Inlägg

Inlägg som tifius har skrivit i forumet
Av tifius

" You generally need several gigabytes of RAM and a CPU with a fast clock speed for smooth performance. Be aware that Minecraft is not multi-threaded, so a CPU with 8 cores will not do you any good."
Maxa ram, strunta i antal cpu-kärnor.
/http://wiki.sk89q.com/wiki/Minecraft_server_FAQ

Av tifius

hdmi?

Av tifius
Skrivet av Murpie:

Riktigt smexigt! Men hur många Beyerlurar har du egentligen? xD

Jag funderar på ett par DT990 Pro då jag gillade DT880 Pro, men känner att 990 ligger lite bättre i pris. Är du nöjd?

Jag sitter också på ett par dt990 pro, dock på ett Focusrite Saffire 6 USB ljudkort, är riktigt nöjd! Glömmer ibland att jag har lurar på mig.

Av tifius
Skrivet av anon173009:

för att det är snyggt, samt, folk som gillar å pilla har nått å göra.

Ok, trodde att det var av någon mer praktisk orsak som jag missat. Tack!

Av tifius

Varför vill man ha sleevade kablar egentligen? Fattar inte grejen. Om det hade hjälpt luftflödet hade jag förstått poängen men man drar ju bara på mer hölje. Samma med strumporna man får på vissa agg, är ju bara i vägen. Om man nu inte gillar färgen på vanliga ATX-kablar kan man väl göra en med vanliga svarta kablar istället för att dra på nån sleeva utanpå.

Av tifius

Öppna kommandotolken och skriv ipconfig /flushdns. Då rensar du din DNS-cache. Om sidorna slutat fungera och du sedan bytt till Googles DNS:er så kommer de gamla trasiga DNS-uppslagen ligga kvar i din dator i cachen tills du rensar den. Efter att du rensat cachen kommer datorn göra ett nytt DNS-uppslag hos googles servrar och då få de nya friska adresserna.

Av tifius

Dags för SweC att ordna en ordentlig studie av detta? Vetenskaplig undersökning under kontrollerade former med allt som hör till, försökspersoner har vi massor på forumet! Sätt igång och red ut det här!

Av tifius

Uppstart kan du lösa med WOL efter ett schema om du har en router som kan köra DDWRT-firmware. Då kan du ha ett schema i routern som skickar WOL-paket vissa tider.

Av tifius

Bygg själv! Det är coolare. Datasäkerhetsmässigt är det dock alltid samma regel som vanligt! Raid är inte backup, har du något du vill ha kvar se till att ha det på minst två ställen!

Av tifius

Väldigt häftigt projekt. Man borde dock inte glömma att många billiga TV-apparater idag kan spela upp 1080p av egen maskin från usb-diskar.

Av tifius

Anledningen att de valde Sahlin och sen Juholt var ju att ingen annan vettig människa ville ha jobbet, så vitt jag ser har ingen ny vettig människa kommit fram... Det är kört för europeisk socialdemokrati...

Av tifius
Skrivet av Sentenced:

Hehe, jo nog har jag inte definitonen av kultur som dalkarlar med knätofsar utan det var mest ett exempel. Jag har nog ältat lite över kulturdefinitioner i alla möjliga former. Jag har inte heller menat att kultur är bara de som får stöd av EU. Men EU är en öppen gemenskap där kulturellt utbyte sker även utanför bidragshorisonten. Jag läser för övrigt just nu forskningsförberedande utbildning inom kultur

Intressant vilka perspektiv man får på saker beroende på vad man läser, själv läser jag statskunskap och tänker allting i politiska termer, nog blir man skadad allt...

Av tifius
Skrivet av Sentenced:

Jag tror inte det blir på ett bättre sätt än inom EU så att säga. EU ger möjligheten att samarbeta och visa det extraordinära på ett helt annat sätt. De traditionella kulturer som finns lever på att det finns en annan, motsats. De som inte är som vi. Existensen av det här motsatsförhållandet är det som får kulturer att skilja sig åt. En sådan finner man enklare med internationellt samarbete än isolering. Den riskerar stagnation. Du är nog inte så värst intresserad av dalarnas knätofsar men det finns garanterat några galna italienare som bara älskar det unika i det hela. o.s.v.

Bra poäng. Dock är det många idag i Europa som identifierar sig först som européer och som sin egen nationalitet i andra hand. Många östligare länder lämnar sina östligare inflytanden bakom sig och flyr rysskt inflytande för att närma sig västeuropa, en kollaps av EU skulle ju skapa en maktmässig förskjutning hos dem tillbaks åt det rysska hållet.

Jag tror vi har lite olika innebörder av kultur, jag tänker mer på identitet och tillhörighet i ett politiskt sätt, där ingår mycket mer än dalekarliska knätoffsar. Kultur genomsyrar allt vi gör och hur vi beter oss: Sweclockers är i högsta grad en kulturell konstruktion, nördiga män samlas på internet för att hjälpa varandra och lära. Kultur är mer än det som får kulturstöd av EU.

Av tifius

Det skulle ju kunna vara en uppfriskning för de nationella kulturella identiteterna, de individuella ländernas traditionella kultur skulle antaligen stärkas. Vad nu det skulle vara bra för...

Av tifius

Har precis börjat på Nek A i Uppsala, verkar löjligt enkelt. Kollar du dessutom på khanacademys föreläsningar istället för universitetets är saken biff. Du fixar det om du ligger i, Matte D/E och Fys B är dock ganska tunga...

Av tifius
Skrivet av Mildew:

Om man kan få säg 800:- för en gammal dator kostar det mer att administrera en försäljning än det kostar att skrota den.
Du ska ha en kille som sköter själva försäljningen, sen ska du redovisa en inkomst istället för att bara göra en automatisk avskrivning av värdet.

Dessutom kostar det mycket (i en stor organisation) att hålla på och uppgradera delar på datorer. Du vill ha ett fåtal kända konfigurationer för att underlätta administration av serviceärenden.

Den här undersökningen är gjord av ett företag som specialicerar sig på att återvinna datorer, så alla uppskattningar av värden i resultatet ska tas med en nypa salt.

Precis det här tänkte jag skriva, tack för att du gjorde det åt mig! Det är helt enkelt inte lönsamt, vi får se om rapportförfattarens företag kan göra det med vinst!

Skrivet av Broken-arrow:

Självklart. Men ska verkligen våra skattepengar hamna hos t.ex HP och andra jättar (som lägger alla pengar utomlands)?

Dom gör enorma vinster på dessa avtal, fler borde uppmärksamma det också. Säljer skitdatorer för 50-80% ren vinst. Men tydligen är det ok att pengarna ska kastas i sjön.

Ser du något svenskt företag som kan erbjuda samma produkt till ett lägre pris? I så fall vilket? Om du hittar ett kan du tvinga dem att byta till det bättre alternativet enligt vår upphandlingslagstiftning. Att försöka prioritera svenska företag bara på

Jättarna får kontrakten för att de är billigast för den kompletta service man får. Du måste tänka vad det skulle kosta för offentligheten att bygga ut den egna IT-kompetensen för att exempelvis bygga sina datorer själv. Om du tänker efter förstår du rätt snabbt att det är mer effektivt att bygga datorer på löpande band i en fabrik i Irland än att ha ett par gubbar på varje myndighet som ska sitta och skruva och felsöka hela dagarna.

Du tror företagen gör 60-80% vinst? Är du skön eller?

Av tifius

Inte för att verka onödigt otrevlig nu men ett tips är att alltid använda stor bokstav i början av meningar och använda ett bättre sätt att ladda upp ditt CV. Ett Google Doc exempelvis. Ingen vill vänta 45 sekunder, leta efter små länkar och titta på hemsk reklam.

Formalia även i informella situationer är viktigare än man tror. Har du för vana att skriva "slarvigt" är det lätt hänt att mailkontakt med en eventuell arbetsgivare blir lika dålig. Jag kan garantera att fler hade bemödat sig ge konstruktiva svar i den här tråden om du följt de här råden.

Av tifius
Skrivet av Zotamedu:

Hur ska FN lyckas göra något åt ett land som har veto på deras beslut?

ICC:s ickemakt över USA har inte med deras vetorätt i säkerhetsrådet att göra, det är för att USA m.fl. inte accepterar Romfördraget, som är det fördrag som domstolen hämtar sin legitimitet på. ICJ har man också dragit sig ur. Ingenting med vetorätten att göra.

"Three of these states—Israel, Sudan and the United States—have "unsigned" the Rome Statute, indicating that they no longer intend to become states parties and, as such, they have no legal obligations arising from their former representatives' signature of the Statute" http://en.wikipedia.org/wiki/International_Criminal_Court#Sta...

"Dear Mr. Secretary-General:

This is to inform you, in connection with the Rome Statute of the International Criminal Court adopted on July 17, 1998, that the United States does not intend to become a party to the treaty. Accordingly, the United States has no legal obligations arising from its signature on December 31, 2000. The United States requests that its intention not to become a party, as expressed in this letter, be reflected in the depositary's status lists relating to this treaty.

Sincerely,

S/John R. Bolton"

http://web.archive.org/web/20061122035340/http://www.state.go...

Av tifius
Skrivet av m0rk:

Som militär överbefälhavare och högsta ansvarig politiker är du ansvarig för vad dina soldater gör i krig. Att Tyskland var ockuperat av segermakterna är totalt irrelevant då det handlar om att kunna utkräva ansvar från ansvariga för den förda politiken. Samtliga federala åklagare i USA har en laglig möjlighet att lägga fram ett åtal. Ska man slå på den stora trumman så finns det flera länder i Europa där det är möjligt för åklagare att åtala krigsförbrytare från andra länder. Ett exempel på detta är att Bush ställde in sitt besök till Schweiz då HRW hade lämnat in en stämningsansökan om misstänkt tortyr mot honom.

Anfallskrig är förbjudet under internationell rätt.

Nej det är du inte alls, om jag som enskild amerikansk soldat mördar min kamrat kan man inte dömma presidenten för det. Har presidenten medvetet lagt ett blint öga till mord och eller uppmuntrat dessa kan han säkert finnas skyldig. Om jag som befäl leder min grupp i ett uppdrag som på ett onödigt sätt dödar civila är det mitt ansvar, om jag som enskild soldat väljer att skjuta på en bil jag vet inte är ett hot är det mitt ansvar, om presidenten ger order om att mörda och plundra är det hans ansvar. Allt går inte automatiskt upp till högsta nivå.

Skrivet av Zotamedu:

Det är faktiskt mycket möjligt att kriget i Irak är olagligt. USA och Storbritannien hävdar att det är lagligt medan många jurister hävdat motsatsen. FNs förre generalsekreterare, Kofi Annan, hävdar till exempel att kriget är olagligt. I grunden handlar det om att USA inte fick godkänt av FN innan de förklarade krig.

Varför skulle det vara ok att döma befäl men inte presidenten? I USA är presidenten överbefälhavare över alla väpnade styrkor. Han är alltså i allra högsta grad en del av försvarsmakten. Det råder ju inga tvivel om att han kände till mycket av skiten som pågick och som högsta befäl faller det ju under hans ansvar.

Wikipedia har en rätt lång artikel om saken: http://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_the_Iraq_War

Olagligt eller ej är irrelevant om instansen som dömer inte har någon makt.

Vem dömer den internationella rätten svarar ni inte på? Svaret är: ingen domstol som har någon befogenhet i USA i alla fall. Den internationella rätten fungerar inte som nationell rätt då det inte finns någon som har reel makt att dömma ut den, den är beroende av staternas medtyckte. Om den "internationella rätten" inte ens kan döma Sudans Omar Al Bashir finner jag det ytterst tveksamt att den skulle kunna döma George Bush. Vill du inte vara med i ICC slipper du, USA är inte med. ICJ kan inte döma själv utan kan endast "In contentious cases (adversarial proceedings seeking to settle a dispute), the ICJ produces a binding ruling between states that agree to submit to the ruling of the court. ". Man måste alltså ha bägge länders samtyckte för att få döma något.

Angående att ställa in besök till andra länder är det inte speciellt svårt för Bush att helt enkelt stanna hemma och därmed inte bli dömd.

Att han skulle bli åtalad på hemmaplan vet jag faktiskt ingenting om, kan inte spekulera på det alls.

Min poäng är att den internationella räten är tandlös utan nationernas hjälp. Den är ett rättsväsende utan polis.

Varför dyker inte den här tråden upp om Obamas intensifierande av antalet "targeted killings", Ayman Al Zawahiri som exempel. En amerikansk medborgare som Obama bestämmer sig för att ha ihjäl utan rättegång med en UAV i Jemen. Är det lagligt? Jävligt oklart det också, men det gör vi inga trådar om, för Barack Obama är poppis, det finns inga roliga videos på youtube som framhåller hur dåligt han pratar eller hur mycket han liknar en apa.

Fallet Zawahiri är mycket mer relevant ur juridisk synpunkt, att det sedan moraliskt är ganska ointressant är en annan femma. Ska man prata om lagar och juridik ska man prata om just det och inte om vad som vore rättvist eller moraliskt. Bush bär ett moraliskt ansvar för de människor som dött i Irak (och Afghanistan) men jag är riktigt tveksam till om han kan dömas och sättas i fängelse för det.

Jag tycker också att George Bush är en idiot och ett monster, däremot tror jag att det är orealistiskt att han kommer dömmas och fängslas för mord på sina egna soldater och de irakier som dött våldsamt sedan invasionen. Det vore inte så tokigt om han blev dömd och hamnade i fängelse, men jag är tveksam till att det skulle hända.

/Noobig hobbyjurist som egentligen inte kan någonting om ämnet utan mest hittar på.

Av tifius

Hur ska man åtala honom för mordet på alla dessa Irakier? De flesta dödades av IED:er, av varandra och icke-Amerikaner. Att upplösa poliskåren och försvarsmakten är visserligen ett enormt misstag men inte mord.

Vem ska döma honom? Amerikansk domstol? ICC kan inte göra det.

Att hänvisa till Nürnberg är totalt irrelevant, där var Tyskland ockuperat av de vinnande makterna, ser du någon som ockuperar USA idag?

Jag tror inte att man kan fälla Bush och administrationen för mordr, däremot kan man nog dömma befäl inom amerikanska försvarsmakten för de övergrepp och tjänstefel man begått.

Krig är inte olagligt.