Inlägg

Inlägg som Elros har skrivit i forumet
Av Elros

man kan inte ladda ner texter med mcrodvd bara spela upp dem tillsammans med väl vald film... Översättningarna får du leta reda på nån annan stans och ladda ner.

Av Elros

Fråga rörande OEM-licens av XP

Tjena!

Har en liten fråga som dykt upp nyligen p g a datorköp.

Tjejen fick hem en Compaq-dator som personalköp. På den datorn är det installerat W2k, och kommer nog att vara så i framtiden också. Till datorn fick hon en W2K rescueskiva och även en XP rescueskiva. Jag har en dator som jag kör gamla hederliga 98SE på (celeron600/512MB). Min tanke var nu att jag kanske kunde använda mig av Compaqs rescueskiva för att installera XP på min dator. Det fungerar tekniskt sett, för jag har redan provat men har inte aktiverat den. Det verkar som om det är en OEM-skiva med Compaq-tryck på, för hon fick med en helt vanlig OEM-manual.
Min egentliga fråga lyder enligt följande:

Är det ok att installera denna XP-skiva? Den är ju inte "olaglig" på något sätt, utan ärligt införskaffad genom Compaq. Äkthetsbevis etc finns. Visst... det står på skivan "Only for use with Compaq computers" och "Support for this CD provided by Compaq", men det verkar ju vara en helt vanlig OEM-licens.

Vad tror ni?

/E

Av Elros

Det finns många bra program och guider på sidan www.doom9.org och även på sidan som nämns ovan: www.vcdhelp.com

/ELRoS

Av Elros

Om inget av det ovanstående funkar kan du testa att slita ut batteriet som ger ström så att BIOS sparas. Då "nollställer" man ju verkligen BIOS. Annars verkar det mest logiskt att något kort eller nån annan detalj inte sitter riktigt som den ska.

/ELRoS

Av Elros

Sök på www.driverguide.com och se om du hittar några drivare som funkar bättre.

/ELRoS

Av Elros

Kul att kunna hjälpa till

/ELRoS

Av Elros

Om du har en firewall av nåt slag, kolla hur den är inställd.

/ELRoS

Av Elros

Tjena Bengha!

Kolla in den här sidan: www.doom9.org

Doom9 har en massa tips, tricks, tools och guider för det mesta inom videokomprimeringsscenen.

/ELRoS

Av Elros

Jag antar att du kör bredband och inte modem (som lilla jag gör för övrigt). Då gör du såhär: Högerklicka på "Mina nätverksplatser" och välj "Egenskaper". Sen dubbelklickar du på "Lokalt nätverk" eller vad det heter på svenska Ditt nätverkskort iaf. Sen väljer du fliken "Avancerat" och kikar så att inte firewallen är igång. Om du har modem så kollar du "Avancerat"-fliken i modemets egenskaper.

Hoppas det var till nån hjälp.

/ELRoS

Av Elros

Tjena Joel!

Det låter inte så kul det där. Ett tips är att kolla om du kanske aktiverade den inbyggda firewallen i XP för din internetanslutning. Den har en viss förmåga att, som du säger, fucka upp en del saker

/ELRoS

Av Elros

Tjena...

Ett bra program för att partitionera hårddisken är Partition Magic. Vet ej om de har nån shareware version, men kolla på deras sida: www.powerquest.com

Annars är nog mitt tips att göra som nån sa på det andra forumet: Sätt tillbaka hddn i den andra datorn och ladda över via nätverk.

/ELRoS

Av Elros

Hmm... Installera om... Något som jag gör på regelbunden basis (minst var tredje månad). Kanske aktivera nu och göra en Ghost på grundinstallationen? Annars låter det vettigt det du säger, snausman. Skivan kom till en Compaq som finns i familjen, och planen är att endast köra W2K på den, så det blir inga probs med fler licenser. En annan sak jag såg när jag skärskådade skivan var det här:
"Only for use with Compaq Restore CD" & "Support for this CD provided by Compaq"

/ELRoS

Av Elros

Grejen är att jag kör från den datorn just nu. Installerade helt utan problem, och jag behövde inte ens validera att jag hade en Compaq. Allt funkar utmärkt ändå. Vad jag undrar är om jag kan aktivera skiten riskfritt

/ELRoS

Av Elros

XP-fråga

Tjena folket!

Har fått tag på en XP-Licens tillhörande en ny Compaq. Jag har installerat den på en annan dator utan problem, men är det riskfritt att aktivera den hos MS? Licensen är 100% ärlig, men är som sagt till för Compaq. På skivan står det följande:
"Only for Distribution with a Compaq PC"
Tacksam för vilket svar som helst

/ELRoS

Av Elros

En fråga

Tjena folket!

Tänkte uppgradera min dator lite. Sitter just nu med ett väl använt system (ABit bx6r2, celeron2 600@900, 512 SDR). Moderkortet är ett av de bästa som släppts av ABit, och jag vill ju inte "nergradera" kvalitetsmässigt. Min fråga lyder enligt följande: Vilket/vilka moderkort ska jag kika på tycker ni? Överklockningsvänligt är ett måste Finns det något kort som motsvarar BX6R2? Ska man välja AMD eller Intel, DDR eller RAMBUS? Jag var ganska aktiv på Sweclockers för 2 år sen drygt, men har legat av mig ganska mycket, och vänder mig därför till den källa jag vet är bäst: Sweclockers.com!

Jag är inte så intresserad av RAID, men typ usb2/firewire etc vore kul Kan ni ge mig lite tips så blir jag mycket glad!

/ELRoS