Inlägg

Inlägg som tifius har skrivit i forumet
Av tifius
Skrivet av Meto:

Jag föreslår att kopiera hela dvdn
"cat /dev/sr0 > dvd.iso" typ

Eller

dd if=/dev/sr0 of=~/dvd-rips/filmnamn.iso

.

Så slipper du konverteringen och får en exakt kopia av dvdn.

Av tifius
Skrivet av Nikkop:

Jag har hittat vart jag stänger av notifications, men saken är att jag vill ha notifications, men just denna om att mitt batteri laddas är oehört störande. Tack

Ligger under inställningarna för power manager under settings --> settings manager --> power manager --> general --> show notifications to notify about the battery state

Av tifius

Du vill ha flest cores, minst strömförbrukning och mest minne för pengarna.
Phenom x6 (95w), 16gb ram. 3335kr. Hur du vill göra med diskar/raid får du fundera själv.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/1206325/spelserver

Av tifius

linksys wrt54gl med tomato firmware, se till att du får rätt version, wrt54gs har till exempel inte tillräckligt med flash för att byta firmware.

http://www.polarcloud.com/tomato

Av tifius

http://mullet.se/ säljer servrar till ett vettit pris.

Av tifius
Av tifius

Varför ska du prompt tatuera någonting om du inte vet vad?

Av tifius
Skrivet av saddam:

Vet inte.

Men jag vet att det finns något som heter Beowulf till Linux, som gör ett nätverk till en beräkningsfarm. Det kanske kan vara en början?

nej. Beowulf är något annat.

Här står det hur du gör med luxrender över nätverket. Googla nästa gång, andra träffen på "luxrender distributed". http://www.luxrender.net/wiki/Network_rendering

Av tifius
Skrivet av Rawet:

så du ska han RAID10 lösning brevid din 20k dator? nejtack..

Lol raid är inte backup. Sjukt att det här måste repeteras...

Av tifius

Tråden är tyvärr tl;dr för tillfället men min tolkning av nukeläget Israel/Iran är såhär:
*Regimen i Iran vill ha kärnvapen av ett antal faktorer, däribland inrikes-cred (glory of the nation) och som skydd från en regimbytesinvasion a la Irak. NATO kan inte "göra en Irak" på Iran om de har kärnvapen. Man vill även återhämta sig från det strategiska underläge man befinner sig i i och med att Israel har kärnvapen. Därför kommer de fortsätta bygga kärnvapen i den utsträckning de kan.
*Israel har kärnvapen och vill behålla den maktställning det ger att vara den enda staten i mellanöstern med kärnvapen. De vill alltså inte ha den maktbalans, och därmed existentiellt hot, som ett Iran med kärnvapen skulle innebära. Därför kommer det att fortsätta sabotera Irans kärnvapenprogram genom lönnmord, virus och eventuella flyganfall.

Man måste dock komma ihåg att kärnvapen med största sannolikhet inte kommer att användas, de är endast ett politiskt/retoriskt/strategiskt verktyg, inte ett militärt sådant. Iran vinner inget på att utplåna Tel Aviv och Israel vinner inget på att utplåna Tehran, därför kommer det _antagligen inte hända.

Fullskaligt krig a la Irak är också osannolikt, inget vinner något på det. Nu kan man hävda att ingen vann något på Irak/Afghanistan heller, då kontrar jag med att man som videon i inlägg 2 i den här tråden påpekade att man var tvungen att göra någonting men man visste inte riktigt vad. Det är politik, blir man attackerad måste man försvara sig, även om man inte vet vart anfallet kom ifrån. Vem vare som fucking kasta ni vet, man vet inte men börjar mucka med de som råkade vara i närheten av den som kastade...

Av tifius

Jag har ett par Beyerdynamic DT-990 PRO, studiolurar som jag tycker låter bättre än de AKG-lurar jag provat. Men det är en smaksak. Ta en kik på Thomann innan du beställer, det är riktigt billigt där! http://www.thomann.de/se/hoerlurar_och_foerstaerkare.html

Av tifius
Skrivet av Rappe Rodent:

Men neje. :C Räcker det inte med att man fick sms från comviq "om du vill betala kollektivtrafik med din mobil efter 1/12, skicka ett sms med ditt personnr. till *nummer*" Nej ni, tänker inte ge er mitt personnummer, jag har kontant av en anledning, kalla mig paranoid men jag är trött på att allt ska övervakas och hållas koll på.

vad hindrar dig från att ge någon annans?

Av tifius

Hur funkar det med DRM osv på det här? Kommer de tillhandahålla molnlagring för mina låtar om de är piratade? Hur ska de kontrollera?

Av tifius

Hur fungerar Corsair Novan för dig? Jag har två som visar exakt samma problem, extremt seg responstid vid belastning från flera program samtidigt! Upplever du något liknande? Skulle du kunna prova crystalmark på den? Jag får extremt låga write speeds (Under 1) på små block...

Av tifius

Nice, tempförbättring?

Av tifius
Skrivet av Andreas D:

Skydd har vi, men det känns inte så smart att beskriva exakt hur vi lagt upp säkerheten på sajten publikt i forumet.

Security through obscurity är väl inte så klokt?

Av tifius
Skrivet av Devildoll:

jo just sånna personer som blir galna och har ihjäl sina föräldrar , eller skjuter upp en skola , men bara för att det finns en handfull sådanna kan man inte förbjuda alla barn i världen från att spela sköna spel.

det är bra att det bara är åldersrekommendationer , och inte åldersgränser.

Läs vad jag skrev en gång till. "Det är inte slutsatserna jag kritiserar, jag tror inte på nåt förbud av våldsamma spel/whatever"

Skrivet av Atlas Tasume:

Jo fast om man säger så här: Viss mat triggar alergiska reaktioner på vissa människor. Vi måste stoppa all försäljning av ägg/laktosprodukter/etc även fast du och majoriteten inte är överkännsliga.

Läs vad jag skrev en gång till. "Det är inte slutsatserna jag kritiserar, jag tror inte på nåt förbud av våldsamma spel/whatever"

Skrivet av danboffe:

uppenbarligen så verkar merparten klara av att hantera dessa våldsamma spel,filmer och musik.

så om en kille som lyssnar på marilyn manson i finland mejjar ner hela sin skola så kanske det nödvändigtvis måste vara marilyn mansons fel.

jag tror det är detta som den sortens retorik försöker belysa, att en normal välanpassad människa klarar av detta.

Synd att inte alla människor är normala och välanpassade då. Såklart är det inte Marilyn Mansons fel, ansvaret att handla rätt ligger på varje individ. Däremot kanske Marilyn Manson var en bidragande faktor till att han handlade som han gjorde. Jag tycker fortfarande inte att vi ska förbjuda någonting men vi måste kunna se att det kan påverka. Debatten blir löjlig annars med gamers på sitt hörn som "minsann inte har mejjat ner någon" och anser att inget vi tar in påverkar oss, varken stridsutbildning eller datorspel, och oroliga föräldrar på sitt hörn som ser en gubbe i tv som ropar om hur otroligt farligt det är. Vi måste se att "andra sidan" har en poäng för att kunna få en vettig debatt.

Av tifius
Skrivet av Devildoll:

själv lirade jag duke nukem 3D när det kom , då var man väl 7-8. jag har inte utfört några skolskjutningar än

Den här synen på hur människor påverkas är under alla kritik och något jag ser hos för många medlemmar på swec. Det är ju som att säga att tobak är ofarligt för att farfar rökt hela sitt liv och han är minsann 90 bast. Ni måste ju inse att hos vissa människor triggar våldsamma spel/filmer/böcker/whatever mer våldsamt betéende och bara för att ni haft en viss upplevelse betyder det inte att det är något man kan grunda någon uppfattning på. Skulle ni själva argumentera utifrån en statistisk undersökning med en deltagande?

Det är inte slutsatserna jag kritiserar, jag tror inte på nåt förbud av våldsamma spel/whatever men det är en argumentation som inte håller.

Av tifius

Välkommen! Jag har en fråga angående spänningskontrollerna i BIOS på mitt Gigabyte GA-880GM-UD2H. Vilka spänningar är det som sätts när jag sätter alla spänningar på auto? Jag håller på att överklocka lite och jag får bättre resultat med allt på auto jämfört med "standardinställningarna" utan auto. Jag skulle vilja veta hur ni ställer dem på auto för att kunna ställa dem manuellt därifrån och sen öka succesivt

Av tifius
Skrivet av Haglund:

Jo, det var den enda teorin jag funderade på. Antar att det är samma med när man dör "fast att man har tagit skydd", man ser animationen själv men servern ser nåt annat. Jag har iaf aldrig varit med om ett spel som man inte kan ta skydd bakom saker utan att dö, om vi räknar bort Counter-Strike haxxandet.

Beror ju på pingen till servern. Spelet jämnar ut rörelser och försöker kompensera för fördröjningen, därför får vi såna här skumma effekter. Alternativet är ju hederligt gammalt fryslagg a la CS 1.6.