Inlägg

Inlägg som Mulfuß har skrivit i forumet
Av Mulfuß
Skrivet av nu1mlock:

Jag har all min hälsodata från Apple Watch i Hälsa-apparen på iPad. Men du kanske menade att man ska kunna använda Apple Watch med iPad helt utan en iPhone? Det håller jag verkligen med om.

Se där! Har jag missat, jag gav nog upp lite för tidigt pga hela idén om att kunna använda Apple Watch utan iPhone, som man borde. Nu till mina gamla motionspass

Av Mulfuß

Blir en 13” Pro 5G med 1TB om man inte blir totalt rånad på steget upp till 2TB. Vill åt den större mängden RAM, men har tur och slipper momsen på denna. Annars vore det helt otänkbart att som privatperson betala denna pjäs.

Dock, det stora frågetecknet är väl om Apple uppdaterar iPad OS så att det är värt det. Sitter på en iPad Air M1 256GB med 5G idag. Vill mest åt den fläskigare skärmen, plus att det är OLED. Editerar mina synthar med platta, stöd för extern skärm blir välkommet.

Ett helt Mac OS är inte nödvändigt, men en vassare filhantering vore trevligt. Sen är det obegripligt uselt att ens hälsodata från Apple Watch inte kan visas på skärmen, utan att man är låst till iPhone där. Resten av integrationen med klockan är det inte så noga med om dom nu värnar om låsningen till telefonen. Det sägs att vi äntligen ska få en vettig kalkylator till iPad nu, det är mer än på tiden.

Av Mulfuß

Slarvfel, men oj vad reklam äter sig i ens hjärna!

Av Mulfuß

Min gamla Shuttle med socket A, Nforce2-chipset och dolt montage av DVD-brännaren. Då peakade man, idag vill jag bara att det ska funka utan krångel. Började snegla på en bougie mini-PC signerad Coolermaster NCore 100 Max, det är nått kul med dom små lådorna!

Av Mulfuß

Haha, slavade lite så det blev inte full pott. Köpte en Laserdisc-spelare att ha som reserv ifall min CLD-r7G skulle säcka ihop för ett par veckor sen. Gammal man är…

Av Mulfuß

Ett färdigpackat 5.1-system kommer man långt med. Fast, det är en materialsport detta. En av de effektivaste åtgärderna du kan göra för att det ska låta bättre är att lägga ut en matta på golvet under soffbordet framför TVn. Den dämpar en massa oönskade ljudreflexer. Sen sätta upp dämpmaterial på väggen bakom högtalarna fram. Sen… dämpa lagomt. Ingen vill lyssna inne i ett akustiskt dött rum, men ta kontroll över din akustik. Det är inte dyrt.

Du får ut mer fjuffa för pengarna om du dämpar rätt för 1000kr än att köpa en dyrare förstärkare för samma peng.

Det kanske är över din budget, men fyndpris på detta att börja med: https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalarpaket/atmos-pa...

Det finns ett paket med mindre högtalare från Monitor Audio där subben får göra mer av basjobbet. Sätt ihop med en valfri receiver så är du hemma. En ljudlimpa duger gott om din budget inte tillåter, men den ersätter inte helt riktigt 5.1-ljud.

Använd pengarna effektivt och lycka till!

Av Mulfuß
Skrivet av cyklonen:

Men den upphettas inte till nedbrytningstemperaturer vid matlagning. Och nedbrytningsprodukten är en gas, så det är inget som stannar kvar i teflonet även om så skulle ske.

Fluorvalla är en helt annan sak. Man kan inte klumpa ihop saker bara för att de råkar ha liknande ämnen i sig. Detta handlar om teflon, ytbeläggningen som används i matlagningskärl, inget annat.

Utsläpp i samband med tillverkning är ett problem, ja, men det är inte teflon som släpps ut, utan ämnen som används under tillverkningsprocessen. Man kan blanda saltsyra och natriumhydroxid, som var för sig är väldigt besvärliga ämnen, och få rent saltvatten, som är helt ofarligt.

"Kan man sin kemi" är ett illa valt sätt att uttrycka sig i sammanhanget...

Undviker så långt som möjligt klor, brom och fluor. Vill inte ha det till tänderna, inte i produkter jag använder. Kan man sin kemi - du kan göra dig lustig över att man blandar något giftigt, t.ex hydrazin med nått annat så blir det ofarligt. Saken är den att det blir restprodukter, hanteringen i sig är farlig så obundna ämnen släpps ut, binder sig med annat och bildar nya föreningar. Bättre att låta försiktighet råda…

Av Mulfuß
Skrivet av cyklonen:

Teflon innehåller en av de starkaste kemiska bindningarna som finns, och ingen biologisk process kan bryta den bindningen. Teflon är helt omöjligt för levande varelser att bryta ner. Det krävs hög värme, över ca 260 grader, för att nån form av nedbrytning ska påbörjas.

Så det är helt ofarligt. Trots allt trams och skrämselpropaganda som sprids.

Bindningen i Teclon är stark tills det upphettas. Sen ska det tillverkas och så småningom slängas också. Varför tror du man har förbjudit fluorvalla inom skidåkningen? Detta är inte trams, så länge Teflonet är stabilt är det lugnt, men utsläpp har redan skett i och med tillverkning. Det forskas vidare på detta - kan man sin kemi vet man att klor-, fluor- och bromföreningar är dåliga nyheter.

Av Mulfuß
Skrivet av Quenya:

För egen del skulle jag säga att Cuckoo har Teflon och Yum Asia inte har det.

Over and out.

Ja, nasty skit som Teflon (innehåller fluor) som sakta flagar av sig i det man äter vill man inte ha! Klor- och fluororganiska föreningar kommer förr eller senare att segla upp som ett problem och bör hållas så långt ifrån kroppen som möjligt.

Av Mulfuß

Kör min portfölj med aktier. Plus, bygger/moddar musikelektronik och retrodatorer - fixar SCSI- och floppyemulatorer bara för skojs skull. Ska bli eget AB inom IT som side hustle sen.

Av Mulfuß

Panasonic 820 eller Sony 800M2 är basnivån. Sony har fippel för DolbyVision, Panasonic spelar inte DVD Audio eller SACD om man har kvar entusiastskivorna från förr. Är man hardcore kör man en Reavon som bygger på samma plattform som Oppo körde när det begav sig.

Reavon och Panna kan flytta undertexter om man kör projektor och vill åt Cinemascope-format.

Både Panna, Sony och Reavon är lätta att ta bort regionkodningen på DVD och BluRay på. Så slipper man tänka på det trista anti-konsumenttjafset.

Av Mulfuß
Skrivet av Ryssfemma:

Intressant detta.
Föregående bf så har alltid nuvarande års gallery version åkt upp på black friday, den här gången kör dom fjolårets.

Det har nog att göra med våra pesetas och storleken på marknaden. I Tyskland och USA var G3-modellen med bland erbjudandet på årets Black Friday. Känns snålt och visset av LG.

Edit: Nu efter BF och fram till jul verkar det vara kampanj och minst sagt bra pris på G3:an.

Av Mulfuß
Skrivet av Geckod:

Jo får väl se om Amazon har någon rea nästa vecka eller nått.
Annars till jul, måste inte ha en just nu. Men varit sugen länge, samt att jag har plats för en nu

Har väl kikat på yum asia Kumo samt yum asia sakura.
Är väl fördel med den senare att det är för fler koppar om man är många någon gång.
Annars kommer nog mest 1 potions användas.

Amazon har sänkta Black Fridaypriser på YumAsia nu. Sakura är nedsatt 80:- och Kumo samt Panda nån 60-lapp. Bamboo 130:- rea. Alltid nått.

Av Mulfuß
Skrivet av Geckod:

Verkar vara lite rea på Yum Asia men inget direkt.
Men frakten på 12 euro så hamnar man på ungefär samma pris som på amazon typ. Vilket det inte verkar vara någon rea på just nu
https://yum-asia.com/eu/

Bamboo är nedsatt 23€. Plockar man ihop den i en bundle med risslev och spatel samt sköljskål så sparar man mer. Fast där står fel pris/beparing på sidan under riskokaren. Här blir det rätt: https://yum-asia.com/eu/product/bamboo-umai-ih-rice-cooker-sa...
Det roliga är att omräknat till SEK är Amazons pris på en Bamboo en hundring lägre än hos Yum Asia och man slipper frakt. Däremot är rostfria sköljskålen 60kr billigare från Yum Asia, så ha en EUR to SEK omvandlare öppen om du handlar och jämför.

Dock, hoppas på rea via Amazon och lägre frakt. Dom skeppar ju till EU från Nederländerna, så det är inte direkt långväga flygfrakt med businessklassbiljetter på ett A380 vi talar om.

Är man ett litet hushåll hittar man ju en Tsuki med keramisk skål, induktion och små mått för 1074,35 och Amazon Primefrakt. Den perfekta riskokaren att börja med, du är ensamstående, student, trångbodd eller bara nyfiken.

Av Mulfuß

C3, B3 och fjolårets G2 (G26LA) finns hos Webhallen, Power med flera på deras pre-BF. 20 lock för en 65G2 ska man kunna hitta.

Av Mulfuß
Skrivet av Aeig:

Ni som har deltagit i tråden: Brukar Yum Asia köra någon form av BF rea på sina produkter?

Mvh

Enkla svaret är ja. Dels på egna sidan, dels via Amazon.

Av Mulfuß

Blev inte så dyrt att dra åt sig det jag villhöver: nån köksvåg, riktigt billiga 3M certifierade 48Gbps HDMI-kablar och en bra rabatt på en Bosch rengöringsborste.

Av Mulfuß

Bytte från en Pioneer Kuro 5090H till en 55” LG B6V, sen blev det en LG 65” G2 på Black Friday. Väggmonteringen och att jag gått upp i storlek är sex on a stick! Får se om det blir en 77” G4 nästa år om den kommer som en PHOLED eller vad dom nu hittar på… Kanske ska kolla på Panasonic eller Sony också nästa gång.

Av Mulfuß

Najs med skulpterad. Att det sen är en lagomt låg profil skadar ju icke. Det är ju obegripligt att det finns folk som gillar avarter som SA och MG high profile, men det finns alla sorters folk.

Susu var ju klar favorit bland färgteman, det blir nog att slå till på den!

Av Mulfuß

Har katt hemma hos mig. Hon är en korsning mellan Norsk Skogkatt och Birma. Det innebär att hon ibland har hög energi och klättrar upp på mina bokhyllor, ibland bara ligger stilla vid min sida som en liten snarkande pälsboll.

Hon är en riktig liten chonk och gillar att åka med upp till Dalarna där hon får vara utomhus på den innätade balokongen eller käka kattmynta nere på altanen. En bostad utan husdjur kan ju aldrig bli ett hem - försök inte ens.