Inlägg

Inlägg som tifius har skrivit i forumet
Av tifius
Skrivet av Zadde:

Det jag stör mig mest på är idioter som använder RPG på banor utan fordon(Metro t.ex.) Tycker att dom borde stängas av på sådana banor samt på servrar som inte har fordon alls.

Varför det? RPGs och andra pansarskott används ju flitigt irl för att bekämpa infanterimål.

Det jag tycker brister är såklart att det inte är så stabilt nätverksmässigt och att Origin inte fungerar så bra för att spela tillsammans. Sen är mortarn lite OP, spelar man rush på HC och försvararna har mortars som matar på m-com stationerna är det omöjligt att planta. Frustrerande...

Av tifius

Du mountar sambakatalogen genom fstab. Följ till exempel den här guiden http://www.sirnet.co.uk/archives/114
Xubuntus file manager Thunar har dåligt stöd för sambakataloger.

Av tifius
Skrivet av mfm:

Nej, de drar en massa ström. Satsa på t.ex. en low power i5-2400S, bara 65W i TDP (AMD X6 125W och sämre prestanda).

Nya Phenom 1055T x6 drar bara 95W.
http://www.inet.se/artikel/5308691/amd-phenom-ii-x6-1055t-2-8...

Av tifius

Damn! Vackert! Vad gör du med burken? Säljer du eller kör du den privat?

Av tifius

Äckligt att vi som aktiverade i tisdags genom koreansk proxy inte har problem men ni som snällt väntat till release stöter på patrull. Snyggt jobbat EA

Av tifius
Skrivet av Nico.v:

ska testa VLC men aldrig hört från NÅGON inte ens en okunnig att det skulle fungera bättre med VLC än MPCHC?!

Inte ens en okunnig? Bra attityd där om du vill ha hjälp.

Av tifius
Skrivet av onYYx:

vlc stöder la inte HD?

Vad hände med swec egentligen? Jo, VLC stödjer HD.

Av tifius
Skrivet av iXam:

Vad var det som ledde fram till att kvinnor fick rösträtt? För det måste ju ha varit männen som höll det tillbaka till störst del och vad var det då männen ville åstadkomma med att släppa in kvinnor i maskineriet? Vad kunde man uppnå med det och vad var det som fungerade dåligt med den rådande ordningen annat än missnöjje bland en stor grupp?

Det fanns helt enkelt ingen stark rörelse för att ge kvinnor rösträtt, inte ens de svenska kvinnorna själva var speciellt engagerade i sin egen rösträtt. Jämför man med andra liknande länder var svenska kvinnor speciellt oengagerade i sin egen rösträtt. Citera så kan jag leta på källor, jag läser statskunskap nu,

Av tifius
Skrivet av Nico.v:

Tja jag har börjat kolla film nu med en HDMI sladd istället för vga för då slipper jag dra min förstärkar sladd alltid till datorn och sen tillbaka men grejen är den att jag upplever mer lagg i filmerna som att FPSen sänks rejält sen kommer den tillbaka dit den ska vara och då rör sig folket på bilden snabbt och
kommer dit det egentligen ska vara.

som att en snubbe skakar hand, så går det i slowmo sen blir det Speed-up och de skakar snabbt som attan.

och som sagt, gäller bara Blu-Ray filmer, filmen laggar med HDMI och inte med VGA.

jag har testat OLIKA hdmi sladdar, 6m, 2m, 4m, och xbox360 medföljande. Kompis någon dyrare sladd etc.

Det är ett HD5850 kort.

var ligger felet? jag kör Media Player Home Cinema, det står "Playing [DXVA]" alltså har den Hårdvaru Acc. på, jag har ställt in i CCC att den ska ha Hårdvaru Acc. på där också.

VLC har jag inte testat men tror inte att de blir bättre med de, gillar inte vlc för de tar längre tid att spola fram och tillbaka i det. (blir alltid lagg när man ska hoppa i filmen fram och tillbaka)

edit: Filmen laggar inte HELA TIDEN, utan bara ibland!

edit2: kan bara säga att pappas dator med en äldre 3800+ CPU med ett HD4350 grafikkort kör HDMI flytande i 720p över en 9m 99krs HDMI kabel... :/ surt att de är strul för mig

prova vlc. tråkigt att folk tror att kablar har med något att göra...

Av tifius
Skrivet av Danne111:

Faaan varför är servrarna nere nudå jag som ägde så hårt

jag är 2 levlar från Max på Tunguska Anti Air helvete va jag har skjutit ner flyg med Homing Missile på Jet o Heli

Hur länge skulle ska dom vara nere bara 30 minuter ?

NOTICE Be advised! Servers will be down for maintenance between 01:00-01:30 UTC.

Japp, 30 min. typiskt att man bestämt sig för att nosleepa så tar de nöjet ifrån en! Vilken sorg

Nån på servern sa också att statsen skulle resetas på fredag, stämmer det?

Av tifius
Skrivet av Lan:

Sweclockers servern dras igång klockan 20:00 på torsdag.

Varsågod och spela på en annan server om du tycker så illa om det, spelar du på SweC servern så är det den regeln som gäller. Spawnrape regeln stannar, den är till för att skydda om kartan bara tillåter en spawnpunkt så är det inte ok att lägga sig med en mg och skjuta av dem 0,1 sekunder efter spawn. Då kan man lika gärna döda servern direkt....Finns flera spawnpunkter så har fi valmöjligheten att slå tillbaka och vi har inte längre spawnrape situationen. En conquest flagga kan aldrig bli utsatt för spawnrape heller eftersom fi alltid har mainbase. Baserape är en annan sak och det är det du menar egentligen, baserape är tillåtet eftersom man måste kunna trycka tillbaka fi till bas.

Absolut, klart ni ska köra de reglerna ni vill. Jag kikar nog in ändå Härligt med en swecserver.

Av tifius

jag lirar nu. funkar jättebra. såhär gör du
#Ställ in proxy enligt detta http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=20387641&post...
#2 Starta spelet i Origin, klicka next tills du kommer till gamet
#3 slå av proxyn (nolla alla inställningar du ändrade)
#4 njut! det är kaos!

Av tifius
Skrivet av widL:

Då var det äntligen dags, mina damer och herrar!

  1. Spawn rape - att döda fiender som precis spawnat i sin huvudbas - är inte tillåtet.

  2. Fordon: Först till kvarn är det som gäller. Det är förbjudet att stjäla fordon från lagmedlemmar - t. ex. att ta någons tank när denne har hoppat ur för att laga fordonet.

De här två reglerna är dåliga imo.
Spawn rape: Spelet är ju byggt för att man ska kunna sätta upp recon-klassens mobila spawnpoint "behind enemy lines" och därifrån attackera fienden i ryggen, alltså spawnrapea. Kartorna är ju byggda så att man alltid spawnar på olika ställen också vilket förhindrar att man blir totalt spawnrapead i den klassiska bemärkelsen sekunden man spawnar. Kan ett lag inte hålla sin spawn ren borde de bli spawnrapeade. Om du blir påskjuten vid spawn är det ju bara att lägga sig ner och besvara elden. Löjlig regel imo.

Fordon: Att förbjuda att man tar kontroll över någon annans fordon medan dom lagar är ju också löjligt, fordonet är för laget inte för den som kom dit först. Om en egen tank får sammanstöt med en fientlig tank och föraren (som oftast är engineer) hoppar ut för att reparera måste ju jag som befinner mig i närheten ta chansen, ta över tanken, och fortsätta skjuta på fiendetanken. Om jag ska respektera nån sorts äganderätt för tanken och sen lämna tilbaks den för att det var "hans tank" blir ju riktigt dumt. Den här "låt bli min tank/jet/heli" mentaliteten som infekterat BF är helt klart det sämsta med BF serien.

Självklart är det ni mods som bestämmer på servern och ska ha vilka regler ni vill, dock är det punkter värda att tänka på imo.

Av tifius
Skrivet av warzo:

Jo, de flesta hinner dock inte skapa lika mycket på 12 timmar som de hunnit skapa de senaste dygnen eller veckorna sedan senaste backupen. De är inte enbart felande mjukvara, ett virus, eller felskrivet program kan radera filer. Jag har t.o.m i hasten raderat fel fil när man är väldigt inne i arbete sitt, och där hade inte en raid hjälpt mig något. Tur så håller jag mig med kopior av det mesta jag gör.
Och om man verkligen får så mycket gjort inom 12 timmar, så kan man ju köra skriptet engång manuelt. Man kan köra ner backupen till 6 timmar, 4 timmar, 3 timmar, eller att det under arbetsdagen körs engång i timmen, medans under natten inte alls. Det fina är att man kan finjustera de efter exakt ens eget behov, utan att varje misstag kopieras direkt.
Jag personligen tycker att raid1 är ett väldigt dyrt sätt att försöka försäkra sig om att ha data kvar.

Då kan vi vara överens om att det är upp till var och en vad de föredrar! Beror helt på behov Hoppas TS fått en lite bättre bild av för och nackdelar med olika lösningar nu.

Av tifius
Skrivet av zonar:

Återigen RAID 1 är INTE backup.
/zonar

Men herregud vi vet, att raid inte är backup är inget mantra som man repeterar för att göra det mer sant, vi vet redan att raid inte är backup! Mjölk är inte vatten heller!

Skrivet av warzo:

Två diskar i samma burk som synkas lite då och då är många gånger mera backup än raid1. Båda vad gäller säkerhet och värde för pengarna så ger synkning av två diskar i samma burk mera än raid1.

Om man t.ex. låter synkningen ske 1-2 gånger per dygn, har man 12-24 timmar på sig att korrigera om man gör fel, om det sker ett hårdvarufel eller mjukvarufel. Med raid1 har du någon millisekund på dig, och få människor har reaktionstider under 1 sekund ens.

Då har man också 12 timmars arbete förlorat om primärdisken krashar. Det är väl upp till var och en vad man prioriterar, båda lösningarna har ju för och nackdelar. Jag personligen skulle kört på Raid 1. Hårdvaru/mjukvaru-fel som medför flippade bitar och korrupta filer är ju ändå väldigt svårt att upptäcka inom 12-24 timmar. Det är dessutom ganska ovanligt, är det dock något man verkligen vill skydda sig mot kan man köra ZFS som automatiskt felkorrigerar.

Av tifius

Nån som vet om man måste installera från skivan eller om man kan ladda ner installern och använda sin cd-key? Jag har ingen dvd-läsare...

Av tifius
Skrivet av jocke92:

Atrex beskriver det bra. Men om jag förstått det rätt så kan även fel information från os/kontroller förstöra, plötsliga avbrott (strömavbrott) kanske också förstör?

Det är Raid 5 du tänker på som är känsligt mot strömavbrott, inte raid 1. Inte mer än vanliga enkeldiskar iaf. Fel info från os/kontroller kan du ju få med enkeldiskar också.

Skrivet av AtreX:

1: RAID är inte Backup.
2: Backup är bra, du vill ha det.
3: RAID ger upptid. Backup ger - just det, backup. Skulle en disk gå sönder eller du ta bort en fil så finns den lagrad på annan plats och kan återläsas.
4: RAID är inte Backup.
5: RAID är inte Backup.

Fundera bara 20 sekunder på vad som händer om du av misstag tar bort en fil från en RAID1-uppsättning, hur återläser du den? Just det. Därför är RAID inte=backup.

Backup bör alltid vara det primära målet att få upp eftersom RAID endast ger ökad upptid på primärlagringen och inte en "drulleförsäkring" medans backup ger bägge.

OT: Instämmer med ovan talare, FreeNAS är en bra början, läs på lite på deras hemsida, kolla guider via google och youtube, använd common sense.. Tror det du letar efter kallas "replication tasks"..

Jag vet att raid inte är backup, jag vet också att två disk i samma burk som synkas ibland inte heller är backup...

Man går till papperskorgen och återställer ;)? Klart man ska ha backup, min poäng är att två diskar i samma burk som synkas lite då och då inte är bättre än RAID 1. Vad händer när primärdisken i en sån uppsättning krashar mitt i ett viktigt arbete?

Mitt tips till TS: kör raid 1. Det är det smidigaste sättet att uppnå det du vill. Du bör dock vara medveten om att du inte är skyddad mot något annat än hårdvarufel på en av diskarna. Om det är filer du bryr dig om bör du ha dem på minst två skilda fysiska platser.

Av tifius
Skrivet av jocke92:

RAID är inte BACKUP. Då är det bättre att köra synkning av diskarna med jämna mellanrum.

Vad har fördelar med två diskar som synkas med jämna mellanrum mot raid 1? Det är ju inte heller backup...

Av tifius
Skrivet av Doodle:

Jag röstade nej. Det är väl upp till tjejerna hurvida dom vill vara lättklädda på events? Det är väl inte upp till oss att bestämma hur de vill leva/arbeta. Moralkärringar.

Word, löjligt att hålla på och förbjuda grejer.

Av tifius
Skrivet av FisheRswe:

5-200 spelare brukar dom ha

Hur ska ni uppnå det här då? Minecraft klienten är java vet jag men är servern det också?