Inlägg

Inlägg som Snoe har skrivit i forumet
Av Snoe

Jag har ett liknande problem, dock inte efter en BIOS-uppdateringen. Helt spontant lade datorn ner verksamheten, därefter följde felsökning.

Var finns förklaringarna för felkoderna på D-Bracket? MSI hänvisar till manualen men där står inga?
Jag får fyra ilsket röda lysande dioder. Nedan sas det att det är CPU:n, vill gärna få det bekräftat innan jag skickar iväg någonting på reparation/garanti.

Nu såg jag på http://www.msicomputer.com/support/sup_tshoot.asp#1_4
att: "System Power ON
-The D-LED will hang here if the processor is damaged or not installed properly." bredvid en bild på fyra "mörka" dioder, är det röda dioder de menar? I så fall är det ju bara att skicka iväg den...

Garantin är 3 år för processorn. Ger Komplett (där jag köpte den) några ytterligare garantier (t ex för support eller nåt)? Är det dit jag ska skicka den? Processorn är ca. 1.5 år gammal.

Av Snoe

Hm, nästan samma konfig. som jag tänkt mig.
Några ändringar dock:
Antec Sonata Chassi.
36 istället för 74GB Raptor-disk.
Sapphire Radeon X800 Pro VIVO (Dvs ett XT om jag vill, ska ju inte vara så svårt har jag läst... )
Ta bort skärmen, har en redan, samt lägg till en Seagate 200GB 7200rpm 8MB cache så har ni min tänkta konfiguration. Chassit är redan beställt, resten ska jag beställa snarast.

Och ja, jag måste ha en floppy eftersom jag, som någon nämnde, tänker installera XP på S-ATA-disken.
Dyrt som f-n, men tevligt när ångesten över pengarna lagt sig.

Och så kan vi ju PM:a varandra när vi svär över installationsproblem med S-ATA-diskarna. Ska inte vara någon dans på rosor har jag hört...

Av Snoe

Jag har hört en som sitter på ungefär samma system med ett X800 Pro och kör på ett 300W agg. Jag tror inte att det behövs om du inte har tokmånga hårddiskar.

Av Snoe

Ihopplock brukar bli billigast om man prispressar och köper från två-tre olika butiker (de lägre priserna väger upp fraktkostnaderna, speciellt om man handlar från t ex ACP som har fri frakt på allt som överstiger en tusing i inköpspris.
Jag kommer att köpa saker från ITbutikken (bra på lagring), Komplett samt ACP.

Lycka till!

Av Snoe

Ok, bra att någon vet för jag gjorde det ju inte... Något annat man måste tänka på? AGP-hastighet eller något sånt?

Tänker bara köpa ett skitkort för 500:- så länge, Radeon 9200 128 MB eller nåt...

Av Snoe

DDR SDRAM grafikkort med SDRAM moderkort?

Japp, enkel fråga.
Går det att köra ett grafikkort med DDR SDRAM med ett moderkort som inte har stöd för DDR SDRAM, utan endast för SDRAM? Har nämligen ett gammalt system och häromdagen ville inte grafikkortet vara med och leka längre.
Ska köpa helt nytt system i höst och vill därför inte spendera pengar på att uppgradera nuvarande med nytt MB och minnen osv, vill bara ha ett grafikkort.

Av Snoe

Fraktskadad (?) 22" Viewsonic att rädda?

Körde ett flyttlass innehållandes två 22" ViewSonic P220f-skärmar.

Nu verkar det som att en av dem har fått sig en omgång tror jag då den visar märkliga färgfält i mitten av bildytan (mjuka toningar i olika färger), dessutom är den allmänt suddig och bibehåller inte inställningar för storlek och position på bildytan ordentligt.

Jag pratade lite med en datorbutik (MyCom, Sthlm) som sa att det kan vara så att "kanonen" som skjuter elektroner har hamnat snett, något som _kan_ gå att kalibrera för en billig penning (jämfört med vad skärmen kostar).

Någon som har liknande erfarenheter och kan bidra med lösningar, tips och idéer?

Tack på förhand!

Av Snoe

Ok, jag har optisk på min reciever så det ska nog gå fint. Får prova mig fram, tack för svaren!

Av Snoe

Ok, jag erkänner, jag har inte läst igenom alla 13 sidor, förlåt. Straffa mig om min fråga redan tagits upp.

Hur är kvalitén på moderkortens ("de nyare") inbyggda ljudkort? De har stöd för 5.1 osv, ser bra ut på pappret, men det låter skit eller? Är det värt att lägga 1200 spänn (eller så) för ett kort när man, som i mitt fall, ska kolla på film, lyssna på mp3 samt spela (lite spel dock..)? Om jag kopplar datorn till min reciever (budget-version med Dolby DTS och lite sådant (Pioneer)) och använda mig av dess högtalare för att få ljud till filmerna (som då går på tv:n), duger det inbyggda då?

Kan tillägga att jag inte är någon ljudentusiast, men visst förlänger ett gott ljud livet, så helt åt helskotta får det inte låta.

Som sagt, slakta mig om frågan ställts tidigare, jag chansar.

Av Snoe

Smart drag med att vänta med ljudkort faktiskt. De flesta nya moderkorten har inbyggt 5.1-kanaligt ljudkort, känns överflödigt med ett extra framförallt om man bara har 2.1. Å andra sidan kostar ett funktionsdugligt ljudkort inte många hundralappar, ärligt sagt, vem utnyttjar Audigy SZ (eller SC eller vad det nu heter) till fullo? Inte många är min gissning.

Av Snoe

Ingen DVD-brännare? Och grafikkortet verkar onödigt dyrt. har hört/läst att skillnaden (mot 128 MB Pro) verkligen inte är värd priset. För det priset bör du dessutom kolla på nya Radeon X800 som kommer väldigt snart, det ligger på runt 4000 om jag inte minns fel och ska vara en hel del snabbare.

Av Snoe

Två DVD-enheter?
Kolla noga på minnena, vet att det är massa strul med minneskompatibilitet och AMD64, finns en FAQ här i forumet för det.
Annars är det där ganska mycket vad jag funderar på att köpa i höst, fast med några mindre förändringar (g-kortet till exempel).

(För övrigt min första post, har läst lite tidigare dock). Bra forum, riktigt bra.