Inlägg

Inlägg som Elros har skrivit i forumet
Av Elros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knightmare
Min gör lätt 2,4 ghz

EDIT: Utan prometeian

Vad kör du för multipel/FSB?

Av Elros

Vad ska jag välja för minnen?

Ska precis köpa ett nf7-s Rev 2.0 och vet inte riktigt vlika minnen jag ska välja. Ska överklocka en del tänkte jag och funderar på 2x256 Crucial XMS3500-minnen. Hittade dock i några inlägg att de inte funkar så bra med de andra revisionerna av nf7-s Vet nån hur de funkar med 2.0? En annan fråga: Om jag skulle välja TwinMos-minnen, ska jag välja PC3700 eller PC3200 Winbond?

/Elros

Av Elros

Nån som har lite tips/synpunkter?

Hej!

Har nu kikat runt och väntat på rätt revs etc på allt jag vill ha. Kommer inom kort lägga in följande beställning:

Moderkort: ABIT NF7-S Rev1.2
CPU: Athlon/XP 2500+ Barton
Minne: 2x256 MB Corsair XMS3500
Kabinett: Silver Chieftec Dragon Midi + 2 extra fläktar

Vad tycker ni om den kombinationen? Är det något jag behöver tänka på, förutom BIOS-problemet? Jag hade tänkt att överklocka lite och skulle bli glad om ni kunde tipsa mig om överklockningspotentialen för de komponenter jag tänkt köpa, och ge mig lite tips på bra kylning?

/Elros

Av Elros

Om du kan inaktivera USB i BIOS så testa det. En polare till mig hade liknande problem, och det fixade sig efter det. Sen aktiverade han bara USB igen efter att installationen var klar.

Av Elros

Hmm... Jag funderade mest på 2600+ för att den hade 33mhz istället för 266mhz som 2100+ har

Av Elros

Låter intressant Ska kolla genast. Tack för tipset!

Av Elros

Vilket märke ska man välja?

Tjena!

Jag har bestämt mig att se om gräset är grönare på andra sidan genom att köpa AMD efter att ha haft Celerons/486or/P/PII/PIII i alla tider. Det blir en Athlon/XP 2600+ som processorval och ett nforce2-baserat moderkort. HAr kikat runt på tomshardware/anandtech etc för lite info om just nforce2, men har itne bestämt mig ännu. Nu vill jag fråga er som har nforce2 av olika fabrikat om vad ni tycker om era kort. Är de prisvärda? Vilka funkar inte felfritt? Vilka är era favoriter? Vilka är klockningsvänliga etc... Alla tips är välkomna!

/E

Av Elros

Här är ett tips till:

"Kontrollpanelen - Ljud och multimedia - Ljud - Windows

Ta bort alla ljuden, man har ju inte direkt någon praktisk nytta av dem..."

Tacka ZaInT för tipset Klippte och klistrade in det från en annan post.

Av Elros

antagligen har du en sk "tar-ball", dvs en packad bunt med filer. Packa upp den och sen ska det finnas instruktioner i en textfil. Oftast använderman kommandot "make" eller "makeinstall". Du får rota runt lite

/E

Av Elros

Tjena

Låter inte kul det där. Jag vet personligen inget om det, men jag såg något i en annan post som låter intressant för din del. Tydligen finns det en funktion som heter "Shutdown sound" och fungerar på så vis att det stänger just av ljudet om det händelsevis skulle vara på högsta volym vid avstägning. Detta verkar gälla SoundBlaster-kort dock, och jag vet inte vad du har för kort.

/E

Av Elros

Du får surfa in på netscapes hemsida och ladda ner Linuxvarianten. Exefiler funkar inte i Linux. Det finns dock typ "emulatorer" som gör att du kan få igång windowsbaserade program. Angående drirutiner till grafikkortet: surfa in på nvidias hemsida... där finns drivisar till Linux.

/E

Av Elros

Ni har övertygat mig att testa

Återkommer om ett par dagar med information om mina besökstider i finkan

Av Elros

Även det ett mycket användbart litet program

Av Elros

Tja... Jag skulle gissa på att det har med linan att göra. Inte att din är kass, utan att den stream du vill spela upp kräver mer än vad ditt ADSL kan erbjuda.

Av Elros

Installera ett litet sött progg som heter Customizer XP. Där finns en massa bra funktioner. Bl a kan man stänga av just det meddelande som du frågar om.

Av Elros

De verkar inte så med den här varianten i alla fall. Jag kan installera utan problem, och allt funkar precis som det ska. Frågan är om de på M$ har reggat den här licensen som en Compaq-licens och reagerar när den installeras på en icke-Compaq.

Av Elros

Tjeeena!

Det går att gå in manuellt och ställa in vilka ikoner du vill använda. Högerklicka på skrivbordet och välj "Properties". Sen väljer du fliken "Desktop". Där trycker du på knappen "Customize desktop". Under fliken "General" borde du se vilka ikoner som används för t ex "My Computer" etc. I ditt fall har du inga om jag förstår rätt. Först ska du naturligtvis prova att klicka på knappen "Restore default", men om inte det fungerar så får du göra det manuellt. Standardikonerna finns i x:\windows\system32\shell32.dll där x är namnet på hårddisken du installerat windows på. Alltså... markera t ex "My Computer" och klicka på "Change icon" och bläddra dig fram till shell32.dll och klicka "Ok". Du borde då få upp alla standardikoner Sen är det bara att göra samma sak med de andra ikoner som du saknar.

Hoppas det var till nån hjälp!

/E

Av Elros

Det är ingen Compaq, och det är jag glad över Det är ett vanligt hemmabygge: ABIT BX6R2, Celeron600, 512MB PC133, GF2MX, Div HDD + lite annat.

Av Elros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rambo
testa denna cd-key: 1337-80Y5-N3V34-A5K-F04-CDK3Y5

Heehee

Av Elros

Jo... Tänkte bara att det kanske var nån som hade erfarenhet av det eller nåt.