av Zibbi02:

Nej, det är ju lite skumt. Jag kan testa ikväll. Har du något tips på ljus/vit brakgrund som ni upplever som grying/pixlig/dammig?

Vilken bakgrund som helst, bara den är ljus/vit. Som exempel kan du kolla ute i kanterna på skärmen när du besöker detta forum.

Av Nilber

Zibbi02, jag såg att du inte upplever skärmen som grynig.
Om du sitter i ett lite mörkare rum och kollar på en bild med ljus/vit bakgrund, upplever du då inte bilden som pixlig/grynig/dammig?

Av Nilber
Skrivet av Cosmo08:

Nu har jag fått igång min Vaio Pro 13. Kom hem och slet givetvis upp kartongerna för att få sätta igång och konfa. Efter bara några minuter så började min sambo titta surt på mig då hon var tvungen att höja ljudet på TV:n då det lätt som jag hade ett mindre reaplan i knät. Tog upp min befintliga bärbar och började givetvis googla, just på högt fläktljud vilket jag inte hade googlat på innan då jag bestämde mig för en SVP13. Jag hade inte sett denna eminenta tråden innan. Så gått och tjurat hela kvällen för att datorn lät så för jävligt. Har en helt ny Lenovo X1 Carbon på kontoret och den är precis knäpptyst. Så min upplevelse av min nya SVP var ju en grym besvikelse. Men nu, några timmar senare, lite Updates och installationer senare så är datorn verkligen tyst. Då har jag ändå kvar fläkten i Performance, inte ställt den till Silence än. Så ni som upplever oroväckade högt fläktljud efter 24 timmar bör verkligen reklamera datorn, då är det något fel på den. Hoppas jag bidrog lite till att debatten om det höga fläktljudet.

Samma sak för mig.
Under uppdaterande under ett par timmars tid så gick fläkten på högsta fart men efter att uppdateringrna var klara vart den riktigt tyst,
Och jag kör också fortfarande i Performance-läge. Kan Sony ha gjort någon uppdatering på de modeller som nyligen lämnat fabrik?

Citat:

Nu till min egentliga fråga. Många pratar om att dom har registrerat sin SVP på My Sony vilket jag med försökte göra. Men det går inte att göra med det modellnumret jag har. Det existerar inte enligt hemsidan, någon som stött på samma problem? Mitt modellnummer enligt undersidan på maskinen är: SVP132A1CM Jag vill kontrollera att jag verkligen har fått alla updates från Sony va gäller BIOS, Wi-Fi och liknande som man skulle få genom den sidan.

Jag har registrerat min dator och jag skulle INTE uppge modellnummer manuellt, detta valde jag i en rulllista.
Det enda nummer jag uppgett är serienumret på datorn och detta kan du hitta i Vaio control center. Bör se ut som t ex. 123456-12345.
Jag hade själv problem att registrera datorn via det förinstallerade programmet Vaio Care och jag registrerade istället via www.sony.se

Av Nilber
Skrivet av zzcool:

skärmen och design var viktigast för mig

är skärmen verkligen dålig hur är svärtan kommer jag bli besviken på denna skärmen?

jag vill ha den bästa skärmen som går att få

Svärtan är enligt mig väldigt svart, skarp och klar. Det är snarare mot ljusare bakgrunder som bilden kan upplevas som en aning grynig.
Jag skulle råda dig att åka till någon affär som har datorn för att kolla, klämma och känna innan ett köp.

Av Nilber
Skrivet av Stenmar:

Mot ljus, till exempel vit bakgrund, så upplever jag moln-liknande fläckar i grått över hela skärmen, trodde först att det var den svarta puts-/skyddsduken som medföljde datorn och låg mellan skärm och tangentbordet när jag packade upp datorn som färgat av sig, men det gick inte att tvätta bort. Så ja, jag har samma fenomen på min maskin. Skärmen är grå-fläckig, inte vit, när den visar vitt.

Bara vi två som har detta? Bra i så fall, då är det fel på våra maskiner och vi bör kunna få dem utbytta. (har också en matt/icke touch modell)

Edit, två bilder:
http://i1275.photobucket.com/albums/y444/Boomshakkalakk/20130...

http://i1275.photobucket.com/albums/y444/Boomshakkalakk/20130...

Exakt samma visa för mig. Din bild visar ganska bra på hur det ser ut mot en vit bakgrund

Av Nilber

Kolla in Sony Vaio Pro 13 om du kan tänka dig att spräcka din budget en aning.
I standardutförande och med studentrabatt så hamnar du kring ca dryga 8k.
http://www.sony.se/product/vn-pro/tab/overview
http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...

Sony brukar även ha någor lockande erbjudande och just den här veckan verkar dom ha halva priset på uppgradering till i7.
Tidigare erbjudanden har varit gratis uppgradering till 256GB SSD och gratis extra batteri så det kan kanske vara värt att vänta med köp till efter 26/8 för att se vad nästa erbjudande är.

Citat:

Det jag är ute efter är:

1920X1080 upplösning Check
13.3 IPS 1920x1080 fullHD Triluminos

Att den är lätt (max 2,0-2.2 kilo) Check
F.n världens lättaste ultrabook med en vikt på ca 1kg

Att den har ett bra tangentbord Check
Ruggigt skönt bakbelyst stort tangentbord

Minst 5h batteritid Check
I standardutförande ska den klara ca 6-7 timmar och med extra batteri ca dryga 10 timmar

Att den klarar av att kompilera program i en godtycklig fart Check
Haswell fjärde generationen Intel Core processor

Den får gärna vara snabb i starten, så att man lätt bara kan plocka upp den i farten. Check
Riktigt snabb i starter och omstarter med den snabba SSD disken.

Själv är jag otroligt nöjd med den här datorn.