Inlägg

Inlägg som vetebulleN har skrivit i forumet
Av vetebulleN

Reklamera den. Den är en riktig sunkdisk. Jag hade också problem med BSoD med den och inget hjälpte.

Jag skaffade en Crucial M4 istället.

Av vetebulleN

Helt klart när jag och en kompis lirade Halo 2 coop på legendary. Hela spelet klarade vi. Usch vad svåra vissa bitar var...första banan, alla snipers och så klart den biffiga slutbossen var i svåraste laget.

Av vetebulleN

Aj då...

Lyckligtvis har jag dock en MacBook.

DC++ verkar starta men så fort man ska försöka ladda ned något crashar det, men det kanske går att fixa...annars verkar crossover vara bra.

Av vetebulleN

Häftigt! Detta måste jag installera på PowerBooken. Kan man kanske äntligen köra dc++?

Av vetebulleN

Har moderkortet gått hädan?

Jag har en ga-81845gv som helt plötsligt inte bootar. Prosessorfläkten snurrar och ramdioden lyser. Det kommer inga sköna toner från moderkortet när jag tar bort minnena.

Hur vet jag om den är död? Funderade på om det var onboard-vga:an som lagt av. De där tonerna som datorn avger när något är på tok, var sitter högtalaren? Moderkortet har en "utgång" pcspeaker. Är det där man ska ansluta en högtalare för att höra om något är fel?
Jag vet att allt annat än moderkortet funkar. Har clearat csmos, plockat bort allt utom det nödvändigaste osv.

Jag skulle gärna vilja ha en dödsattest innan moderkortet slängs...

Av vetebulleN

Tackar, det verkar vara lite mer balanserat än mitt försök. Kör på ditt förslag med den skillnad att jag tar en dvd-brännnare istället (jag kommer nog aldrig att bränna ifrån burken, men ändå).

Den strömmar nog krypterad film osv med råge. Min Intel p2 366 med 384 Mb ram klarar nästan att streama DVD-filmer. Men med flera anslutningar får den det tufft...

Av vetebulleN

Ok. Får nog bli en Athlon 64 3XXX. Lite sympatiskare med en processor som inte är ett bastuagg.
Dessutom får jag ju en anledning till att leka med 64-bits verisionen av OpenBSD

Av vetebulleN

OpenBSD-server ihoppsättning

Jag tänkte sätta upp en OpenBSD-server då den gamla pII 366 Mhz:aren inte duger till att strömma krypterat ljud och film längre. Servern ska routa internet till >3 datorer och strömma film och musik till dem från dess hårddiskar.

Så här tänkte jag mig den:

http://www.komplett.se/k/shoplist.asp?mode=receive&si=353048&...

Jag funderar på om Pentium 805 D klarar att vara på 24/7 utan att smälta då den blir så varm...nätagget är kanske lite overkill och som graffkortet kanske något gammalt skräpkort duger istället, om jag nu inte ska installera GNOME och spela quake eller liknande.

Någon som har lite tips? Jag har aldrig byggt en "server" tidigare, så alla tips uppskattas

Av vetebulleN

Ajajajaj dubbel

Av vetebulleN

Frågan är om det är så klokt att DDoSa en myndighetssida...

Jag undrar när de börjar släcka dc-hubbar. Bara genom att ta Ancient Spirit och co borde de komma åt en stor del av dc-folket. I och för sig innehåller inte dc-hubbar något olagligt, men deras syfte är ändå ganska uppenbart. Om torrenter räknas som upphovsbrott borde även dc-hubbar vara uppvigling till upphovsrättsbrott eller något liknande.

Av vetebulleN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flamso
För att sossarna inte är helt totalitära Personligen tycker jag att företagen ska få göra som de vill

Hehe, och jag med min ultraradikala socialism tycker motsatsen

Det här är kanske inte rätt tråd att dra upp politik i. Men faktum kvarstår att det är oroande att jobb försvinner till Kina och dylikt utan att det blir nya jobb här i Sverige (eller Finland, sak samma). Om vi inte aktar oss så vänder väl bordet snart och så kommer vi sitta här och arbeta till slavlöner åt kineserna...

Av vetebulleN

Varför stoppar man bara inte företagen från att flytta? Snart så ligger ju all världen produktion i Asien. Hur bra är det på en skala...

Av vetebulleN

Tackar, verkar ju vara väldigt praktiskt. God luftgenomströmning ser det ut att vara också.
Blir till att åka till järnhandeln på måndag då

Av vetebulleN

Smart sätt att montera hd:ar på?

Finns det något smart sätt att montera hårddiskar på när platserna i datorns fack börjar tryta?
Det finns gott om luft inuti själva datorn, men jag hittar ingen monteringsanordning som man skulle kunna montera 4 eller 5 diskar i.
Har ni något tips?

Av vetebulleN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crazy Ferret
Om Sjörövar-Fabbe tydligt och i förtid får klargjort att han när han öppnar brevet godkänner ett kontrakt där han inte tillåts sprida informationen vidare, är det då etiskt korrekt att mana honom att sprida brevet vidare? Är det etiskt korrekt att läsa det när det väl är uppspikat? Kanske inte om det inte står något relevant, men om detta sker med alla brev jag skickar eller om ett brev innehåller känslig information?

Sjörövar-Fabbe gör kanske inte helt rätt genom att sprida brevet som han lovat att inte sprida, det är svekfullt. Likväl kanske brevet innehåller en fin dikt som Fabbe vill att alla ska få ta del av.
(Att lova en vän dyrt och heligt att inte sprida ett privat brev är inte jämförbart med att kopiera den dyra "Calculus vektorsummor" till sin fattiga kompis, etiskt sett alltså).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crazy Ferret

Ex. 2: Om jag kan påvisa att jag har kommit på historien och klargör för dig att du inte får sprida den utan min tillåtelse? Knappast om jag inte har för avsikt att tjäna pengar på den eller om du drar den på en fest där två pers hör den

Om någon inte vill att jag ska sprida ett skämt som denne berättat för han vara tyst. Om en musiker inte vill attt jag ska spela hans sånger (i hans namn) får han vara tyst.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crazy Ferret

Ex. 3: Är det skada att skriva samma sak på ett prov som bänkkamraten? Nej, men om du kikar på hans svar innan du skriver och därmed ger bänkkamraten svårare att exempelvis komma in på vidare studier när du söker samma utbildning och drar upp poängen på grund av hans svar? Nej, knappast om du bara gjorde det på en enda fråga, men om detta görs hela tiden med alla hårt slitande plugghästars svar? [/B]

Alltså, att fuska har inget att göra med att ta modell av någons ideer. Då är det kamratens kunskaper som står på pappret, inte ens egna.

Edit: syftningsfel

Av vetebulleN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Friamannen
...Men som sagt, tycker pirater är så kåta i att rättfärdiga så de tar till löjliga argument eller generaliserar branschen så mycket de kan. [/B]

Om du skriver ett brev, och mottagaren Sjörövar-Fabbe spikar upp det på en vägg i skolan, skulle inte jag få läsa det då?
Eller:
Om du berättar en rolig historia för mig, som du kommit på, skulle inte jag få berätta den vidare utan att betala licenspengar till dig?
Eller:
Du snickrar ett bord. Jag snickrar sen ett likadant bord och säljer det. Har jag då tagit dina pengar?

Varför ska musik- och filmindustrin bestämma vad vi får säga till varandra, bara för att de ska få sina pengar? Ensamrätt på abstrakta förteelser är fånigt.
Inget är lättare att rättfärdiga....

Av vetebulleN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Liftaren
Ett problem, för de som känner nöje i att köra opensource-operativ, är kompabilitet med de bransch-program som används.
Ordbehandling och e-post skulle väl funka, men sen är det tvärnit.

Jo IOFS. Jag tror nog att det skulle göras mer bransch-program till openspurce-alternativ om företagen väl började använda dem.

Här är en (grov) uppskattning av vad en dators mjukvara kostar:
Office 3000 kr
ACrobat 4000 kr
XP pro 2000 kr
Photoshop 10000 kr
SUmma 19000 kr

Nu kanske man får mängdrabatt eller något liknande, men jag har inte räknat med småprogram (anitvirus odyl) eller serverprogram (SQL går på runt 20 000kr). Alla företag och instutioner använder sig inte av den senaste programvaran, så man kan nog dra av lite där också.
Så låt oss säga att varje dators mjukvara kostar 10 000 (felmarginal neråt), då skulle man spara otroligt mycket pengar om kostnaden blev noll.

AndreaX:
"tror på teorin, men inte motiveringen. även om ett Linux/annat x är mer driftsstabilt lär support behövas, först med instruktion till användare och sen driften."

Jo, det är klart. I dagsläget behövs det en armé av it-tekniker som inte gör annat än att springa runt och rätta till fel. Skulle det behövas lika många vid en övergång till tex någon unix-variant? Övergången för användaren borde inte vara så svår, då de flesta GUI:ns upplägg påminner om varandra.
En windows klient behöver hur mycket underhåll som helst. Formaterar man inte om dem regelbundet blir de slöa och virusinfekterade. Min unix server/klient har jag bara blåst om en gång på två år (dist byte).

"men word, IE och outlook då?"
Det är nog den "inbyggda trögheten" som är problemet som du säger.

Av vetebulleN

Jo, linux/Unix skulle kanske må bra av lite mer användarvänlighet (men användarvänligheten är redan på en acceptabel nivå).
MAn kan också göra, åtminstånde unix, väldigt vackert. Snyggare än vad windows någonsin kan komma i närheten av. Själklart vet man var nedladdade filer hamnar...

Den hjälp som alternativa system skulle behöva, är att man börjar använda dem på jobbet och i skolan (Tex skolorna skulle spara stora summor om man använde unix-terminaler istället för att lägga ut pengar på office- och windowslicenser).
Används inte andra OP i arbetet kommer folk att sitta kvar på Windows. Alla statliga myndigheter, kommunala enheter och landstinget använder windows. Det är våra skattepengar som ryker...

För hur kommer det sig att windows är installerat på varenda burk i tex hela offentlige sektorn? Borde inte någon It-Nisse någonstans slänga in någon snygg opensource dist?
Nej de vill ha kvar Windows för att säkra sig själva. Det är enligt min erfarenhet ett extremt stort motstånd mot icke-windows system hos it-konsulterna. De vill ju så gärna fortsätta med att ha sina 50 000 kr kurser i Excel...

Av vetebulleN

Microsofts dominans, IT-konsulternas fel?

Jag har gått runt och tänkt lite:

Skulle det inte kunna vara it-konsulterna som är orsaken till att Windows dominerar marknaden?
Konsulterna, wm-data o.dyl, propagerar kanske för glatta livet för att folk ska fortsätta med att använda windows på företagen. Konsulternas mardröm torde vara att problemen med operativsystemen försvinner, och därmed deras egen funktion. Framförallt vill väll konsulterna att företagen ska fortsätta att köpa licenser via dem...

T.ex så skulle det inte krävas särskilt mycket specialkompetens för att sätta upp ett MacOS-nätverk.

Ett *nix må kanske vara svårt att konfigurera, men ett förkonfigurerat x-windows-system är minst lika lätt att använda som windows. Framför allt är det gratis (bortsett från it-nissens lön + hårdvara).

En gissning tagen ur luften är att det mesta av den "proffesionella" användningen av datorer är e-post-läsning samt ordbehandling. Till detta duger alternativa system utmärkt.

Så, är det it-konsulternas fel att linux/unix o.dyl inte finns i någon större mängd bland vanligt folk??

Av vetebulleN

Kanske det, betydligt lättare att räkna ut medlet IALF