Inlägg

Inlägg som Elros har skrivit i forumet
Av Elros

Jag har NF7-S och det finns hål runt både CPU och NB. Tydligen måste man dock fila lite på CPU-blocket om man bestämmer sig för Aseteks Waterchillpaket.

/E

Av Elros

Hmm... Elektronisk kylning... Kan han mena Peltier kanske? Peltierelement ser ut som en platta och används mellan "vanlig" kylning och processorn. Gör lite sökningar på ordet "peltier" så kommer du nog hitta ganska mycket info.

/Elros

Av Elros

nForce2 låser upp processorn, ja.
Kör på 2500+!
Den har mer cache och coren är större vilket gör att den är lite lättare att kyla. JAg har NF7-S Rev2 + 2500@11x205 som jag kyler med en likadan fläns som du har (Alpha PAL 8045T), och det funkar skitbra.

/E

Av Elros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av smurfen87
Jag ska snart ha en ny sambeställning, eftersom jag ska köpa nya block. Har på något sätt tappat bort mitt, har flyttat och sådör *mobba mig inte*.

Hehe, föräldrarna får pejja lite

/DAVID

Trez intressant Jag håller ögonen öppna!

Av Elros

Re: Re: Bli av med bakgrundsknaster

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Ristl
Låter som det skulle kunna vara nät-brum, alltså 50Hz från någon sladd. Har du sladdarna till PCTV kortet liggandes i en härva med massa nätsladdar?

Nix. Ljudsladden ligger väl separerad från nätkablarna, plus att allt ligger på precis samma sätt som det gjorde med min gamla dator där allt fungerade felfritt.

/E

Av Elros

Bli av med bakgrundsknaster

Tjena!

Jag har nu sen jag köpte mitt NF7-S letat efter en lösning på ett ganska irriterande problem. Jag har ett Pinnacle PCTV Pro-kort som jag använder för att göra captures med. När jag ser på TV eller gör captures så får jag in ett attans irriterande ljud i form av ett lågfrekvent konstant surr, precis som om nån fläkt ligger och stör. Det fungerade perfekt utan ljudproblem i min gamla dator, så det är inget fel på TV-kortet. Saken är den att jag har testat att ta ur alla fläktar (även processorfläkten under en mkt kort stund) för att testa om det var nån av dem, men inte då. Är det nån annan som har råkat ut för samma problem, och i så fall fick ni löst det?

/E

Av Elros

Man kan flasha från HDD. Jag har gjort det varje gång jag flashat mitt NF7-S Rev2 (1.0->1.1, 1.1->1.2, 1.2->1.4) och det har funkat utmärkt. Bara, som du också säger, alla filerna ligger i samma mapp. Jag brukar skapa en som heter c:\bios och lägga rubbet där. Sen bootar jag datorn med en w98 startdiskett, men F5:ar och hoppar därmed över startfilerna. Sen är det bara att tuta och köra!

/E

Av Elros

Att ha minnet synkat betyder att du kör det i samma FSB som processorn. I ditt fall så betyder det att du ska ha CPU FSB/DRAM ratio i BIOS satt till 1/1, 2/2, 3/3, 4/4, 5/5 eller 6/6. Möjligheten finns alltså att köra minnena i en annan hastighet än CPUn genom att köra dem assynkront, dvs med en ratio mindre än 1 (5/6 t ex).

Exempel:
Du kör CPUn i 200 MHz och ställer ration till 6/6 vilket gör att minnena också går i 200 MHz.
Ställer du ration till t ex 3/6 så kör du alltså minnena i i halva hastigheten, dvs 100 MHz.
Om du har PC2700-minnen så kanske du vill kolla i vilken FSB de klarar av att köras och sedan, antingen nöja dig med de inställningarna, eller hitta en ratio som gör att du kan köra processorn så fort som möjligt men kanske göra lite avkall på minneshastigheten.
Hoppas att det klarnade lite

/E

Av Elros

Jag har en Barton 2500+ som jag nu kör i 11x205Mhz med mycket tyst kylning (Alpha PAL 8045T + Papst 8412NGL 12db) och har en idle temp på 34 grader och en max temp på 52 grader. Jag har lyckats att köra Sisoft benchmarks i 11x227MHz, men sen har datorn bootat om pga för hög värme. Hade jag haft mer kylning på t ex NB och SB plus nån slags vattenkylning så tror jag nog att jag hade kunnat köra stabilt på en FSB runt 225-230. Min Barton har funkat skitbra, och jag skulle rekommendera dig till att införskaffa en En 2500+ kostar ju ca 1000 spänn idag.
Lycka till med vilket köp du än bestämmer dig för!

/E

P.S.
Glömde säga att jag har ett ABit NF7-S Rev2 som moderkort. Mest kostnadseffektivt är om du sen köper 2x256MB TwinMos Winbond DDR400. Hela affären går på ca 3200kr och du får ett skitbra system som är mycket klockningsvänligt.
D.S

Av Elros

Moderkort: Abit NF7-S rev2.0
FSB: 205 Mhz
Minnen: Corsair XMS 3500 / 433Mhz
Timings: 2-2-2-4
vmem (memory voltage): 2.8v
vdd (chipset voltage): 1.75v
Stabilt 24/7: Ja, 25½h i Prime95
Voltmodd: Nej
Övriga moddar: SB- + Mosfetkylning & 40mm fläkt till NB på väg
Kylning: PAL 8045T + Papst 8412NGL + AS3 | NB32J + AS3 istf NB Original
Kommentar: 3 chassifläktar på halvfart. Jäkligt tyst och behaglig

/E

Av Elros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sargan
ok tack så mycket

undrar en sak bara, Elros: tror att du skrev fel: 2x256MHz Corsair? tror nog att du menar 2x256Mb...

Jopp! E ju lite bakis

Av Elros

Funkar perfekt för mig med. ABit NF7-S Rev 2.0, 2500+ @ 11x200Mhz, 2x256MHz Corsair XMS3500 @ 4-2-2-2.0 i Dual

/E

Av Elros

Tydligen så måste man fila lite på CPU-blocket. Nån kondensator sitter tydligen i vägen.

/E

Av Elros

Ladda ner Media Player Classic: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303

Starta filmen du vill synka i spelaren. Klicka sen på "View/Options" Välj Audio-filken och aktivera "Audio Time Shift" Sen anger du bara antal millisekunder du vill skjuta ljudet (negativt tal om du vill att ljudet ska komma innan default, och positivt om du vill att ljudet ska komma efter default). Detta är ju ingen permanent lösning, men funkar smidigt. Vill du göra det permanent kan du använda dig av VirtualDub: www.virtualdub.org
Där finns även "how-tos" som förklarar på ett bra sätt hur man ska bete sig.

/E

Av Elros

Kan ju vara ogg-ljud också. Kolla in www.doom9.org Under deras download-sida finns ett program som heter ffdshow. Installera det så behöver du inte installera nån annan codec för divx/xvid igen. Där finns även en massa olika ljudcodecs om inte nåt av våra förslag här funkar.

/E

Av Elros

Så låter det om processorn blir för varm. Kolla så att kylflänsen har bra kontakt med kärnan. Kolla även temperaturerna i BIOS (boota om datorn, gå in i BIOS och kolla temp i så snabb följd som möjligt). Det kan också vara att du kanske inte har tillräckligt med chassikylning.

/E

Av Elros

Hmm... Låter knepigt. Vad alla "pip-kodena" betyder står i manualen. Börja med att cleara CMOS med jumpern vid batteriet. Har du kopplat in nån chassifläkt eller liknande till moderkortet? I så fall, plugga ur den igen och testa. Orsaken till det är att det verkar som om just NF7-korten inte är så bra på att leverera ström till de uttagen vilket gör att resten av kortet blir lidande. Funkar inte det, ta ur alla PCI-kort du inte behöver och testa igen. Om problemet fortfarande kvarstår kan du testa att byta ut minnet och processorn (låna av nån du känner om du inte har). Använd uteslutningsmetoden Hoppas det inte är för allvarligt, och lycka till med felsökningen!

/E

Av Elros

Barton har mer level 2 cacheminne, vilket gör den lite snabbare. Temperaturskillnaden kommer av att kärnan är lite större på en Barton och har på så vis större kontaktyta mot kylflänsen. Om jag var du, skulle jag valt Barton.

/E

P.S.
Välkommen till Sweclockers!
D.S

Av Elros

NF7-S Fullt med godis till ett riktigt bra pris (och har nforce2-chipset).

/E

Av Elros

Tycker att Ykalons förslag låter mycket bra. NF7-S är ett kanonmoderkort och tillsammans med ett PCI/IDE-kort med ATA-RAID blir det mycket svårslaget. Barton funkar utmärkt och PAL passar perfekt på NF7-S version 1.2 och 2.0. Har själv NF7-S+PAL+Barton. Tyst och snabb

/E